Dinamo Kijev – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 13.
2021. szeptember 14. kedd, 21:00 NSC Olimpiyskiy
Dynamo Kiev
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Még négy meccs van hátra keddről, aztán meg rátérünk a szerdai meccsekre, de már csak a holnapi napon. Folytassuk a sort a Dinamo Kijev – Benfica találkozóval! Az ukránok – mivel megnyerték tavaly a bajnokságot – egyből a csoportkörbe kerültek, a Benfica viszont örülhet annak, hogy elindult az Európa Konferencia-liga, mivel így a portugál bajnokságot is átalakították, és már nem csak kettő, hanem három együttes indulhat a Bajnokok Ligájában. Mivel ők csak a harmadik helyen végeztek – a Sporting és az FC Porto mögött -, ezért selejtező útján kellett kivívni a tagságot, de vették az akadályt, és végül a legjobb 32-be kerültek.

Első ránézésre azt mondhatnánk, hogy azonos erők csatája következik, de a valóság ennél azért egy kicsit bonyolultabb, ez jól látszik a fogadóirodák oddsain is, akik egy kicsit esélyesebbnek tartják a portugálokat.

A célunk az, hogy kiderítsük: Igaza van-e a bukiknak, vagy esetleg valamit nem vettek észre?!

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Dinamo Kijev

Az ukrán bajnokságot egyértelműen két csapat uralja, a Dinamo Kijev és a Shakhtar Donetsk, rajtuk kívül másnak még nem is sikerült bajnokságot nyerniük, mióta a Szovjetunió felbomlott. Tavaly a Kijevnek jött ki jobban a lépés, ennek köszönhetik azt, hogy megspóroltak egy kemény selejtezőt, ami kijutott a Shakhtarnak.

Kevés szó esett róluk, a bemutatkozójukat viszont már elolvashattátok a közelmúltban. Kicsit elevenítsük fel azt, hogy mi is történt a Dinamoval a nyáron.

A tizenhatszoros bajnok vezetőedzője, a legendásnak nevezhető Mircea Lucescu a nyár folyamán nem tartott nagybevásárlást, az együtteshez összesen négyen érkeztek, illetve sok fiatalt hozott fel a mester a Dinamo második csapatából. Utóbbiak viszont sok szerepet idén – valószínűleg – még nem fognak betölteni, így inkább koncentráljunk az igazolásokra.

A legtöbb pénzt egy brazil fiúért, Vitinhoért fizették ki, ötmilliót perkáltak az Atletico PR együttesének, akiről azt kell tudni, hogy leginkább a támadóharmad bal oldalán érzi jól magát, ellenben játszott ő már középen, valamint a jobbszélen is. A szélső új csapatában még nem lépett pályára, a hétvégi, Metaliszt elleni – megnyert – bajnokin ugyan már a kispadon ott volt, de ott is maradt, Mircea Lucescu nem cserélte be.

A másik érkezőt Eric Ramireznek hívják, és korábban Schafer András, valamint Kalmár Zsolt csapattársa volt, a dunaszerdahelyi DAC-tól érkezett. Halkan jegyezném meg, hogy a DAC aztán – talán az ő pótlására – megvette a magyar bajnokság gólkirályát, Hahn Jánost, valamint a fiatal Szendrei Ákost is a Paks csapatától.

A 22 esztendős csatár már játszott a Dinamoban, gólt viszont még nem sikerült szereznie.

A harmadik és negyedik érkező neve nem biztos, hogy ismerősen fog csengeni, mindketten egy-egy ukrán kiscsapattól érkeztek, Denys Antyukh a Kolos Kovalivkától, míg Vladyslav Kulach a Vorskla együttesétől.

A bajnokságot a csapat vezeti a Shakhtar előtt, már csak ők mondhatják el magukról, hogy veretlenek, a donyeckiek ugyanis váratlan vereségbe futottak bele az Olekszandrija otthonában, de azt talán rá lehet fogni a BL-selejtező miatti pihentetésnek.

Hat győzelmet aratott a Kijev eddig, gólaránya mesés, hiszen 22 gólt szereztek, 2-t kaptak. A góllövőlistát holtversenyben vezeti Viktor Tsygankov, valamint Vitali Buyalskyy, mindketten öt találatot szereztek ez idáig.

Az ukrán bajnokságot viszont nem lehet összehasonlítani a Bajnokok Ligájával. Mikor legutóbb a Dinamo itt szerepelt, akkor a Barcelona és a Juventus mögött a harmadik helyet tudták megszerezni, sajnos akkor a Ferencvárost tudták csoportjukban megelőzni.

De most van-e reális esélyük? A csoportban most is megkapták a Barcelonát, valamint a Juventus helyett a Bayern München érkezett, illetve itt a Benfica… Nem sok esélyt látunk, de bőven lesz lehetőségük ránk cáfolni…

Előző meccs eredménye
2016.11.01.Bajnokok Ligája
benfica
1:0
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
2016.10.19.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:2
benfica
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benfica

Jorge Jesus együttesét már megismerhettük a selejtezők alatt, hiszen ők a harmadik körben kénytelenek voltak beszállni. Az egyik legjobb, legizgalmasabb és legszórakoztatóbb mérkőzés az ő nevükhöz kapcsolódik, a harmadik kör első meccsén az orosz Szpartak Moszkva csapatát verték 2-0-ra idegenben, az eredményen talán nem látszik, hogy ez mennyire őrületes meccs volt, de higgyetek nekünk, az volt.

A portugál rekordbajnok számára a tavalyi év inkább volt kudarc, hiszen nem elég, hogy nem tudtak bajnokságot nyerni, de még a dobogó második foka sem jött össze. Nagy szerencse, hogy egyáltalán elindulhattak a Bajnokok Ligájában.

A csapat mestere a nyáron megvált pár olyan játékostól, akik alapembernek mondhatók voltak (ilyen például Pedrinho vagy Luca Waldschmidt), viszont pótolni is sikerült ezeket a játékosokat. A legnagyobb fogásuk Roman Yaremchuk volt, aki Haris Seferoviccsal és Rafa Silvával alkothat majd félelmetes hármast elől, de mindenképp megemlítenénk még Joao Mariot, Gil Diast és Soualiho Meitét is.

A bajnokságban jelen pillanatban az élen vannak, eddig mind az öt meccsüket megnyerték, panasz nem érheti őket, hiszen 13 gólt szereztek és 2-szer vették be az ő kapujukat. A hétvégén épp egy nagy győzelemnek lehettek szemtanúi a szurkolók, a Santa Clara otthonában ötöt gurítottak a házigazdának.

Az látszott, hogy valamennyire már a keddi meccsre készült Jesus, Yaremchuk, Rafa Silva, Pizzi például csak a cserepadon üldögéltek. Aztán amúgy az ukrán beállt és öt percre rá gólt szerzett.

Ha valamelyik csapatrészt ki kellene emelni a gárdából, akkor egyértelműen a támadókat mondanánk, de a Benficának van egy nagyon jó kapusa is Odysseas Vlachodimos személyében.

Összefoglalás

A Bayern München és a Barcelona mellett továbbjutni igazán embert próbáló feladat, és nem gondolnánk, hogy akár a Dinamonak, akár a Benficának sikerülhet, de utóbbinak azért több esélye van meglepni a nagyokat.

Ha nem, akkor marad az Európa-liga, mert abban viszont biztosak vagyunk, hogy a Dinamo Kijevnél a luzitánok jobbak.

Hiányzók terén a vendégek jobban állnak, nekik Lucas Verissimot és André Almeidát kell nélkülözniük. Utóbbi sérült, míg előbbit a PSV Eindhoven elleni selejtező visszavágóján állították ki, így eltiltását fogja letölteni az első fordulóban.

A Dinamonál viszont nagy a baj, a támadók nagy része kiesett, így minden valószínűség szerint a hétvégén is kezdő Ilia Shkurin fog játszani. Kiesett Eric Ramirez, Vladyslav Kulach, Ibrahim Kargbo, Artem Besedin és Denys Popov.

A közelmúltban nem játszottak egymás ellen, A 2016/17-es Bajnokok Ligájában viszont összefutottak, akkor a Benfica hazai pályán és idegenben is elrendezte az ukránokat úgy, hogy még gólt sem kapott.

Most is hasonlóra számítunk. Elől válságban a Dinamo, a Benfica viszont épp ellenkezőleg, rendkívül erős csatársorral vág bele a meccsbe. Az odds kecsegtető, a forma szintén, és ami elég az ukrán Premier League-ben, az itt nem biztos, hogy az lesz. Szóval a mi tippünk az, hogy a luzitánok kapott gól nélkül nyerik majd meg a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső