Dinamo Zagreb – Ludogorets: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 08.
2022. augusztus 09. kedd, 20:00 Stadion Maksimir
Dinamo Zagreb
vs
Ludogorets

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kiélezett visszavágó várható a Dinamo Zagreb – Ludogorets mérkőzésen. Úgy gondoltam, hogy a horvátok kerete erősebb, ám a Ludogorets is egy rendkívül jó csapat, szoros eredményt vártam. No meg azt, hogy mindketten a hálóba találjanak. Ez meg is történt, a Dinamo Zagreb 2-1-re nyert a bolgár bajnok ellen.

Tették mindezt Bulgáriában, így az esélyeik megnőttek a továbbjutásra. Eddig sem volt túl kevés, de most még inkább nekik áll a zászló.

Razgrad után most Zágráb jön, és elég sima hazai győzelemre készülnek a tippmesterek, mindenhol úgy gondolják a fogadóirodák, hogy a Dinamonak gólokkal kell nyernie. A győzelmük 1.60-os oddsot ér, a döntetlen 4-szerest, míg a vendégek sikere 5-szörös pénzt.

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Ludogorets, de az eddigi szereplésük alkalmával már megmutatták, hogy idegenben is képesek a jó játékra, és tudnak gólt lőni, valamint nyerni is. Ne feledjük, hogy eddig mindkét találkozójukat megnyerték… Igaz, nem Dinamo Zagreb-szintű csapatok ellen…

Az előző mérkőzésen történt

Kedden nem zártunk jó napot, konkrétan öt meccsből csak ezt az egyet találtuk el. Igaz, aztán szerdán jött a javítás, de akkor is bántja az embert, ha ennyire gyenge teljesítményt tesz le az asztalra.

Vissza a meccsre. A Ludogorets olyan szinten ment neki a Zágrábnak, hogy a hazaiak számára öröm volt nézni. Már a második percben majdnem gólt szereztek, Pieros Sotiriou tizenegyméteres lövése a kapuban kötött volna ki, Dominik Livakovic verve volt, de Rasmus Lauritsen sarkáról az alapvonalon túlra pattant a labda. Az ezt követő szöglet után is helyzet alakult ki, ismét Sotiriou lőhetett, most azonban durván fél métert tévedett.

Várták a bolgár drukkerek a további rohamokat, helyette azonban mást kaptak. Két gyors gólt. A 6. percben egy ide-oda pattogó labdát csípett el a támadáshoz felhúzódó Dino Peric, majd védői gyűrűjében félfordulatból vette be Padt kapuját. Nem ez volt a portás legjobb meccse karrierje során, három perc múlva az ő öngólja miatt már 0-2 volt az eredményjelző táblán. Nagyon szerencsétlen gól volt, egy lapos, baloldali beadásba tette bele a lábát úgy, hogy a játékszer a sarkán változtatva irányt a hálóban kötött ki.

A hazaiaknak a 21. percben sikerült szépíteni, egy jobboldali beadást felfejeltek a horvát védők, Bernard Tekpetey a tizenhatos sarkán levette, tolt rajta egyet, majd a rövid alsóba lőtt. Szép gól volt, de Livakovic nem kap szobrot a meccs után, mivel oda nem illene gólt kapni ezen a szinten.

Amint elkezdődött a második félidő, majdnem egyenlítettek a bolgárok. Jhonatan lőtt kb. 17 méterről kapura, a lapos, jobb sarokba tartó labdát Livakovic a kapufára tolta, majd a gólvonalon megfogta. Sotiriou ugyan reklamált, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, de a partjelző, valamint a játékvezető kezén levő óra sem gondolta így.

A 67. percben Livakovic megint bravúrral védett, ezzel jóvá tette a gól miatti hibáját, most is Pieros Sotiriou próbálkozott, mint a mérkőzés folyamán többször is, az erős, tízméteres bombára épphogy, de odaért a horvátok kapusa.

Összességében a mérkőzésről az mondható el, hogy a bolgárok többet tettek a sikerért, és megérdemelték volna a győzelmet. Igen, szerintem azt is, nem csak egy döntetlent. A Dinamo Zagreb gyorsan rúgott két gólt, és ennyi, a maradék 80 percben el sem találták a kaput. Mindkét gól nagyon szerencsés volt, de hát a futball az futball. Kell hozzá szerencse is.

A visszavágón egy rendkívül agresszívan támadó Ludogoretset fogunk látni, és ha így játsszanak, mint tették azt kedden, akkor akár még a továbbjutás is meg lehet.

Dinamo Zagreb

Nem kis szerencse kellett a horvát együttes győzelméhez, véleményünk szerint nem érdemelték meg a sikert, sokkal jobbak voltak a hazaiak. Ám azt a meccset el kell felejteni, holnap már a visszavágó következik. És ismét egy lépéssel közelebb kerülhet a Dinamo Zagreb a Bajnokok Ligája csoportköréhez. Régóta nem jártak itt, pedig minden évben megy a fogadkozás.

A hétvége folyamán a Varazdin elleni mérkőzést kellett lejátszani a csapatnak, Ante Cacic egy erős, de azért kissé felforgatott kezdőt küldött a pályára, többek között Luka Ivanusec, Bruno Petkovic, Mislav Orsic vagy Josip Misic is a pályán volt. Ennek ellenére nem sikerült nyerni, minden bizonnyal a játékosok fejében már a Ludogorets elleni visszavágó volt. 1-1-et sikerült elérni, a gólt Dario Spikic szerezte.

Minden bizonnyal mindenki visszakerül a kezdőbe, akik Razgradban is pályára léptek, ez azt jelenti, hogy Baturina, Drmic, Ademi, Peric, Ristovski és Bockaj is ott lesznek a hazai visszavágón.

Úgy tudom, hogy nincs a horvát együttesnek sérültje, a legjobbjaikkal állhatnak ki.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Ristovski, Lauritsen, Peric, Bockaj – Baturina, Misic, Ademi, Ivanusec – Orsic, Drmic

Előző 5 meccs eredménye
2022.08.02.Bajnokok Ligája
ludogorets
1:2
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
2013.12.12.Európa-liga
dinamo zagreb
1:2
ludogorets
Európa-liga
2013.10.03.Európa-liga
ludogorets
3:0
dinamo zagreb
Európa-liga
2012.07.25.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
3:2
ludogorets
Bajnokok Ligája
2012.07.18.Bajnokok Ligája
ludogorets
1:1
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ludogorets

Nagy gondban van Ante Simundza. Nem elég, hogy idegenben kéne nyerni, hogy fordítani kellene, még két alapemberük is sérülés miatt kiesett. De róluk majd egy kicsit később.

A Ludogorets nagyon jól játszott otthon, ám a kapu előtt nem tudták az akaratukat érvényesíteni, pedig nem túlzás, hogy legalább négy gólt szerezhettek volna. És akkor most egy fokkal nyugodtabban mehetnének a horvát fővárosba.

A hétvégén nem játszottak bajnoki meccset, készültek a visszavágóra, amelybe természetesen a bolgár szövetség is belement, jó az, ha van egy főtáblás csapata az országnak. Csakhogy szerintem nem lesz főtáblás csapata Bulgáriának.

Cauly, akit a félidőben le kellett cserélni, nem épült fel, valamint a félidőben Sergio Padt is lekerült a pályáról. Egyikük sem lehet ott a pályán. Két nagyon fontos játékosról beszélünk, ráadásul eddig idegenben nem is remekeltek. Oké, nyertek a Sutjeska ellen, de a Shamrock majdnem kiejtette őket.

Ettől függetlenül nagyon menni fognak előre, mert rúgott gól nélkül biztosan kiesnek, nincs helye a taktikázásnak meg a kivárásnak…

A várható kezdőcsapat:

Sluga – Cicinho, Plastun, Verdon, Nedyalkov – Yordanov, Piotrowski, Yankov – Tekpetey, Sotiriou, Jhonatan

Tippelde

Azért a Dinamo nem egy világverő csapat, eddig minket nem győztek meg. Viszont előnyben vannak, otthon fognak játszani, szóval van idejük türelmesen járatni a labdát, az meg azért megy nekik. A meccs akkor lehet izgalmas, ha a Ludogorets korán betalál a kapuba.

És szerintünk ezt meg is fogják tenni. Viszont Cauly és Padt hiánya sokat érhet a horvát együttesnek. Összességében szoros meccset várunk, és döntetlen eredményt. No meg azt, hogy mindketten találjanak a hálóba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső