Dinamo Zagreb – Bodö/Glimt: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 23.
2022. augusztus 24. szerda, 21:00 Stadion Maksimir
Dinamo Zagreb
vs
Bodø

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Szerdán este kialakul a Bajnokok Ligája mezőnye. Az a 32 csapat, akik majd a trófeáért szállnak harcba. Az itt szereplő csapatoknak nem feltétlenül lesz sok esélye a rengeteg gigászi együttes között, de láttunk már arra is példát, hogy a selejtezőn keresztül is eljutott valaki a legjobb nyolc vagy a legjobb négy közé. Sőt, emlékeim szerint még győzni is tudott így csapat.

De arra azért kevés esély van, hogy a Dinamo Zagreb vagy a Bodö/Glimt legyen az. A horvát és a norvég bajnok számára viszont hatalmas előrelépés volna, ha a csoportkörbe bejutnának. Tavaly a Zagreb lecsúszott róla a végén, a Bodö/Glimtnek meg nem is volt rá esélye gyakorlatilag, de aztán az Európa-konferencialigában nagy menetelésnek lehettünk szemtanúi, a legjobb nyolcig mentek Knutsen fiai.

Most pedig előnyben vannak a Dinamoval szemben, ugyanis hazai pályán 1-0-ra győzték le ellenfelüket. Idegenben eddig nem igazán ment nekik, így mindenképp kíváncsiak vagyunk arra, hogy a legfontosabb meccsükön össze tudják-e szedni magukat?

A fogadóirodák szerint inkább Petkovicék az esélyesek a sikerre, és a továbbjutásra egyaránt. Győzelmük 1.80 környékén mozog, a döntetlen 4-es oddson fut, míg a Bodö/Glimt diadalára szintén 4-szeres pénzt fizetnek, itt azért van némi különbség a bukmékerek között.

Lássunk neki, jöjjön a Dinamo Zagreb – Bodö/Glimt találkozó!

Az előző mérkőzésen történt

Előzetesen úgy gondoltuk, hogy a Bodö/Glimtnek lehet keresnivalója a Zagreb elleni első mérkőzésen, tekintve, hogy eddig hazai pályán mindig megszórta az ellenfeleit, és a kezdeti gyenge formát maguk mögött tudták felejteni, elkezdték sorra nyerni a meccseiket. Azonban úgy hittük, hogy a Dinamo Zagrebnek is lehet esélye, ha nem is a győzelemre, de egy rúgott gólra mindenképp. Nem így lett, a hazaiak hozták, amit vártunk tőlük, de a vendégek nem igazán.

Pedig az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Mislav Orsic vállalkozott távolról lövésre, a pattogós labdát Haikin kapus szögletre ütötte. A helyzet után visszavettek a fiúk, nem igazán történt semmi említésre méltó, egészen a 37. percig, ekkor a sárgamezes hazaiak megszerezték a vezetést. Egy jobboldali beadás üresen találta meg középen William Amahl Pellegrinot, aki szépen fejelt Livakovic mellett a hálóba. A támadó egészen elképesztő formában van továbbra is, ő a Bodö leggólerősebb játékosa, ez a mostani volt szezonbeli 22. gólja, ha a bajnokikat, a kupameccseket, valamint a BL-ben rúgott góljait is ide számoljuk.

A Bodönek volt még egy nagy helyzete az első játékrészben, egy jobboldali szögletet követően megint fejjel vették be majdhogynem Dominik Livakovic kapuját, a Victor Boniface helyére igazolt Lars Salvesen fejesénél viszont a kapufa közbe szólt.

A második félidőben is ott folytatták a Bodö játékosai, ahol korábban abbahagyták, az 54. percben ismét Pellegrino került helyzetbe, lapos lövése alig kerülte el a kapu jobb oldalát.

Közben azért éledezett a Dinamo Zagreb is, tudták, hogy egy vereség Norvégiában erőteljesen hátráltatja őket a céljaik elérésében, így a második félidő második felében már inkább előttük akadtak lehetőségek. Az egyikkel éltek is, gól született belőle, de azt a bíró les miatt elvette a horvátoktól.

Akadt még így is sanszuk a gólszerzésre, a csereként beálló Bruno Petkovic kapott egy jó indítást a 86. percben, Amundsen elvétette a labdát, így a csatár egy az egyben mehetett Haikinra. A védők ugyan vissza tudtak érni, de Petkovic ettől függetlenül tisztára játszotta magát, és lőni is tudott, de túlságosan nagy gólt szeretett volna lőni, magas lövése mellé ment.

Benne volt tehát a gól mindkét csapatban, de csak egyikükből jött ki. A visszavágón parázs meccset várunk, két ilyen jól támadó, és mindig gólra törekvő együttestől.

Dinamo Zagreb

A Dinamo eddigi BL-szereplése tele volt ellentmondásokkal. Kezdésnek a Shkupi ellen játszottak, akik kis híján ki is ejtették őekt. Nem játszottak jól, otthon 2-2-t, idegenben meg 1-0-ra nyertek. Nem volt valami meggyőző. Ezt követte a Ludogorets elleni párharc, ahol idegenben egyáltalán nem ment nekik, két talált góllal mégis nyerni tudtak.

Hazai pályán már kijött a lépés, de ehhez kellett az is, hogy a Ludogorets úgy gyűjtötte be a piros lapokat, ahogy a gólokat kellett volna. A vége 4-2 lett.

És most itt a Bodö/Glimt elleni mérkőzés, ahol vajmi keveset mutattak magukból, és szerencséjük van, hogy csak egy gólt kaptak. Ante Cacic csapata a hétvégén győzelemmel hangolt a mérkőzésre, a Kleinheisler Lászlóval felálló Eszéket verték meg 5-2-re, egyébként Kleinheisler gólt szerzett, de az is kevés volt.

Betalált Mislav Orsic, Bruno Petkovic, volt egy öngól, illetve a védő, Dino Peric tudott duplázni.

Hat forduló ment le a bajnokságból, és már csak a Dinamo Zagreb veretlen, öt győzelmük és egy döntetlenjük van. Hazai pályán – mindegyik sorozatot figyelembe véve – nagyon régóta veretlenek, utoljára 2021 decemberében kaptak ki a Hajduk Splittől.

Utolsó négy meccsüket sorozatban megnyerték, és mindig legalább négy gólt szereztek…

Josip Sutalo és a már régóta kiesett Marko Bulat nem lesz majd ott a pályán sérülés miatt, mindenki más bevethető. Hétvégi góljának köszönhetően Bruno Petkovic kezdhet Josip Drmic előtt, illetve van esély arra is, hogy Luka Ivanusec a kezdőben kössön ki, az Osijek ellen ő is jól játszott.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Ristovski, Lauritsen, Peric, Ljubicic – Tolic, Misic – Ivanusec, Ademi, Orsic – Petkovic

Előző meccs eredménye
2022.08.16.Bajnokok Ligája
bodö
1:0
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bodö/Glimt

Szintén remek formában van a norvégok bajnoka, a Bodö/Glimt ugyan gyengén kezdett, és majdnem ki is estek a Klaksvík ellen, azóta viszont szárnyalnak. Pontosabban a Linfield elleni vereség hozta meg a változást, azóta folyamatosan kiütik az ellenfeleiket. A bajnokságban legalábbis szinte mindenkit nagy veréssel küldenek haza. Ez alól a hétvégi meccsük kivételt képez, mivel a Ham-Kam együttesével 2-2-t játszottak. Knutsen annak ellenére sem pihentetett, hogy szerda este játsszák le a szezon legfontosabb meccsét, ahol rengeteg pénz forog kockán…

A Ham-Kam elleni mérkőzésen Amahl Pellegrino duplázott, fáradhatatlan a szélső, és halad a gólkirályi cím felé az Eliteserienben. Jó eséllyel meg is fogja szerezni, 9 góllal vezet a második helyezett előtt…

Idegenben azért akadtak kellemetlen eredmények, gondoljunk csak a Klaksvík vagy a Linfield elleni mérkőzésekre. Illetve az előző körben a Zalgirist sem tudták megverni, mondjuk ott egy 5-0-s első meccs után a motivációjuk sem lehetett az igazi.

Sérültjeik száma változatlan: Japhet Sery Larsen, Ole Solbakken, Morten Konradsen és Sondre Fet sérültek.

A várható kezdőcsapat:

Haikin – Sampsted, Amundsen, Haibrooten, Wembangomo – Vetlesen, Hagen, Saltnes – Mugisha, Salvesen, Pellegrino

Tippelde

Kőkemény meccs várható, ennyit előre meg lehet mondani. A Bodö előnye biztosan nem lesz elég, mindenképpen szükségük lesz egy rúgott gólra.

A Dinamo hazai pályán kemény dió, nem hiába gondolják őket az esélyesebbnek. Mi úgy hisszük, nagy csata lesz, támadófutball, és sok gól. Véleményünk szerint a hazaiak nyerik meg a találkozót, mindkét fél be fog találni majd a hálóba, és legalább 2,5 gólt láthatunk majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső