Dinamo Zagreb – Omonia Nicosia: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 19.
2021. július 20. kedd, 20:00 Stadion Maksimir
Dinamo Zagreb
vs
Omonoia

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kicsit nehézkesebben indult a Bajnokok Ligája-menetelés a Dinamo Zagreb számára, akik tavaly azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy sokáig jutottak az Európa-ligában, kiverték a Tottenham együttesét, és csak a későbbi győztes, a Villarreal együttese tudta megállítani őket. Na, meg azzal is – itt Magyarországon -, hogy a Fradi bosszút állt a korábbi vereség miatt, és ezúttal a magyar csapat ütötte el a horvátot a BL-től.

Erről most nincs szó, a Dinamo első ellenfele az izlandi Valur volt, másodszor pedig a ciprusi Omonia Nicosia lesz az ellenfél. Utána meg majd kiderül…

A ciprusiak még csak most szállnak be a buliba, nekik ez lesz az első mérkőzésük, és máris megkapták az egyik legnehezebb ellenfelet.

És ez bizony egyértelműen kiderül az oddsokból is – mármint az, hogy a Dinamo Zagreb továbbjutását várják mindenhol. Képes lehet-e a Nicosia megakadályozni a horvát győzelmet? Erre keressük a választ, kezdjük a Dinamo Zagreb – Omonia Nicosia beharangozóját!

Mi történt az első körben?

Kicsit bővebben kibontjuk, hogy csapataink milyen eredményekkel jutottak túl első ellenfelükön.

Dinamo Zagreb

Izlandi ellenfelet sodort Bruno Petkovicék útjába a szél, a Valur pedig először jelentősen megnehezítette a horvátok dolgát. Olyannyira, hogy az első mérkőzésüket csak 3-2-re tudták megnyerni, ráadásul hazai pályán. Volt izgulni való tehát a visszavágóra.

Maguknak nehezítették meg a dolgokat a hazaiak, hiszen az első félidőben már elmentek két góllal Arijan Ademi és Lovro Majer révén (utóbbi büntető volt), aztán Ademi a második félidő derekán újból mattolta az izlandi védelmet, egyre nyugodtabbak lehettek a játékosok.

Hát még milyen nyugodtak lettek volna, ha Ademi a 82. percben belövi a horvátoknak megítélt második büntetőt… Ekkor Majer már nem volt a pályán, plusz Ademi így mesterhármast rúghatott volna, ami azért nem sűrűn fordult elő vele karrierje során… Ám a tizi kimaradt, és innen kezdődött egy vesszőfutás. A 88. percben Sigurdsson is tizenegyest rúghatott, ő is kihagyta, ám a kipattanót már nem hibázta el, egy perccel később pedig Adolphsson alakította 3-2-re az eredményt.

Innen vágtak neki a folytatásnak a felek…

Ahol fél órán keresztül gyűrték egymást a srácok különösebb eredmény nélkül. Kisebb lehetőségek előfordultak mindkét kapu előtt, azonban az első gólra 31 percet várni kellett. Ekkor Lovro Majer adott jó labdát, amivel Luka Ivanusec iramodott meg. A horvát válogatottban sok szerep nem jutott neki az EB-n, most megmutatta Zlatko Dalicnak, hogy talán több percet is megérdemelt volna. A Valur védőjén egy köténnyel jutott át, majd a kimozduló Haldorsson mellett kapuba pörgette a labdát, remek gól volt.

A maradék időben a Dinamo még kétszer hálóba találhatott volna, ám Haldorsson mindkétszer jó helyen volt, így a félidőre 1-0-s horvát vezetéssel vonultak a csapatok.

A második félidőt megnyomták az izlandiak, a Dinamo teljesen átadta a területet, ám a Valur egyik helyzetével sem tudott élni, pedig voltak igazán nagy lehetőségek, de rendre rossz döntést hoztak a szituációk végén. Egy esetben a védőket már lerázták a pirosmezesek, erre két csapattárs kezdte zavarni egymást.

A lehetőségek kimaradtak, a Zagreb viszont kevés helyzetéből a legvégén egyet gólra váltott – Mislav Orsic révén – így eldőlt a továbbjutás sorsa…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Omonia Nicosia

Nos, a ciprusiak előző meccseiről nem tudunk beszámolni, hiszen ők most csatlakoznak be a sorozatba. A bajnokságot ezt megelőzően a 2009/2010-es szezonban tudták megnyerni, azóta leginkább az APOEL aratta le a babérokat, egyszer pedig nem hirdettek győztest a koronavírus-járvány kitörésekor.

A felkészülés rendben zajlik Nicosiában, három felkészülési meccsükből kettőt megnyertek, jó kis gólgazdag meccseken (kettő találkozónak is 4-3 lett a végeredménye), valamint lejátszották a ciprusi Szuperkupát az Anorthosis ellen.

Itt a rendes játékidő 1-1-es eredménnyel zárult – az Omonia részéről az a Marko Scepovic volt eredményes, aki anno három szezont húzott le a MOL Fehérvár FC-ben -, a tizenegyespárbajban az idegek harcát viszont a Nicosia bírta jobban, Kyle Lafferty (Anorthosis) rontott az utolsó körben, így máris egy kupával gazdagodott a csapat.

Mivel az Omonia most először szerepel a blogon – mármint az idei BL-szezonban… Meg úgy amúgy is… – nézzük át az ő változásaikat. Négyen távoztak a csapattól, két portugál, egy görög és egy brazil légiós. A 33 éves Thiago Santos Larnakába költözött, Charalampos Mavrias Limasszolba, Vítor Gomes hazament a Rio Avéba, míg Joel Pereira Lengyelországba, a Lech Poznan csapatába igazolt.

Érkezőkből ugyanennyi van, közülük a legpikánsabb az, hogy Iyayi Atiemwent épp a Dinamo Zagreb adta kölcsön a ciprusiaknak, és bár a szerződés részletei nem ismertek, a legtöbbször van benne egy olyan záradék, hogy a játékos saját csapata ellen nem szerepelhet.

Jött még Hector Yuste, Mix Diskerud és Paris Psaltis.

Azt látjuk, hogy a Nicosiától csoda kellene, hogy meg tudja védeni a bajnoki címet, de lehet, hogy mi vagyunk túl negatívak velük szemben…

Összefoglalás

A fogadóirodák egyértelműen letették a voksukat… A Dinamo Zagreb mellett. Nem is meglepő, első blikkre nem tűnik olyan veretes csapatnak ez a Nicosia, ráadásul hazai pályán kezdenek a horvátok. Ez legutóbb mondjuk majdnem bakiba fulladt, de ott egy kétperces rövidzárlat okozta a problémákat, alapvetően egy sima meccsnek kellett volna lennie.

Az Anorthosis elleni kupa sem volt egy kéjutazás, és ahogy láttuk, a Nicosia minden meccsén gólt kapott eddig.

Most is erre számítunk. No meg arra, hogy a Dinamo nagyon magabiztosan behúzza az első mérkőzést. Még akár mehet egy hendikep is, abban az esetben a Bet365 például már kereken kétszeres az odds…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső