FC Midtjylland – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 08.
2022. augusztus 09. kedd, 19:45 MCH Arena
Midtjylland
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

És megint egy meccs, ami gyakorlatilag már eldőlt. Vagy mégsem? Hatalmas teljesítmény lenne a Midtjylland részéről, ha innen fordítani tudnának, több mint valószínű, hogy ők az Európa-ligában folytathatják. A Benfica az első mérkőzésen hazai pályán – Goncalo Ramos vezérletével – kiütötte a dánokat, esélyt sem adtak nekik, kapura lövése is alig volt Sistoéknak, csak tizenegyesből tudtak betalálni. Az is kevés volt…

A visszavágón sem sok jóra számíthatnak, de megint jön a kérdés, hogy mennyire fogják komolyan venni az előnyben levő csapat játékosai a meccset? Egyáltalán kit küld pályára az edző? A szezon eleje van, kevés az esély arra, hogy pihentetnek máris. De még az is benne van a pakliban. Ez eddig a legnehezebb kör, határozottan állítom. Pedig itt derült ki a legtöbb továbbjutó egy meccs után. Mégis itt lesz a legkeményebb feladatunk.

A 4-1-es első meccs után a Benfica és a Midtjylland is hazájában kellett, hogy helyt álljon. A Benficának ez sikerült, a dánok meg saját maguknak köszönhetik, hogy nekik nem.

Most a Midtjyllandnak akkor van minimális esélye, ha nagyon korán gólt szereznek. Minél tovább 0-0 a meccs, annál közelebb kerül a sima sikerhez a portugál együttes. Mondanom sem kell, egy vendég-gól, és a hazai szurkolóknak már nem is kell gondolkozni meg számolgatni.

Bukinként nagy az eltérés, ami a szorzókat illeti. Az mindegyiküknél egyértelmű, hogy a győzelemre a Benfica együttesét esélyesebbnek tartják (1.50-1.80 közötti oddsok vannak), a hazai siker több mint ötszörös pénzt ér, míg a döntetlen 3.50 és 4.00 között van.

Jöjjön az FC Midtjylland – Benfica találkozó!

Az előző mérkőzésen történt

A Benfica drukkerei nem örültek Pione Sisto góljának, de én igen. Mivel arra fogadtam, hogy mindkét fél gólt fog szerezni, és nagyon kellett ez a büntető, máskülönben nem biztos, hogy a dánok gólt tudtak volna rúgni. De az már a meccs vége volt, szóval menjünk szépen vissza az elejére.

Negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor a portugál együttes vezetést szerzett. Egy jobboldali beadást követően a középen érkező Goncalo Ramos bólintott a kapuba, Olafsson nem védhetett. Ramos az, aki a legtöbbet profitálhat Darwin Nunez távozásából, a 21 esztendős csatár már tavaly is sok lehetőséget kapott, idén azonban kezdő státuszt nyerhet el. Főleg, ha így termeli tovább a gólokat. Mert nem ez volt a támadó egyetlen találata…

Ugyanis a 33. percben megismétlődött az első gól előtti szituáció, érkezett a labda magasan jobbról, Ramos középen várt, majd Olafsson mellett a hálóba fejelt. Itt a kapus vetődött, ám nem ért oda, túl jól volt megfejelve a laszti, 2-0.

Egyébként mindkét esetben David Nerestől kapta a labdát, a Shakhtar Donetskből igazolt játékos remekül mutatkozott be a BL-ben.

Még nem volt vége az első félidőnek, betalált az egyik új igazolás, Enzo Fernández, a középpályás nem is kicsi gólt rúgott, Joao Mario ívelt be szögletet, de nem az ötös magasságába küldte, hanem a tizenhatosnál álló Fernándeznek, aki anélkül lőtt, hogy a labda leesett volna a földre.

A legfőbb kérdések erre az estére el is dőltek, de volt még egy félidő. A Benfica növelni akarta az előnyét, a Midtjylland a szépítő gólra hajtott, amivel lenne esélyük hazai pályán. Végül is, mindkét csapatnak összejött, amit akart…

Előbb a luzitán gárdának, Goncalo Ramos szerezte meg harmadik találatát egy óra játékot követően, a csatár most Rafa Silvától kapott forintos passzt, és ezúttal lábbal vette be Olafsson kapuját.

A végére maradt Pione Sisto tizenegyese, amit azért kaptak a dánok, mert Morato felrúgta Paulinhot. Sisto gólja is kevés lehet a visszavágóra, háromgólos hátrányt egy ilyen Benfica ellen képtelenség ledolgozni.

FC Midtjylland

A Midtjylland egyelőre nem igazán találja a helyét. A Bajnokok Ligájában alig tudtak továbbjutni az AEK Larnaca ellen, a bajnokságban kis kivétellel szenvednek, aztán itt a Benfica elleni párharc első fele… Nem túl biztató a szezon egészére nézve.

A hétvégén megmutatták, hogy kell eladni háromgólos előnyt. A Lyngby ellen az első félidőben már három góllal elhúztak, betalált Dyhr, Kaba és Dreyer is. Aztán amikor már elhitték, hogy megvan a meccs, a Lyngby összeszedte magát.

Szépítettek egyszer, nem vették őket komolyan. Szépítettek még egyszer, akkor már volt egy kis ijedtség, de a lendületben levő hazaiakkal már nem lehetett akkor bírni, hiába próbálkozott cserékkel frissíteni Jensen.

A Midtjylland nyolcadik most, négy meccsen egyszer győztek, kétszer ikszeltek és egyszer kikaptak.

Ami jó hír, hogy Junior Brumado újra bevethető, bár nem valószínű, hogy a kezdőbe jelölik, főleg, hogy Kaba gólt szerzett a hétvégén.

Inkább gondolnám, hogy majd csereként hozzák be, ha szükség van még gólra… Nem hiszem, hogy komolyan kéne venni, hogy a Midtjylland továbbjuthat, de láttunk már nagy fordításokat…

Pione Sisto visszakerült, de egyelőre ő sem sokat tud segíteni a csapaton.

Továbbra is sérült Jonas Lössl és Evander, egyikük sem lehet majd ott a pályán.

A várható kezdőcsapat:

Olafsson – Dalsgaard, Sviatchenko, Paulinho – Andersson, Onyedika, Sörensen, Dyhr – Dreyer, Kaba, Chilufya

Előző meccs eredménye
2022.08.02.Bajnokok Ligája
benfica
4:1
midtjylland
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benfica

Robert Schmidt együttese egyelőre egészen jól néz ki. Hiába ment el Nunez, a támadók megvannak, David Neres nagy vétel volt, és a fiatal Goncalo Ramos – mellette pedig Roman Yaremchuk – szállítja majd a gólokat.

Amennyiben megtartják Vlachodimost és Grimaldot, akkor idén a bajnoki címre is lesz esélyük a Porto és a Sporting mellett.

A hétvégén 4-0-ra verték meg az Arouca csapatát, gond nélkül jött össze a győzelem, a mérkőzésen betalált a kapuba Gilberto, Enzo Fernández és Rafa Silva is, akinek két gól jött össze.

Nem igazán pihentetett a német, ugyanaz a kezdő állt ki, akik a Midtjylland ellen is.

A Benfica az előszezont hibátlanul hozta le, majd az első két tétmeccsén nyolc gólt rúgott, mondhatjuk, hogy remek formában vannak most a portugálok. És kétlem, hogy majd a Midtjylland ellen fognak visszavenni.

A következő forduló még nincs a kezükben, legalább egy gólra szükségük lesz, hogy letörjék a dánok szarvát, és elfelejtsék a próbálkozásokat…

Lucas Verissimo sérült a csapatban, valamint Tomás Tavares, mindenki más viszont bevethető.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Gilberto, Morato, Otamendi, Grimaldo – Fernández, Florentino – Neres, Joao Mario, Rafa Silva – G. Ramos

Tippelde

Lejátszották a Midtjylland együttesét a múlt héten, és idegenben is megfoghatják őket. Nem kell feltétlenül támadniuk, de nem fogják hagyni magukat, amikor a Midtjylland nekik esik. Mint mondtam, még nincs meg a továbbjutás, és ha a kezdetekkor a dánok gólt szereznek, azzal nagyon megnehezítik majd a portugálok a saját dolgukat.

Szerintünk mindkét csapat a hálóba fog majd találni, de a győzelmet a portugálok szerzik majd meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső