Club Brugge – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 14.
2023. február 15. szerda, 21:00 Jan Breydelstadion
Club Brugge
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Két meglepetéscsapat lép pályára szerdán este a legrangosabb európai kupában, velük folytatjuk most. A Club Brugge és a Benfica is meglepte a világot a csoportkörben, hiszen mindketten tovább tudtak menni a saját csoportjukból, pedig nem volt egy könnyű kvartett egyiküknél sem. Már eleve hatalmas szó a belgáktól a második hely, a Benficánál pedig a csoportelsőség. De itt nem akarnak megállni, joggal mondhatják, hogy megbirkóztak már nehezebb ellenféllel is a szezon során.

Papíron ez valóban így van, azonban a tények makacs dolgok. Ők vannak a legjobb 16 között, nem a Juventus vagy az Atletico Madrid…

A Brugge-nél időközben egy edzőváltás borzolta a kedélyeket, az még nem volt elég a vezetőségnek, hogy a csapat hosszú évek próbálkozása után végre tovább tudott jutni a BL-ből, miközben a bajnokságban elbukták annak az esélyét, hogy ismét megnyerjék a pontvadászatot.

A Benficának ilyen problémája nincs, magabiztosan vezetnek, Roger Schmidt kinevezése pedig telitalálat volt. Egyelőre legalábbis ez látszik.

Szeretjük az ilyen, és ehhez hasonló meccseket, a sportfogadás és maga a futball egyik csúcsa volt, mikor a Porto és a Monaco játszott döntőt anno majdnem húsz éve. Ez most nem döntő, de ugyanolyan izgalmas lehet.

A bukik szerint a Benfica esélyesebb a győzelemre, ezáltal a továbbjutásra is. A Unibetnél 4.50-et fizetnek a belgákra, 1.88-at a vendégekre, 3.70-et a döntetlenre.

Jöjjön a Club Brugge – Benfica mérkőzés!

Club Brugge

Sokáig nem bírta Carl Hoefkens a Club Brugge kispadján. A mestert Alfred Schreuder helyére nevezték ki, és valóban történelmet írt azzal, hogy a legjobb tizenhat közé vezette a csapatát, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megtarthassa a munkáját, mert közben a bajnokságban a negyedik helyig esett vissza a címvédő.

Így érkezett Scott Parker, aki egy fiatal edző. Neki eddig edzői pályafutása annyira sok örömet nem tartogatott, a Fulhammel feljutott, majd kiesett a Premier League-ből, feljuttatta a Bournemoutht is, de aztán a szezon elején menesztették.

Az angol mester valamivel több, mint egy hónapja ül a belga együttes kispadján, és ez idő alatt legyünk őszinték, nem lett jobb a helyzet. Parker egy bajnoki vereséggel indított, majd azóta lejátszott hat meccset, a mérlegük öt döntetlen és egy győzelem.

Valami nagyon megváltozott a Brugge együttesénél, én azt mondom, nem az edzővel volt probléma. De majd meglátjuk, hogy a Bajnokok Ligájában tudják-e azt hozni, amit ősszel is.

A Brugge a csoport második helyén jutott tovább, az FC Porto előzte meg őket, ők viszont a Bayer Leverkusent és az Atletico Madridot. Hatalmas szó ez, még ha egy kevés szerencse azért szükségeltetett is hozzá.

Utolsó mérkőzésüket a Royale Union St. Galloise ellen játszották a hétvégén, az eredmény 1-1 lett. A Brugge részéről Hans Vanaken szerezte a gólt, aki talán a legnagyobb név most ebben a csapatban.

Nem csak amiatt bosszankodhat Parker, hogy nem tudtak nyerni a tavalyi ezüstérmes ellen, hanem azért is, mert a mérkőzés végén le kellett, hogy cseréljék az egyik kulcsemberüket, Tajon Buchanant. A fiatal szélső játékára nem sok esély mutatkozik, ahogy egy másik kulcsjátékos, Ferrán Jutglá sem biztos, hogy ott lehet a pályán. A gárda harmadik lehetséges hiányzója Andreas Skov Olsen lehet, aki ősszel szintén elég sokat játszott a Bajnokok Ligájában.

Buchanannek (amennyiben játszik), Mignoletnek és Casper Nielsennek kell figyelnie, amennyiben sárga lapot kapnak, abban az esetben a visszavágót ki kell hagyniuk.

A várható kezdőcsapat:

Mignolet – Mata, Hendry, Mechele, Meijer – Vanaken, Onyedika, Rits – Buchanan, Yaremchuk, Lang

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem játszott egymással, a szerdai lesz az első, amikor összecsapnak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Benfica

Továbbra is száguld a bajnokságban Roger Schmidt együttese, a nyáron kinevezett egykori PSV Eindhoven mester, ha így folytatja, hamar beírja magát a Benfica törikönyvébe. A gárda jelenleg öt ponttal vezet az FC Porto előtt, és mindössze egyetlen Braga elleni vereség miatt szégyenkezhetnek, 17 meccsüket megnyerték és 2 alkalommal ikszeltek.

Nem csak a bajnokságban megy nekik jól a játék, hanem a Bajnokok Ligájában is. A portugál együttes egy olyan csoportba került, amelyből nem igazán várták, hogy tovább fognak jutni. Ott volt a Maccabi Haifa mellett a Juventus és a PSG is.

A Benfica rácáfolt minden kétkedőre, és nem csak továbbjutottak, de meg is nyerték a csoportjukat.

A hétvégén Portugáliában nem volt bajnoki, hanem a kupa negyeddöntőit bonyolították le. A Benfica másodszor sem bírt idén a Braga együttesével, ám ez ezúttal egyben a kiesésüket is jelentette. A mérkőzés a rendes játékidőben 1-1 volt, Goncalo Guedes, az Angliából kölcsönkapott támadó szerezte meg a vezetést, de nem sokkal később Alexander Bah-t, a jobbhátvédjüket kiállították. És percekkel később a Braga egyenlített.

Egészen a tizenegyespárbajig kihúzták (pedig akkor már csak kilencen voltak a pályán, mivel Moratot is kiállították), ott azonban már alulmaradtak, mivel Fredrik Aursnes hibázott. A túloldalon pedig senki.

Roger Schmidt örülhet, egyetlen sérültje sincs, így teljes csapatával állhat rajthoz. Leszámítva persze Enzo Fernándezt, akit a télen eladtak a Chelsea-nek. Jó üzletet csináltak, fél szezonnal ezelőtt 40 millióért vették, most 120-ért adták tovább…

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Bah, Silva, Otamendi, Grimaldo – Chiquinho, Florentino – Neres, J. Mario, Aursnes – Guedes

Tippelde

Sokat gyengült az elmúlt hónapokban a Brugge, nem gondolnám, hogy számukra innen még van tovább. Így is nagy szó, amit elértek, de ez a Benfica jelen pillanatban sokkal jobb együttes.

Szóval mi a vendégek győzelmét várjuk a mérkőzéstől, nem lenne meglepetés, ha két és fél gólnál több születne a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső