Dinamo Kijev – Bayern München: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 22.
2021. november 23. kedd, 18:45 NSC Olimpiyskiy
Dynamo Kiev
vs
Bayern Munich

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Legutóbb a hónap legelején foglalkoztunk Bajnokok Ligájával, hosszú időszak maradt ki, de a legrangosabb kupa szerelmeseinek nem kell aggódnia, holnap visszatér a sorozat. Ahogy megszokhattátok, most is sorra kerül mind a 16 találkozó, 8 kedden, valamint 8 szerdán. Időrendi sorrendben haladunk, most már két meccset háromnegyed hétkor indítanak el, elsőként a Dinamo Kijev – Bayern München mérkőzést nézzük meg közelebbről.

Nem sok simábbnak tűnő meccs van a keddi játéknapon, a hibátlan, négy mérkőzésen két gólt kapó, de 17-et lövő Bayern látogat ahhoz a Kijevhez, akik utolsó helyen állnak, 360 perc alatt még egyszer sem találtak a hálóba. Számukra már nincs esély a legjobb 16 közé kerülni, az Európa-ligára is csak matematikai esélyük van, nem tudnak mást tenni, mint a becsületükért küzdeni.

A Bayern München meg továbbjutott, így nekik sem kell mindent beleadni a holnap esti meccsbe. Papíron még elbukhatják az első helyet, de az nagyon valószínűtlennek tűnik, többek között szükség lenne hozzá két német vereségre, két Barca sikerre, ahol legalább négy góllal verik a katalánok Julian Nagelsmannékat. Ugye, hogy mennyire szürreálisan hangzik?!

Az imént említett mester most egy picit behúzhatja a féket, van lehetőség azoknak is játékidőt adni, akik nem tartoznak az alapcsapathoz. Némileg a kényszer is közrejátszik abban, hogy a vezetőedző nem tudja a legjobb csapatát pályára küldeni, akad itt sérült, néhány játékosnak pozitív lett a koronavírus-tesztje, szóval muszáj egy kicsit felforgatni a csapatot.

Ugyanez igaz a hazaiakra, Mircea Lucescu viszont ehhez már hozzá van szokva… Részletesen lentebb minden infót megtaláltok, kezdjük a mérkőzés előzetesét!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Dinamo Kijev – FC Barcelona: 0-1

G.: A. Fati

A meccs előtti tippünkben azt fejtegettük számotokra, hogy benne van a meglepetés ebben a találkozóban. A Dinamo Kijev akkor 16 mérkőzés óta veretlen volt hazai környezetben, a Barca meg egy ideiglenes edzővel, rengeteg sérülttel érkezett. Az egyértelműnek tűnt, hogy két és fél gólnál kevesebb lesz – ez be is jött szépen -, viszont a hazai pontszerzéssel már nem volt szerencsénk. A Dinamo így végleg kiszállt a buliból, a Barca pedig megelőzte a Benficát.

A kezdők:

Dinamo Kijev:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Karavaev – Sydorchuk, Shaparenko – Tsygankov, Buyalskyy, de Pena – Garmash

FC Barcelona:

Ter Stegen – Mingueza, E. Garcia, Lenglet, J. Alba – F. de Jong, Busquets, Nico – Gavi, Depay, A. Fati

A körmünk mondhatni biztonságban volt a mérkőzés alatt, mert a Dinamo Kijev és a Barcelona nem igazán játszottak jó meccset. Ahhoz képest, mennyire kellett a három pont mindkét csapatnak ez annyira nem látszott, de lehetséges, hogy a tét okozta a görcsöt a játékosoknál.

Az első komoly megmozdulás a 25. percből van, ekkor egy szögletből tovább csurranó labdát Carlos de Pena szúrt rá 14 méterről, ter Stegen lábában akadt el a próbálkozás. Nagy helyzet volt, a szélső akár jobban is megoldhatta volna, akkor láthattuk volna az ukránok első, BL-ben szerzett gólját.

Kaput eltaláló lövésből összesen csak egy volt az első félidőben, sem az iram, sem a kapura lövések száma nem volt kielégítő. A lefújás előtt Jordi Alba centerezése okozhatott volna még problémát, de Georgiy Bushchan jól lépett ki a kapujából, a lehetőségből emiatt nem lett semmi.

A 63. percben a vendégek tizenegyeshez jutottak, Tomasz Kedziora volt szabálytalan Ovidiu Hategan szerint, de a visszajátszások során kiderült, hogy nem történt fault, mehetett tovább a mérkőzés.

A találkozón a Barca igyekezett irányítani – ami nagyjából azért össze is jött -, viszont a kapu előtti bizonytalanságok, rossz utolsó passzok miatt nem tudtak vezetést szerezni. Egészen a 75. percig, amikor Ousmane Dembele indult meg egy kontrával, bár rontott, de a labda a Barcánál maradt. A meccsen jobbhátvédet játszó Óscar Mingueza aztán középre ívelt, a labdába beletette a lábát egy ukrán, így Dembelének nem, de Ansu Fati számára tökéletes lett az átadás. A fiatal támadó nagy erővel bombázott a léc alá, 0-1.

Ez az egy gól el is döntötte a meccset, habár a 83. percben a Dinamonak volt még egy nagy helyzete, Viktor Tsygankov csavarását ütötte ki ter Stegen, a kipattanót pedig Garmash lőtte ki a Holdra.

Hiába akadozik a játék, hiába vannak láthatóan problémák a csapatnál, a katalánok egyelőre továbbjutást érő helyen állnak.

Előző meccs eredménye
2021.09.29.Bajnokok Ligája
bayern münchen
5:0
dynamo kyiv
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – Benfica: 5-2

G.: Lewandowski (3), Gnabry, Sané ill. Morato, Nunez

Az odavágón is azzal próbálkoztunk, hogy mindkét fél betalál majd a mérkőzésen, illetve most is megjátszottuk ezt a tippet. Először a szerencsének köszönhetően veszítettünk, másodszor azonban sima ügy volt, valóban mindkét csapat gólt, gólokat tudott szerezni. Sima ügy volt még a Bayernnek a három pont megszerzése is, Robert Lewandowski ismét bizonyította, hogy egy zseni.

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Pavard, Nianzou, Upamecano, Davies – Goretzka, Kimmich – Gnabry, Sané, Coman – Lewandowski

Benfica:

Vlachodimos – Gilberto, Lucas Verissimo, Vertonghen, Morato – J. Mario, Meite, Grimaldo – Pizzi, Yaremchuk, Everton

Láthatjuk minden héten, mennyire egyben van a támadógépezet a bajoroknál, ez most sem volt másképp. A hatodik percben egy gyönyörű Coman-szóló végén Vlachodimosnak kellett kétszer is résen lennie, de a görög megoldotta a feladatát. Akkor még…

Húsz perccel később megint a francia világbajnok kavargott a jobboldalon, most azonban nem középre passzolt laposan, hanem a hosszúra ívelt, ahol Robert Lewandowski állt, és egy lépésről a kapuba bólintott, 1-0.

Hét perc múlva ismét megzörrent a luzitánok hálója, egy hosszú indításra Lewandowski és Serge Gnabry startoltak rá, a lengyel érte el először a játékszert, amit egyből a társ elé játszott, Gnabry pedig sarokkal szerzett gólt.

Itt egy kicsit aggódtunk, hogy esetleg úgy lesz kiütés a vége, hogy a Benfica meg sem dolgoztatja Manuel Neuert. De tévedtünk szerencsére. A 38. percben Alex Grimaldo baloldali beadására két portugál érkezett, közülük Morato fejelt a kapu bal oldalába, 2-1.

A lefújás előtti pillanatokban még tizenegyeshez jutott a Bayern, Lucas Verissimo kezét érte a labda egy Goretzka lövésnél. Robert Lewandowski, ha egyszer könyvet ír, akkor biztosan nem fogja megemlíteni ezt a tizenegyest, valami elképesztően rosszul rúgta. Szinte a kapu közepébe, erőtlenül, Vlachodimos lefeküdt és simán megfogta…

A szünet után viszont azonnal visszaállították a kétgólos differenciát, Alphonso Davies lekészítését Leroy Sané teli rüszttel lőtte a bal alsóba.

A 61. percben pedig Lewandowski javított, Sané indítását rendkívül elegánsan pörgette át Vlachodimos felett.

Innen még egyszer tudott zárkózni a Benfica, a Barca ellen duplázó Darwin Nunez kis szerencsével, Manuel Neuer lábai között értékesített egy ziccert, de a hazaiaknak erre is volt válasza, Lewandowski második „emelős” góljával alakult ki az 5-2-es végeredmény. A hazaiakon kívül mi is elégedettek lehettünk, szép oddsot sikerült megszerezni…

Összefoglalás

A bajnokságban péntek este meglepő eredmény született, az Augsburg hazai pályán 2-1-re legyőzte a címvédőt. Azt a meccset Kingsley Coman sérülés miatt kihagyta, most sem valószínű a játéka. Joshua Kimmiché szintén, illetve ott van még Niklas Süle és Josip Stanisic, akik pozitív tesztet adtak. Dayot Upamecano eltiltott, szóval a védelemben újra helyet kaphat Tanguy Nianzou. A középpályán Goretzka párja ismét Sabitzer vagy Tolisso lehet, elől pedig Sané, Müller és Gnabry mellett Lewa rohamozhat.

A hazaiaknál még mindig nagyon sok a sérült: Ibrahim Kargbo, Artem Besedin, Denys Popov, Vladyslav Supriaga és Ruslan Neshcheret sem bevethető.

Az ukrán kezdőben a múltkorihoz képest nem várok változást. Talán most, az utolsó hazai meccsen sikerül bevenni az ellenfél kapuját. Az odavágón erre sok lehetőségük nem volt, amikor a Bayern kivégezte őket, most viszont már nincs tét, nincs nyomás a bajorokon, megvan a csoport.

Ettől függetlenül azt mondom, nyerni fognak, azt viszont megfogadni butaság lenne ilyen oddsok mellett. De az, hogy mindkét csapat szerez gólt? Na, abban van fantázia!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső