FC Köbenhavn – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 01.
2022. november 02. szerda, 21:00 Parken
Copenhagen
vs
Borussia Dortmund

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ha van tét nélküli mérkőzés a Bajnokok Ligájában, akkor ez az. Már öt forduló után kiderült, melyik csapatnak hol van a helye, és ezen semmi nem változtat. Még az utolsó kör sem. A Köbenhavn maximum azért küzdhet, hogy a becsülete megmaradjon, kétségtelen, hogy számukra van még egy ilyen vetülete ennek a találkozónak. De a Dortmund? Ha tíz góllal nyernek, akkor sem lehetnek elsők, ugyanis a Manchester City előnyösebb helyzetben van, egy mérkőzést megnyertek, egyet pedig döntetlenre hoztak ki a németek ellen. És itt most ez számít pontegyenlőség esetén.

A sárga-feketéknek nyűg ez a meccs, főleg, hogy még idegenben is van. Edin Terzic csapata most inkább készülne a hétvégi bajnoki meccsre, helyette Dániába kell menni. Képzelhetitek, mennyi erejük meg agyuk van most ehhez…

Ez az, ami esélyt nyújthat a hazaiaknak. Hogy a másik fél motiválatlan, plusz még simán benne van a pakliban az is, hogy B-csapattal állnak ki.

Talán ezért is lettek olyanok a szorzók, amilyenek. Alapjáraton, ha lenne tétje ennek a találkozónak, sokkal kevesebb esélyt adnának a dánoknak, most 4.30-5.00 között található a győzelmük. A döntetlen is hasonló, míg a Dortmund sikere 1.70-et ér most.

A mai napot folytassuk az FC Köbenhavn – Borussia Dortmund mérkőzéssel!

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

Rémálmainkban szerepel a két együttes korábbi mérkőzése, amin nem csak gól, de még helyzet sem volt. Most legalább villantak a hazaiak, és ennek mi is örülhettünk, ugyanis a Sevilla győzelmét vártuk a mérkőzéstől.

Jorge Sampaoli érkezésével sem vált kolbásszá a kerítés, sőt, rengeteg még mindig a hiba, de legalább a minimumot teljesítette a csapat a BL-ben, mehetnek az Európa-ligába.

Egy félidőn keresztül nem esett gól a meccsen, fölényben játszott a spanyol csapat, de betalálni nem tudott Grabara hálójába. Kasper Dolberg volt nagyon aktív, aki két nagy ziccert is elhibázott, góltalansága pedig még mindig tart, nem talált be, mióta Nizzából Sevillába igazolt.

A szünet után majdnem a vendégek szerezték meg a vezetést, egy szöglet után kifejelt labdát William Clem lőtt rá 16 méterről. A lövés nem sikerült túl jól, de mindenkit – köztük Dmitrovicot is – meglepett, végül a baloldali kapufáról jött ki, aztán meg a védők sikeresen felszabadítottak.

Dolberget lecserélték, jött helyette Youssef En-Nesyri, aki aztán a 61. percben megtörte a jeget. Papú Gómez terelgette a játékszert, majd alábökött, a tizenhatoson belül kilépett a védők közül En-Nesyri, és pont annyira ért bele a labdába, hogy azzal átverje Grabarát.

A Köbenhavn hajtott, tudták, ha kikapnak, akkor vége mindennek, és még az EL sem lehet meg. A 82. percben megint eltalálták a kapufát, most Kevin Diksnek sikerült majdnem bevennie a kaput, de öt méterről csak a felsőléc jött össze.

A Sevilla a hajrában döntötte el a mérkőzést, Isco – aki sok lehetőséget kap, de a gólok, gólpasszok eddig elmaradtak – egy fantasztikus lövés után csavart a jobb felsőbe, majd a hosszabbításban Erik Lamela lövését követően Gonzalo Montiel is a hálóba talált, így a kötelezőt hozták Sampaoliék. Mehetnek az EL-be, ami egyébként is inkább az ő pályájuk. Mondjuk a formájuk alapján ott sem fognak sokáig jutni, tegnap újabb vereséget szenvedtek a bajnokságban…

A Dortmund – City rangadón az első helyzet a 16. percben volt, amikor a vendégek labdát veszítettek, ebből iramodott meg a jobbszélen Karim Adeyemi, akit a nyáron igazoltak le a Salzburgtól. A fiatal németet több társa is kísérte, középen várt a passzra Jude Bellingham, Youssoufa Moukoko és Thorgan Hazard is, de Adeyemi önzőnek bizonyult, és a biztos gól helyett lőtt. Ortega meg védett.

Maradt támadásban a Dortmund, igaz, a következő helyzetre húsz percet kellett várni. Megint a jobbszélen futott a támadás, Adeyemi ezúttal laposan középre adott, ahol Youssoufa Moukoko érkezett. A 17 esztendős csatár belsővel próbálkozott, de a labda erős volt, és lecsúszott a lábáról, méterekkel ment mellé.

A vendégek gólgépe, Erling Haaland elég fásultan játszott, a félidőben le is cserélték – Joao Canceloval együtt -, utóbb kiderült, mindketten lázasak voltak, a norvég ráadásul még egy rúgást is kapott.

Már a második félidőben jártunk, amikor nagy esélyhez jutottak az angolok. Az 56. percben Emre Can szabálytalansága után tizenegyeshez jutottak. Emre Can már a korábbi szezonban is összehozott egy tizit, ami végül a vesztfáliai együttes kiesését hozta…

Ezúttal viszont nem született gól a hibából, Riyad Mahrez, a sértett ugyanis kihagyta a büntetőt, Gregor Kobel eltalálta a sarkot, és oldalra ütötte a szélső lövését. Mahreznek zsinórban ez volt a második BL-meccse, amikor tiznegyest rontott…

Születhetett volna tehát gól, Julian Álvareznek is volt egy helyzete, ami kimaradt, összességében viszont láthatóan mindkét csapat elégedett volt ezzel az eredménnyel. Maradt is a 0-0.

FC Köbenhavn

Azt hiszem, az FC Köbenhavn együttese már akkor célt ért, amikor bejutottak a legjobb 32-be. A dán bajnok aztán nem tudott meglepetést okozni, már eldőlt, hogy nem folytatják tavasszal. Marad a koncentráció a hazai bajnokságra, és lássuk be, kell is a fókusz, jelen állás szerint az együttessel nem fogunk találkozni jövőre sem a BL-ben, sem a többi európai kupában.

A Copenhagen ugyanis otthon csak a hatodik, alaposan elszúrták a szezon elejét. Innen még fel lehet jönni, nagyjából azért sejthetjük, hogy övék a legerősebb csapat, de ez az eredményeiken nem igazán látszik. Most hétvégén viszont nyertek legalább, a harmadik Randers ellen, idegenben. Gólt sem kaptak, viszont rúgtak kettőt, Lars Lerager és Mo Daramy találtak a hálóba.

Volt már edzőváltás, nemrég nevezték ki Jacob Neestrupot, viszont vele sem tért vissza a győzelem a Parken Stadionba.

A BL-ben többször taglaltuk a teljesítményüket. Utolsók, azok is lesznek, két pontot gyűjtöttek. Bravúr, hogy ikszeltek a Manchester Cityvel, de csalódás is, mivel több mint egy órán keresztül emberelőnyben voltak.

Legjobb meccsüket a Sevilla ellen játszották otthon, az is egy 0-0-hoz volt elég.

Az együttes legutóbbi meccsén talpalásért kiállították Davit Khocholavát, aki így eltiltott lesz, mellette Akinkunmi Amoo, Zeca és Nicolai Boilesen nem játszhatnak, ők sérültek.

Andreas Cornelius leigazolása egyelőre nem tűnik túl jó döntésnek, a Trabzonban jól szereplő, gólokat szerző csatár hazatérve nem találja a ritmust, ki is szorították a kezdőből, szerintünk most sem fog játszani.

A várható kezdőcsapat:

Grabara – Jelert, Diks, Lund, Kristiansen – Lerager, Claesson, Clem – Jóhannesson, Haraldsson, Daramy

Egymás elleni meccsek:

Eddig háromszor találkoztak, kétszer az Európa-ligában, egyszer meg a Bajnokok Ligájában. Mindhárom mérkőzést a Dortmund nyerte. Míg a húsz évvel ezelőtti találkozók szűk győzelmet hoztak, addig idén a BL-ben lefutballozták Corneliusékat. Már az első félidőben kettőt lőttek (Marco Reus és Raphael Guerreiro révén), majd a másodikban még Jude Bellingham is beköszönt.

Előző meccs eredménye
2022.09.06.Bajnokok Ligája
dortmund
3:0
köbenhavn
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund

A hétvégén tippeltünk a Dortmund meccsére, akkor is fő indokként az volt a sárga-feketék mellett, hogy számukra nagyon fontos a bajnokság, a BL-ben pedig ott vannak, ahol akartak lenni: Második helyen. Ezen nem is változtat semmi, így Edin Terzic adhat egy kis pihenőt a foglalkoztatottabb játékosainak. Egyébként a Frankfurt elleni találkozón 2-1-re nyertek, betalált Julian Brandt és Anthony Modeste.

Biztos, hogy nem fogja a legjobbjait kockáztatni, a Dortmundnál amúgy is sok a sérült, és most itt az idő, hogy a Bundesligára koncentráljanak, kellenek a jó eredmények.

Ergo, a Dortmundnak inkább tényleg púp a hátán ez a meccs. Utazni kell, játszani kell, holott az egésznek semmi értelme. Azoknak van, akik majd a pályán lesznek, és bizonyíthatnak, de egyébként semmi.

Sokan el sem tudnak utazni: Sérült Mateu Morey Bauza, Jamie Bynoe-Gittens, Abdoulaye Kamara, Marco Reus, Thomas Meunier és Raphael Guerreiro is, Sebastien Haller pedig folytatja a felépülést betegségéből.

Véleményem szerint Terzic lehetőséget fog adni Meyernek, Papadopoulosnak, Passlacknak, Rothénak, kezdhet Marius Wolf és Donyell Malen is.

A várható kezdőcsapat:

Meyer – Wolf, Hummels, Süle, Rothe – Özcan, Can – Adeyemi, Hazard, Reyna – Moukoko

Tippelde

Annak ellenére, hogy tartalékosabb Dortmund lesz majd a pályán – szerintünk -, még mindig őket tartjuk esélyesebbnek. A Köbenhavn hajtani fog, mert hazai közönség előtt játszhatnak, és első győzelmükért hajtanak, de egyébként több realitás van abban, hogy a vendégek nyernek.

Jó focit várunk, és gólokat. Maradjunk a két és fél feletti gólszámnál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső