FC Köbenhavn – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 10.
2022. október 11. kedd, 18:45 Parken
Copenhagen
vs
Man City

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az összefoglalók után következzen a negyedik kör a Bajnokok Ligájában, most is ugyanaz a felosztás, holnap és holnapután lesznek a mérkőzések egyenlően elosztva. Mi is mindegyikről beszélni fogunk. A múltheti találkozók nagyját eltaláltuk, meglehetős sikereket értünk el, a hétvégén is szép számmal jöttek a meccseink.

Most az FC Köbenhavn – Manchester City mérkőzéssel indítunk, amely, jóllehet, lefutott meccs. A dánok egyáltalán nincsenek formában, nem csak a Bajnokok Ligája jelent nekik megoldhatatlan kihívást, de a hazai bajnokságban a címvédés is. Nem fog összejönni, most ez látszik. És ez nagyobb probléma, hiszen a BL-ben a célt elérték, ott vannak a csoportkörben, előtte is maximum ennyire számíthattak.

A Manchester City magabiztosan érkezik Koppenhágába, hetek óta nagy fölénnyel nyerik a mérkőzéseket, hol hatot, hogy négyet rúgnak az ellenfeleknek. És van egy Erling Haalandjuk, akit lehetetlen megfékezni.

Az odavágó – melyről mindjárt egy kicsit részletesebben olvashattok – nagyon simán alakult, Guardiola azt is megtehette, hogy fokozatosan küldte be a fiataljait, hogy kicsit szokják a közeget, miközben a Köbenhavn egyetlen alkalommal tudott veszélyt jelenteni a hazai kapura.

Valami hasonló van kilátásban ezúttal is. A City egy győzelemmel matematikailag is továbbjut, és egyetlen győzelemre lesz a biztos csoportelsőségtől. Ezt a lehetőséget nem fogják elszalasztani.

A bukmékerek persze egyértelműek, a hazaiak sikerére semmi esélyt nem adnak. Mi sem a mérkőzés kimenetelére fogunk tippelni, az ugyanis túl egyértelmű.

Az előző fordulóban történt

A Köbenhavn úgy érkezett meg az Etihad stadionba, hogy eddig még gólt sem szereztek, és nem volt valószínű, hogy itt kezdik meg a gólok gyártását. Pep Guardiola nagyon jó csapatot épített fel, és már tudom, unalomig ismételtem, de nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy Erling Haaland érkezésével a kirakós utolsó darabja is a helyére került. A norvég fantasztikusan kezdte meg új csapatában a szereplést, szinte minden mérkőzésen betalál, duplázik, mesterhármasokat szerez, fejjel és lábbal is veszélyes.

És ezen a mérkőzésen sem tudták őt megfogni. A csatár már az első félidőben kétszer beköszönt a vendégeknek, először a meccs elején, amikor Joao Cancelo passzát lőtte a hálóba, majd félórával később is, akkor egy kapusról kijövő labdát tessékelt a kapuba.

A City uralta az első félidőt minden tekintetben, a Copenhagen semmi feladatot nem adott Edersonnak. Az első játékrészben egyébként nem csak a két Haaland-gólt láthattuk, hanem egy öngólt is, Davit Khocholava révén került Grabara kapujába a labda. A lényegi kérdések már az első félidőben eldőltek, és így a hazaiak mestere szabadon küldhette be a fiataljait, a kevés játéklehetőséget kapókat.

És még így is remekeltek az angolok, ugyanis még további két gólt helyeztek el a lengyel kapus hálójában. Először tizenegyesből talált be Riyad Mahrez, a büntetőt azért kapták, mert Aymeric Laporte-ot lerántották a tizenhatoson belül.

A kegyelemdöfés Julian Álvareztől érkezett a hajrában, aki egy végletekig kijátszott akció végén az üres kapuba passzolt.

A City továbbra is hibátlan, mindössze egy gólt kaptak. A Köbenhavn ennek az ellenkezőjét nyújtja, sőt még annál is rosszabbul teljesítenek, kiesésük biztosnak mondható.

FC Köbenhavn

Biztosnak mondható, mert három mérkőzés alatt egy gólt sem tudtak rúgni. Nem könnyű ez a csoport, és igazából nem történik más, mint a papírforma érvényesülése. A dán együttes csoportkörbe kerüléssel a célját már elérte, innentől minden pont ajándék. Csakhogy a karácsony elmarad a Köbenhavnnál, és nincs ajándék, egyelőre úgy tűnik legalábbis. A Dortmundtól nagyon kikaptak, a Citytől szintén, az egyetlen pontjukat a nagyon gyenge Sevilla ellen szerezték…

Közben a bajnokságban sem nagyon megy a csapatnak, csak a hetedik helyen állnak a Superliga alapszakaszában, ami konkrétan még csak felsőházat sem ér, így esélyük sem fog nyílni a címvédésre. Megtörtént már az edzőváltás is, már Jacob Neestrup ül a kispadon, de láthatóan vele sem sikerül kilábalni ebből a mély szakadékból.

Az együttes a hétvégén a listát vezető Nordsjaelland ellen lépett pályára, otthon fogadták az első helyezettet, és legalább egy pontot meg tudtak szerezni, de ez kétlem, hogy sikerélmény számukra. Góljukat a csereként pályára lépő svéd, Roony Bargdhji szerezte, aki egyébként még csak 16 esztendős, de egyre több időt tölt a felnőttek között a pályán, nagy jövő előtt állhat.

Neestrupnak hat sérült játékosa van, közülük hárman már régebben kidőltek, és egyébként nem lehet alapjátékosnak nevezni őket, viszont Niklas Boilesen, Zeca és Akinkunmi Amoo sérülése számít. Szintén nem fog játszani Mamoudou Karamoko, így Andreas Cornelius lesz az ék a City ellen.

Abban bízhatnak, hogy hazai pályán jól megy nekik, az utolsó öt meccsük közül egyet sem veszítettek el, hármat megnyertek, kettőn ikszeltek. Viszont most nem a Silkeborg vagy az Aarhus következik, hanem a Manchester City.

A várható kezdőcsapat:

Ryan – Diks, Vavro, Khocholava, Kristiansen – Stamenic, Lerager, Claesson – Jóhannessen, Cornelius, Daramy

Előző meccs eredménye
2022.10.05.Bajnokok Ligája
man city
5:0
köbenhavn
Bajnokok Ligája
2009.02.26.UEFA Kupa
man city
2:1
köbenhavn
UEFA Kupa
2009.02.19.UEFA Kupa
köbenhavn
2:2
man city
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City

Én már eleget dicsértem ezt a csapatot, a jelzőkből is kifogytam, szóval nem tudok mást mondani, mint ismételni magam. A Manchester City számomra idén egyértelműen a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyese, bár igazi, nagy rangadón még nem láttuk őket játszani. Most mondhatjátok, hogy de, volt rangadó a Manchester United ellen, de… Azzal nem értek egyet.

A BL-ben hibátlanok, háromból hármat nyertek, a Sevillát és a Köbenhavn csapatát nagyon megverték, egyedül a Dortmund ellen szenvedtek, de ott is sikerült behúzni a meccset.

A bajnokságban a hétvégén ideiglenesen az élre ugrottak, miután a Southampton csapatát 4-0-ra verték meg hazai pályán. Joao Cancelo mellett Phil Foden, Riyad Mahrez és Erling Haaland találtak be. Haaland már 15 gólnál jár a PL-ben, mindössze 9 meccs alatt rúgott ennyit…

Az elmúlt öt idegenbeli meccsükön veretlenek maradtak, sőt, ha szigorúan nézzük, már sokkal régebb óta nem találtak legyőzőre a saját közönségüktől távol. Egészen pontosan májusban kaptak ki a Real Madridtól a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Guardiola talán megteheti, hogy rotáljon, de az is lehet, hogy ezen a meccsen még a legjobb csapatával áll ki, hogy bebiztosítsák a továbbjutást.

Ami biztos, hogy Kalvin Phillips és Kyle Walker nem lesznek a pályán, Walker akár még a VB-ről is lemaradhat angol beszámolók szerint.

A harmadik hiányzójuk John Stones, akit a válogatottban kellett lecserélni.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – J. Cancelo, Dias, Akanji, Gómez – Mahrez, Rodri, B. Silva, Grealish – Haaland, Álvarez

Tippelde

Kicsit szégyellnénk magunkat, ha mindössze annyit mondanánk, hogy a City fogja megnyerni a meccset. Alig fizetnek ezért, szóval lesz egy másik tippünk.

Méghozzá az, mint a múltkor. A Koppenhágának akkor van esélye, ha a City a tartalékokkal áll ki, amire én most nagy esélyt nem látok. Szóval tippünk most az, hogy csak az egyik csapat fog gólt szerezni a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső