Flora – Hibernians: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 02.
2021. július 06. kedd, 18:00 Lilleküla Stadium
Flora
vs
Hibernians

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Megyünk is tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjében, igyekeztünk olyan találkozókat választani, ahol a végeredmény könnyebben megtippelhető, de szempont volt, hogy azért értéket tartalmazzon. Így, egyelőre oddsok nélkül picit nehezebb dolgunk van, de hisszük, hogy jó meccseket sikerült kiválasztani. És aki a kicsit nem becsüli…

A Flora – Hibernians összecsapással folytatjuk, de fel kell hívnunk a figyelmet, hogy ez a csapat nem a skót Hibernian, hanem a máltai Hibernians. A Flora pedig az észt élvonalban rúgja a bőrt.

Több dolgot figyelembe véve is a Flora tűnik esélyesebbnek. Egyik ország sem egy tradicionális futballnemzet, de azért az észtek talán előrébb járnak, másrészt megvan az előnye a Florának, hiszen ők már játékban vannak, a Meistriliiga már javában zajlik, a Flora pedig az egyetlen csapat, amely még veretlennek mondhatja el magát. De erről egy kicsit később.

A selejtezők során annyira bátornak nem kell lenni – a tapasztalat mondatja ezt velünk -, mert itt még gyengébb futballt játszó csapatok is pályára lépnek, a kihámozható információk pedig néha csalókák. Óvatosságra intenénk mindenkit, de természetesen a legjobbunkat próbáljuk nyújtani ezúttal is.

Vágjunk is bele!

A csapatokról bővebben

Körül fogunk nézni a Flora és a Hibernians háza táján, hogy kiderítsük milyen változások álltak be, mire számíthatunk tőlük a BL-ben, és persze egymás ellen…

Flora

Kezdjük az észtekkel, akik a tavalyi bajnokságot rendkívül magabiztosan nyerték, mindössze egyetlen egyszer szenvedtek vereséget. Gólarányuk is irigylésre méltó, 76-szor találtak be, és csak 17 gólt kaptak összesen.

Idén sem állnak rosszul, úgy vannak a tabella második helyén, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint az élen álló Levadia, a különbség pedig négy pont, tehát ha hozzák az eddig le nem játszott mérkőzéseiket, akkor máris az élre kerülnek.

Utoljára a sereghajtó ellen viszont megbotlottak, 3-3-as döntetlennel ért véget a Paide elleni mérkőzésük.

A gólfelelős idén is Rauno Sappinen, aki már a tavalyi bajnokságban is elnyerte a gólkirályi címet. Akkor 26 találattal végzett, most 12 gólnál jár. Mindezt 14 mérkőzésen, nem rossz arány.

Elég aktívak voltak az átigazolási piacon, összesen kilenc új név érkezett, közülük Matvei Igonen (kapus) és Henrik Ojamaa lett azonnal kulcsember, ők a találkozók nagy részén pályán voltak.

A távozók közül igazán senki nem volt nagy veszteség, így a Flora idén természetesen ismét a bajnoki cím egyik legfőbb esélyese.

A Bajnokok Ligája szinte állandó résztvevőiről van szó, de a tavalyi kaland nagyon rövid ideig tartott, a litván Suduva már az első körben búcsúztatta őket, hazai pályán szenvedtek 2-1-es vereséget.

Talán idén majd jobban megy…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hibernians

A máltai csapat sem idegen számunkra, bár ők a tavalyi kiírásban nem szerepeltek, de az Európa-liga selejtezőjében igen, és a MOL Fehérvár FC verte ki őket. Az egymérkőzéses párharcban 1-0-ra nyert a magyar csapat, a gólunkat Boban Nikolov szerezte. A tavalyi idényben a Floriana indulhatott a BL-ben, és a Kolozsvár ellen estek ki rögtön az első fordulóban.

A tavalyi bajnokságot sem ők nyerték, hanem a Hamrun Spartans FC – egy nem teljes szezon végén -, így őket illetné meg az indulás joga, ám nemrégiben vizsgálat folyt az együttes ellen egy 2013-as bundaügyben, és elmarasztaló ítélet született. A BL-ben így a második helyen végző együttes indulhat, esetünkben a Hibernians… Szövevényes ügy, a Hamrun két bizottsági tagját egy életre eltiltották a labdarúgástól, miután beismerő vallomást tettek.

De kanyarodjunk rá a mi csapatunkra. A váratlan lehetőséget meg lehet próbálni kihasználni, de a Flora egyértelműen erősebb együttes.

Az együttes elég visszafogott volt az átigazolási piacon, ketten jöttek, ketten pedig mentek. A brazil támadójuk, Wilkson Indonéziában kötött ki, Rudi Briffa pedig országon belül váltott klubot és a Balzan FC futballistája lett.

Az érkezőkről sokat nem lehet tudni, nem igazán voltak eddig szem előtt: Thaylor (becsületes nevén Brian Thaylor Lubenzadio Aldama) a spanyol harmadosztályban szereplő Club Portugalete csatára volt, az albán Erjon Beu pedig kölcsönben került a Hibernianshez. Ő csatárként bevethető, a tavalyi bajnokságban 14 meccsen rúgott 9 gólt.

Összefoglalás

Máltán még javában tart a felkészülés, az alapozás, így egy kis hátrányban van a csapat a Florához képest, akik egyébként is jó formát mutatnak. Veretlenek a bajnokságban (tizennégy mérkőzésről beszélünk), míg a készülő Hibernians az első két felkészülési mérkőzését elbukta, az utolsó, FC Mosta elleni meccset viszont megnyerték.

A két együttes még sosem találkozott egymással a krónikák szerint, ez lesz az első összecsapás.

Hazai pályán a Flora félelmetes mérleget mutat, alig kapnak gólt, viszont képesek nagyon megszórni az ellenfelüket. Ebben persze főszerepet játszik a már említett Rauno Sappinen, rá ezúttal is majd figyelni kell. A védőknek és nekünk is.

Simán benne van, hogy megrázza magát, és egyedül intézi el az ellenfelet.

Nem sok esélyt adunk a Hiberniansnek, főleg nem az első mérkőzésen, amit Tallinnban rendeznek. Magabiztos Flora győzelmet várunk. Csak nehogy meglepjenek minket Beuék…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső