FC Barcelona – Plzen: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 06.
2022. szeptember 07. szerda, 21:00 Camp Nou
Barcelona
vs
Plzen

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Úgy tűnik, hogy a Barcelona csapata egyéves kihagyást követően ismét visszatér az elitfutball vérkeringésébe. Nehéz év volt a katalánok számára, telis-tele balhékkal, botrányokkal, és még most sincsenek kint a vízből. Hatalmas adósságot görgetnek maguk előtt, és Joan Laporta próbálja a hajót toldozni és foltozni, de valahogy mindig előbukkan egy újabb csontváz a szekrényből, amit José Maria Bartomeu hagyott ott.

Annyi kijelenthető, hogy transzferek szempontjából a Barca elképesztően jól teljesített. Olyan játékosok érkeztek, akik egytől egyig meghatározó szerepet tölthetnek be, és a kezdeti nehézségeket követően beindultak, sorra jönnek a győzelmek, és ezek a sikerek meggyőző játékkal párosulnak. Mindenki megtalálta a helyét, na jó, talán Franck Kessié nem, és bármennyire is nevetnek rajta néhányan, ez a Barca most akár arra is esélyes lehet, hogy a végén a trófeát is a magasba emelje. Ha nem, szerintem Xaviék akkor sem lesznek szomorúak, a lényeg, hogy megtalálják a saját játékukat, és mondjuk legalább a bajnokságot megnyerjék.

Könnyű csatára számíthatnak, igazi gólparádéra, ha az eddigi formának, meg a játékoskeret erősségének hihetünk. Az ellenfél a selejtezőből ide jutott Viktoria Plzen, a csehek bajnoka, aki nagyon kilóg ebből a csoportból, meg egy kicsit a mezőnyből is.

Az együttestől már az is hatalmas szó lenne, ha pontot szerezne, de mi most erre nem látunk sok esélyt.

Mondani sem kell, hogy mennyire sima győzelmet gondolnak a fogadóirodák: A Barca győzelme nem éri el az 1.10-et, tehát ezer forintos tétnél hét forint lenne a profitunk. Ilyenekkel mi nem is foglalkozunk, bár egyszer láttam egy VIP-csoportot régen, ahol egy ilyen kaliberű meccset bombáztak meg százezerrel, és aztán kitették a fotót a szelvényről, hogy ők mennyire profik… Mi ilyet nem csinálunk…

Mást keresünk magunknak, következzen az FC Barcelona – Viktoria Plzen meccs!

FC Barcelona

Nagyon sokat beszéltünk már a Barcelona széteséséről, Messi távozásáról, az utána jövő felfordulásról, anyagi problémákról, házon belüli botrányokról, majd a megtáltosodásról. Ettől most megkímélnék mindenkit. A lényeg, hogy Xavi irányítása alatt a Barca egyre erősebb, az egykori középpályás visszatérése azt hozta el, amire a vezetőség számított. Összeszedettséget, szép játékot. Ám a keretet mindenképp meg kellett erősíteni. Az elmúlt években sok olyan igazolás volt a csapatnál, amire a jobb érzésű szurkolók a fejüket fogták, neveket most direkt nem említenék, mert egyikükre sem akarom ráhúzni a vizes lepedőt. De aki ismeri a Barcát, az tudja, hogy kikre gondolok.

A nyáron – az adósság ellenére – nagybevásárlásba kezdett a Barca, mindent eladtak, amit el tudtak, hogy pénz szerezzenek, törlesszék a kölcsönöket, de közben maradjon igazolásokra is. Nagy hazárdjátékot űznek… Érkezett aztán Jules Koundé és Andreas Christensen, Hector Bellerin és Marcos Alonso, Franck Kessié, Raphinha, valamint Robert Lewandowski. Nem semmi névsor…

Elsőre nem sikerült nyerniük a bajnokságban, azóta viszont nagyon szép játékot produkálnak, és az eredmények is jönnek. A hétvégén a Sevillát oktatták idegenben, Robert Lewandowski mellett betalált Raphinha és Eric Garcia is.

További jó hír, hogy Ousmane Dembélének is benőtt a feje lágya, és így egy félelmetes hármas jött össze, ami talán nem egy Messi – Neymar – Suárez, de még lehet hasonlóan sikeres.

Sérült nincs a keretben, viszont az új igazolások közül Bellerin és Alonso sincs ott. Szintén nem lehet számítani Jordi Alba és Gerard Pique kezdetésére, egyikük sem számít alapembernek a mester fejében.

Egy magabiztos kezdés sokat lendítene a már amúgy is nagyra duzzadt önbizalmukon.

A várható kezdőcsapat:

Ter Stegen – Araujo, Koundé, E. García, Baldé – Gavi, de Jong, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Dembélé

Egymás elleni meccsek:

Egy olyan alkalom volt, amikor a két együttes ugyanazon csoportba került a Bajnokok Ligájában, ez 2011-ben volt. Mondanom sem kell, hogy már akkor is jobb csapat volt a spanyol, és ez a pályán is megmutatkozott. Az első meccset otthon 2-0-ra nyerték meg, az idegenbeli találkozót meg 4-0-ra. Ez lényegében a Barca egyik aranykora, amikor még olyan játékosok voltak itt, mint Xavi, Andrés Iniesta, Leo Messi, David Villa, Eric Abidal vagy Victor Valdés. Hírmondónak abból a csapatból már csak Sergio Busquets maradt…

Előző meccs eredménye
2011.11.01.Bajnokok Ligája
plzen
0:4
barcelona
Bajnokok Ligája
2011.10.19.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
plzen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Viktoria Plzen

Nem egyszerű a helyzete a Plzennek. A cseh kiscsapat selejtezőn keresztül jutott el a főtáblára, és biztos lett volna olyan sorsolás, ahol legalább az Európa-ligát célba vehették volna. Ez viszont nem olyan… A Bayern, az Inter és a Barca mellett a pontszerzésért, de még a gólszerzésért is hálásnak kellene lenniük, több mint valószínű az, hogy csak boxzsáknak fogják őket használni.

Ki kell hozni ebből a helyzetből a maximumot, és maximalizálni a bevételt. A kiscsapatok számára ez nagyszerű alkalom, hogy pénzt gyűjtsenek, hiszen itt már hihetetlen összegekre lehet szert tenni, illetve a játékosok megmutathatják magukat a nagyközönségnek, és esélyük nyílik arra, hogy megismerjék, felfedezzék és megvásárolják őket.

Nem kell messzire menni, a Köln például vinné az ellenük gólt szerző Budu Zivzivadzét…

A Plzen együtteséről ellentmondó hírek keringenek. Néhány oldal azt mondja, hogy Jan Kliment, Radim Reznik és Jan Kopic sérültek, mások szerint egy hiányzója sincs az együttesnek.

Az biztos, hogy kevés az esélyük, és Kliment nélkül még kevesebb.

Utóbbi tizenhárom meccsén egy veresége sincs a csapatnak, jól kezdték az idei bajnokságot is, hat mérkőzésből ötöt megnyertek, egyszer ikszeltek, a hétvégén a Liberecet verték 1-0-ra. De a Barca kicsit más kávéház.

A várható kezdőcsapat:

Stanek – Holik, Hejda, Pernica, Jemelka – Kalvach, Bucha – Kopic, Sykora, Mosquera – Chory

Tippelde

Elég egyértelműen állítom, hogy a Barca gólokkal fog nyerni. Nem is nagyon szeretném húzni ezt a dolgot.

A hazai győzelem akkor éri meg, ha hendikepben fogadjuk meg őket. Minimum két ésfeles hendivel, de akár még a 3,5-es is mehet. A Barca oda fogja tenni magát, és le akarja majd nyűgözni a szurkolóit. A másik tippünk az, hogy a Plzen nem rúg gólt, szerintünk ter Stegen nyugodt 90 percre számíthat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső