FC Porto – Liverpool: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 27.
2021. szeptember 28. kedd, 21:00 Estadio do Dragao
Porto
vs
Liverpool

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Alaposan bekezdett a Liverpool, az angol bajnokságban már csak ők mondhatják el magukról, hogy veretlenek, miután a hétvégén a Chelsea és a Manchester United is vereséget szenvedett. Ők vannak a tabella élén, imponáló teljesítmény.

A Bajnokok Ligája idényt jól kezdték, hazai pályán 3-2-re nyertek az AC Milan ellen egy őrületesen jó meccsen, most viszont idegenben kellene jó eredményt elérni, az ellenfél pedig az FC Porto együttese lesz.

Akik egy gólnélküli döntetlent harcoltak ki a Wanda Metropolitanoban, ami azért nem rossz eredmény, hazai pályán az Atletico Madrid egy kifejezetten erős ellenfél. Meg amúgy is.

Nincsenek jó emlékei a portugáloknak a Liverpoollal, 2019-ben és 2018-ban is megmérkőztek a BL-ben, a két meccsen összesen kilencet kapott Sergio Conceicao együttese. Azóta a Portonál elég sok változás történt, a keretből nem sokan maradtak hírmondónak, a Pool csapata viszont nagyjából ugyanazokból a srácokból áll, pár apró változástól, igazolástól eltekintve.

Kíváncsian várjuk, most is beleszalad-e a késbe a Porto… Szerintünk nem, de ez a Pool elől ismét életveszélyes…

Az FC Porto – Liverpool mérkőzést vesszük górcső alá.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Atletico Madrid – FC Porto: 0-0

Bár sokan azt gondolták, hogy az Atletico Madrid majd átgázol a Porton, a spanyolok végül örülhettek annak, hogy egy pontot a Wanda Metropolitanoban tarthattak. Sergio Conceicao együttese ugyanis a vártnál jobban játszott, helyzeteket alakított ki, sőt egyszer még a kapuba is betalált. Mindjárt ki is fejtjük, mi történt…

A kezdők:

Atletico Madrid:

Oblak – Llorrente, Gimenez, Felipe, Hermoso – Carrasco, Koke, Kondogbia, Lemar – Suárez, Joao Félix

FC Porto:

Diogo Costa – Corona, Mbemba, Pepe, Sanusi – Otávio, Uribe, Grujic, Diaz – Taremi, Martinez

Az biztos, hogy az első félidőről sokat nem lehet elmondani. Nem volt – annyira – unalmas, viszont a kapuk a lehető legritkábban forogtak veszélyben. A kevéske lehetőség közül kiemelkedik Luis Suárez lövése az ötödik percből, amelyet a Marchesínt helyettesítő Diogo Carlos védett egy szép robinzonáddal.

Aztán úgy nagyjából ennyi elég is az első 45 percből…

A folytatásban Otávio volt a főszereplő, az 50. percben a brazil szélső megpróbálta megjátszani egy beadással Mehdi Taremit, a lábáról azonban lecsúszott a labda. Így lett mégis majdnem gól belőle, a jobboldali kapufáról jött ki a játékszer, aztán Jan Oblak kezében elhalt az akció.

Időnként villantak a hazaiak is, Ángel Correa lövésénél a kommentátor szerint Fortuna mentette meg a luzitánokat, szerintünk meg Diogo Carlos, a jobb alsóba tartó labdát még ujjheggyel szögletre tolta a portás.

Ezután jött a már említett meg nem adott gól, amelyet nem igazán értünk, hogy Hategan játékvezető végül miért vont vissza, de biztos látott valaki valamit, amit mi nem. Röviden és tömören: Mehdi Taremi egy rosszul kivitelezett hazaadásra csapott le, előbb odaért, mint az Atleti védője vagy kapusa, és Oblak fölött el is lőtte a labdát, majd átbukott a szlovén kapuson. Hategan ezt ítélte meg szabálytalannak…

Hozott egy kis izgalmat a 95. perc, Chanvel Mbamba utolsó emberként szabálytalankodott, amiért azonnal piros lapot kapott, a körülbelül 23-25 méterről elvégzett Luis Suárez szabadrúgás pedig a háló tetején landolt, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Előző meccs eredménye
2019.04.17.Bajnokok Ligája
porto
1:4
liverpool
Bajnokok Ligája
2019.04.09.Bajnokok Ligája
liverpool
2:0
porto
Bajnokok Ligája
2018.03.06.Bajnokok Ligája
liverpool
0:0
porto
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – AC Milan: 3-2

G.: Tomori (ög), Szalah, Henderson ill. Rebic, Brahim

Úgy tűnik, a Liverpool és az AC Milan összecsapásai nem tudnak rosszul elsülni. Mármint, semleges szempontból. Ez a mostani mérkőzés is kifejezetten üdítő volt, mindkét gárda a maximumot nyújtotta, és nyerhetett volna a Milan is egy kicsit nagyobb odafigyeléssel és szerencsével. Így viszont az angolok gyűjtöttél be a három pontot.

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson – Keita, Fabinho, Henderson – Szalah, Origi, Jota

AC Milan:

Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez – Kessié, Bennacer – Saelemaekers, Brahim, Rafael Leao – Rebic

A mérkőzés első gólját egy Milan játékos szerezte, de nem a Liverpool kapujába talált be, hanem a sajátjába. Trent Alexander-Arnold jobboldali elfutása után szerette volna középre passzolni a labdát a tizenhatoson belül, ebbe vetődött bele Fikayo Tomori, az ő lábáról pedig olyan szerencsétlen ívben pattant fel a labda, hogy az Maignan kapust teljesen becsapta.

Három perccel később Andy Robertson kiharcolt egy büntetőt, kapura lövésébe a blokkolni igyekvő Ismael Bennacer kézzel kapott bele, ám Mo Szalah nem tudta növelni a hazaiak előnyét, tizenegyesét Mike Maignan kivédte.

A félidő lefújása előtti percekben a Milan feltámadt, és két kapura lövési kísérletből kettő is beakadt. Először Rafael Leao kiváló passzát értékesítette Ante Rebic, majd egy kaotikus gólt szerzett Brahim Diaz, a gólvonal előtt pörgő játékszerbe távolról csúszott bele, biztos, ami biztos.

A szünetben Jürgen Kloppnak sikerült rendbe tennie a hazai fejeket, Mo Szalah Divock Origi parádés átadása után egyenlített, a 69. percben pedig a csapatkapitány, Jordan Henderson lőtt bombagólt, egy, a tizenhatosról kifejelt labdát kapásból bombázott a jobb alsó sarokba.

Vereséget nem biztos, hogy érdemelt a Milan, de a hátralévő időben nem tudták áttörni van Dijkék védelmét, így nem kerülhették el a vereséget…

Összefoglalás

Az egyik Pepe biztosan nem lesz a pályán a Portoban, a veterán portugál sérülés miatt fogja kihagyni a találkozót, mellette a kapus, Agustin Marchesín játéka kérdéses. Egyiküknél sem valószínű, hogy holnap pályára lépnek. Felkészül Diogo Costa, valamint hátul a Cardoso – Marcano párost láthatjuk majd. Eltiltás miatt nem szerepelhet még Chancel Mbemba, akit az Atletico Madrid elleni találkozó utolsó percében állítottak ki.

A vendégeknél most nem a védelemmel, inkább a középpályával van gond, Jürgen Kloppnak pedig arra is gondolnia kell, hogy a hétvégén a Manchester City ellen lépnek pályára. Megsérült Thiago Alcantara és Naby Neita is, szegény Harvey Elliottról pedig bizonyára mindannyian olvastatok, a Leeds elleni bajnokin tört el a fiatal középpályás bokája.

Neco Williams esetleg a kispadra leülhet, de játékára kevés esély mutatkozik. Így a Jordan Henderson – Fabinho páros mellé kell majd egy harmadik ember, aki valószínűleg Curtis Jones vagy James Milner lesz majd.

Elől Mané és Szalah jó formában, a duó harmadik tagja Bobby Firmino lehet, a Brentford elleni bajnokin legutóbb viszont Diogo Jota játszott kezdőként.

Itt jön ugyanis a képbe a hétvégi bajnoki, a portugál nevezhető inkább már kezdőnek, Klopp pedig próbál valamennyire tartalékolni a hét közben.

A Brentford ellen nem sikerült nyernie a Poolnak, de még mindig az élen állnak, a Porto meg második a hibátlan Benfica mögött. A hétvégi meccsükön a Gil Vicente otthonából hozták el a három pontot.

Ahogy említettem, az Estadio Dragaoban a legutóbbi két meccs csúnyán végződött a hazaiak számára, de ezúttal nem várunk ilyesfajta mészárlást. Egyrészt ott a hétvégi rangadó, másrészt a Porto is megváltozott, megerősödött azóta.

A Porto Madridban bebizonyította, hogy kemény ellenfél, hazai pályán pedig még veszélyesebbek lehetnek. Ettől függetlenül nem tudunk elmenni azon tény mellett, hogy a Liverpool erősebb együttes, ráadásul a világ legerősebb bajnokságát vezetik veretlenül.

Gólokban reménykedünk és számítunk is – főként a Pool triója miatt -, emellett pedig el tudunk képzelni egy szűk vendég győzelmet a foghíjas középpálya ellenére.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső