FC Porto – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 03.
2022. október 04. kedd, 21:00 Estadio do Dragao
Porto
vs
Bayer Leverkusen

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Sergio Conceicao és csapata számára ez a mostani az utolsó esély, hogy még legyen lehetőségük kiharcolni a továbbjutást. Kiegyenlített csoportban szerepelnek, de eddig nem jött össze a győzelem. De még a pontszerzés sem. Az Atletico Madrid elleni találkozót 100 perc játék után bukták el, a Club Brugge meg úgy elverte őket, mintha csak edzésen lettek volna. A Porto tavaly nagyot ment a BL-ben – önmagához képest -, idén ettől nagyon messze állnak. És mondom, ha most nem tudnak otthon nyerni, akkor jobb, ha felkészülnek arra, hogy számukra a sorozat a hatodik forduló után véget ér.

A Bayer Leverkusen lesz az ellenfél, akik… hát hogy mondjam finoman? Rosszak. Eléggé rosszak. A hétvégén kaptak egy négyest a bajnokságban, nem az volt az első vereségük, és nem is az utolsó. Egyedül abba kapaszkodhatnak most, hogy a szünet előtti BL-meccsükön meg tudták verni az Atletico Madridot. Seoane szénája nem áll jól, úgy gondolom, ez a mostani az utolsó esélye, ha nem él vele, meneszteni fogják…

Az esélyek, ha nem is annyira határozottan, de a Porto mellett szólnak, a fogadóirodák az ő sikerükre 2.10-et, a Leverkusenére meg 3.25-öt fizetnek. Közben a döntetlen nem tűnik valószínűnek, majdnem 4-szeres a szorzó rá.

Jöjjön az FC Porto – Bayer Leverkusen találkozó!

FC Porto

Úgy kell most a győzelem a Portonak, mint egy falat kenyér. Nem csak azért, mert különben elbukják annak az esélyét – valószínűsíthetően -, hogy továbbjussanak, hanem azért, mert legutóbb hatalmas vereséget szenvedtek otthon a Club Brugge ellen.

Nem igazán számítottak rá az emberek, hogy ennek ez lesz a vége, bőven a portugálokat tartották esélyesnek a meccsen. Erre fel kaptak négyet, és komoly ellenállást nem is tudtak tanúsítani.

Miután az első körben is kikaptak egy őrületes hajrát hozó mérkőzésen, így most nulla ponttal ők az utolsók.

A bajnokságban is akadnak gyengébb eredmények, az Estoril elleni döntetlenre gondolok itt most, bár a hétvégén nagy rangadót nyertek, hazai pályán 4-1-re verték meg a Bragát, amely most jelenleg a harmadik helyen áll. És így visszaszerezték a második helyet, sőt még a Benficához is tudtak zárkózni.

A találkozón gólt szerzett Evanilson, Stephen Eustaquio, illetve Pepé és Galeno.

Most nagyon kellene egy sikerélmény a BL-ben is, és azt gondolom, ezt a Leverkusent – hiába verték meg az Atleticot – el lehet kapni. Otthon mindenképpen…

Sergio Conceicaonak majdnem a teljes keret a rendelkezésére áll, egyedül Fernando Andrade nem lehet ott a csapattal. De ő amúgy sem kezdene, akkor sem, ha bevethető állapotban volna.

Pepe – a portugál – is felépült már, és a Braga ellen játszott, így minden bizonnyal holnap is a pályán lesz, ami azt jelenti, hogy David Carmo kerül a kispadra.

Gólja után Eustáquio is bent ragadhat a csapatban, elöl pedig nem kérdés, hogy Evanilson és Mehdi Taremi játszanak majd.

Szükség lesz egy kicsit támadóbb felfogásra, mert kell a győzelem, itt az iksz nem elég semmire.

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – J. Mário, Pepe, Marcano, Sanusi – Aquino, Uribe, Eustáquio, Galeno – Taremi, Evanilson

Egymás elleni meccsek:

Összesen három találkozója volt a két csapatnak, melyből egy egy felkészülési meccs ’16-ból, szóval nem hiszem, hogy azt nagyon boncolgatni kellene. Érdekesebb, hogy 2020-ban az Európa-liga kieséses szakaszában találkoztak, és bár a Porto már akkor is erős ellenfélnek számított, a németek kettős győzelemmel jutottak túl a luzitánokon. Otthon 2-1-re, idegenben 3-1-re nyertek ellenük.

Előző meccs eredménye
2020.02.27.Európa-liga
porto
1:3
bayer leverkusen
Európa-liga
2020.02.20.Európa-liga
bayer leverkusen
2:1
porto
Európa-liga
2016.07.27.Barátságos Mérkőzés
bayer leverkusen
1:1
porto
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen

Mindig, amikor azt hisszük, hogy a Leverkusen kimászott a gödörből, jön egy újabb kínosabb eredmény. Most a Bayern München ellen. Ami önmagában talán még nem lenne akkora szó, de négyet kapni… Az már kellemetlenebb.

Gerardo Seoane a korai gólt okolja a komoly zakóért, és úgy tűnik, a magyarázatát a vezetőség elfogadta, mert még mindig nem rúgták ki, de ne legyenek illúzióink, holnap megbukhat a mester.

A Leverkusen ugyanis vereséget vereségre halmoz, és a tavalyi bronzérmet szerző együttes meg sem közelíti azt, amit valójában tud. Vagy tudott.

Egyébként az Atletico Madrid elleni mérkőzésük a második fordulóban meglepő eredményt, hazai győzelmet hozott. És az egész mérkőzésen jobb volt a német együttes, szóval megérdemelték a győzelmet. Robert Andrich, valamint Moussa Diaby találtak a hálóba, de lehetett volna komolyabb is ez a siker a gyengén játszó spanyolok ellen.

Minden tippnél elmondom, hogy nagyon kéne egy jó irányító a csapatba, hamarosan talán már ott lesz Florian Wirtz, hogy helyes útra terelje a játékosokat, de először is, még fel sem épült, másodszor többhónapnyi kihagyást követően kell idő majd, amíg visszarázódik a fiatal támadó.

Wirtz mellett nem bevethető Amine Adli, Karim Bellarabi és Exequiel Palaciós játéka is kérdéses, így a középpályán Andrich mellett ismét Kerem Demirbay fog játszani.

A várható kezdőcsapat:

Hrádecky – Frimpong, Tah, Tapsoba, Bakker – Demirbay, Andrich – Diaby, Hudson-Odoi, Hlozek – Schick

Tippelde

Schicket kéne valahogy összeszedni, mert nélküle azért nehezebb dolga van a csapatnak. Tavaly több mint húsz gólt szerzett, főszerepet játszott a nagyszerű idényben. Idén viszont messze elmarad ettől. Diaby is sokszor csalódás, és Hlozek is.

A Porto számára ez egy most vagy soha pillanat. Meg kell ragadniuk. És szerintünk meg is fogják. Kivéve, ha úgy fognak játszani, mint a második körben Hoefkensék ellen…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső