Eintracht Frankfurt – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 25.
2022. október 26. szerda, 21:00 Deutsche Bank Park
Eintracht Frankfurt
vs
Marseille

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Azért lesznek még kemény meccsek a D csoportban is. Az itt szereplő négy együttes jól körbeverte egymást, aminek köszönhetően az elsőből is lehet utolsó, és fordítva… Most jön az Eintracht Frankfurt – Olympique Marseille, amely mérkőzés után egy kicsit tisztábban fogunk látni. Sőt, azt mondom, sokkal tisztábban. Hiszen a Marseille most a második helyen áll, a Frankfurt pedig az utolsó, és egy fordulóval a vége előtt nagyjából ki fog rajzolódni, mi várható itt.

Az odavágót a Frankfurt meglepetésre megnyerte, így a franciák most nem csak a győzelemre szomjaznak, hanem arra is, hogy azt a csorbát kiköszörüljék. A csoport másik meccsén a Tottenham és a Sporting találkozója sem ígérkezik egyszerű mérkőzésnek, arról fogunk beszélni mi is. De nem most.

A Frankfurt kezd magára találni a bajnokságban, bár Borréék már többször eljátszották ezt. Jönnek szépen a meccsek, majd bumm, egy vereség után jön egy kellemetlenebb sorozat. A Marseille két vereség után a kiesés szélére került, ám kétszer is meg tudták verni a Sportingot, mindkét meccsen nagy szükség volt az ellenfél játékosaira, akik amatőr hibákat vétve ajándékozták oda a pontokat Sánchezéknek.

A Deutsche Bank Arénában nem könnyű nyerni, ezt a Tottenham is tudja, bár a Sporting itt simán győzött, azt a receptet kéne követnie Igor Tudoréknak.

Az este egyik legnehezebb mérkőzése jön, ahol a németeket tartják favoritnak, 2.20-at fizetnek a győzelmükre. A Marseille sikere 3.20-at ér, miközben az ikszért 3.50-et fizetnek.

Az előző fordulóban történt

Nagyon eseménydús meccset játszottak a White Hart Lane-en is, mindkét csapat kitett magáért, a semleges szurkolóknak pedig ez egy jó kis este volt. A Tottenhamnek feltétlenül kellett a siker azután, hogy a múlt héten csak döntetlent játszottak a Frankfurt otthonában. Hozták is a kötelezőt, bár nem olyan könnyen, mint arra többen is számítottunk.

Főleg, hogy a mérkőzés tizennegyedik percében a vendégek szerezték meg a vezetést. Sebastian Rode volt nagyon okos, egy össze-vissza pattogó labdát ő is kapura lőhetett volna, de inkább a jobb helyzetben levő társat, Kamada Daichit választotta, aki öt méterről gurított az angolok kapujába.

Ez annyira felbőszített minden angolt, hogy hamarosan már 3-1-et láthattak a stadionban meg a tv képernyői előtt levők. A Spurs negyedóra alatt vágott hármat, először Szon Hung-min talált be, majd Harry Kane értékesített egy tizenegyest, végül megint a dél-koreai örülhetett. Szon második gólja igazán szépségdíjas volt, Pierre-Emile Höjbjerg beadását bombázta kapásból a léc alá.

A hazaiak a második félidőben még inkább megnyugodhattak, Tuta egy óra után begyűjtött hamar két sárgát (az elsőt az 57., a másodikat a 60. percben), így a maradék időben emberelőnybe kerültek.

Ennek ellenére nem adták fel, és a csereként beállt fiatal támadó, a 21 éves Faride Alidou a 87. percben közelebb hozta a németeket. Egyenlítésre már nem volt idő, sőt a 3-2-nek örülhetnek is Glasnerék, a 92. percben ugyanis Harry Kane második büntetőjét már nem tudta belőni.

A csoport másik meccsén a Sporting azon volt, hogy a Marseille-ben elszenvedett 4-1-es vereséget valahogy feledtessék. Gondolták, még egyszer nem lehetnek olyan pechesek, hogy hibát hibára halmoznak és még egy játékosukat is kiállítják. Hát de, voltak.

Ezúttal Ricardo Esgaio volt felelőtlen, a 16. és a 19. percben is kapott egy sárga lapot, második szabálytalansága ráadásul még tizenegyest is ért. Megint nem volt könnyű helyzetben a hazai csapat, a Marseille viszont óriási lehetőséget kapott. Matteo Guendouzi állt a labda mögé, és Franco Israel eltalálta a sarkot, a francia nagyon pontos volt, még a jobboldali kapufát is eltalálta a középpályás, de onnan befelé pattant a bogyó.

A 30. percben egy lesgyanús kiugratásból Amine Harit lódulhatott meg, majdnem az alapvonalig vitte a labdát, középen Alexis Sánchez érkezett, passzolt is a szélső, a chileinek pedig könnyű dolga volt, 0-2. Egy darabig úgy tűnt, tényleg lesről indult Harit, de végül megállapították, hogy a gólt nem előzte meg semmiféle olyan szituáció – így les sem -, ami miatt vissza kellett volna vonni.

A portugálok türelme elfogyott, kétszer is kiállítottak tőlük valakit, buta hibákat vétettek, így a csoport első helyéről a harmadikra estek vissza. Nem viselték ezt jól, és egy óra elteltével Pote is kiszállt. Ő gyorsabban szedte össze a két sárgát, mint Esgaio, ugyanis szabálytalansága csak sárgát ért, de nem bírta féken tartani a nyelvét, amit a játékvezető nem igazán díjazott. Vagyis igen, még egy sárgával. A Marseille tehát egymás után kétszer győzte le a Sportingot, és meg is előzték őket.

Eintracht Frankfurt

Könnyű elveszteni a fonalat, ha valaki a Frankfurt teljesítményét akarja nyomon követni, illetve kiismerni a csapatot. Merthogy nem lehet. A csapat a jó és a rossz forma között ugrándozik, most épp jó periódusban vannak. Miután kikaptak 3-2-re a Tottenhamtől, legyőzték 5-1-re a Bayer Leverkusent, aztán a kupában a Stuttgarter Kickerst 2-0-ra, a hétvégén pedig a Borussia Mönchengladbach csapatát 3-1-re.

A Frankfurtban megint Jesper Lindström bizonyult nyerőembernek, a támadó középpályás értéke folyamatosan növekszik, mivel erősen kiemelkedik ebből az együttesből. Most két gólt szerzett, mellette Eric Dina Ebimbe talált a hálóba.

A Frankfurt a bajnokságban már a negyedik, és az egyik legtöbb gólt ők rúgták az idei szezonban, csak a Bayern München talált többször a hálóba.

A Bajnokok Ligájában négy ponttal az utolsók, de egy győzelemmel nagyot lendíthetnek a sorsukon. Főleg, ha a Tottenham megveri a Sportingot. Akkor a Frankfurt saját kezébe vehetné az irányítást, és az utolsó mérkőzésen egy döntetlen is elég lenne Paulinhoék ellen.

A hazai pályán lejátszott meccsek mostanában nem okoztak csalódást, az Union Berlin és a Leverkusen legyőzése mellett a Tottenham elleni döntetlent tudják felmutatni, imponáló névsor, azt meg kell hagyni. Utoljára a Wolfsburg ellen kaptak ki saját pályájukon.

A csapatból Tuta eltiltás miatt fog hiányozni, őt a Tottenham ellen állították ki. Továbbra sem szerepelhet Almamy Touré, Aurélio Buta, sérült Ansgar Knauff és Makoto Hasebe. Így Glasner legnagyobb problémája az, hogyan álljon fel a védelem.

Nagy valószínűséggel Ndicka mellé Smolcic ugrik be, valamint hátrébb lép Kristijan Jakic, aki szinte minden poszton megfordult már.

A várható kezdőcsapat:

Trapp – Smolcic, Jakic, Ndicka – Dina Ebimbe, Kamada, Sow, Lenz – Götze, Lindström – Kolo Muani

Egymás elleni meccsek:

A Frankfurt és a Marseille előző meccsén az akkor még nem igazán jól játszó német csapat hatalmas meglepetésre tudott 1-0-ra nyerni, a győztes gólt Jesper Lindström szerezte. Az EL tavalyi győztese az első fordulóban sima vereséget szenvedett, azt gondoltuk, hogy simán az utolsó helyen fognak végezni. Ezután viszont gondolkodóba estünk…

Korábban egyébként kétszer találkoztak, és azokat a meccseket is a német együttes nyerte meg.

Előző meccs eredménye
2022.09.13.Bajnokok Ligája
marseille
0:1
eintracht frankfurt
Bajnokok Ligája
2018.11.29.Európa-liga
eintracht frankfurt
4:0
marseille
Európa-liga
2018.09.20.Európa-liga
marseille
1:2
eintracht frankfurt
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille

Nincs jó formában Igor Tudor csapata. A Marseille sorozatban két bajnoki rangadót is elveszített, először a PSG-től kaptak ki, majd a Lens is megverte őket, mindkét találkozó 1-0 lett. A Marseille ezáltal már csak az ötödik, pedig nemrégiben még ott volt a PSG nyomában szorosan.

Sorozatban három bajnoki vereségnél tartanak, szerencsére a BL-ben mutatott két győzelem valamennyire ezt tudta ellensúlyozni.

Két kör után azt mondtuk, simán kiesnek a franciák, de a Sporting ellen visszajöttek, jelenleg továbbjutó helyen állnak. Ám ez könnyen változhat.

A legutóbbi öt idegenben lejátszott meccsükből hármat nyertek meg, kétszer viszont kikaptak.

A keret a nyáron nagy változásokon ment keresztül, melynek egyik vesztese Bamba Dieng lett. A fiatal támadót több helyről hívták, két helyen is megjelent orvosin, végül mindkét helyen meghiúsult az átigazolás, így Marseille-ben maradt, ahol viszont nem nevezték a BL-be. Pedig képességei alapján beférne…

Tudor a hétvégén nem számíthatott Eric Bailly játékára, a védő holnap este is kérdőjeles. Más hiányzója azonban nincs a csapatnak.

A várható kezdőcsapat:

López – Mbemba, Balerdi, Kolasinac – Clauss, Rongier, Veretout, N. Tavares – Payet, Guendouzi – Sánchez

Tippelde

Nem vagyok meggyőzve egyik csapat által sem. Hibák mindegyik oldalon vannak, de a Bajnokok Ligája egy kicsit mindig különleges, ilyenkor ezek a hibák sokszor elfelejtődnek. A Frankfurt mostanában nagyot megy, két rangadót is megnyert a közelmúltban. Ilyenkor szoktak pofára ejteni.

De akkor is az ő győzelmükben hiszek. Taktikusan játszottak legutóbb is a Marseille ellen, és most is ők számítanak esélyesnek. Az 1X-szel lennék leginkább kiegyezve, viszont akkor alig nyernénk valamit… Szóval maradjunk a hazai sikernél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső