Dinamo Kijev – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 16.
2022. augusztus 17. szerda, 21:00 Stadion Miejski al. Unii Lubelskiej 2
Dynamo Kiev
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Akárhogy is alakul a rájátszás a Dinamo Kijev számára, a világnak megint bebizonyították, hogy tudnak küzdeni. Eddig két fordulót játszottak, mindkettőnél keményen harcoltak, és nehezen, de megszerezték a továbbjutást. Azonban ez a mostani meccs más lesz. Most a portugál bronzérmes, a Benfica érkezik Lengyelországba, az ő hátukon felkapaszkodva, őket kiütve lehet elérni a Bajnokok Ligája csoportkörét.

Tényleg nem lesz egyszerű. Már a Fenerbahce ellen sem őket tartották favoritnak, de még a Sturm Graz ellen sem. És most a Benfica.

Akik az előző körben átgázoltak a Midtjyllandon, otthon és idegenben is egyaránt jók, és a bajnokságban is megy nekik. Az ukránoknak nincs lehetősége bajnokságban szinten tartani a formájukat, így hátrányból indulnak. És nem csak itt van hátrány, szinte minden tekintetben jobb csapat Roger Schmidt együttese.

Amiben bízhatnak, az az, hogy a szívük a helyén van, és hatalmas küzdők. Nem tudom, ez elég lesz bármire is…

A fogadóirodák szerint nem lesz, a Dinamo győzelmére majdnem ötszörös az odds sok bukinál, a döntetlenre is négyszere pénzt kínálnak, míg a vendégek sikere alig 1.70 körül mozog a bukmékereknél. Egészen egyértelmű meccsnek tűnik ez alapján.

De nem biztos, hogy az is lesz. Jöjjön a Dinamo Kijev – Benfica találkozó!

Dinamo Kijev

Filmbe illő, amit eddig a Dinamo Kijev csinált. Nem mondom, hogy ott lesznek a csoportkörben, de már ez a teljesítmény is elegendő, hogy megemeljük előttük a nemlétező kalapunkat. Nem játszhatnak a saját otthonukban, kénytelenek egy országgal arrébb pályára lépni, azt nevezni hazai pályának, az országukat megtámadták, lerombolták, a mai napig tart még a háború, a játékosok minden gondolata ott lehet. Ennek ellenére – vagy épp pont emiatt – hétről hétre rendesen odateszik magukat a pályán. Első alkalommal Lengyelországban fogadták a Fenerbahce együttesét, és nem is játszottak rosszul, 0-0-t értek el, ami, tekintve, hogy jó ideje nem játszottak tétmeccset, nagyszerű eredmény. A visszavágóra sokan gondolták, hogy kijön a különbség a két együttes között, ám egy török piros lap ezt megakadályozta. Így is hosszabbításra került sor, de ott aztán a fáradt törökök kaptak egy gólt.

Következett a Sturm Graz, itt már azért páran azt gondolták, lehet esélyük az ukránoknak. És volt is. Oleksandr Karavaev találatával legyőzték az ellenfelüket, annak ellenére, hogy Hojlundéknak megszámlálhatatlan nagy helyzete volt.

A visszavágón a fiatal támadó már kihasználta az előtte adódó lehetőséget, jöhetett megint a hosszabbítás. Ahol az ifjú védő, Kostiantyn Vivcharenko találatával egyenlített a Dinamo, később – mikor a Sturmnál már csak tízen voltak a pályán – Viktor Tsygankov döntött.

Nincs könnyű helyzetben Mircea Lucescu. A játékosok – habár nem játszanak bajnokit – fáradtak lehetnek, kétszer is hosszabbításban jutottak tovább. Emellett lesz két alapember, aki hiányozni fog eltiltás miatt, az egyikük Denys Garmash, a másik Sergiy Sydorchuk. És még nincs vége, mivel akad sérült is, Volodymyr Kostevych és Vladyslav Supryaga sem léphet pályára.

Az utóbbi időben nem voltak felkészülési mérkőzések se, a gárda az Everton ellen meccselt utoljára nem a BL-ben.

A várható kezdőcsapat:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Dubinchak – Shaparenko, Andriyevskiy, Shepeliev – Buyalskyi, Tsygankov, Besedin

Egymás elleni meccsek:

A Dinamo és a Benfica ismerősek lehetnek egymás számára, mivel a tavalyi Bajnokok Ligája-idényben egy csoportba kerültek. Most ez nem történhet meg… Akkor az első meccsen az ukránok kihúzták döntetlennel, holott a portugálok jobban játszottak. A visszavágón kijött a különbség, és a Benfica Roman Yaremchuk, valamint Gilberto góljaival győzött. Yaremchuknak ismét lesz lehetősége nevelőegyesülete ellen játszani.

Az előtt 2016-ban találkoztak, szintén a Bajnokok Ligájában, ott mindkét mérkőzést a luzitánok nyerték. Mehetünk még az időben vissza, de nem tartom lényegesnek, hiszen 1992-ben meccselt a két együttes.

Összességében, a Dinamo Kijev az elmúlt négy mérkőzés egyikén sem tudott nyerni, egyszer igen, az viszont még 1991-ben volt. Azóta lejátszottak öt találkozót, abból négyet a Benfica nyert meg.

Előző meccs eredménye
2021.12.08.Bajnokok Ligája
benfica
2:0
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
2021.09.14.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:0
benfica
Bajnokok Ligája
2016.11.01.Bajnokok Ligája
benfica
1:0
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
2016.10.19.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:2
benfica
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benfica

Teljesen más körülmények között készülhet fel a meccsekre a Benfica együttese. A Roger Schmidt által irányított csapat abszolúte csúcsformában focizik. Már a felkészülés során sem hibáztak, azóta pedig szépen haladnak előre mind a bajnokságban, mind a BL-ben. Utóbbiban csak egy meccsük volt, az FC Midtjylland együttese ellen léptek fel. Hazai pályán már eldöntötték a továbbjutást, hiszen 4-1-re nyertek, majd a visszavágón sem vettek vissza. Itt azért kicsit jobban megizzadtak, de 3-2-re nyerni tudtak.

A bajnokságban is hibátlanok, bár nagycsapattal még nem találkoztak. Először az Aroucát, majd a Casa Piát verték. Utóbbi volt az utolsó meccsük, 1-0-ra sikerült idegenben nyerniük, ismét Goncalo Ramos volt a hős, aki az elmúlt 11 meccsén 12 gólban volt benne. Vagy rúgta, vagy az asszisztot adta. Ezek után nem is meglepő, hogy senki nem majrézik Darwin Nunez távozása miatt…

A mérkőzésen egyébként David Neres nem lépett pályára sérülés miatt, és nem biztos, hogy bevethető lesz majd szerdán. Pedig a jelenléte fontos lenne, a Midtjylland elleni első mérkőzésen nagyszerűen játszott.

Sérült még Lucas Verissimo, a nyáron szerződtetett Joao Victor, valamint Mihailo Ristic és Tomás Tavares.

Az újak közül természetesen ott lesz a kezdőben Enzo Fernández, aki nem csak a védekezésben hasznos, hanem a támadásokban is. Neres helyén Diogo Goncalves játszhat, minden más marad úgy, ahogy korábban. Nicolás Otamendit a hétvégén kiállították, de ez Schmidtet nem fogja megakadályozni abban, hogy megint a kezdőbe jelölje.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Morato, Grimaldo – Fernández, Florentino – Goncalves, R. Silva, Joao Mario – G. Ramos

Tippelde

Nem lehet húzni ezt sokáig, amit a Dinamo Kijev csinál. Láthatóan nincsenek játékban, a keret sem a legerősebb, kezdenek fáradni is. És most tényleg egy sokkal jobb csapat érkezik, mint az eddigiek. Nem hinném, hogy lehet olyan eredmény, hogy a visszavágónak ne legyen tétje, de úgy gondolom, hogy a portugálok már az első mérkőzést is meg fogják nyerni.

Amire építhet a Kijev, hogy stabilan védekeznek, és megpróbálják Ramost megállítani. De akkor is lesz még ott játékos, akik gólt tudnak rúgni, nem beszélve arról, hogy a kispadon ott van Yaremchuk, Petar Musa, Julian Weigl és Chiquinho is…

Lényeg a lényeg: Azt várjuk, hogy a vendégek nyerjék meg a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső