FC Porto – Club Brugge: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 12.
2022. szeptember 13. kedd, 21:00 Estadio do Dragao
Porto
vs
Club Brugge

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A B jelű csoport adhatja majd meg nekünk a legkiegyenlítettebb kvartettet a Bajnokok Ligájában. Mondom ezt egy forduló után, tehát bőven lehet, hogy nem lesz igazam. De most úgy tűnik.

Az FC Porto és a Club Brugge meccsel egymással holnap este. Mindketten megnehezítették ellenfelük dolgát az ezt megelőző körben, de míg az egyikük nyerni tudott, addig a másik egy drámai csatában végül alulmaradt. Nem sokszor látni ilyen végjátékot, a Bosszúállók azonos című részében lehetett hasonlót látni.

Előzetesen nem a Club Brugge-t várták továbbjutó helyre, de a belgákkal nem lehet szórakozni. Igaz, hogy a szörnyű formában levő Leverkusent tudták elverni, de tették mindezt fegyelmezett és jó játékkal, megérdemelten tartották otthon a pontokat. A Portot továbbjutó helyre várják, és e szempontból egy nagyon fontos meccs jön. Ha ezúttal sem tudnak nyerni, akkor gondban lesznek, eltávolodnak tőle az éllovasok. Most még nagyon sok forgatókönyv van, hogy is alakul a csoport két fordulót követően, szóval kár belemenni mindenféle találgatásokba. Vannak elképzeléseink az FC Porto – Club Brugge mérkőzést illetően, és persze a fogadóirodáknak is megvannak a maga tippjei.

Amik viszont számomra eléggé meglepőek! A Porto győzelmére az odds nem éri el a másfelest, a döntetlen öt körül mozog, a belgák sikerére meg majdnem tízszeres néhány helyen a szorzó.

Egyszóval: Nem adnak esélyt az első fordulóban nyertes együttesnek.

Az előző fordulóban történt

Drámai körülmények között szenvedett vereséget a Porto együttese, amely az Atletico Madrid vendégeként nyitotta meg az idei BL-szereplését. A gárda egészen a mérkőzés végéig jól tartotta magát, az iksszel nem is lehettek volna elégedetlenek, ebben a stadionban nem könnyű nyerni. Aztán a 91. percben a hazaiak védője, Mario Hermoso egy megpattanó lövésből vezetést szerzett, úgy tűnt, hogy ennek vereség lesz a vége. A maratonira nyúló hosszabbítás hatodik percében a meccs hőse hirtelen negatív hőssé változott, ugyanis kezezése után a Porto tizenegyeshez jutott, és Mateus Uribe be is lőtte azt. Nehezen, Oblak majdnem kifogta a labdát.

Már több mint száz perce tartott a meccs, amikor még egy szögletet végezhetett el az Atleti, Antoine Griezmann pedig fejjel bevette a kaput, győzelemhez segítve azt a csapatot, amelyik nem akarja őt.

A másik meccsen a Brugge esélytelenebb csapatként lépett pályára, mégis győzelemmel távozott. A belgák a rossz formában levő Leverkusent fogadták, és az első félidőben Sylla góljával megszerezték a vezetést, a belső védő egy szöglet után fejelt a hálóba.

A Leverkusen ugyan nyomott, fejeltek egy meg nem adott gólt, többször is nehéz helyzetbe hozták Mignolet-t és a védelmet, de nem tudtak egyenlíteni, így a csoport leggyengébbjének tartott Club Brugge győzelemmel indított.

FC Porto

Sergio Conceicao együttese nincs rossz formában, de az utóbbi időben két alkalommal is vereséget szenvedtek. A BL-ben elért eredményüket már meséltem, előtte a Rio Ave ellen a bajnokságban kaptak ki. Viszont a csapat feledtetni tudta a szerdai malőrt, és simán nyertek a Chaves ellen. Egyébként azt meg kell jegyeznem, hogy az Atleti elleni meccsen bravúr lett volna a pontszerzés, és egyáltalán nincs okuk szégyenkezni, főleg, hogy tudjuk, milyen körülmények között kaptak ki, mennyire pechesek voltak, és ráadásul emberhátrányban egyenlítettek Oblakékkal szemben.

Visszatérve a bajnokira: Mehdi Taremi hamar vezetést szerzett a hazaiaknak, amit aztán a második félidő derekán Evanilson toldott meg még eggyel, végül a csereként pályára lépő Andre Franco állította be a végeredményt.

A Porto így szinte majdnem hibátlan, azon az egy vereségen kívül a többi meccsüket megnyerték.

A kispadon a Chaves ellen ott volt már Marko Grujic, akire nagy szükség lenne a középpályán. Lehet, hogy a Brugge ellen még nem kockáztatják meg, de a következő bajnokin már bevethető állapotban lesz a szerb. Persze az is lehet, hogy már itt, ezen a mérkőzésen számolnak vele.

A csatárkérdést kell még megoldani, a válasz azonban elég egyszerűnek tűnik. Mivel Taremit kiállították, így kell valaki Evanilson mellé, és ez a valaki Toni Martínez lesz majd, a spanyol csatár tűnik a legkézenfekvőbb választásnak.

Wilson Manafá a csapat egyetlen sérültje.

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – Mário, Pepe, Marcano, Sanusi – Otávio, Grujic, Galeno – Martínez, Evanilson

Egymás elleni meccsek:

A kis táblázatunkban csak két meccset tüntettünk fel, ám volt korábban is a két együttesnek közös meccse, az UEFA Kupában, 1972-ben. De az eredményen kívül nem igazán osztunk meg veletek mást, mert totálisan lényegtelen. A Porto odahaza 3-0-ra nyert, a visszavágót a Brugge nyerte 3-2-re, így a portugálok jutottak tovább.

Számunkra érdekesebb, hogy 2016-ban, már a legrangosabb kupában futottak össze, és mindkét találkozót a luzitánok nyerték. Idegenben 2-1-re, míg hazai pályán 1-0-ra. Mondanom sem kell, hat év hosszú idő, és azóta már teljesen kicserélődött mindkét keret.

Előző meccs eredménye
2016.11.02.Bajnokok Ligája
porto
1:0
club brugge
Bajnokok Ligája
2016.10.18.Bajnokok Ligája
club brugge
1:2
porto
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Club Brugge

Most már hat mérkőzés óta hibátlan a Club Brugge együttese, a bajnokságban még az elején hibáztak, kikaptak az Eupentől és ikszeltek a Zuite Waregemmel, de azóta minden egyes mérkőzésüket megnyerték. A hétvégén a Seraing otthonában volt dolguk, és Larin, valamint Vanaken góljaival legyőzték ellenfelüket. Érdekesség, hogy mindkét játékosnak Roman Yaremchuk adta a gólpasszt, aki nemrég érkezett a csapathoz.

A legutóbb csak a cserepadon jutott hely az ukránnak, a hétvégi teljesítménye után viszont ott ragadhat a kezdőben, ami azt jelentené, hogy Jutglá megint csak kispados lehet. Ebben a formációban mindkettejüknek nem jut hely, a 4-3-3-ban csak egy ék játszik, a mellette levő két játékos inkább a vonal mellett próbál betörni, és egyikük sem olyan típus, aki ezt meg tudná oldani.

Valószínűbb, hogy Sowah és Olsen kerülnek vissza a csapatba.

Nagyon sok a sérült, többek között a Leverkusen ellen győztes gólt szerző Abakar Sylla is kiesett, mellette pedig Mats Rits, Clinton Mata, Noa Lang és Tajon Buchanan sem tudja majd vállalni a játékot.

Remek formában a belgák, és bár esélytelenebbnek tartják őket, szerintünk nagyon is meg fogják nehezíteni a Porto dolgát.

A várható kezdőcsapat:

Mignolet – Odoi, Mechele, Boyata, Sobol – Nielsen, Vanaken, Balanta – Olsen, Yaremchuk, Sowah

Tippelde

Idegenben jó az iksz is, erre gondolhat Hoefkens a Porto elleni meccs előtt. A hazaiaknak viszont mindenképp kell a győzelem, ennek szellemében fognak pályára lépni. Amint a Brugge hátrányba kerül, támadniuk kell, és ekkor kialakulhat egy remek mérkőzés.

Szerintünk mindkét csapat képes arra, hogy betaláljon a másik kapujába. És az első mérkőzés alapján azt várom, hogy ezt meg is tegyék. Emellett viszont a hazai győzelmet tartom valószínűbbnek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső