Club Brugge – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 14.
2021. szeptember 15. szerda, 21:00 Jan Breydelstadion
Club Brugge
vs
PSG

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A szerdai napon is van egyértelmű mérkőzés, nem más, mint a Club Brugge – PSG találkozó. Egyelőre nehezen gondolunk bele abba a szituációba, hogy a belgák otthon tarthatnak akár csak egy pontot is, ez sci-fi kategória. A PSG ugyanis jelentős erősítéseket hajtott végre a nyáron, Nasser El-Khelaifi megrögzötten vágyik egy Bajnokok Ligája sikerre, ezért pedig gyakorlatilag mindent hajlandó feláldozni, még azt is, hogy Kylian Mbappé jövőre ingyen távozzon.

Lett volna lehetősége 180 millió euróért eladni a fiatal franciát a Real Madridnak, de az ajánlatot végül visszadobta, és nem is volt hajlandó tárgyalni a továbbiakban. Neki kell az a trófea a vitrinbe, és nem fél egy vagyont is bukni emiatt. Hiszen ez neki körülbelül aprópénz csak…

Felállhat egy igazán félelmetes csapat a Club Brugge otthonában, az sincs kizárva, hogy a vendégek gólfesztivált rendezzenek…

Hogyan lehet megfogni egy Messi – Neymar – Mbappé triót? Szerintünk sehogy, de a belgák persze mindent meg fognak tenni az ügy érdekében… Meglátjuk, hogy mekkora sikerrel.

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Club Brugge

Nem szeretnénk megsérteni a Club Brugge szurkolóit – ha vannak itthon a csapatnak fanatikusai -, de eléggé kilógnak ebből a sorból, ebből a mezőnyből. A csoportban rajtuk és a PSG-n kívül a Manchester City, valamint az RB Leipzig van, a továbbjutásra így semmi esélyük. De szó szerint, semmi.

Más szint ez a három klub, a belgák számára az is nagy eredmény lesz, ha pontot tudnak szerezni. És ezzel tényleg nem bántani akarjuk őket, egész egyszerűen ekkora a különbség köztük és a többiek között.

Pedig belga viszonylatban a Brugge kiemelkedik, tavaly már a tizenhetedik bajnoki címüket ünnepelhették, zsinórban a másodikat.

A Bajnokok Ligája csoportkörében így tavaly is ott voltak, akkor egy sokkal gyengébb összetételű négyesből nem sikerült a továbbjutás kiharcolása.

A bajnokságban idén egyelőre vezetnek, az eltelt hét fordulóból ötöt fejeztek be győzelemmel, egyszer ikszeltek, egyszer pedig vereséget szenvedtek… De az aztán komoly fiaskó volt, a Gent otthonában 6-1-re kaptak ki, esélyük sem volt. Gondolhatnánk, hogy biztos kiállítottak valakit, és ezért szaladtak bele ekkora pofonba… De nem… Nem történt semmi ilyesmi.

Mielőtt még tovább haladnánk beszéljük meg a klub igazolásait is. Van miről, Philippe Clemente ugyanis nem kevesebb, mint 13 új arcot hozott a csapathoz. Hárman csak kölcsönben érkeztek (Tibo Persyn, Ruben Providence, Wesley), a többiekért viszont súlyos pénzeket fizettek ki. Kamal Sowah, aki a Leicester utánpótlásában pallérozódott például 9 millióért váltott klubot, Stanley Nsoki (Nice) hat és félmillióért, Noa Lang hatmillióba került.

Ők a csapat legfontosabb érkezői, különösen Noa Lang szólhat nagyot, aki már tavaly is a Brugge-t erősítette, akkor 16 gólig jutott. Most még csak háromnál jár, viszont gólpasszok terén sem vall szégyent a szélső, négy asszisztot osztott már ki.

Nem tartjuk rossz csapatnak a hazaiakat, mégis azt gondoljuk, ehhez a csoporthoz nem lesz elég az, amit tudnak.

Előző meccs eredménye
2019.11.06.Bajnokok Ligája
psg
1:0
club brugge
Bajnokok Ligája
2019.10.22.Bajnokok Ligája
club brugge
0:5
psg
Bajnokok Ligája
2006.07.22.Barátságos Mérkőzés
club brugge
2:0
psg
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSG

Főként azért nem, mert ilyen erős PSG még a világon nem volt. A világ legjobb támadói közül három is itt játszik, helyetteseik (Di Maria, Draxler, Icardi) szintén nem gyengék, az arab tulajdonos pedig nem csak a csatársort erősítette meg, hanem a védelmet is. Achraf Hakimiért 60 milliót fizettek, Sergio Ramos pedig ingyen csatlakozott. Ó, meg még Gigio Donnarumma is a csapat tagja, de egyelőre Keylor Navast nem sikerült kitúrnia a kezdőből.

Tavaly a PSG meglepetésre nem tudta behúzni a francia bajnokságot, így a BL mellett a trón visszaszerzése is célja a csapatnak. Maradjunk annyiban, hogy eddig elég meggyőzően teljesítenek, nem találtak még legyőzőre öt forduló alatt, a hétvégén a Clermont együttesét verték, Ander Herrera duplázott a meccsen, mellette még betalált Kylian Mbappé, illetve Idrissa Gueye is.

Apropó Mbappé: A szurkolók eleinte kifütyülték a játékost, amiért nem hajlandó meghosszabbítnai a szerződését, ám úgy tűnik, lassan mindenki megszokja, hogy mi a helyzet.

Most először állhat össze a korábban már említett csodatrió, azaz a Messi – Neymar – Mbappé hármas, és ha ez megtörténik… Akkor jajj az ellenfeleknek!

Összefoglalás

A tavalyi BL-kiesést nagyon nehezen emésztette meg a francia csapat, Idrissa Gueye és Ángel Di Maria is a kiállításra jutott a Manchester City ellen, bár emlékeim szerint Di Maria piros lapja nem feltétlenül ért kiállítást.

Szóval ők most nem játszhatnak, mellettük a pedig Sergio Ramos, Marco Verratti és Laywin Kurzawa nem lesz bevethető.

A másik oldalon Wesley továbbra sincs olyan fiziaki állapotban, hogy pályára lépjen, a brazil támadó súlyos térdérüléséből épült fel, viszont az egyéves kihagyás látszik a kondiján is.

A brazil mellett Éder Balanta, valamint José Izquierdo sérültek. A várható támadótrió viszont nem áll gyenge játékosokból: Lang és Sowah mellett Charles de Ketelaere lehet a harmadik támadó, akit a bemutatóban az év lehetséges felfedezettjének neveztünk.

A PSG várható kezdője viszont egészen elképesztő, így kétségünk sincs afelől, hogy ők távoznak boldogabban, három ponttal a zsebben.

A kérdés inkább az, hogy mennyivel? Szerintünk bátran lehet fogadni a hendikepes PSG-győzelemre, legalább kettővel fognak nyerni Neymarék. De inkább többel, szerintünk ez egy kifejezetten sokgólos gála lesz, meg fogja adni a támadó trió a módját… Szóval a másik tippünk az volna, hogy 3,5 gólnál több lesz majd. És hogy a Club Brugge betalál-e? A PSG védelme mostanság elég erős, még Sergio Ramos hiányában is, így szerintünk a válasz erre a kérdésre az, hogy nem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső