Club Brugge – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 18.
2021. október 19. kedd, 18:45 Jan Breydelstadion
Club Brugge
vs
Man City

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egy kicsit hasonlít ez a mostani csoport a tavalyira, amiben a PSG és az RB Leipzig is helyet kapott. No meg a másik manchesteri egyesület és egy kakukktojás. Most ez a két együttes méri össze a tudását holnap este háromnegyed héttől, vagyis Club Brugge – Manchester City találkozót rendeznek. Azért mondtam, hogy hasonlít a csoport, mert akkor az Istanbul Basaksehir tört egy kis borsot a nagyok orra alá, most meg ugyanezt teszi a belga Brugge, tudjátok, a hattyúk és a macskakövek városa, ahol helyet kapott néhány mesebeli… Tudjátok… Ha nem, pótoljátok az In Bruges című filmet, mert alapmű! Szóval, adott nekünk egy kiscsapat, aki eddig erőn felül teljesít, négy pontjával a tabella második helyén áll, egy kiscsapat, amely döntetlent harcolt ki a PSG ellen, valamint a Red Bull Arénában győzte le Gulácsi Péteréket.

És adott a torna egyik legnagyobb esélyese, amely vereséget szenvedett legutóbb, a csoport – illetve az egész játéknap – legnagyobb rangadóján – Lionel Messiék ellen. Folytatódhat-e a belgák remek szereplése? Hamarosan a végére járunk…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

RB Leipzig – Club Brugge: 1-2

G.: Nkunku ill. Vanaken, Rits

Hiába van Christopher Nkunku csúcsformában, a Lipcsének ismét nem sikerült nyernie. Ezzel továbbra is nulla ponttal állnak csoportjuk utolsó helyén, a továbbjutás elúszni látszik, de még az Európa-liga sem biztos, hogy összejön. Főleg, ha a Club Brugge együttese továbbra is ilyen pofás játékot mutat be, mint ahogy azt tette a Red Bull Arénában…

A kezdők:

RB Leipzig:

Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan – Mukiele, Laimer, Kampl, Szoboszlai – Nkunku, Poulsen, Forsberg

Club Brugge:

Mignolet – Clinton Mata, Balanta, Hendry, Nsoki, Sobol – Sowah, Rits, Vanaken, Lang – de Ketelaere

A találkozón tehát Jesse Marsch mindhárom magyar fiúnak bizalmat szavazott, Gulácsi Péter, mint csapatkapitány vezette pályára társait, Orbán Willi a védelem közepén próbált helyt állni, míg Szoboszlai Dominik az előre játékban igyekezett csapata hasznára lenni.

Hasznára is volt, már rögtön a meccs elején, az ötödik percben ő ugratta ki a leshatáron Emil Forsberget, aki észrevette, hogy Christopher Nkunku a túloldalon viszonylag szabadon érkezik. Oda is varázsolta a svéd elé a labdát, a támadó pedig ismét hálóba talált. A szurkolók bíztak benne, hogy az első fordulós csúnya vereséget megpróbálják kedvenceik elfeledtetni velük, és a kezdés azt sugallta, ez össze is fog jönni. Amúgy a gólt a VAR-nak is csekkolnia kellett, végül a videóbíró úgy látta, hogy Szoboszlai labdája pont jó ütemben találta meg Forsberget.

A góltól nem esett össze a Brugge, még az első félidőben megfordították a találkozó állását, és a könnyed hazai győzelemről szőtt álmok a szünetre teljes mértékben eltűntek.

Gulácsi Péternek kétszer is mentenie kellett, egyszer Hans Vanaken, egyszer pedig Kamal Sowah próbálkozott. Viszont a 22. percben már nem volt menekvés. Gulácsi rossz passza után a Brugge törhetett kapura, Charles de Ketelaere az alapvonalról középre adott, ahol érkezett a cséká, Hans Vanaken és kiegyenlített.

Vanaken remekül játszott, az első félidő lefújása előtt adott egy gólpasszt is, Clinton Mata beadását lőtte kapásból középre, ahol Mats Rits teljesen egyedül érkezhetett, és 5 méterről nem is hibázott.

A fordulást követően az RB Leipzig hiába próbálkozott, eredményre nem vezetett semmi. Tíz kapura lövési kísérletük volt, amiből három talált kaput, Simon Mignolet mindhármat védte. És még örülhetnek, hogy „megúszták” egygólos vereséggel, mert Noa Lang kapuba talált, ám az asszisztens itt jelezte, a gólt les előzte meg.

A Brugge eddig abszolút kellemes meglepetés, erőn felül teljesítenek, holnap este újabb kemény próba vár rájuk.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Paris Saint-Germain – Manchester City: 2-0

G.: Gueye, Messi

Az egész kör legnagyobb rangadóját ez a két csapat játszotta, és be kell vallanunk, számunkra csalódást okozott a mérkőzés, hiszen bíztunk abban, hogy a Manchester City legalább egy gólra jó lesz Párizsban, ahogy jók voltak tavaly az elődöntőben… Van, akinek viszont emlékezetes lesz ez a találkozó, ő pedig nem más, mint Lionel Messi, aki ezen az estén szerezte meg első gólját új csapata színeiben.

A kezdők:

PSG:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Herrera, Gueye, Verratti – Messi, Mbappé, Neymar

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Grealish, Sterling

Tavaly a két együttes az elődöntőben találkozott, akkor Pep Guardiola együttese kettős győzelemmel búcsúztatta a frusztrált párizsiakat, akik most szerettek volna visszavágni. Erre minden esélyük meg is volt, hiszen a nyáron rendkívüli módon megerősítették a keretüket. Pályán volt Lionel Messi, akiről pletykálták a nyáron, hogy újra együtt dolgozhat korábbi mesterével, végül viszont a City Jack Grealish leigazolása után nem tartotta annyira fontosnak a hatszoros Aranylabdás leigazolását.

Ezen az estén az angolok nem játszottak jól, a PSG viszont talán most először mutatta meg, miért gondolják őket az egyik legnagyobb favoritnak. A nyolcadik percben jártunk, amikor a francia együttes vezetést szerzett, de nem Neymar, Messi vagy Mbappé talált hálóba, hanem az az Idrissa Gueye, aki kulcsjátékossá vált a PSG-ben. Hiányzott is a Brugge ellen, amikor eltiltás miatt nem játszhatott…

A középpályás egy Kylian Mbappé által középre passzolt labdát bombázott fel a bal felső sarokba, a találat azonban könnyen megakadályozható lett volna, de két manchesteri is hibázott…

A 26. percben egyenlíthettek volna a vendégek – és ez volt az egyetlen igazán nagy helyzetük: Kevin De Bruyne adott be, Raheem Sterling fejelt, a labda a kapufáról lejött, a kipattanóra pedig érkezett Bernardo Silva, aki egy méterről nem tudott a hatalmas kapuba találni, helyette ő is csak a kapufát találta el.

A 38. percben Ander Herrera löketét védte Ederson kapus, ezzel pedig az első félidő lezártnak tekinthető, több helyzet nem született.

A térfélcsere után ugyanúgy nyomtak a hazaiak, jól játszottak, Neymar majdnem be is talált, de akkor, neki ez még nem jött össze. Összejött viszont Lionel Messinek, aki saját térfeléről indulva szlalomozott át a védőkön, kényszerítőzött Neymarral, majd 16-ról szintén a bal felsőt lőtte ki, akárcsak Gueye.

A Manchester ezt követően sem tudott megújulni, így maradt a 2-0-s eredmény a hazaiak javára.

Összefoglalás

Hiányzóból több van a Manchester Citynél, Ederson és Gabriel Jesus a hétvégén nem is játszottak a Brighton ellen, mert késve érkeztek vissza a válogatottból. Most már sanszos, hogy mindketten pályán lesznek. A brazil támadóra szükség is lesz, mert a jó formába kerülő Ferrán Torres hosszabb időre kiesett, a Nemzetek Ligája elődöntőjében szenvedett sérülést, ennek ellenére a franciák elleni döntőben is kezdett, de a City jelentése alapján egy kisebb törést szenvedett. Arról nem szólt a jelentés, hogy a 21 éves csatárnak mennyit kell kihagynia.

A keretnek nem része még Benjamin Mendy, az okokat a futballban jártas olvasók bizonyára tudják.

A Brugge-nél csak és kizárólag Éder Balanta játéka kérdéses, aki úgy járt, mint a másik oldalon Ederson és Gabriel Jesus, azaz később érkezett vissza a válogatottól. Így tehát az ő játszatására is van már esély.

A két csapat sosem találkozott még egymással, de arról be tudok számolni, hogy mindkét együttes 2-0-s sikerrel hangolt a holnapi összecsapásra. A Brugge a Kortrijk együttesét, a City pedig a Brightont verte.

Ferrán Torres kiesése probléma, de nem olyan, amit ne tudna megoldani Guardiola. Ott van még Grealish, Foden, Sterling, Mahrez, Gabriel Jesus, de akár Bernardo Silva is bevállalhatja azt a szerepet. Bár nem fogja…

A City mindent meg fog tenni a győzelemért, hiszen két héttel ezelőtt kikaptak, és a Brugge ott van a nyakukban. Nem lesz könnyű meccs, nem is számítunk sok gólra. A Manchester City erősebb csapat, az ő győzelmüket várjuk, emellett pedig 2,5 gól alatti eredményre tesszük a pénzünk, a helyzetkihasználással meg szokott gyűlni néha a manchesteriek baja.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső