Fenerbahce – Dinamo Kijev: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 25.
2022. július 27. szerda, 17:30 Ulker Fenerbahce Sukru Saracoglu
Fenerbahce
vs
Dynamo Kiev

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai utolsó mérkőzésünk a Fenerbahce – Dinamo Kijev találkozó lesz, valamint a hírek között találhattok még olasz átigazolási híreket, mert azokkal a múlt héten elmaradtunk, tekintve, hogy a hét végére kivettem egy kis pihenőt, és a kánikulát a vízparton vészeltem át.

Hiába volt egyértelműen jobb a Fenerbahce, nem sikerült győzniük Lengyelországban. Igen, a mérkőzést ezúttal Lengyelországban, a Miejski Stadionban rendezték meg. A Dinamo Kijev úgy zárta a meccset, hogy a törökök kapusának nem adott feladatot, egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt, míg Szalai Attiláék eljutottak helyzetekig, és Georgiy Bushchannak bőven volt dolga.

A hazai visszavágón kötelező győzniük. Mircea Lucescu, az ukránok ikonikus mestere törheti a fejét, hogy lehetne átjutni a törökök védelmén, amennyiben nem rúgnak gólt, biztosan ki fognak esni. Mivel szerintünk Dursunék Isztambulban már nem fognak finomkodni.

A fogadóirodák is egyetértenek, egyértelműen hazai sikerrel számolnak. És valljuk be, ebben a mostani helyzetben a Dinamo Kijevtől nem is lehet elvárni a bravúrt, a győzelmet, a továbbjutást.

Az előző héten történt

Korábban is említettem, mikor erre a mérkőzésre készültünk, hogy a Dinamo Kijev nincs könnyű helyzetben. Mindannyian tudjuk, mi folyik Ukrajnában immáron fél éve, ez pedig hatalmas terhet ró a csapat játékosaira, stábtagjaira. Addigi életük semmissé vált, és még mindig nem látni ennek a háborúnak a végét. A meccset sem tudták emiatt Kijevben megrendezni, Lengyelországban tudtak pályára lépni a felek. És ezek azok az okok, amik miatt a Fenerbahce győzelmét tartottuk valószínűbbnek. De a Kijev tartotta magát, és bár nincs jó helyzetben, a vereséget elkerülték.

A Szalai Attilával a kezdőben felálló vendégek a meccs nagy részében irányítottak, a 13. percben meg is lehetett volna a vezetés, Enner Valencia fejjel igyekezett bevenni Bushchan kapuját, de a válogatottban is védő kapuvédő leért a fejesre.

Kellett huszonöt perc a Dinamo Kijevnek, hogy felvegyék a ritmust, de ekkor kijöttek a szorításból, és elkezdtek egyre szemrevalóbb támadásokat vezetni. Igaz, hogy ezeknél a befejezés egyik esetben sem volt jó, kaput nem is találtak, komolyabb helyzetük nem volt. De mindenképp dicséret járt azért, ahogy a mezőnyben futballoztak Lucescu fiai.

A második félidőre semmi változás nem történt, javarészt a pályán az zajlott, amit Josh Kingék akartak, de Bushchan eszén nem tudtak túljárni. Még ha a védelem el is aludt, akkor ott volt a kapus, és segített.

A meccs egyébként feszült hangulatú volt, gyakorta odaléptek egymásnak a játékosok, akkor is, ha épp nem arra irányult a mozdulat, hogy megszerezzék a játékszert. A játékvezető ehhez képest csak négy sárgát osztott ki, lehetett volna talán több is.

Volt a hajrában egy nagyon ígéretes ukrán lehetőség, amiből minden bizonnyal gól született volna, ha nincs ott Szalai Attila. A magyar válogatott egyik legértékesebb játékosa azonban becsúszva szabadított fel, és ebből még ellentámadást is tudtak indítani a törökök, nagyon fontos mentés volt.

Idegenben jó az iksz, de talán többet várhattunk volna a Süper Lig második helyezettjétől. A Dinamo megtette, amit tudott, ezúttal ez erre volt elég. A visszavágón okozhatnak meglepetést, de tény, hogy a törökök esélyesebbek.

Fenerbahce

A török bajnokság ezüstérmese idegenben nem kapott ki, ez mindenképp előny, mindenképp ők állnak jobban a továbbjutásért vívott harcban. Ám nem lehet hátradőlni, mert a Dinamo Kijev az első találkozón is veszélyesen játszott.

Rendkívül sokan vannak azok, akik nem játszhatnak, többek között Min-jae Kim, akiről még mindig az a hír járja, hogy eligazol. Közben bennfentes forrásokra hivatkozva azt is állítják, hogy Szalai Attila távozik, két topligából is keresik a magyar védőt. Most azonban még itt lesz, és ha úgy játszik, mint az első meccsen, akkor Tsygankovéknak nehéz dolga lesz.

A török bajnokság nem indult még el, volt idő átgondolni, mit rontottak el az első mérkőzésen, és min kell változtatni.

A Fener új edzője, Jorge Jesus több olyan játékost is padoztatott, akiket mi a kezdőbe vártunk. Enner Valencia az első félidőben nem játszott rosszul, de aztán eltűnt, így Serdar Dursunt várjuk a csapatba, aki az előző szezonban termelte a gólokat.

Aztán ott van még Miha Zajc, ő pályára sem lépett. Lehet, hogy Jesus nem számít rá? Azért ahhoz ő elég jó játékos, hogy perceket se kapjon…

Min-jae Kimen kívül nem lesz még ott Mergim Berisha, az új igazolás, Joao Pedro, Ally Samatta, Tiago Cukur, Max Meyer, Cagtay Kurukalip, Mauricio Lemos, Steven Caulker, míg Nazim Sangaré és Mert Hakan Yandas sérültek.

A várható kezdőcsapat:

Bayindir – Osayi-Samuel, Aziz, Szalai, Kadioglu – Arao, Zajc, Kahveci – Rossi, Dursun, King

Előző meccs eredménye
2022.07.20.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:0
fenerbahce
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Kijev

Hosszú ideje nincs játékban Mircea Lucescu együttese, bár ők a barátságos meccseket úgy veszik, mintha tétmeccs lenne, mindent beleadnak, így tudnak formában maradni. A Fenerbahce ellen nem szerepeltek le, nagyon nem, a játékosok keményen odatették magukat, és a döntetlen nem is annyira rossz eredmény. Azért annak tekinthető, mert most Isztambulban kéne kiharcolni a továbbjutást.

Látszik, hogy gyengült a Dinamo, de az is látszik, hogy a rutinosabb, nagyobb nevek a hátukra vették a többieket. Remekelt Bushchan, Tsygankov sem volt rossz, illetve a Shaparenko – Sydorchuk kettős is jól szűrt, főleg a második félidőben.

Lucescu a lehető legerősebb kezdőjét küldte ki a pályára, ezen nem is hiszem, hogy változtatni fog, egyedül egy Buyalskyy – Garmash cserét tartok reálisnak.

Hamarosan indul majd az ukrán bajnokság, nagy biztonsági intézkedések közepette, és nem is biztos, hogy végig ki fognak tartani, de akkor talán a Dinamonak is könnyebb lesz.

A várható kezdőcsapat:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Popov, Dubinchak – Tsygankov, Sydorchuk, Shaparenko, Verbic – Garmash, Besedin

Tippelde

A Fenerbahce rendezettebben és jobban tud készülni, ez mindenképp az ő javukra billenti a mérleg nyelvét. Ott van még a hazai pálya előnye. Míg a Dinamonak Lengyelországban kellett játszania, addig a törökök saját stadionjukban léphetnek pályára.

Nem írnánk le teljesen a Dinamo Kijevet, de ahogy az első meccsen, úgy most is a Fener győzelmét tartjuk valószínűbbnek. Ha így lesz, akkor sem lesz egyszerű dolga Szalaiéknak, mert bármennyit is gyengült ez a Dinamo, még mindig nagyon veszélyesek.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.73 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.68 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.68 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső