FC Köbenhavn – Trabzonspor: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 15.
2022. augusztus 16. kedd, 21:00 Parken
Copenhagen
vs
Trabzonspor

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Két teljesen új együttes csatlakozik a Bajnokok Ligájához kedden este, sem a dán, sem pedig a török bajnok nem vett még részt a korábbi küzdelmekben. A Trabzonspor nagyon peches csapat. Tavaly a Süper Lig győztese automatikusan a csoportkörbe került, így kötött ott ki a Besiktas. Amelyet lehet, hogy valamelyik playoffban elvérző csapat gólokkal vert volna agyon. A szabályok viszont változtak, nincs már csoportkörös együttes Törökországból, egy kört nekik is menniük kell. A másik török együttes a Fenerbahce volt, akik a második körben a Dinamo Kijevtől kaptak ki és estek ki.

A Köbenhavn együttese három ponttal előzte meg az elmúlt szezonban a Midtjylland együttesét, és ezzel 2018 óta először nyertek bajnoki címet. Őket sem láthattuk még eddig, de honfitársaikat igen: A Midtjylland épp az előző fordulóban búcsúzott a Benfica ellenében.

Most egymás ellen lépnek pályára, a tét pedig nem kicsi. Rengeteg pénz forog kockán, és ehhez mindössze túl kell jutni a törököknek a dánokon, a dánoknak a törökökön.

A bajnokságok elkezdődtek, ez alapján azt mondhatjuk, hogy a Trabzon jobb formában van, a dán címvédő egész sokszor botlik meg mostanában, a törökök még nem hibáztak idén.

A bukiknál ennek ellenére a Köbenhavn sikere valamivel több mint kétszeres pénzt ér, míg a törököké majdnem három és felest. A döntetlen is kisebb oddson fut, mint a Trabzonspor sikere. Nézzük, hogy mi lehet ennek az oka, következzen az FC Köbenhavn – Trabzonspor mérkőzés!

FC Köbenhavn

Az idei szezonban a Koppenhága csapatával nem foglalkoztunk, szóval ideje megismerni őket. Az együttes tavaly szoros csatában győzte le a Midtjylland együttesét, ennek köszönhetően csak a rájátszásban csatlakoztak a BL-hez, nyilván az EL-csoportkör már megvan, szóval akkor sem kell nagyon szomorkodni, ha csak az jön össze. Hatalmas pénzügyi előrelépést jelentene, ha a BL-be kerülnének, ezért is hajtani fognak. Ám formájuk nem annyira meggyőző… De erről majd csak egy kicsivel lentebb fogunk beszélni.

Az átigazolási szezont nem töltötte tétlenül Jess Thorup, a mester már harmadik szezonját kezdi meg a csapattal, 2020 óta irányítja az együttest.

A Real Sociedadtól megvásárolt Matthew Ryant, akinek nem jött be a spanyol kiruccanás, többnyire Remiro cseréje volt, és amikor pályára került, akkor sem volt túlságosan stabil pontja a csapatnak. Érkezett még kölcsönbe Mo Daramy, az együttes korábbi játékosa, akit az Ajax vásárolt meg, ott viszont nem tudott kezdő státuszt kiharcolni magának.

A másik két érkező Olaszországból jött, a dán Lukas Lerager a Genoából, Denis Vavro pedig a Lazioból.

Egy kulcsjátékos távozott a csapatból, Jens Stage, akit a Werder Bremen vásárolt meg. Mellette távozott még Nicaoli Jörgensen, Mikkel Kaufmann, Andreas Bjelland és Bryan Oviedo. Utóbbi már 32, de azért még nagy segítségére volt a klubnak.

A Copenhagen csak a nyolcadik helyen áll öt forduló után a bajnokságban, több vereségük van, mint győzelmük. Háromszor kaptak ki és kétszer nyertek. Legutóbb hazai pályán szenvedtek vereséget a Randers ellen, 3-1 lett az a meccs, a csapat egyetlen gólját Valdemar Lund Jensen szerezte.

A vereség mellett az is probléma, hogy Khocholavát és Daramyt is le kellett cserélni az első félidőben, és egyikük sem épül fel holnap estére.

Sérült továbbá a csapat két kapusa is, Matthew Ryan és Kamil Grabara, így Karl-Johan Johnsson fog a kezdőbe kerülni. Khocholava és Daramy mellett Nicolai Boilesen, Peter Ankersen és Luther Singh sem bevethető.

Az együttes legnagyobb sztárja a svéd válogatott, Viktor Claesson, ő természetesen ott lesz a kezdőben, ahogy a 33 éves Zeca is. A csapatkapitány a hétvégén csak csere volt, most Rasmus Falkot válthatja.

Vannak olyan hírek, miszerint Daramy bevethető lesz, bár őszintén mondom, egy helyen olvastam, míg a többiek arról írnak, hogy a fiatal támadó maximum a padra ülhet, de talán még oda sem.

A várható kezdőcsapat:

Johnsson – Diks, Vavro, Lund Jensen, Kristiansen – Lerager, Zeca, Claesson – Biel, Babacar, Johannesson

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Trabzonspor

Mint mondtam, a török bajnokságban változás állt be, most már a bajnoknak is részt kell venni a selejtezőben. Ráfaragtak a Trabzonnál, kemény meccs várható a Köbenhavn ellen, de egyáltalán nem megoldhatatlan. Ahogy olvashattátok fent, elég sok a kieső a dánoknál, amit már az odavágón kihasználhatnak a törökök, akik egyébként tíz éve nem vettek részt a Bajnokok Ligájában…

A nyár folyamán Abdullah Avci igyekezett megerősíteni a csapatot, és olyan játékosokat igazolt, akik számunkra is nagyon ismerősek lehetnek. Vegyük például Enis Bardhit, aki Magyarországon is futballozott, majd a Levante játékosa lett. Miután az együttes kiesett a másodosztályba, az északmacedón távozott. Trézéguet is ismerős lehet, no nem a francia kiváló csatár, ő már rég visszavonult, hanem egyiptomi névrokona, aki korábban az Aston Villában játszott. Aztán ott van még Marc Bartra, a Barca-nevelésű belső védő, aki anno a Borussia Dortmundban és a Real Betisben is játszott. Mellettük Stefano Denswil, Jens Stryger Larsen, Dogucan Haspolat és Eren Elmali.

Távozott Berat Özdemir, Erce Kardesler, Flávio és még egy rakás játékos, többek között Gervinho.

Eddig három tétmeccsük volt, a Szuperkupát 4-0-ra nyerték a Sivasppor ellen, majd az Istanbulsport és a Hataysport verték 2-0-ra, valamint 1-0-ra. Gólt sem kaptak még, ami nem csoda, alaposan megerősítették ezt a csapatot.

Egyik legjobbjuk, Edin Visca pénteken törte el a karját, ami miatt novemberig nem léphet pályára. Ez mindenképp probléma, őt majd Yusuf Erdogan fogja helyettesíteni. Szintén sérült az ikonikus Marek Hamsik, valamint Bruno Peres, Serkan Asan és Hakan Yesil.

De azért nélkülük is egy nagyon erős kezdőt tud majd összeállítani Avci.

A várható kezdőcsapat:

Cakir – Stryger Larsen, Tokoz, Hugo, Elmali – Omur, Siopis, Bakasetas – Erdogan, Cornelius, Trezeguet

Tippelde

Bár jó csapatnak tartom a dánokat, most a törökök erősebbnek tűnnek. Idén még gólt sem kaptak, miközben a Köbenhavn folyamatosan botladozik. Sok függ attól, hogy Khochalava és Daramy tudják-e vállalni a játékot. Ha tudják, akkor lehet esély a hazai sikerre, ha nem, akkor… Akkor a Trabzonspor fog előnnyel nekivágni a visszavágónak.

Véleményem szerint jobbak, erősebb a csapatuk, várhatóan erősebb lesz a kezdőjük, csupa Európában megfordult rutinos róka alkothatja a kezdőjüket. Így az ő győzelmükre fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső