Eintracht Frankfurt – Sporting CP: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 06.
2022. szeptember 07. szerda, 18:45 Deutsche Bank Park
Eintracht Frankfurt
vs
Sporting

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai második meccsünkön két olyan együttes csap össze, akik korábban még sosem találkoztak. Az Eintracht Frankfurt azért szerepelhet itt, mivel tavaly megnyerték az Európa-ligát. Nem tartom őket annyira jó csapatnak, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében részt vegyenek, rengeteg remek csapat maradt le, akik jobbak, mint a Frankfurt. De ez ilyen, az a győzelem megérdemelt volt, még ha emiatt a bajnokságot teljesen el is engedték.

Az idei szezonban sem szerepeltek túl jól, viszont a hétvégén kiütéses győzelmet arattak egy nehéz ellenfél ellenében. Kérdés, hogy ez az ő dicséretük, vagy inkább a Leipzig kritikája?

A portugál bajnokság két évvel ezelőtti nyertesét fogadják otthon, a Sporting CP-t, akik tavaly továbbjutottak a csoportjukból – meglepetésre -, majd a Manchester City egy meccs alatt eldöntötte a továbbjutás sorsát. Idén újra próbálkozhatnak…

Ez a szerdai kínálat egyik legkiélezettebb mérkőzése, az esélyek közel azonosak. Na jó, annyira nem, de sokkal kiegyenlítettebbnek tűnik, mint az összes többi.

Így gondolják legalábbis a bukmékerek, akik egy kicsivel esélyesebbnek gondolják a Frankfurt együttesét: 2.00 körüli szorzót kaptak, a döntetlen majdnem megközelíti a 4-et, míg a Sporting győzelme 3.50 környékén mozog jelen pillanatban. Kicsit nagy a szórás, ami esetleg alkalmat ad egy kis arbitrázsra, de megmondom őszintén, ennek most nem néztem utána, csak futólag néztem meg a kínálatot.

Megpróbálunk helyes ötletet adni az Eintracht Frankfurt – Sporting CP meccsre, hogy ne kelljen ilyen eszközöket felhasználnunk.

Eintracht Frankfurt

Egészen mostanáig nem gondoltam, hogy a Frankfurtnak a BL-ben lehet bármi esélye. Kisebb gödrök minden csapat szezonjában lehetnek, de a Frankfurt egészen gyengén állt neki a mostani kiírásnak. Hiszen kikaptak 6-1-re a Bayern Münchentől, azt egy elveszített Szuperkupa-finálé követte a Real Madrid ellen, és aztán folytatódott a mélyrepülés, első győzelmüket augusztus végén szerezték meg idegenben a Werder Bremen ellen. Nem semmi találkozó volt, az újonc majdnem megfogta az EL-győztest, de a végén Oliver Glasner fiai örülhettek.

A négy rúgott gólt megtartották a következő hétre is, bár erre az eredményre senki nem számított. 4-0-lal küldték haza a Lipcsét, amelyben játszott mindhárom magyar, de segíteni nem tudtak ők sem.

A Frankfurt nyári igazolásai közül meg kell említeni, hogy Filip Kosticot eladták, a félelmetes pontrúgó, a legtöbb és legjobb beadások mestere eligazolt Olaszországba. Már nagyon régóta menni akart, lehetett számítani, hogy ezen a nyáron már tényleg tovább áll.

Az új érkezők közül a legizgalmasabb Randal Kolo Muani neve, aki a francia bajnokságban, a Nantes együttesében játszott idáig, és a segítségével Francia Kupát nyertek. Hamar bejátszotta magát a kezdőbe, általában Rafael Borre helyén, ékként lép pályára.

Másik kulcsjátékosuk Mario Götze, aki a PSV-től tért haza, miután ott sikerült a játékát összeszedni az egykori világbajnoknak.

Lehet, hogy kimászott a gödörből az együttes, ám a BL-re van, hogy más szabályok érvényesek, így nem feltétlenül számítanak ők az esélyesnek.

Főleg, hogy egy kissé foghíjas csapattal lépnek pályára. Általában három belső védővel, két szárnyvédővel játszanak, ám mivel Almamy Touré, Jérome Onguéné és Aurélio Buta is sérült, így 4-2-3-1-re válthatnak.

Ami tetézi a gondokat, hogy a hétvégi mérkőzés első félidejében le kellett cserélni Sebastian Rodét, aki nem is tudja majd vállalni a játékot. Ez pedig azt jelentheti, hogy Ansgar Knauffnak kell jobbhátvédet játszania, esetleg Jakicnak.

A védelem tehát egy kissé érdekes lesz, amit a portugálok ki is használhatnak.

A várható kezdőcsapat:

Trapp – Knauff, Tuta, N’Dicka, Pellegrini – Jakic, Sow – Lindström, Götze, Kamada – Kolo Muani

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sporting CP

Rúben Amorim együttese ismét nagy reményekkel vág neki a Bajnokok Ligájának. Tavaly a csoportjukból sikerült továbbjutni, igaz, hogy aztán ott egyből megállították őket. A szurkolók így is büszkék lehetnek rájuk, mert a Manchester City elleni hazai 5-0-t követően az Etihadban döntetlent értek el. Mondjuk a City nem hajtotta magát szét…

Az együttes két éve bajnokságot nyert, tavaly viszont csak a második helyen végeztek az FC Porto mögött.

A nyáron Francisco Trincaot, Rochinhát, Rúben Vinagre-t, Pedro Porrot, Jeremiah St. Juste-öt, Sotiris Alexandropoulost és Hidemasa Moritát is megszerezték, valamint érkezett még Arthur Gomes is a csapatba.

A középpálya gyengült, nem is kicsit, mivel Joao Palhinha és Matheus Nunes is Angliába igazolt.

Nem mondhatni, hogy a bajnokságban zökkenőmentesen mennek a dolgok, a Sporting csak a nyolcadik helyen áll, öt meccs után két győzelmük és két vereségük van, mellette egyszer döntetlent értek el.

A hétvégén idegenben játszottak az Estoril csapatával, és 2-0-ra tudtak nyerni, St. Juste és Edwards góljaival.

A középpályán Ugarte ott van, Morita sem rossz, de egyelőre egyikük sem ér fel Palhinhához és Nuneshez. A támadósorból Paulinhora volna leginkább szükség, de a csatár egy ideje már sérült, azóta Marcus Edwards pótolja őt több-kevesebb sikerrel. Pote, vagyis Pedro Goncálves lehet az, aki góljaival kisegíti a csapatot Paulinho hiányában, és sokat várnak Trincaotól is, aki sokkal nagyobb tehetségnek indult, de sem a Barcában, sem a Wolvesban nem tudott alapemberré válni.

A csapat másik hiányzója Daniel Braganca, mindenki más egészséges.

A várható kezdőcsapat:

Adán – Neto, Coates, Inácio – P. Porro, Ugarte, Morita, Santos – Trincao, Edwards, Pote

Tippelde

A Frankfurt kezdi összeszedni magát, ám a Bajnokok Ligájában azért erősebb csapatokkal játszanak, mint jó néhány BuLi-együttes. Sőt még az EL-nél is nehezebb… Oké, a Leipzig elleni siker valóban meggyőző, de tegyük hozzá, hogy Gulácsiék nagyon gyengék egyelőre, így ez nem adhat reális képet a hazaiak formájáról.

Aki itt nyer, az nagyot lép előre a harmadik helyért. Úgy gondolom, hogy a két csapatnak ez lehet a realitás. Hajtani fognak a győzelemért, a hazaiak mindenképpen. Előfordulhat, hogy Amorim taktikusabb lesz, és megelégszik egy döntetlennel is.

Ami szerintem jó döntés volna esetünkben. A gólokat se feledjük, a Frankfurt védelme elég ingatag, viszont a támadóik belehúztak az utóbbi időben. Így megtesszük azt is, hogy mindkét csapat a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső