FC Porto – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 31.
2022. november 01. kedd, 18:45 Estadio do Dragao
Porto
vs
Atletico Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Tegnap olvashattatok a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában történt eseményekről, most pedig már megyünk is tovább. Annak ellenére, hogy ünnep közeleg, mi nem fogunk megállni, mégis csak a BL utolsó csoportköre következik. És ugyan 16 csapatból 12 már megvan, nem hagyunk ki egy mérkőzést sem. A B csoporttal kezdjük, ahol a fő kérdések már eldőltek. A Club Brugge és az FC Porto továbbjut, az Atletico Madrid és a Bayer Leverkusen számára ez lesz az utolsó meccs. Egyikük még folytathatja az EL-ben, kedden dől el, hogy melyikük lesz az.

Első meccsünk az FC Porto – Atletico Madrid találkozó lesz. Tétje a Porto számára is van a meccsnek, mivel még akár csoportelsők is lehetnek Evanilsonék. Ehhez annyi kell, hogy legyőzzék a spanyol ellenfelet, miközben a Brugge nem nyer idegenben. Végül is, ez még akár egy működőképes terv is lehet. Taremiék nagyon gyengén kezdtek, azonban fokozatosan javultak fel, és két vereséget követően elérték, hogy ott legyenek a legjobb 16 között.

Az Atleti sokat gyengült, a hétvégén is vereséget szenvedtek, nincs jó formában az együttes, és érik Diego Simeone menesztése. Hiába a hosszú, sikeres időszak a csapat élén, ha így folytatják, a mester távozik.

A bukik szerint a Porto esélyesebb, 2.40-et fizetnek most sok helyen, az Atletico Madrid győzelmére néhol még a 3-at is eléri a szorzó, a döntetlen pedig 3.40.

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

Az első félidőben már látszott, a Porto győzni jött Brugge-be, háromszor annyi lehetőséget értek el, mint ellenfelük. És gólt is ők szereztek. A Brugge egyébként a továbbjutás ellenére teljes csapattal állt fel, gondolom én, szerették volna bebiztosítani a csoportelsőségüket.

Gól csak egy volt, melyet Mehdi Taremi, a vendégek játékosa szerzett 32 perc után. Szép labdát kapott Otáviotól, majd a kapuig gyalogolt, és okosan lőtt Mignolet mellett a hálóba.

Rögtön a második félidő elején jöhetett volna az egyenlítés. Egy szöglet után Carmo rúgta meg Mechele-t, a bíró végül tizenegyest ítélt, amelyet Diogo Costa hárított. Hans Vanaken lövését védte ki a kapus, de a bíró megismételtette a tizit, mondván, a kapus elmozdult a gólvonalról. Noa Lang lépett oda másodszor, ő meg a kapufát találta el.

Ettől vérszemet kaptak a vendégek, és gyorsan le is zárták a mérkőzést. Az 57. és a 60. percben is kapuba találtak, előbb Evanilson, majd Stephen Eustaquio talált be, mindkét gól nagy szerencse kellett, míg eddig a Brugge volt több esetben szerencsés, most az ellenfelük.

A meccs végén még Mehdi Taremi duplázott, a Porto győzelmének – meg az Atletico döntetlenjének – köszönhetően 16 között van. Pedig nem így indult ez a BL-idény…

A Bayer igazából az eddigi meccsek alatt csak az Atletico Madrid ellen játszott jól. Nem csak az odavágót uralták, hanem a mostani mérkőzés elejét is, és a 9. percben gólt szereztek. Az egész szezonban – magához képest – gyenge Moussa Diaby villant, és mutatta meg, hogy nem felejtett el focizni, a francia szélső Hlozek kiugratását követően csavart a jobb felsőbe. A hazaiak nagyon reklamáltak, mivel szerintük Antoine Griezmannt szabálytalanul szerelték a gól előtt. A bíró viszont nem látott semmit, a VAR sem szólt a fülére…

Az Atleti kapcsolt, és a 22. percben egyenlítettek is, Yannick Carrasco a jobb alsóba lőtte Griezmann lekészítését. Érett a gól, korábban Kossounou és a többiek szerencsétlenkedését már majdnem kihasználta a spanyol csapat, de akkor még Lukas Hrádecky hárított. Itt már ő sem tudott.

Hét percig bizakodhattak a spanyolok, aztán megint sikerült összehozniuk egy gólt… az ellenfélnek. Nem tudták kihozni saját térfelükről a labdát, most Amiri szerzett labdát, Callum Hudson-Odoi felé passzolt, aki ziccerben nem hibázott, 1-2.

A félidőben kettőt is cserélt Simeone, hiszen tudta, hogy győzelem nélkül biztosan kiesnek (gondolom, követte a csoport másik meccsét is), Rodrigo de Paul behozatala pedig jó döntésnek bizonyult. Négy perce volt a pályán a középpályás, amikor Carrasco passzát előbb átvette, majd jobbal csavart a kapuba. Szép gól, de sietni kellett, mert a döntetlen is kevés volt az Atletinek.

A maradék időben mindkét csapat komoly erőket mozgósított a győzelem elérése érdekében, az egyik oldalon Carrasco állt közel a gólhoz, a másikon Diaby.

Aztán a hosszabbítás ötödik percében szögletet végezhetett el a házigazda, majd abból nem történt semmi, a bíró pedig lefújta a mérkőzést. Őrült reklamálás kezdődött hazai részről, mivel szerintük szabálytalanság történt, később pedig a VAR is szólt, hogy itt aztán történt valami nem túl szabályos. A bíró – a nagy rutinnal megáldott francia játékvezető, Clément Turpin – megnézte az esetet, és észrevette, hogy Pedro Hincapié kezezett, így időn túli tizenegyeshez jutottak a matracosok.

Az egész meccsen remekül játszó Yannick Carrasco állt a labda mögé, lövését azonban kivédte a vendégek finn kapusa. A kipattanót az érkező Saúl Niguez a felsőlécre fejelte, majd a colchonerok harmadszor is próbálkozhattak, Reinildo Mandava lövése Carrasco lábáról vágódott a kapu fölé. Hihetetlen jelenetek, amik a madridiak kiesését eredményezték…

FC Porto

Amilyen gyengén kezdte a Porto a szezont, olyan jól folytatták. Fent is írtam, két vereséggel indítottak, ezt követték a jobb eredmények, a Brugge elleni kiütés által pedig elérték a legjobb 16-ot. Lényegében nyugodtan játszhatnak az utolsó meccsükön, melynek különösebb tétje nincs, tartom, hogy a BL-ben nem annyira számít az, hogy első vagy második helyen jut tovább valaki, mindenképp erős ellenfeleket kapnak.

Nem mondom, hogy feltartott kézzel lépnek majd pályára, de hogy nem fogják törni magukat a győzelemért, az biztos.

A Porto nincs rossz formában, az utóbbi öt meccsük közül hármat megnyertek, csak egyszer kaptak ki (mondjuk az fontos lett volna, a Benfica volt az ellenfél), és egyszer ikszeltek. Épp a hétvégén, a Santa Clara otthonában. Voltak hiányzók ezen a meccsen, Eustaquio eltiltott volt, Pepe sérült, de alapjáraton teljes csapattal mentek neki a bajnokinak. Mégis csak döntetlenre futotta, Fabio Cardoso talált a hálóba tőlük.

A meglévő két sérült mellé jött még két eltiltott, ami a hazaiak esélyeit csökkenti, ugyanis két alapemberről van szó. Pepe és Joao Mario sérültek, Mateus Uribe és David Carmo pedig megkapta a sárgáját, ami az eltiltást jelenti.

Cardoso és Bruno Costa léphetnek a helyükre.

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – Aquino, Cardoso, Marcano, Sanusi – Otávio, B. Costa, Eustaáquio – Evanilson, Taremi, Galeno

Egymás elleni meccsek:

A két csapat egy éven belül negyedik meccsét fogja lejátszani, a Porto még nem tudta megverni a colchonerokat. Most nem is lesz rá szüksége, ha megelégszik a második hellyel, el is engedheti a meccset…

Az első fordulóban ez volt az egyik legdrámaibb meccs, mivel a Wanda Metropolitanoban mindhárom gól (2-1-re nyert az Atleti) a 90. perc után esett. Előtte Spanyolországban döntetlent játszottak, a kettő között meg a Madrid simán nyert a Dragaoban. A Porto 2009-ben győzött utoljára, akkor is a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.07.Bajnokok Ligája
atletico madrid
2:1
porto
Bajnokok Ligája
2021.12.07.Bajnokok Ligája
porto
1:3
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2021.09.15.Bajnokok Ligája
atletico madrid
0:0
porto
Bajnokok Ligája
2013.12.11.Bajnokok Ligája
atletico madrid
2:0
porto
Bajnokok Ligája
2013.10.01.Bajnokok Ligája
porto
1:2
atletico madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atletico Madrid

Egyre kínosabb ez az idény a matracosoknak. Diego Simeone csapata már tét nélkül játssza utolsó meccsét – a továbbjutás szempontjából – a BL-ben, a harmadik helyre van még esélyük. Ha nyernek, biztosan meglesz az Európa-liga.

A hétvégén újabb kínos eredményt értek el, az előző fordulóban öt gólt kapó Cadiz verte őket 3-2-re. Megint a meccs végén jött a dráma, hiába álltak fel 2-0-ról, a 99. percben kikaptak…

Diego Simeone csapatában nincs vezér, a korábbi alapemberek is gyengébbek, mint voltak, Moratára, Joao Félixre, Kokéra vagy Giménezre nem lehet túl sok jót mondani. Kellene a frissesség, amit egy edzőváltás nem hozhat meg, ide fiatal, sikeréhes játékosok kellenek. Ez most egy fásult csapat, amelyikben pislákol a tűz, van idő, hogy fellobban, de… Ez már nem elég.

Álvaro Moratát le kellett cserélni a hétvégén, a meglévő sérültek miatt (Koke, Marcos Llorente, Thomas Lemar, Sergio Reguilón) egyébként is gondban van a mestere az együttesnek, így meg főleg.

Ha nem tudja vállalni a játékot, akkor Joao Félix lesz majd Antoine Griezmann párja.

A középpályán de Paul a gólja után biztos, hogy kezdeni fog, a 3-5-2-es fellállás megmarad, a széleken Molinával és Carrascoval.

A várható kezdőcsapat:

Oblak – Savic, Giménez, Mandava – Molina, de Paul, Kondogbia, Witsel, Carrasco – Griezmann, Joao Félix

Tippelde

Esélyek ide vagy oda, tét ide vagy oda, az Atletico nem az a csapat, amelyik gond nélkül nyerni fog idegenben. Idén majdnem a fele meccsükön maradtak nyeretlenek, és a Porto az utolsó fordulóban a csoportelsőségre hajt. Ami mondom, nem feltétlenül olyan fontos a csapatnak, mint azt gondolnák néhányan.

A csapatokból egy döntetlent nézek ki, hajtós meccs lesz, a vendégek részéről biztos. De szerintem nem fog nyerni a spanyol együttes.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső