FC Porto – AC Milan: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 18.
2021. október 19. kedd, 21:00 Estadio do Dragao
Porto
vs
Milan

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Még négy meccs vár ránk, az FC Porto – AC Milan mérkőzéssel folytatjuk. A lépés egyikőjüknek sem jött ki igazán eddig, az FC Porto két meccs alatt egy pontot gyűjtött, de az az egy pont felértékelődik, tekintve, hogy a Wanda Metropolitanoban sikerült 0-0-t játszani Joao Félixékkel. A másik oldalon pedig ott a Milan, akik Stefano Pioli vezetésével igazi nagycsapattá váltak – újra – a Serie A-ban, akik esélyesek a bajnoki címre, akik hétről hétre izgalmas futballt mutatnak be… Most meg van nulla pontjuk és a csoport utolsó helyén állnak.

Ha most nem sikerül nyerniük, akkor lemondhatnak nagy valószínűséggel a továbbjutásról. Azt pedig egyetlen szurkoló sem szeretné… Az Európa-ligát már megjárták, nem szeretnének visszakerülni oda, szeretnék folytatni a legjobbak között.

Elengedhetetlen a győzelem, és a hétvégén újra tanúbizonyságot tettek a piros-feketék arról, hogy a lehető legrosszabb helyzetben sem adják fel a harcot. Nézzétek csak meg, mit játszottak a Verona ellen. Vagyis, ne nézzétek meg, később elmondom…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

FC Porto – Liverpool: 1-5

G.: Taremi ill. Szalah (2), Firmino (2), Mané

Nagyon csúnya verésbe szaladt bele a portugál bajnokság tavalyi ezüstérmese. A Liverpool eddig kétszer lépett fel a Dragaoban, mindkét alkalommal kiütéses angol siker született. És most jött a harmadik, ami előzetesen egyáltalán nem volt benne a pakliban, ám néhány gyengébb egyéni teljesítmény megpecsételte a portugálok sorsát.

A kezdők:

FC Porto:

Diogo Costa – Corona, Cardoso, Marcano, Sanusi – Uribe, Sergio Oliveira – Otávio, Martinez, Diaz – Taremi

Liverpool:

Alisson – Milner, Matip, van Dijk, Robertson – Jones, Fabinho, Henderson – Szalah, Jota, Mané

Jürgen Klopp együttesének eddig nagyon megy, ugyanúgy startoltak, mint tavaly. Igaz, akkor a fél védelem kiesett a teljes szezonra, így volt egy erőteljes visszaesésük, most ilyen talán nem lesz. Nem, mintha nekik drukkolnék vagy ilyesmi, de hát sérülést senki nem kíván a másiknak…

Térjünk rá a gólokra, amiből összesen hatot láthatott a portugál közönség, és amiből ötöt nem akart látni. A 18. percben egy Curtis Jones helyzettel indítunk, amit még Diogo Costa – aki Marchesín kapust helyettesíti – kiütött. Úgy tűnt, felszabadul a kapu, hiszen a rutinos balhátvéd, Zaidu Sanusi bármikor kivághatta volna. Csakhogy nem tette, várt-várt, amíg Mo Szalah oda nem ért, az egyiptomi pedig hálóba talált.

A félidő vége előtt aktivizálta magát ismét a Pool, Jordan Henderson próbálkozása gólt érdemelt volna, azonban Sadio Mané potyagóljával sikerült kettőre növelni az előnyüket a vendégeknek. James Milner szaladt el a jobbszélen, lapos beadásánál a kapus (Diogo Costa) és a védő (Fabio Cardoso) egymásra vártak, a szenegáli játékos ezt tudta kihasználni.

A második félidőben negyedórán belül jött a harmadik gól, amelyet ismét Mo Szalah szerzett – és a védelem ezt is csúnyán benézte -, majd jött egy szépségtapasz, Mehdi Taremi remek fejesgóljával szépítettek a hazaiak.

De mielőtt a szurkolók azt gondolhatták, hogy csapatuknak van keresnivalója jött Bobby Firmino, no meg Diogo Costa, aki ismét kapitális baklövést csinált, a negyedik gól az ő lelkén szárad.

Végül, a brazil támadó duplázni tudott, egy védőről lepattanó távoli lövést vágott a kapuba, amivel kialakult az 5-1-es végeredmény. Csúnya égés ez a Portonak, akik az Atletico Madrid ellen mutatott játék után joggal reménykedtek egy jó eredményben Jotáék ellen is.

Előző meccs eredménye
2003.08.29.UEFA Szuperkupa
milan
1:0
porto
UEFA Szuperkupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AC Milan – Atletico Madrid: 1-2

G.: Rafael Leao ill. Griezmann, Suárez

Nagy reményekkel vágott neki a BL-nek az AC Milan, de eddig csak tisztes vereségek állnak a nevük mellett. Most majd’ egy órán keresztül kellett védekezniük az Atletico Madrid ellen, az eredményt ismerjük. Lássuk az összefoglalót!

A kezdők:

AC Milan:

Maignan – Calabria, Romagnoli, Tomori, Theo Hernández – Saelemaekers, Bennacer, Kessié – Brahim, Rebic, Rafael Leao

Atletico Madrid:

Oblak – Trippier, Gimenez, Felipe, Hermoso – Llorrente, Koke, Kondogbia, Carrasco – Correa, Suárez

A kezdő összerakásakor volt gondja Piolinak, hiszen Tiemoué Bakayoko, Zlatan Ibrahimovic, Simon Kjaer és Rade Krunic is a sérültek között volt megtalálható. Így nem a legerősebb csapatával tudott kiállni a hazai csapat, ettől függetlenül remekül játszottak… Úgy fél órán keresztül. Ezt azért később egy kicsit pontosítom.

Szóval, a 20. percben szerezték meg a vezetést, a gólt Rafael Leao szerezte, a tizenhatoson belülről lőtte a jobb alsóba Brahim Diaz passzát. Előtte egy perccel Ante Rebic hibázott nagy helyzetben, mondhatjuk, hogy nem voltak megilletődve az olaszok. De miért is lettek volna.

A nagy akarásnak nyögés lett a vége, fél óra után ugyanis Franck Kessié megkapta a második sárga lapját, ami miatt búcsúznia kellett a pályáról. Nem volt ezt könnyű megemészteni sokaknak, de az ítélet abszolút jogos volt.

A kiállítástól nem esett össze a milánói gárda, Rafael Leao pedig csodálatos ollózással jelezte, hogy a cél még mindig ugyanaz: Megnyerni a találkozót. Szerencsétlenségére a kapufa megállította a fantasztikus lövést.

A második félidő első részében az Atletico hiába mozgósított, hiába léptek fel támadólag, Mike Maignan hosszabb ideig munka nélkül maradt. A hajrára azonban nagyon elfáradt a Milan, és érezhető volt, hogy ebből hamarosan egyenlítés lesz. Így is történt, Antoine Griezmann bombája akadt be a kapu jobb oldalába, Maignan nem tudott megmozdulni a lövésre.

És a végén jött a slusszpoén, Pierre Kalulu kezezése miatt a hosszabbításban büntetőt rúghatott a Madrid, amit Luis Suárez be is lőtt. Méghozzá elég pimaszul.

A Milan lényegében saját magát verte meg, ennyi hibát nem lehet elkövetni az egyébként rendkívül fegyelmezett spanyolok ellen.

Összefoglalás

Úgy néz ki, hogy az FC Porto hiányzói egy kivételével visszatérhetnek a pályára. Otávio még a Liverpool ellen sérült meg, viszont a hétvégén már kapott egy órát Sergio Conceicaotól. Jesús Corona, Luis Díaz és Mateus Uribe szintén a pályán lehet.

Hibája után Sanusit jegelte a mester, azonban a kupameccsen ő is pályára lépett, most is pályára fog szerintünk.

Egyedül Chancel Mbemba játékában nem bízunk, aki már felépült, de nem hinnénk, hogy egyből a mélyvízbe dobják.

A Milannál nagyon hosszú a sérültek listája. Betört a koronavírus az öltözőbe, Theo Hernández és Brahim Diaz is pozitív tesztet produkált. Franck Kessié piros lapja miatt nem játszhat, valamint Alessandro Florenzi, Ante Rebic, Tiemoué Bakayoko és Mike Maignan is kiesett. Nagyon foghíjas lesz így a milánói együttes, akik ennek ellenére kétgólos hátrányból álltak fel a Verona ellen és nyertek 3-2-re.

Rebic és Brahim hiányában Rade Krunic és Zlatan Ibrahimovic kezdhet, hátul pedig Ballo-Touré pótolhatja Theot.

A meccs végeredményét illetően tanácstalanok vagyunk, nagyon sok a hiányzó az olaszoknál, akiket alapból a favoritnak tartottunk. A védelmük nem túl erős, egy kapott gólra lehet számítani, de arra is, hogy ők is hálóba találnak, így számunkra a legjobb tipp a BTTS lesz…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső