Dinamo Kijev – Barcelona: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 01.
2021. november 02. kedd, 21:00 NSC Olimpiyskiy
Dynamo Kiev
vs
Barcelona

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

És ha már szóba került az előző tippben a Dinamo Kijev – Barcelona meccs, akkor folytassuk ezzel. A katalánok ritka nehéz helyzetben vannak, Ronald Koeman a múlt héten (miután a csapat veszített a Real Madrid és a Rayo Vallecano ellen) menesztésre került, a feladatait egyelőre az utánpótlás-csapat edzője, Sergi Barjuán Navarro veszi át. Az idősebb generáció emlékezhet rá játékosként is, miután szögre akasztotta a csukát edzette a Recreativo Huelvát, az Almeriát, a Mallorcát, volt egy kis kiruccanása Kínában is, ahol a Zhejiang Greentown együttesénél dolgozott, majd 2021-ben tért vissza a katalán fővárosba. És most beledobták a mélyvízbe.

Az edző első meccse nem sikerült a legjobban, a Deportivo Alavés gárdájával nem bírtak a Camp Nou-ban, ami ismét jelzi számunkra, hogy a Barca most egy nagyon mély gödörben van, annak is a legmélyén. Legalábbis a gránátvörös-kékek szurkolói abban bíznak, hogy ennél már nincs lejjebb. Sergi nem a végső megoldás, Joan Laporta Xavit szeretné megszerezni a kispadra, de hivatalos bejelentés még nem született arról, hogy a legendás középpályás elhagyná Szaúd-Arábiát.

A Dinamo Kijev az eddigi három forduló alatt nem rúgott egyetlen gólt sem, azonban most meglesz rá az esélyük. A Barcelona nem verhetetlen, rendkívül rossz formában vannak, és ha buknak, akkor irtózatosan nehéz helyzetbe keverik saját magukat.

Kezdjük!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Barcelona – Dinamo Kijev: 1-0

G.: Piqué

Rég nem látott mélységekben a Barcelona együttese, az első két fordulóban nemhogy gólt nem tudtak szerezni, de még a kaput sem találták el. Ezen a meccsen legalább a győzelem összejött, habár a játékkal itt is akadtak problémák. Mint fentebb említettem, új edző ül már a Barca kispadján, az ő feladata lesz a reményt életben tartani. Mert amennyiben itt most Mircea Lucescu csapata nyer, akkor a katalánok kezdhetnek megbarátkozni a búcsú gondolatával.

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Mingueza, Piqué, Lenglet, J. Alba – Gavi, Busquets, F. de Jong – Dest, L. de Jong, Depay

Dinamo Kijev:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Mykolenko – Sydorchuk, Shaparenko – Tsygankov, Buyalskyy, de Pena – Supryaga

Tippünkben azt fejtegettük, hogy a Valencia elleni 3-1-es siker visszahozta a gránátvörös-kékek életkedvét, és a gyengélkedő Dinamo Kijev ellen ez elég lehet egy többgólos győzelemhez. A végén annak is örülni kellett, hogy egy lövés beakadt, mert bár fölényben játszottak a hazaiak, ez minden volt, csak nem sima. És nem azért, mert a Dinamo annyira jó lett volna…

Kétszáz percen keresztül nem találtak kaput Koemanék, az ukránok elleni meccs 20. percében sikerült ez először. Luuk de Jong 16 méteres csavarását Georgi Bushchan szedte ki ujjheggyel. Szép volt a lövés, szép volt a védés is, a drukkerek pedig fellelkesülve várták a folytatást. A 36. percben fel is pattanhattak a székükről, egy rosszul elvégzett szöglet után Jordi Alba adhatott be, a labda mindenki feje felett átszállt, a védők megfeledkeztek Gerard Piquéről, aki estében továbbított a kapuba.

Sok igazi helyzet nem volt a félidőben – sőt az egész találkozón sem. A 44. percben ismét egy szöglet okozott galibát, Luuk de Jong viszonylag szabadon fejelhetett, ám méterekkel tévesztett célt, kicsit magas volt az érkező labda, amit így nem tudott megfelelően irányítani.

Gondolták a szurkolók, majd a második félidőben megrázzák magukat a kedvenceik. Nem így történt. A kapu előtt szinte veszélytelen volt a Barca, igaz, domináltak, többet volt náluk a labda, és féken tudták tartani az ukránokat, de a második gólt – amivel lezárták volna az egész meccset – nem tudták megszerezni. Erre a legnagyobb esélye Ansu Fatinak volt, a fiatal 10-es Bushchan kapusra rontott rá, aki így eladta a labdát, az visszakerült a kapunak háttal álló Fatihoz, aki ahelyett, hogy lerakta volna az érkezők egyikének (lett volna rá lehetősége) inkább kapura lőtt. Mivel háttal állt kicsi volt az esélye annak, hogy ebből gól lesz. Nem is lett.

Lehetséges, sőt biztos, hogy a katalán fanatikusok nem voltak elégedettek a látottakkal, de legalább a remény megmaradt arra, hogy a Barca végül a legjobb 16-ba kerül. Ez a három pont azonban még nagyon kevés.

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.20.Bajnokok Ligája
barcelona
1:0
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
2020.11.24.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:4
barcelona
Bajnokok Ligája
2020.11.04.Bajnokok Ligája
barcelona
2:1
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
2009.12.09.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
1:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2009.09.29.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A Barcelona formáját hűen tükrözi az, ami a múlt héten történt. Előbb egy vereség az El Clásicon (ahol azért annyira rosszul nem játszottak, egy pontra talán még rá is szolgáltak volna), majd 1-0-s vereség a Rayotól, végül – már az új edzővel – 1-1-es döntetlen a Deportivo Alavés ellen. Három meccs, egy pont, ilyet is rég láttunk a Barcától, konkrétan nem is emlékszem, hogy az utóbbi években ilyen előfordult volna.

Memphis Depay második félidő elején szerzett góljára három perccel később Luis Rioja válaszolt, és a cserék ellenére a Barca nem tudott megújulni. Emiatt a 9. helyen állnak, valóban történelmi mélységben a klub. A jövőkép sem lehet túlontúl pozitív, bár a katalánok volt elnöke azt találta mondani, hogy ha Xavi aláír a klubhoz, akkor már az első évében triplázni fog. Vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatosan…

A Dinamo Kijev győzelemmel hangolt a holnap esti találkozóra, másodszor verték zsinórban a Mariupol együttesét. Először a kupában győzedelmeskedtek, majd a bajnokságban. Mindkétszer megszenvedtek, az első meccs 2-1 lett, a második pedig 3-2. A kijeviek góljait a bajnoki meccsen Sydorchuk és Shaparenko szerezték, előbbi duplázott.

A Mariupol egyébként az ukrán Premier League sereghajtója, míg a Dinamo három pont előnnyel vezet a Shakhtar Donetsk előtt, tehát ezen szűk győzelem után a kijevi drukkerek nem feltétlenül voltak elégedettek.

Viszont a csapat továbbra is veretlen, pontosan úgy állnak, mint két országgal arrébb a Red Bull Salzburg. 11 győzelem, 2 döntetlen.

Nem is a bajnoki teljesítménnyel van ott a gond, hanem a Bajnokok Ligájával, amely lehet, hogy még sok ennek a gárdának. A tabella legalábbis ezt mutatja egyelőre.

Összefoglalás

Szegény embert az ág is húzza, a Barcelonánál épphogy felépült Kun Agüero máris újra kiesett a játékból. Az Alavés elleni mérkőzésen mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ami miatt természetesen azonnal lecserélték, azóta kiderült, szívritmuszavara van, nem utazik Ukrajnába sem.

Ezzel a Barca sérültlistája tovább nőtt. Nincs Pedri, Martin Braithwaite, Ansu Fati, Sergi Roberto és Frenkie de Jong, valamint a védelemből hiányozni fog Ronald Araujo és Gerard Piqué is. Csupa fontos játékos…

A középpályán Gavi és Busquets mellett Ricky Puig vagy Nicolás González Iglesias kezdhet, a védelemben összeáll a Lenglet – Eric Garcia páros, elől pedig Philippe Coutinho kaphat újabb esélyt arra, hogy bejátssza magát a kezdőbe. Mellette ott lesz Memphis Depay és minden bizonnyal Sergino Dest, aki kifejezetten jól mozgott a Real Madrid ellen, csapata legveszélyesebbje volt.

Vannak gondok a hazaiaknál is bőséggel, főleg csatárposzton. Emiatt minden bizonnyal Ilia Shkurin lesz majd a Kijev egyetlen éke. A balbekk pozíció sincs megoldva, ott Vitalii Mykolenko távollétében Oleksandr Karavaevnek kell kihúzódnia.

Nem könnyű tippelni, két megtizedelt együttesről beszélünk, a vendégeknél új az edző, nem ismeri a játékosokat (noha a B csapatnál van, így közel volt a tűzhöz), ahogy a játékosok sem ismerik őt és a módszereit. A főpróba nem sült el jól a bajnokságban. Rossz így látni a Barcát, nem ez lesz az a szezon, amikor kimásznak a gödörből teljesen. Adósságuk már majdnem másfél milliárd euró, tehát téli erősítésekre sem nagyon számíthatnak a szurkolók.

Sportfogadói szemmel nézve ez egy veszélyes meccs, mert benne lapul a meglepetés. Már, ha meglepetés az, hogy a Barca nem nyer. Mert szerintünk nem fog. A Kijev otthon 16 mérkőzés óta veretlen, egy iksz bőven benne van ebben a találkozóban. Emellett pedig 2,5-nél kevesebb gólra számítunk, így arra is megy pár forint.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső