Ferencváros – Qarabag: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 08.
2022. augusztus 09. kedd, 20:00 Ferencváros Stadion
Ferencváros
vs
Qarabag

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Számunkra ez a mérkőzés kiemelkedik a többi közül. A Fradi még egy lépéssel kerülhet majd közelebb a csoportkörhöz. Eddigi legnehezebb ellenfelük, a Qarabag érkezik a magyar fővárosba. A zöld-fehérek mellett szól, hogy idegenben ikszeltek – néhány melegebb szituáciiót is megúszva -, amire eddig az azeriek egy ellenfele sem volt képes. Meg tudták fogni a legveszélyesebb játékosokat, és ha ezt megteszik idegenben is, akkor nyerni fognak.

Stanislav Cherchesov együttese azért nem lehet teljesen nyugodt, mivel az előző fordulóban hazai környezetben kikaptak a Slovan Bratislavától. Oké, az előtt meg kiütötték a Tobolt.

Meggyőző volt eddig a Qarabag, tényleg nem mehetnek biztosra a magyar srácok. A bukik is kissé bizonytalanok, az kiderült, hogy a Fradit tartják favoritnak, de így is kettő felett van a hazai győzelemre kitalált szorzó. És egyébként ez a szorzó a napokban emelkedett.

A döntetlen 3.40-nél jár, míg a vendégek sikerére 3.20-at fizetnek sok helyen. Ki fogok térni arra is részletesen, hogy a Qarabagnak a hétvégén is helyt kellett állnia, míg a Fradi tudott pihenni.

Következzen a Ferencváros – Qarabag mérkőzés!

Az előző mérkőzésen történt

Egy jól támadó Qarabag nézett szembe a Fradival, mely korábban négyet rúgott Pozsonyban. Jó mérkőzésre volt kilátás, ezért is fogadtuk meg, hogy mindkét fél betalál a hálóba majd. Bejött, hiszen szerda volt…

Az azeriek a támadó triójukban bízhattak leginkább, az ő gyorsaságuk és technikai tudásuk számtalan nehéz feladat elé állíthatta Dibusz Dénest. És ez valamelyest így is volt, ám a válogatott második számú kapusa állta a sarat.

Cherchesov nem sokat változtatott a bevált kezdőn, Kovacevic tényleg kiszorult, Knoester került be, valamint Wingo és Botka közül utóbbit választották a jobb-bekk pozíciójába.

A mérkőzés jól, lendületesen indult, bár igazi gólhelyzet jó ideig nem volt. Egy Sammy Mmaee által eladott labda után Wadji lőhetett kapura, Dibusz azonban fogta a labdát. Előtte egy ívelést Kristoffer Zachariassen próbált meg középre adni, ám a kirepül Mahammadaliyev időben közbelépett.

A 16. percben aztán komikus helyzet végén a Fradi vezetést szerzett, egy kis flipperezés végén a kapufáról Franck Boli elé került a labda, aki fejjel a félig üres kapuba fejelt. Először azt hittük, nem adják meg a gólt, de a játékvezető jelezte a gólt azzal, hogy a középkör felé mutatott.

A hátrány ellenére a Qarabag nem szögezte kapu elé a Fradit, sőt a zöld-fehérek támadtak tovább. A 29. percben egy oldalról elvégzett szabadrúgást Eldar Civic tekert a bal felső felé, Mahammadaliyev tornázott szögletre.

Aztán a 34. percben egy nagyon buta hiba után egyenlített az azeri együttes. Aissa Laidouni ártalmatlan helyzetben adta el a labdát, majd a Qarabag játékosát 22 méterre a kaputól földre vitték. A szabadrúgás kellemetlen volt, Dibusz védeni tudott, de pont Owusu elé, aki közelről belőtte a hálóba a játékszert. Elkerülhető gól volt…

A maradék tíz perc felemásra sikeredett. Tokmac labdája után Adama Traoré hagyott ki egy százszázalékos ziccert, majd a hosszabbításban Wadji a hálóba lőtt a másik oldalon, de les miatt a videóbíró elvette a gólt a hazaiaktól.

A második félidő ugyanilyen lendületes játékot hozott, eleinte a Fradinak nem sok köze volt a meccshez, a Qarabag mindenképp nyerni akart, és mentek is előre. Néhány meleg szitut megúsztak a vendégek, a védelem és Dibusz is jól muzsikált, aztán a félidő közepétől már jöttek Fradi-helyzetek is. Civicnek, Laidouninak, Tokmacnak és Kovacevicnek is volt lehetősége, összességében viszont a Qarabag lehet elégedetlenebb.

A Ferencváros számára a döntetlen nem rossz eredmény, a Qarabag eddig mindkét idegenbeli BL-meccsén vereséget szenvedett, nem hiába fütyült a közönség a lefújást követően, ők többre számítottak.

Ferencváros

Egyáltalán nem rossz eredmény Azerbajdzsánban ikszelni, eddig ezt még senki nem tudta megtenni. Tudjuk, a Zürich hármat, a Poznan ötöt kapott. És idegenben a Qarabag nem volt annyira meggyőző eddig. A Fradi a hétvégére halasztást kért, amibe mindenki bele is ment, Cherchesovék rendezhették a sorokat.

A Ferencváros az első fordulóban még játszott, és egy kissé felforgatott felállásban is megverték a Puskás Akadémiát.

Oleksandr Zubkovot időközben eladták, az ukrán szélső hazatért, Sigér Dávid megint nem kerül meccskeretbe, közben Ryan Mmaee már igen, de legutóbb még a kispadra sem ülhetett le. Ebből azt gondoljuk, hogy ezúttal is maximum csere lesz. A felépülés halad, de egyelőre nem kockáztatnak vele. És amúgy is, Franck Boli eddig teljesen jól játszik ott ékként. Mellette Tokmac, Zachariassen és Traoré is remekel.

A múltkori meccsen talán kissé Aissa Laidouni lógott ki lefelé, de egy meccs után nem fogják kitenni őt a kezdőből.

Hátul jó döntés volt Knoester és Botka csapatba állítása, ők meg tudták állítani a gyors játékosokat, bár Wadji és Owusu is néha lehagyták őket. Amennyiben hátul nincs pontatlankodás, akkor meg lehet úszni kapott gól nélkül ellenük.

Nem fog változtatni a kezdőcsapaton Cherchesov, nem is kell, és nincs is rá oka.

A várható kezdőcsapat:

Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Laidouni, Esiti – Tokmac, Zachariassen, Traoré – Boli

Előző meccs eredménye
2022.08.03.Bajnokok Ligája
qarabag
1:1
ferencváros
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Qarabag

Elégedetlen volt a közönség a Ferencváros elleni meccs után, ők győzni akartak, és őszintén szólva ez benne is volt a meccsben, de a befejezések nem úgy sikerültek, ahogy azt szerették volna. Gurban Gurbanov csapata ettől függetlenül erős, és most két iksz után a hétvégén nyerni tudtak. Az ő meccsüket nem halasztották el, a Sabail csapatát 3-1-re verték.

A kezdőben főként a B-csapat tagjai kaptak helyet, viszont játszott Kady, aki a Fradi ellen még keretben sem volt. A Qarabag legdrágább vétele a visszavágón már ott lesz, az a kérdés, hogy a gólszerző Owusut ki tudja-e szorítani?

Egyébként a bajnoki meccsen Sheydayev duplája mellett Qurbanly talált még be.

A másik kérdés, hogy ki legyen Marko Jankovic párja. Richard Almeida és Qara Qarayev van ezen a poszton még, minden bizonnyal csak a meccs előtt fog eldőlni, amikor Gurbanov csapatot hirdet.

Gólerős együttesről van szó, akik eddig viszont idegenben nem remekeltek. A Lech Poznan ellen 1-0-ra kikaptak, a Zürichtől meg 2-1-re.

A várható kezdőcsapat:

Mahammadaliyev – Vesovic, Guseynov, Medvedev, Bayramov – Almeida, Jankovic – Kady, Ozobic, Zoubir – Wadji

Tippelde

Botka is megmondta, elképesztő hőségben kellett játszaniuk, itt most az idő azért kellemesebb. Az időeltolódás sem okoz problémát, és a gyrosos szaga sem fog bejutni a pályára. A Fradi jobb csapat, tény, a Qarabag az eddigi legnehezebb ellenfél, a remek légiósok sok gond forrása lehetnek.

Szerintünk azonban nyerni fognak a zöld-fehérek egy szoros csatában. Nincs kizárva, hogy a Qarabag betalál, sőt szerintünk ez a valószínűbb, de Tokmacéktól elvárás, hogy ott legyenek a play-offban!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső