FC Barcelona – Inter: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 11.
2022. október 12. szerda, 21:00 Camp Nou
Barcelona
vs
Inter

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A spanyol bajnokságban nagyon jól megy a Barcának, a Bajnokok Ligájában kevésbé. Két fontos rangadójukat is elbukták, noha a játékkal egyik helyen sem volt probléma. Vagy inkább azt mondom, voltak olyan periódusai ezeknek a találkozóknak, amikor a katalánok a maguk javára fordíthatták volna a meccset. Nem tették, és most nehéz helyzetbe kerültek. Xaviék csak a harmadik helyről várják a folytatást, amennyiben most sem nyernek, szinte biztos a kiesés.

Merthogy még mindketten játszani fognak a Plzennel, ott borítékolható a győzelem, és mindketten játszani fognak a Bayern Münchennel, hát ott… ott meg bármi lehet, ezer dolog függvénye. Az tuti, hogy a Bayern holnap tovább fog jutni, egy győzelemre vannak ettől, aztán meglátjuk, mennyire akarják a csoportelsőséget, vagy inkább a fókuszt áthelyezik a bajnokságra, hogy visszavegyék a vezetést.

Az Inter nincs csúcsformában, nem hiába merült fel, hogy nem Simone Inzaghi a megfelelő ember a kispadra. De ahogy jöttek a nehézségek, a mester úgy váltott, és két vereség után kétszer nyerni tudtak. Ha harmadik meccsükön sorozatban veretlenek maradnak, azzal nagy lépést tesz az edző a munkája stabilizálása felé, no meg a továbbjutás felé.

A múltkori meccs helyzetekben nem bővelkedett, hiába akart a Barca, az Inter annál sokkal jobban védekezik, minthogy átrohanjanak rajtuk. A bukmékerek szerint viszont most előfordulhat ez. Alig fizetnek a hazai győzelemre, mindössze 1.40-et, a döntetlen 5-ös szorzón áll, míg arra, hogy az Inter nyer 7.50-es.

Az FC Barcelona – Inter mérkőzéssel folytatjuk.

Az előző fordulóban történt

A keddi nap leginkább várt meccsét Milánóban játszották, az Inter és az FC Barcelona azt akarta eldönteni, hogy melyikük jut tovább a Bayern München mögött. Mi úgy gondoltuk, hogy a spanyolok jobb formában vannak, és hogy a bukmékerek alapjáraton becsülik le a katalánokat. Hiába uralták a meccset, az Inter egyetlen lövéssel maga javára fordította a mérkőzést. Esemény nem volt sok, kétes ítéletek azonban igen, Xavi nem hiába nyilatkozott a találkozót követően feldúltan.

Hakan Calhanoglu életerős bombája az első, amelyet ki kell emelnünk, a török labdarúgó legalább 25 méterről lőtt kapura a 7. percben, Marc André ter Stegen szerencséje az volt, hogy középre érkezett a lövés, így felugorva szögletre tudott menteni.

Az első félidő nyomasztó vendégfölényt hozott labdabirtoklás szempontjából, lövések terén viszont kiegyenlített volt a játék. A Barca nagy helyzetet nem is tudott kialakítani, ellenben az Inter még a félidő vége előtt egyszer kapura lőhetett, és ez a lövés a győzelmet jelentette számukra. Hakan Calhanoglunak 25-ről nem sikerült, 16-ról viszont igen, lapos lövése a jobb alsó sarokban kötött ki.

Az első félidő még nagyjából korrekt focit hozott, a második viszont… Nézzétek meg a statisztikát, az Inter lehozta lövés nélkül, de a hátrányban levő Barcának is csak kétszer sikerült kapura lőnie. A 62. percben Raphinha passzával Ousmane Dembélé léphetett ki, éles szögből leadott lövése a kapufáról ment ki.

Később, a 67.-ben született meg a Barca egyenlítőgólja, amit viszont kezezés miatt nem adtak meg. Nem Pedri, vagyis a gólszerző szabálytalankodott, hanem előtte Ansu Fati, aki kézzel ért a labdába. Xavi reklamálás miatt kapott egy sárgát is, pedig ezen az ítéleten nem igazán lehet vitázni.

A Barca ismét egy nyerhető meccset bukott el, és csak a harmadik helyről várják a folytatást.

FC Barcelona

A Barcelonát sokan leírták, hiszen elképesztően gyenge szezont produkáltak tavaly, míg Ronald Koeman ült a kispadon. De Xavi érkezése után sem sokan hittek bennük a gyenge keret miatt. Most ez megváltozott, és a bajnokságban nagyot is mennek, de a BL-ben lehet, hogy sorozatban másodszor sem lesz meg a továbbjutás. A Viktoria Plzent mesteri játékkal verték hazai pályán, majd Münchenben nehezítették meg a Bayern München dolgát, kicsit több koncentrációval meg is verhették volna őket.

Az Inter elleni mérkőzésen sem játszottak rosszul – legalábbis nem voltak rosszabbak, mint az olaszok -, de itt sem jutott számukra pont.

Így most a kiesés küszöbén állnak a gránátvörös-kékek, kötelező a győzelem.

A Barca a hétvégén a Celta Vigo együttesét fogadta hazai pályán, és kissé tartalékosabban is (nem biztos, hogy ez valóban a megfelelő szó) nyerni tudtak Pedri góljával. Továbbra is az élen, megelőzték a Real Madridot, de az igazi küzdelem majd a hétvégén lesz, utaznak a Santiago Bernabeuba.

Ez azért problémás, mert létfontosságú a szerdai meccs is számukra, vereség esetén nagy valószínűséggel lemondhatnak a továbbjutásról. És a keret most jelenleg nem annyira bő, hogy a terheket meg lehessen osztani.

A Barca hazai pályán eddig négy mérkőzést játszott, mind a négyet meg is nyerték.

Kiesett egy halom játékos ugyanis. Jules Koundé talán a legfájóbb közülük, de nem lesz pályán Andreas Christensen, Ronald Araujo, Hector Bellerin, Franck Kessié és Memphis Depay sem.

Jobbhátvéd nincs, hacsak Sergi Robertot nem vesszük annak, a hétvégén Alejandro Baldé töltötte be ezt a szerepet, aki inkább balbekk…

A védelmet összeállítani tehát nem lesz egyszerű, a középpályán azért van választási lehetőség, ahogy elöl is.

Könnyen lehet, hogy némi módosítás lesz a múltheti csapathoz képest, Frenkie de Jongot többen a kispadra várják, míg Ansu Fatit a kezdőbe.

A várható kezdőcsapat:

Ter Stegen – S. Roberto, Piqué, E. Garcia, M. Alonso – Gavi, Busquets, Pedri – Dembélé, Lewandowski, A. Fati

Előző 5 meccs eredménye
2022.10.04.Bajnokok Ligája
inter
1:0
barcelona
Bajnokok Ligája
2019.12.10.Bajnokok Ligája
inter
1:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2019.10.02.Bajnokok Ligája
barcelona
2:1
inter
Bajnokok Ligája
2018.11.06.Bajnokok Ligája
inter
1:1
barcelona
Bajnokok Ligája
2018.10.24.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
inter
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Inter

Nem hittük volna, hogy le tudja győzni az Inter a Barcát a második körben. Nagyon fontos győzelem volt ez a továbbjutás szempontjából. Az ugyanis kiderült, a milánói együttes a Bayern Münchenhez kevés, a San Siroban simán kaptak ki 2-0-ra ellenük, aztán a Viktoria Plzent idegenben gond nélkül győzték le, így vannak most a második helyen.

A bajnokságban le vannak maradva, csak a hetedik helyen állnak, ugyanis már négy vereséget begyűjtöttek. A hétvégén viszont nyerni tudtak, a Sassuolot idegenben győzték le 2-1-re Edin Dzeko duplájával.

Továbbra is problémát jelent, hogy korábbi sztárcsatáruk, a nyáron visszatért Romelu Lukaku sérült, ő a zöld-feketék ellen is hiányzott, és elvileg most sem lesz a keret tagja. Azonban az esély megvan rá, augusztus óta először nem a lelátóról nézné csapata meccseit.

Aki viszont nem lesz ott, az Joaquin Correa, Marcelo Brozovic, Dalbert, Alex Cordaz és Gabriel Brazao. Közülük igazán csak a horvát középpályás nevezhető alapembernek, a többiek általában csak peremjátékosok.

A kérdés az, hogy Henrikh Mkhitaryan vagy Kristjan Asllani pótolja majd a védekező középpályást. Előbbi mellett a rutin szól, a másik viszont posztját tekintve jobban illeszkedne a csapatba.

Az Inter idegenben az utolsó öt meccséből hármat elveszített, simán kaptak ki a Laziotól, az AC Milan elleni találkozót is elbukták, és az Udinese is elintézte őket.

A várható kezdőcsapat:

Onana – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Martínez, Dzeko

Tippelde

Ha a Barca ezt elszúrja, vár rájuk majd megint az Európa-liga. Csak és kizárólag a győzelem elfogadható. Én már az előző héten, sőt még a Bayern ellen is megadtam nekik a bizalmat.

Harmadszor is megteszem, a védelmi problémák ellenére hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső