Crvena zvezda – Maccabi Haifa: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 22.
2022. augusztus 23. kedd, 21:00 Stadion Rajko Mitić
Crvena zvezda
vs
Haifa

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Hat csapatnak van még hely a legjobb 32 között, és ide szeretne a Crvena zvezda és a Maccabi Haifa is bekerülni. Előbbi a favorit, ez kétségtelen, de a szerb bajnok hátrányból várja a visszavágót. A Maccabi Haifa az idei selejtező nagy meglepetése, az izraeli csapatot lebecsülték, már első párharcukon a kiesésüket jósolták. Mégis itt vannak, és 90 perc választja el őket attól, hogy történetük során először vegyenek részt a csoportkörben. Hatalmas, amit eddig mutattak, és lehet, hogy lesz még folytatás. Hasonlít az eddigi teljesítményük arra, amit a Sheriff Tiraspol csinált, ők is a selejtezőben minden esélyesebb ellenfelüket kiütötték, és végül a főtáblán is jól teljesítettek.

Amit a moldávok idén nem tudtak megtenni, azt az izraeliek megtehetik. Ám Dejan Stankovic együttese hazai pályán már nagyon régóta veretlen, és számíthatnak arra, hogy a kezdetektől fogva nekik fognak majd rontani.

De a Maccabit sem kell félteni, a Bajnokok Ligájában nem számít, hogy otthon vannak, vagy idegenben, mindenhol szórják a gólokat, és remek játékot mutatnak.

Érzik a fogadóirodáknál is, hogy azért a Crvena zvezda az esélyesebb, ennek megfelelően alakították ki a szorzókat. A hazai győzelemre 1.80 körül fizetnek, a döntetlen van, ahol a 4-szeres szorzót is eléri, kicsit magasabb a vendégek sikere.

Következzen a Crvena zvezda – Maccabi Haifa mérkőzés!

Az előző mérkőzésen történt

A leggólgazdagabb mérkőzés volt a Maccabi Haifa és a Crvena zvezda között. Gólokat vártunk mi is, meg azt, hogy mindkét együttes a hálóba talál. Nyerő volt az ötletünk, de arra azért nem számítottunk, hogy a Maccabi még a Red Start is le fogja tudni győzni.

Két olyan együttes csapott össze, akik eddig sem vetették meg a gólokat, és egymás ellen sem fogták magukat vissza. A 18. percben született meg a vezetés, Frantzdy Pierrot, a hazai csapat francia légiósa közelről talált a hálóba. Kellett hozzá sok minden, hogy ez a gól megszülethessen, elsősorban Haziza cselei a jobb oldalon, mely után középre adott, Borjan rosszul mozdult ki, csak megsimogatta a játékszert. Pierrot háttal a kapunak átvette, majd a védők gyűrűjében fordulatból a hálóba lőtt.

A Crvena zvezdának még az első félidőben sikerült fordítania: A 27. percben az az Osman Bukari húzott el a jobbszélen, akinek idén volt már mesterhármasa is – az előző körben a Pyunik Yerevan ellen -, középre passzolt labdáját Aleksandar Katai átvette, majd 18-ról kapura zúdította. Nem volt sem erős, sem jól helyezett lövés, de a tizenegyespontnál álló Aleksandar Pesic lábán irányt változtatott, és így Cohen nem tudott védeni, mivel már elvetődött a bal sarok irányába. Érdekesség, hogy Pesic korábban légiósként játszott Izraelben, a Haifa egyik nagy riválisánál, a Maccabi Tel Avivnál.

Osman Bukari ezúttal is majdnem bevette az ellenfél kapuját, most egy Rodic-beadást követően került hozzá a labda, és ahelyett, hogy okosan bepasszolta volna a játékszert, erőből akarta megoldani. Így viszont fölé ment a lövése.

Pár perccel később megint Bukari volt a főszereplő, most jó labdát adott Pesicnek, aki második gólját szerezhette volna, de ezúttal Cohen kapusba lőtt. Az ellentámadás pofás volt, szép kontrát vezettek a hazaiak, Din David lövésig jutott, de a hosszú sprint miatt már nem tudott sem jól helyezni, sem nagy erővel bombázni. Borjan hárított.

A félidőt nem iksszel zárták a felek, a Red Star gondoskodott egy újabb találat megszületéséről. Egy labdaszerzést követően indultak meg, Pesic passzolt középre, Ivanic Bukarihoz, aki meg a második hullámból érkező Guelor Kanga elé tálalt. A középpályás csavarása pontos volt, szépen lőtte ki a bal alsót, 1-2.

A félidőben az izraeli együttes sikeresen rendezte a sorokat, és – bár nem sokan számítottak rá, de – megfordították az állást. Nem is kellett hozzá sok idő, hiszen Frantzdy Pierrot az 51. percben talált be, míg Tjarron Chery a 61.-ben.

Mindkét esetben Dolev Haziza adta a gólpasszt, aki egy elért egy… Assziszt-mesterhármast.

A második gól előtt nagyszerűen ívelt középre, a francia támadó pedig még azelőtt fejelhetett, hogy a védője odaért volna, Chery gólja sem volt csúnya, ő kb. olyan távolságból bombázott a kapuba, mint Kanga a másik oldalon. Csak ő nem a bal alsót, hanem a jobb alsót célozta meg.

A fordítás megérdemelt volt, a Red Star a második félidőben visszaesett, a kaput nem is találták el Ivanicék. Nem lefutott a meccs, de ez ellen a Maccabi ellen nem lesz könnyű dolguk…

Crvena zvezda

Az odavágó után azért nem lehetnek nyugodtak Stankovicék, mivel a Maccabi sokkal nehezebb falatnak bizonyult, mint arra előzetesen számítottak. Sokan elkövették a hibát, hogy lebecsülték őket. Bár nem gondolnám, hogy a szerb csapat fejében ilyesmi megfordult, tavaly is a Sheriff Tiraspol ellen úgy estek ki, hogy kissé alábecsülték ellenfelüket, és még egyszer ilyen hibát nem követnének el.

Egyszerűen a Maccabi Haifa most remek formába került, Davidot, Pierrot-t, valamint Hazizát nehéz tartani. De róluk majd később.

A Red Star együttese – bár már megy a szerb bajnokság – nem játszott a hétvégén, mindenki számára fontos, hogy a csapat ott lehessen a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Mégis csak az 1990/1991-es BEK-győztesről beszélünk.

Dejan Stankovic csapatában négy hiányzó van: Három embert nem neveztek (Filippo Falco, Srdjan Spiridonovic, Vuk Bogdanovic), egy meg sérült (Ibrahim Mustapha).

A kezdőben változást nem várok, Rodic visszatérése sokat lendített a bal oldalon, a középpálya bomba, egyedül talán Ivanic lóg most ki valamennyire, elöl Pesicnek mostanában nagyon megy, Katai-tól várnak többet a szurkolók, de benne mindig ott van a váratlan.

A várható kezdőcsapat:

Borjan – Erakovic, Milunovic, Dragovic, Rodic – Kangwa, Kanga, Bukari, Ivanic – Pesic, Katai

Előző meccs eredménye
2022.08.17.Bajnokok Ligája
haifa
3:2
crvena zvezda
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Maccabi Haifa

Mindenkit levett a lábáról a Maccabi, főként a félelmet nem ismerő játékukkal. Némelyik játékosuk is kiemelkedik, a középpályáról Mohamed, a támadók közül meg… Mindenki. Haziza, David és Pierrot is remekel mostanában, ontják a gólokat, és akkor még nem is ejtettünk szót Atziliről, aki Pierrot beindulását követően a kispadra szorult. Olyan csapatokat győznek le, akiktől alapjáraton inkább ki kéne kapni.

Ilyen volt az Olympiakosz együttese, és most ilyen volt a Crvena zvezda is. De a csoportkör nincs meg, és nem is biztos, hogy meglesz. A szerbek hazai pályán igazán veszélyesek, és bár a Maccabi az első fordulójuk alkalmával 4-0-ra verte meg az Olympiakoszt, a következőben a gyengébb Apollon Limassol 2-0-ra győzött. És egyikük sincs olyan erős, mint a Red Star.

Nem tudunk sérültről a csapatban, és úgy gondolom, hogy Barak Bakhar is ugyanazt az összeállítást fogja választani, mint az odavágóra.

A várható kezdőcsapat:

Cohen – Sundgren, Planic, Goldberg, Cornud – Chery, Lavi, Mohamed – Haziza, Pierrot, David

Tippelde

Még mindig tartom, amit az első meccs előtt mondtam: Jobbak a szerbek. És hazai pályán azért illene is megnyerniük a mérkőzést. Lehet, hogy a vártnál nehezebb lesz, hiszen látjuk minden héten, hogy mennyire jó csapat lett a Maccabi Haifából.

A meglepetés persze ott van, pont amiatt, ahogy a Haifa játszik, szerintünk Pierrot-ék ezúttal sem maradnak lőtt gól nélkül. Szóval a tippünk ugyanaz, mint a múltkor is: Két és fél feletti gól, mindkét csapat betalál, és ezt most még kiegészítjük a hazaiak győzelmével.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső