Dinamo Zagreb – AC Milan: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 24.
2022. október 25. kedd, 21:00 Stadion Maksimir
Dinamo Zagreb
vs
Milan

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ahogy már mondtam az első meccsünknél, ez az a négyes, ahol még minden nyitott. Négy fordulóval ezelőtt azt gondoltam, a Chelsea és az AC Milan majd szépen megküzd egymással az első két helyért, a Salzburg lesz a harmadik, és a Zagrebnek nem sok köze lesz a győzelemhez. Erre tessék, már az első fordulóban felborult minden, a Chelsea az élen, viszont a Milan csak a harmadik. Stefano Pioli együttesének egy hiba sokba kerülne, és ezért oda kell tenniük magukat a holnap esti mérkőzésük alatt. Gondolom, nem szeretnének a tavalyihoz hasonlóan megint kiesni…

Zágrábban nem könnyű nyerni, a Chelsea és a Salzburg is tudja ezt, a csoport élén álló két csapat összesen egy pontot szerzett a horvátok fővárosában.

Az olaszok továbbra is tartalékosak lesznek, több kulcsemberük sem szerepelhet, és a hírek szerint a hétvégi, Monza elleni mérkőzésen is történtek problémák.

A Dinamo Zagreb azt hiszem, hozta, amit elvártak tőle, még annál is sokkal többet. Számukra minden meccs jutalomjáték, még akkor is, ha most ennyire közel vannak egy hatalmas bravúrhoz. Nem szabad, hogy ez a súly agyonnyomja őket.

A bukik úgy gondolják, hogy a Milan hozza a kötelezőt, és nyerhet. Alapozzák ezt többek között arra, hogy az odavágón Giroud-ék elég simán nyertek.

A vendégek győzelmére most még 1.80 körül fizetnek, a döntetlenre 3.85-öt, míg a hazai sikerre jóval 4-es felett. Lesz meglepetés?

A Dinamo Zagreb – AC Milan mérkőzés következik.

Az előző fordulóban történt

A Salzburg úgy utazott Zágrábba, hogy egy héttel korábban 1-0-ra nyertek. Számíthattak tehát egy szoros meccsre, és ez be is jött. A vezetést ők szerezték meg, miután Nicolas Seiwald 15 méteres lövése utat talált Dominik Livakovic mellett a hálóba. A mérkőzésen aztán jó ideig nem történt semmi igazán érdekes, a 40. percben egyenlítettek a hazaiak. Egy szögletet középre fejeltek a vendégek védői, ami nagy hibának bizonyult. Ott volt ugyanis Robert Ljubicic, aki kapásból lőtt, ráadásul a lövése egy védő lábán még meg is pattant, így Köhn nem tudott védeni.

A második félidőben a Dinamo többször is átvehette volna a vezetést, Luka Ivanusec volt nagyon aktív. A hajrában és a mérkőzés legvégén volt kapufa mind a két csapatnál, előbb Luka Sucic, majd Petar Bockaj találta el a felsőkapufát. Az eredmény már nem változott.

A Chelsea mérkőzésébe hamar belenyúlt a játékvezető, a 18. percben Fikayo Tomori rángatta meg ellenfelét, Mason Mountot a tizenhatoson belül. Szabálytalan volt, igen, de azért talán piros lapot nem ért, főleg, hogy még egy büntető is járt az angoloknak, amelyet aztán Jorginho be is rúgott. Alapjaiban rendezte át az erőviszonyokat a jelenet, és a Chelsea annál sokkal jobb csapat, minthogy hagyjon egy ilyen lehetőséget elveszni. Az angolok élvezték a játékot, míg a Milan szenvedett egyik legfontosabb játékosa kiállítása után.

Az első gólt hamar követte a második, Pierre-Emerick Aubameyang talált be, innentől kezdve pedig már csak az volt a kérdés, mennyivel fognak nyerni a vendégek? Kettővel nyertek, ezt követően annyira nagy iramot már nem diktáltak. Volt még két helyzetük, melyeknél Tatarusanu nagyot védett, de a győzelmük nem forgott veszélyben.

Dinamo Zagreb

Megismétlem, amit több alkalommal is elmondtam: A Dinamo Zagreb abszolút túlteljesít a Bajnokok Ligájában. Négy meccsből kettőn maradt veretlen, a Salzburg ellen csak egy pontot szereztek, de a Chelsea-t az első fordulóban meg tudták verni. Hiába utolsó helyen vannak, még mindig megvan az esélyük arra, hogy a végén a 16-ban kössenek ki. Persze, nem ez a realitás.

De amennyiben most jó eredményt érnek el, még bármi lehet. Ante Cacic együttese a hazai bajnokságban remekel, 15 meccsből 13-at megnyertek, 2-szer ikszeltek, tehát még veretlenek, és hét ponttal vezetik is a bajnokságot a Hajduk Splittel szemben.

Pont velük játszottak a hétvégén, és 1-1-es döntetlent értek el, Bruno Petkovic büntető után volt eredményes.

A Bajnokok Ligája minden valószínűség szerint most kiemelt figyelmet kap a csapat tagjaitól, az edzőtől és a szurkolóktól egyaránt. Ha a Chelsea-t meg tudták verni, miért is ne érhetnének el jó eredményt a Milan ellen?

Hazai pályán az utolsó tíz meccsükből kilencet megnyertek, nem igazán lehet őket itt megállítani.

Jó formában várják a mérkőzést, a legutóbbi öt meccsükből ugyan egyet elveszítettek, de a többin veretlenek maradtak.

Ha minden igaz, csak egy sérült játékosuk van, Bosko Sutalo. A hétvégi meccsen Luka Ivanusec csak a kispadon foglalt helyet, Martin Baturina került a kezdőcsapatba, de ez holnap változni fog. Visszakerül a középpályás, és valószínűleg a 4-2-3-1-et is felváltja a 3-5-2.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Ristovski, J. Sutalo, Peric – Moharrami, Misic, Ademi, Ivanusec, Ljubicic – Petkovic, Orsic

Egymás elleni meccsek:

Eddig egy meccset játszottak le a felek, amit a Milan nagyon simán nyert meg. Az első játékrész a Milan fölényét hozta, Olivier Giroud vezetést is szerzett, amit aztán Alexis Saelemaekers toldott meg a második félidő elején. Innen még közeledett a Zagreb, Mislav Orsic szépített, ám a hajrában Tommaso Pobega góljával megint megszöktek a hazaiak, és meg is nyerték a meccset.

Előző meccs eredménye
2022.09.14.Bajnokok Ligája
milan
3:1
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AC Milan

A rossoneri sok sebből vérzik a hiányzók miatt, de eddig állják a sarat. No nem a BL-ben, ott épp nagyon sokat ártott nekik, hogy két alkalommal is megverte őket a Chelsea, így most csak a harmadik helyen állnak, pedig nemrég még első pozíciót foglalhatták el.

A Serie A-ban állják a sarat, a Milan a hétvégén a Monza együttesét verte 4-1-re, előtte a Veronát is elintézték, így továbbra is üldözik az élen állókat, most a második helyen vannak. Az újonc elleni mérkőzésen Brahim Diaz két gólt szerzett, mellette betalált még Divock Origi és Rafael Leao. A belga első találatát jegyezte Olaszországban, valószínűleg ő is többet várt, amikor a Liverpoolból a Milanhoz igazolt.

Mint mondtam, nagyon sok a hiányzó a csapatban. Fikayo Tomori a piros lapja miatt nem szerepelhet, mellette a védelemből kiesett még Davide Calabria és Alessandro Florenzi is. Lehet, hogy Sergino Dest sem tudja vállalni a játékot, ebben az esetben Pierre Kalulu vagy Mattia Gabbia lehet a jobbhátvéd.

Origi a gólja ellenére csak a kispadon lesz, Olivier Giroud foglalja vissza a helyét a kezdőben. A BL-ben nagyon ment Alexis Saelemaekers-nek, azonban a szélső sérült, és így ezúttal sem léphet pályára. Szintén nem játszhat Mike Maignan, Zlatan Ibrahimovic, és a duplázó Brahim Diaz játéka is kérdőjeles. Piolinak tehát megint fel kell forgatnia a csapatát, és nem biztos, hogy ebből jól fog kijönni az AC Milan.

A várható kezdőcsapat:

Tatarusanu – Kalulu, Gabbia, Kjaer, Hernandez – Tonali, Bennacer – Messias, De Ketelaere, Leao – Giroud

Tippelde

A milánói együttes védelme sebezhető, az utóbbi öt meccsből négyet nem tudtak lehozni nullára. Mivel a Dinamo számára ez a meccs sokat jelent, Mislav Orsicék hajtani fognak a győzelemért, a védelmet pedig könnyű zavarba hozni.

Ezért gondolom, hogy arra fogadok, mindkét csapat szerez gólt, szerintem arra nagy esély van, hogy Giroudék is legalább egyszer a hálóba találjanak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső