Dinamo Zagreb – Valur: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 05.
2021. július 07. szerda, 20:00 Stadion Maksimir
Dinamo Zagreb
vs
Valur

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Zárásként a mai napra hoztunk még egy szerdai Bajnokok Ligája mérkőzést, ami papíron könnyű csatát ígér, a gyakorlatban azonban ez egyáltalán nem biztos. A horvát Dinamo Zagreb tavaly nagyon nagyot ment az Európa-ligában, csak a későbbi győztes Villarreal tudta őket megállítani, de például elhozták a Tottenham skalpját, szóval okuk nem lehet a panaszra. Nos, nekik is az első körben kell kezdeni, ellenfelük pedig az izlandi bajnokcsapat, a Valur lesz.

Orsicék bizonyára nem szívesen gondolnak vissza a tavalyi BL-selejtezőre, ott ugyanis a Ferencvárossal futottak össze, és mindannyian tudjuk, hogy mi lett annak a meccsnek a vége: Kiesett a horvát együttes, továbbment a magyar.

Most ebből szeretnének tanulni, és eljutni a BL főtáblára. A csapat erősségét tekintve erre minden esélyük megvan, mi legalábbis – egyelőre – nem féltjük őket.

Kezdjük a Dinamo Zagreb – Valur mérkőzést, holnap pedig még vár ránk egy BL találkozó a reggel folyamán.

A csapatokról

A Dinamo Zagreb reputációja tavaly csak nőtt és nőtt. Megnézzük, hogy áll a felkészülésük, vannak-e új arcok és ugyanezt tesszük az északi ellenfelükkel.

Dinamo Zagreb

Biztosan sokan emlékeztek a tavalyi Dinamo Zagreb – Tottenham mérkőzésre, amikor a visszavágón Mislav Orsic mesterhármasával a horvátok kiütötték a Spurs együttesét. Az volt az utolsó húzása José Mourinhonak, azóta már az AS Roma edzője, Londonból elküldték.

Hasonló bravúrral elégedett lenne szerintünk minden egyes horvát szurkoló, de lehet nagyobbat is álmodni, lehet terveket szövögetni arról, hogy a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé kerülnek.

Nem olyan elérhetetlen álom ez, tavaly nem sikerült, de azelőtt egy évvel igen, akkor a csoport utolsó helyén zártak, a Sahtar Donyeck – Atalanta – Manchester City trió előzte meg őket.

A tavalyi bajnokságot az Eszék előtt magabiztosan, hét ponttal nyerték meg, és természetesen idén is ők az 1. HNL legfőbb favoritjai.

A Dinamo mostani keretében van pár játékos, akiket a nyár folyamán láthattunk párszor az Európa-bajnokságon: Dominik Livakovic, Luka Ivanusec, Mislav Orsic és Bruno Petkovic Horvátország válogatottját erősítették, Mario Gavranovic Svájcét, Arijem Ademi pedig az északmacedónokkal járta meg az EB-t.

Egyelőre három új ember csatlakozott a kerethez (no meg a kölcsönből visszatérők): Josip Misic a portugál Sportingból jött végleg, Deni Juric országot nem, csak csapatot váltott, a harmadik érkezőt pedig Duje Copnak hívják, a belga Standard Liege-t hagyta el a Zágráb kedvéért.

Van fájó távozó is, az egyik legnagyobb tehetségnek kikiáltott Josko Gvardiol immáron az RB Leipzig játékosa.

Rajta kívül Izet Hajrovic távozott még, Antonio Marint pedig kölcsönadták.

A felkészülési meccsek eddig jól alakulnak Damir Krznar együttesének, a Mura (szlovén) és a Sered (szlovák) kisebb zakót kapott, míg a már erősebb lábakon álló FK Rosztov ellen is sikerült 2-1-re nyerni.

És akkor még ezeken a meccseken nem voltak ott az EB-n résztvevők.

Ők mondjuk nagy valószínűséggel a Valur ellen sem lesznek ott, számukra igazán hosszú volt a szezon… De így is kötelező a győzelem.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Valur

Izland válogatottja megmutatta a világnak, hogy szerény lakosságához képest mekkora erő rejtőzik bennük. 2016-ban az Európa-bajnokságon kiemelkedőt nyújtottak, a Nemzetek Ligájában is az A divízióban voltak, klubszinten azonban a várt áttörés nem érkezett meg. Nem is csoda, az izlandi bajnokság a gyengébbek közül való, a klubok nagyon nagy része félprofinak számít, tehát a játékosok egy része dolgozik is a futball mellett.

Nem biztos, hogy az irány rossz, de így a szintlépésből sosem lesz semmi.

A Valurnak is vannak válogatott játékosai, Hannes Thór Haldorsson és Birkir Már Saevarsson neve ismerősen csenghet az olvasók számára is.

A tavalyi bajnokságot itt is félbe kellett szakítani, az ok természetesen a koronavírus-járvány volt. A Valur volt az első helyen 18 forduló elteltével, és idén is ott tanyáznak az élen.

Tavaly kiemelkedett a dán Patrick Pedersen, rá a horvátoknak is figyelniük kell, egy jól fejelő, gólerős játékosról van szó. A tapasztalt kapust és védőket tapasztalt középpályások egészítik ki, a tapasztalt alatt pedig azt értjük, hogy már jócskán benne vannak a korban.

Az izlandi aranynemzedék lassan a végére ér, egyelőre az utánpótlás nem azt hozta, amit a nép szeretett volna, látható egy kis visszaesés az izlandi fociban.

De – még egyszer mondjuk – klubszinten átütő sikert még soha nem sikerült elérni…

Az új arcok közül Gudmundur Anrdi Tryggvason a legnagyobb név, ő már nyolc alkalommal ölthette magára a címeres mezt, valamint Arnar Smarasón sem volt rossz vétel, a támadó anno 26 alkalommal volt válogatott, bejárta egész Európát karrierje során.

Nagyjából csak a kiegészítő embereiktől váltak meg, illetve pár fiatalt kölcsönadtak, így ez a keret gyengülni nem gyengült. Kérdés, hogy ez mennyire lesz elég.

Összefoglalás

Hát, igazán nem akarom elhúzni ezt, mint a rétestésztát, mert a helyzet egyértelműnek tűnik. A Valur egy jó, iparoscsapat, de a különbség ég és föld a Dinamo Zagrebhez képest.

A horvátok tele vannak EB-t megjárt válogatott játékosokkal – igen, nem fog játszani egyikük sem minden bizonnyal -, de még azok is meg fogják oldani, akiknek nem sikerült beverekedni magát egyik keretbe sem.

Sosem találkoztak még, ezen itt sem lepődünk meg, és azt gondoljuk, nem szívesen fognak visszaemlékezni az izlandiak az első randira.

Számunkra ez megint egyértelmű: Horvát sikert várunk, akár még egy nagyobb arányú győzelem is a pakliban van, tehát az over 2,5 + hazai győzelem is mehet óvatosan.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső