Dinamo Zagreb – Salzburg: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 10.
2022. október 11. kedd, 21:00 Stadion Maksimir
Dinamo Zagreb
vs
Salzburg

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Óriási lehetőség kapujában a Salzburg együttese, amely félidőnél járva még veretlen egy olyan csoportban, amelynek tagja a Chelsea és az AC Milan is. Most nem velük, hanem a Dinamo Zagreb csapatával fognak játszani, akiket a múlt héten elintéztek. Nem könnyen, mert azt azért nem lehet elmondani, a 94. percben majdnem összetörtek a hazai álmok, de a játékvezető kihúzta őket a pácból.

Egy újabb győzelemmel a továbbjutás kapujába kerülnének, de az Európa-liga továbbjutás szinte biztos lenne. Azonban nagyon nehéz dolguk lesz a horvát fővárosban, ahol a Chelsea is elvérzett már az első fordulóban.

A Dinamonak az az egyetlen győzelme eddig a csoportkörben, de az is több, mint a semmi, így legalább nincsenek lemaradva a többiekhez képest. És ha egyszer bravúrt tudtak okozni, akkor az sikerül később is. Cacic és legényei ebben bíznak.

A bajnokságban mindketten az élen, most a BL-re kell koncentrálni, ott kell hozni egy győzelmet, mert az még később nagyon fontos lehet.

A bukik úgy hiszik, hogy nagyon szoros lesz a meccs. Az oddsaikból ez látszik, a Dinamora ugyanis 2.80-at adnak, míg a Salzburg csapatára 2.50-et. A döntetlen 3.40-en áll most sok helyen.

Jöjjön a Dinamo Zagreb – Salzburg találkozó!

Az előző fordulóban történt

Egyetlen tippünk volt erre a találkozóra, mégpedig az, hogy két és félnél kevesebb gól születik a találkozón. Tekintve, hogy a Salzburg még veretlen volt, és a csoportelsőségre hajtott, így számíthattunk egy védekezőbb, egyben taktikusabb futballra részükről. Ez meg is történt.

A hetedik percben láthattuk az első lövést, valamint az első védést. Josip Misic gondolta úgy, hogy elég a tili-tolizásból, miután jó 22 méterre a kaputól megkapta a labdát, jobbal a jobb felsőt vette célba. Köhn kapusra szükség volt, beakadt volna a játékszer a hálóba, de a portás szögletre mentette a szituációt.

Bár a fogadásunknak jól jött a kevés helyzet, a meccsnek nem, a színvonal elég alacsony volt. Az első félidő inkább a küzdésről szólt, volt összesen három kaput eltaláló lövés, de Misicé volt az egyedüli, amit meg lehetett említeni.

Úgyhogy át is ugrunk a második félidőre, annak is a 23. percére, amikor egy támadás végén tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Seiwald a kezdőkörhöz közel ívelt a tizenhatoson belülre, a labdára lecsapott Noah Okafor és Sadegh Moharrami. Utóbbi ért oda, fejjel tisztázott is, csak közben földre vitte a Salzburg legeredményesebb játékosát, a játékvezető pedig gondolkodás nélkül mutatott a mészkörre tizenegy méterre a kaputól. A sértett állt a labda mögé, és higgadtan gurított a bal alsó sarokba.

A Dinamo Zagreb ezután felpörgött, és bár sok helyzetük nem volt, elegendő lett volna a fordításhoz. A 81. percben egy védelmi hibát kihasználva törhetett kapura Josip Drmic, aki csereként állt be, de nem tudott túljárni Philipp Köhn eszén, maradt az 1-0.

Egészen a 94. percig, amikor már tényleg mindent egy lapra feltéve támadott a horvát együttes, Jaissle csapata pedig a lefújást várta. Egy baloldali beadás ismét Drmicet találta meg, aki ezúttal fejjel próbálkozott, és a próbálkozást siker koronázta, Köhn lemaradt, és a labda a hálóban kötött ki.

Csakhogy a támadó találatát les miatt nem adták meg, hatalmas megkönnyebbülés volt ez a szurkolók számára, még én is hallottam, ahogy legördült egy hatalmas kő a drukkerek szívéről.

A Salzburg félidőnél vezeti a tabellát, amire kevesen gondoltak volna a kezdéskor.

Dinamo Zagreb

Ante Cacic együttesének nem sikerült pontot szereznie a szomszédnál a harmadik körben, centiken múlt… Így most a csoport utolsó helyére kerültek, egy győzelemmel és két vereséggel. Eddigi egyetlen meccsüket hazai pályán megnyerték a Chelsea ellen, idegenben kikaptak a Milantól, és a múlt héten a Salzburgtól.

Nincs veszve semmi, lehet innen még továbbjutni is akár, de tény, erre sok esély azért nincs, csak akkor, ha bravúrt bravúrra halmoz az együttes. Kezdésnek mondjuk a visszavágón megverhetné Matthias Jaissle-ékat.

Ami előnyükre válhat, hogy ebben a sűrű menetrendben jutott idő egy kis pihenésre, a hétvégén nem léptek pályára a bajnokságban, amelyet egyébként toronymagasan vezetnek, tizenegy meccsükből tízet megnyertek, és egyetlen alkalommal ikszeltek csak.

Ante Cacic csapatából csak egyvalaki fog hiányozni, Bosko Sutalo, akit a nyáron igazoltak. Mindenki más egészséges. A múltkor Josip Drmic jól ment, többet csinált az előző meccsen, mint Orsic és Petkovic együtt, így lehet, hogy a kezdőben köt majd ki az Angliából visszatérő támadó.

Hazai pályán kifejezetten jó teljesítményre képesek, nem hiába tartják őket esélyesebbnek a bukmékerek, még ha nem is sokkal.

Cacic a múltban többféle formációt kipróbált, a 4-3-3-tól kezdve a 4-2-3-1-ig, legutóbb viszont 3-5-2-ben külde pályára a fiúkat. Csak találgatni lehet, hogy ezúttal melyiket választja a tapasztalt mester.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Théophile-Catherine, J. Sutalo, Peric – Ristovski, Misic, Ademi, Ivanusec, Ljubicic – Petkovic, Orsic

Előző 5 meccs eredménye
2022.10.05.Bajnokok Ligája
salzburg
1:0
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
2016.08.24.Bajnokok Ligája
salzburg
1:2
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
2016.08.16.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
1:1
salzburg
Bajnokok Ligája
2014.11.06.Európa-liga
dinamo zagreb
1:5
salzburg
Európa-liga
2014.10.23.Európa-liga
salzburg
4:2
dinamo zagreb
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Salzburg

A Salzburg három forduló után az első helyen van, erre nem sokan számítottak volna. Matthias Jaissle csapata ennek tetejében még veretlen is, ikszeltek a Milan és a Chelsea ellen, verték a Zágráb csapatát.

Ellentétben mostani ellenfelükkel, ők nem pihenhettek, a Bundesligában léptek pályára, és ha nem is könnyen, de begyűjtötték a három pontot. Max Wöber, Sekou Koita és Chikwubuike Adamu góljaival 3-2-re győztek az Altach otthonában, ezzel pedig megerősítették első helyüket a tabellán. Az elmúlt hetekben kétszer is ikszeltek, ezért a Sturm Graz közeledni tudott, már csak kétpontos előnnyel rendelkezik a Salzburg.

Néhányan ugyan felépültek, de még így is akadnak sérültek. Justin Omoregie, Fernando, Dijon Kameri, Oumar Diakité biztos nem játszhat, Nico Mantl játékára már nagyobb esély mutatkozik, és ott van még Andreas Ulmer, aki kétséges.

Max Wöber lehet így a balhátvéd, akitől nem idegen ez a pozíció, bár ő jobban érzi magát középen.

Itt sem várunk komoly változást az előző kezdőcsapathoz képest, sőt, ugyanazt a csapatot várjuk.

A várható kezdőcsapat:

Köhn – Dedic, Solet, Pavlovic, Wöber – Capaldo, Seiwald, Kjaergaard – Sucic – Okafor, Sesko

Tippelde

Az előző meccsen a jó játék mellé társult szerencse is, összességében egy ne mtúl támadó játékot láthattunk. Csak a vége felé kapta magát össze a Zagreb, amikor már menni kellett előre, és fogyott az idő.

Most lehetnek taktikusabbak, és a Salzburgnak sem kell megszakadnia a győzelemért. Ezúttal döntetlen eredményre tippelnénk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső