Ferencváros – Zalgiris: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 19.
2021. július 20. kedd, 20:00 Ferencváros Stadion
Ferencváros
vs
Zalgiris

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Természetesen a magyar bajnok is sorra kerül, hát nem lenne képünk pont az ő meccsükről nem beszámolni. A Ferencváros – Zalgiris találkozón egyértelmű cél a továbbjutás, eddig is az volt, de a Fradi vezetősége erőteljesen belehúzott, és két olyan igazolást tett le az asztalra, ami után csak csettinteni lehet. Ezzel egyértelműen esélyesek lettek arra, hogy csoportkörbe jussanak, de egyelőre persze a földön kell maradni.

A második körben nem egy kőkemény ellenfél jutott Peter Stöger csapatának, a litván Zalgiris semmiképp nem mondható annak, ám egy másik sorozatban az Ararat Jereván megmutatta, hogy bizony néha az esélytelenebbek is labdába tudnak rúgni.

Ez intő jel lehet a Fradinak is, nem nagy mellénnyel kell pályára lépni, hanem szerényen és gólra éhesen. És be kell verni három gólt a litván kapuba, aztán viszontlátás!

Az új játékosokkal a fedélzeten a zöld-fehéreknek erre minden esélyük megvan.

Vágjunk bele, nézzük, milyen eredmény várható a Ferencváros – Zalgiris találkozón!

Mi történt az első körben?

Kicsit bővebben kibontjuk, hogy csapataink milyen eredményekkel jutottak túl első ellenfelükön.

Ferencváros

Először gyorsan beszámolnék a két új igazolásról engedelmetekkel, mert nagyon izgalmas játékosok húzzák majd magukra a zöld-fehér dresszt. Először egy norvég középpályás érkezett, Kristoffer Zachariassen, aki a Rosenborgot hagyta el a Fradi kedvéért. Posztját tekintve középső középpályás, aki nem esik kétségbe, ha védekezni kell, és az ellenfél kapuja előtt is életveszélyes tud lenni. Sokat elárul róla, hogy a tavalyi szezonban 12 góllal házigólkirály lett, és a norvég bajnokság mostani kiírásában 12 találkozón szerzett 8 gólt.

A másik új fiú is a középpályát fogja erősíteni, ő Stjepan Loncar, a Rijeka ex-focistája, aki valóban szintlépés a magyar átigazolásokat tekintve. Védekező középpályásként lehet számítani rá, a Rijeka csapatának alapembere volt.

Lehetséges, hogy Stöger hagy nekik időt az akklimatizálódásra, Hajnal Tamás szerint minden adott ahhoz, hogy bemutatkozhassanak új csapatukban.

No, térjünk rá arra, hogy jutott el a második körig a Fradi. Két, papíron könnyű meccsel, a Prishtina FC csapatát fogadták először hazai pályán, és nagy nehézségek árán, de sikerült felőrölni a koszovói védelmet, Tokmac, Ryan Mmaee és Blazic góljaival 3-0-ra nyertek Stöger első tétmeccsén a ferencvárosiak. De tényleg nem volt egy könnyű meccs, főleg az első félidő.

A visszavágó ugyanúgy indult, mint az első meccs, azaz koszovói lesgóllal, feltámadó Fradival, gólnélküli első félidővel. A szünet után viszont Myrto Uzuni vezérletével megrázták magukat a vendégek, az albán játékos pedig mesterhármast szerzett.

Itt már a hazaiaknak is jutott egy gól, amit egyébként teljes mértékben megérdemeltek.

Kissé nehezen lendül bele a meccseibe a Ferencváros – két találkozó alapján -, ám aztán jó helyzetkihasználással, fölényesen nyernek. Abszolút kiegyeznénk valami hasonlóval a litvánok ellen is.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zalgiris

Valóban nem egy veretes ellenfél a Zalgiris – bár ezzel nem lebecsülni szeretném őket. De az északír Linfield ellen mutatott két eredmény nem azt mutatja, hogy reális esélyük lehet a Ferencváros ellen. Ám a labda gömbölyű…

Szóval, a Linfield elleni csatában kétszer is kapitulálni kényszerültek, a kiscsapat az odavágón és a visszavágón is kapuba talált. Ez azonban nem állíthatta meg a Zalgirist.

Az első meccsen nem volt akkora nyomás, mint vártuk volna, ám a 38. percben megtört a jég, és Videmont góljával a hazaiak szereztek vezetést. Ezt még a félidő lefújása előtt Tomislav Kis révén sikerült megduplázni, de nem nyugodhattak meg teljesen a litván fanatikusok, mert a második félidő elején, az 54. percben Manzinga szépített.

Tizennégy perccel később kialakult a 3-1-es végeredmény, Johns öngólja után több találat már nem született.

Ez azért nem volt olyan rossz teljesítmény, de ne feledkezzünk meg arról, hogy ki volt az ellenfél.

A visszavágóra egy héttel később került sor, és itt is hozott két gólt az első negyvenöt perc. Mindkettőt a Zalgiris szerezte, előbb Mikoliunas talált be, majd Onazi – Kishez hasonlóan – a rendes játékidő utolsó percében.

A szépítés most is összejött, kellett ehhez Eldhaji Pape Djirbil Diaw, a litvánok szenegáli belső védője, aki összehozott egy tizenegyest, ráadásuk a kezezés miatt azonnali piros lapot kapott a játékvezetőtől.

Chris Shields túl tudott járni Gertmonas eszén, így most sem maradt rúgott gól nélkül a csapata, ám a folyamatos nyomásgyakorlás ellenére többre nem futotta már az erejükből.

5-2-es összesítéssel, összességében megérdemelten jutott tovább a Zalgiris, de bízunk abban, hogy ez a kör a végállomást hozza el a csapat számára.

Összefoglalás

Az már kiderült – az imént -, hogy ha sikerül tovább küzdenie magát a Fradinak, akkor egy kellemetlen ellenfél, a Slavia Praha vár rájuk a harmadik körben. Ők ugyebár tavaly negyeddöntőig meneteltek az Európa-ligában, ott az Emirates stadionban 1-1-et játszottak az Arsenallal, majd hazai pályán csúnyán kikaptak, de egyértelműen egy nagyon erős együttesről beszélünk, tehát kezd bedurvulni a buli.

Lehetséges, hogy még nem kéne ennyire előre rohanni, tényleg tanulni kell a Vidi példájából, de… Hát, most mit mondjunk? Nyerni kell!

Már a Groupamában illene 2-3 góllal hazaküldeni a vendégeket, rossz vendéglátó módjára, és ha az új igazolások is pályára léphetnek, akkor talán valóban nem is lesz gond.

Talán Mmaee is megszokta már a környezetet, és bejátssza magát a kezdőbe, de nekünk az is megfelel, ha Franck Boli keseríti meg a Zalgiris védőinek életét 90 percre. Vagyis 180-ra.

Nem tudunk olyan játékosról, akinek ki kellene hagyni valami miatt a találkozót, az egyedüli kérdés, hogy Loncar és Zachariassennek szán-e szerepet Stöger. És ha igen, akkor ki fázik erre rá?

Bízunk a kényelmes Fradi győzelemben, nem is húzzuk tovább ezt a tippet. Papírforma lenne a többgólos siker, remélhetőleg, nem kell csalódnunk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső