Ferencváros – Slavia Praha: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 03.
2021. augusztus 04. szerda, 20:00 Ferencváros Stadion
Ferencváros
vs
Slavia Praha

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

És a végére hagytuk a legjobbat. Vagyis a számunkra legizgalmasabbat. Most először fordul elő a Fradival a selejtezők során, hogy nem ők számítanak esélyesnek. Ez nem a mi véleményünk, hanem Peter Stögeré. Na jó, meg a miénk is. A Slavia Praha zsinórban harmadszor nyerte meg a cseh bajnokságot tavaly, egyértelműen uralják a cseh első osztályt, és nem csak otthon, de a nemzetközi porondon is lerakták a névjegyüket: Tavaly eljutottak az Európa-liga legjobb nyolc csapata közé, tavalyelőtt pedig a BL csoportkörig vitték, ott viszont a lehető legnehezebb csoportba kerültek. Inter, Borussia Dortmund, Barcelona. Még a szerzett két pont is csodaszámba ment.

Tavaly a play off körben zúgtak ki, a Midtjylland FC elleni párharc során 0-0-val indítottak, majd a dánok 4-1-re nyertek a második találkozón.

A Fradinak sem kell szégyenkezni, tavaly BL csoportkör – és majdnem átjutottak az Európa-ligába -, tavalyelőtt pedig Európa-liga csoportkör. Bár jelentősen erősödött a Ferencváros azóta, most mégis izgulni kell, és a Slavia kiverése bravúr kategóriába lenne sorolható.

Jöjjön az utolsó meccs szerdáról, a Ferencváros – Slavia Praha találkozó.

Mi történt korábban?

Vannak, akik még csak most szállnak be, így náluk a nyári témákat (igazolások, változások, felkészülési mérkőzések) feszegetjük, míg mások már jó ideje küzdenek a legrangosabb európai kupában.

Ferencváros

Nehéz ilyenkor elfogultság nélkül nyilatkozni a magyar csapatokról, mindig bízunk a legjobbakban, reméljük, hogy az elmúlt évek sikerei csak a kezdetet jelentették, így most is felfedezhető lesz, hogy merre húz a szívünk. Nem tehetünk róla, ha magyar csapatról van szó, akkor elveszítjük egy kicsit az eszünk.

Amit eddig a Fraditól láttunk, az tetszett. Na, ebben pont nincs semmi elfogultság. Stöger hatalomátvétele egyelőre bejött, nem látszik, hogy a Ferencváros sokat változott volna. Sem a Prishtina FC, sem pedig a Zalgiris ellen nem okoztak csalódást, mind a négy találkozót simán hozták.

Mondhatják a pesszimisták, hogy a Kisvárda elleni idénynyitót bezzeg elveszítették, és ez bizony valóban így van, hatalmas meglepetésre a Groupama Arénában veszítettek 2-1-re. De azért azt ne feledjük, hogy Stöger álomcsapatához képest hat helyen változtatott. A tippünkben anno azt mondtuk, még így is kötelező lenne nyerni Joao Janeiroék ellen hazai pályán, de… Ez most nem jött össze.

Kíváncsian várjuk, hogy Loncar, Zachariassen és Cabraja mekkora szerephez jut, elsőre maximum abban vagyunk – majdnem – biztosak, hogy a Rosenborgtól érkező középpályás kezdeni fog.

Ryan Mmaee egyértelműen bejátszotta magát a kezdőbe, őt remekül segíti hátulról az Uzuni, Tokmac Nguen kettős, az ő játékukra most is számíthat az osztrák mester.

Sajnos egy komoly kiesője már biztosan lesz a zöld-fehéreknek, Sigér Dávid szezonja alig kezdődött el, de már véget is ért…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Slavia Praha

Élesben, a Bajnokok Ligájában még nem láthattuk, nekik ez lesz az első fellépésük a legrangosabb európai kupában. Vegyük át, mi történt velük azóta, hogy harmadszor is bajnokok lettek.

Eljött a nyár, és amíg az emberek az Európa-bajnoksággal meg az olimpiával voltak elfoglalva, addig Jindrich Trpisovsky vezetőedző szépen, csendben igazolgatni kezdett. Igazán nagy neveket nem tudott a Slaviához csábítani, de mindenképp erősítésnek nevezhető például Mads Emil Madsen, a 23 esztendős belső középpályás, akit a LASK Linztől szerződtettek 1 millió euróért cserébe, illetve az ingyen megszerzett Michael Krmencik is jó vétel. Leigazolták még a védelem megerősítése céljából Aiham Ousout a Hackentől – ő a jövő embere lehet -, valamint Srdjan Plavsicot, Ivan Schranzot, a szlovák válogatott támadót, aki az EB-re készülvén sérült meg, emiatt kihagyta a tornát, illetve Ubong Ekpait a Viktoria Plzentől.

Távozóból viszonylag sok van, de szerintünk senkiért nem fog fájni a szurkolók szíve, jellemzően olyan játékosok távoztak, akiknek eddig sem jutott sok a Slavia kezdőjében.

Oda kell majd figyelni jó néhány játékosra, véleményünk szerint a keret egyik legjobbja a sérüléséből lábadozó ifjú szenegáli, Abdallah Sima, aki tavaly 21 bajnokin 11 gólt szerzett, Nicolae Stanciu, a román irányító, Peter Olayinka, aki már tavaly is jó párszor megmutatta tudását az EL-ben, és Tomas Holes, aki megjárta az EB-t, sőt védekező középpályás létére még gólt is szerzett.

Összefoglalás

Ami magyar oldalról jó hír, hogy négy játékos sem játszhat majd a találkozón: Jan Kuchta, Michael Krmencik, Lukas Provod és David Hovorka. Provod kiesése rosszul érinti Trpisovskyt, nem csak a Slavia, de a cseh válogatott egyik alapemberéről van szó.

A Fradinál tehát Sigér Dávidra biztosan nem számíthat majd edzője, ráadásul hosszú ideig, legalább nyolc hónapig dőlt ki a sorból. Egyetlen rossz mozdulat elég volt a bajhoz, a 30 esztendős válogatott labdarúgó térdében szakadt el a keresztszalag.

Hogy mi mire számítunk? Jó eredményre! Mondhatnak a bukik bármit, számunkra egyáltalán nem tiszta az, hogy a Groupama Arénában győzni tud majd a Slavia. Provod hiánya érződni fog, Krmencik sem lesz ott, ebből akármi is lehet.

Olayinkát, Stanciut és Simát meg kell fogni, nem beszélve Masopustról, aki szintén stabil kezdője a cseh válogatottnak…

Úgy érezzük, egy szűk hazai győzelem benne lehet a pakliban, akár egy döntetlen eredmény is, de azt kizárnánk – inkább szeretnénk kizárni -, hogy a Ferencváros holnap este vereséget szenved.

Nem hinnénk, hogy folytatódik a Fradi sormintája, és több gólra is képes lesz, elgondolkoztunk azon is, hogy a gólokra teszünk, 2,5 gól alatti eredményre. Azért bízunk benne, hogy Uzuniék ránk cáfolnak, és 2-3 gólt is szereznek, de nem ez a realitás.

Foglaljuk tehát össze: Kevés gól (2,5 gólnál kevesebb), de a bátraknak még jöhet az under 1,5 is, valahogy tényleg nem érezzük a sok gólt ezen a találkozón. A másik pedig a döntetlen eredmény volna, azt inkább tartjuk valószínűnek. Végül pedig egy biztonsági tipp, az 1X. Mi teljesen kizárjuk a csehek győzelmét, bízunk abban, hogy a srácok ennek szellemében fognak pályára lépni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső