Dinamo Zagreb – Legia Varsó: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 03.
2021. augusztus 04. szerda, 20:00 Stadion Maksimir
Dinamo Zagreb
vs
Legia

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Jöjjön a nap második BL meccse, befejezésül pedig a Ferencváros – Slavia Praha. A mostani találkozó első látásra talán-talán könnyűnek tűnik, de vannak bizonyos félelmeink. A Dinamo Zagreb – Legia Varsó mérkőzésnek a hazai pályán játszó horvátok az esélyesei, ám vannak a lengyeleknek olyan játékosai, akik egy pillanat alatt fel tudják kavarni az állóvizet, így a polcon tartott mérget – amit már jó párszor levettünk onnan – most inkább ott hagyjuk. Magyarán mondva, nem vennénk arra mérget, hogy Lovro Majerék behúzzák a találkozót. De hajlunk felé. Kell egy kis lökés, és ezt onnan fogjuk megszerezni, hogy szépen beleássuk magunkat az eddig történtekbe.

Merthogy van miről beszélni, mindkét együttes már egy ideje küzdi magát előre. A Dinamo az első körben a Valur gárdáját verte – nehezen -, majd a második körben az Omonia Nicosia együttesével szállt harcba – és nyert végül simán -, a Legia Varsó útja a Bodo/Glimten és az észt Flora Tallinnon át vezetett idáig. Egyik sem volt könnyű meccs.

Ez a mostani sem lesz az…

Mi történt korábban?

Vannak, akik még csak most szállnak be, így náluk a nyári témákat (igazolások, változások, felkészülési mérkőzések) feszegetjük, míg mások már jó ideje küzdenek a legrangosabb európai kupában.

Dinamo Zagreb

Számunkra már az eleve furcsa volt, hogy a Dinamonak be kell szállnia rögtön az első körben, de hát ilyen a rendezés, ezzel sokat nem lehet kezdeni. A Valur elleni első meccsükön pedig picit meg is ijedhettek a fanatikusok, ugyanis csak 3-2-re sikerült nyerni az izlandiak ellen hazai pályán. A visszavágón aztán fújhattak egy nagyot, mert a tűz és jég földjén sima, 2-0-s sikert arattak.

Következett az Omonia Nicosia, Lang Ádám csapata, mi pedig tippeltünk és nyertünk. Mindkét meccsen.

A hazai 2-0-t követően ugyanis idegenben is sikerült nyerni egy góllal, így viszonylag simán, 3-0-s összesítéssel ment a harmadik körbe a Krznar-csapat.

A bajnokságban viszont vannak problémák… Talán az erős szó, hogy problémák, de három fordulót követően a Dinamo Zagreb egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel áll.

Most épp a Rijekával csaptak össze, a meccs 3-3-as döntetlennel ért véget, ami mondanunk sem kell, hogy csalódást keltő eredmény a zágrábiak számára. Hiába a kétharmados labdabirtoklás, hiába a kétszer annyi lövés, most csak ennyire futotta tőlük.

Ezzel az eredménnyel most az ötödik helyen állnak, ennél több fog kelleni a címvédéshez, de még korán vagyunk, pánikra semmi szükség.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Legia Varsó

Szerettük azt az időszakot, amikor Nikolics Nemanja a Legia játékosa volt, folyamatosan követtük az eredményeket, streameket halásztunk, hogy a válogatott támadót láthassuk játszani. Amikor eligazolt, a lendület – némileg természetesen – elfogyott, így újra fel kellett vennünk a fonalat a lengyelekkel kapcsolatban.

A helyzet az, hogy a Legiában most is vannak nagyszerű légiósok, mint például Luquinhas, Pekhart vagy André Martins, meg persze helyi srácok is, nem hiába lett a Legia Varsó tavaly (is) bajnok.

Érdekes, ahogy ebben a szezonban idáig focinak. Bennük van a tűz, helyenként jól játszottak, de… Azért el nem ájultunk tőlük. A norvégok elleni első kör első meccsén ők is 3-2-t értek el, majd 2-0-val mentek a második körbe.

Azonban amíg a Dinamo simán ment tovább a második körből, addig a Legia nagyon megszenvedett az észt kiscsapattal, a Florával. Itt mi is elbizonytalanodtunk, hogy egyáltalán sikerülni fog-e elérni a harmadik kört?!

A hazai 2-1-es győzelem szűk volt, a játék is akadozott, a Flora is kemény ellenfélnek bizonyult, nehéz második meccsre számíthattak a lengyelek. Igazunk is lett, de kiszenvedték, kiharcolták a továbbjutást, Tallinnban is nyertek – 1-0-ra.

A lengyel elsőosztályú bajnokságból két forduló ment le, és míg az elsőben épphogy nyertek a Wisla Plock ellenében, addig most 3-1-re kaptak ki a Radomiak Radom együttesétől. Pedig nagyjából a legjobbak voltak a pályán.

És még a hab a tortán: A lengyel szuperkupát is elbukták Luquinhasék…

Nem túl jó a helyzet jelen pillanatban, és Zágrábban nagyon nem könnyű nyerni.

Összefoglalás

Mondjuk ez most épp sikerült július közepén a Slaven Beluponak, de előtte csak az Európa-liga győztes Villarreal tudta őket megverni saját stadionjukban.

Volt egy időszak, amikor kapott gól nélkül nyerték a meccseiket, jellemzően Livakovic kivédte az ellenfelek szemét, vagy az ellenfél egyáltalán el sem jutott a Dinamo kapujáig. Mi most mégis úgy gondoljuk, hogy beveszik a horvát válogatott hálóját. Ahogy a másik oldalon a csúcsformába kerülő Lovro Majer – vagy valamelyik társa – is betalál. Szerintünk ez egy fogadható tipp, bár a bukik szerint erre van kisebb esély. De hát, néha szembe kell menni a fogadóirodákkal. Tudjátok, csak oddsra nem fogadunk soha…

A másik is a gólokkal kapcsolatos, mert szerintünk 2,5 gól feletti találat várható. Hogy miért? A Dinamo tíz meccséből kilencszer betalált, egyedül a Slaven Belupo ellen nem rúgtak gólt Orsicék, a Legiánál ez az arány 10/10.

A Legia védelme láthatóan sebezhető, egy Majer, Ivanusec, Orsic, Petkovic négyes ezt ki tudja használni.

Így a harmadik tippünk a mérkőzés kimenetelével kapcsolatos: Rendkívül csalódottak lennénk, ha ezt a meccset nem tudná megnyerni a horvát együttes. A döntetlen is csalódás, a vereség meg pláne, ráadásul azzal a kiesésüket kockáztatják.

Ha minden igaz, akkor a horvátok csapatkapitánya, Arijen Ademi már százszázalékos, ahogy mindenki más is, senkit nem kell nélkülözni Krznarnak, a lengyeleknél viszont a múltkor, a Flora ellen gólt szerző, majd a gólörömébe belesérülő Bartosz Kapustka még mindig nem bevethető.

Tavaly nem sikerült a csoportkörig jutni, hiszen jött a Ferencváros, de idén feltett szándékuk odáig eljutni. Két párharc, összesen négyszer 90 perc kell ahhoz, hogy ezt teljesítsék.

Nálunk tehát ez a három tipp ül most jelen pillanatban: Mindkét csapat a kapuba talál, legalább 2,5 gól esik a mérkőzésen, illetve győztesen hagyja el a pályát a Dinamo Zagreb.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső