Flora – Legia Varsó: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 26.
2021. július 27. kedd, 18:00 Lilleküla Stadium
Flora
vs
Legia

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Igyekszünk beszámolni az összes Bajnokok Ligája mérkőzésről, kedden négy találkozót rendeznek, közülük a Flora – Legia Varsó meccsel folytatjuk. Majd aztán persze jön az összes többi…

Az odavágón mindenki a lengyeleket tartotta az esélyesnek, számításaik bejöttek, hiszen Niko excsapata végül 2-1 arányban nyert, de a mi tippünk is ült – szerencsére -, köszönhetően Rauno Sappinennek. Arra fogadtunk, hogy mindkét együttes hálóba talál, ezt pedig az észtek sztárcsatára hozta.

Nem volt, nem játszott alárendelt szerepet az észt csapat, még esélye is volt egy jobb eredményre, de ez sem rossz, maradt esély a visszavágón. Egy gól nem gól – tartja az általam most kitalált mondás, de félretéve a tréfát, valóban nem rossz eredmény a 2-1, még úgy sem, hogy az idegenben lőtt gól szabályát az UEFA a szezon kezdetén eltörölte.

A bukik persze most sem a Florát gondolják favoritnak, de már ők is látják, hogy nem lesz sétagalopp a Legia számára ez az észt túra…

Mi történt az első mérkőzésen?

Röviden, dióhéjban foglaljuk össze, hogy az Legia Varsó – Flora találkozó hogyan alakult.

Legia Varsó – Flora Tallinn: 2-1

G.: Kapustka, Guimares ill. Sappinen

A meccsen a csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Legia Varsó:

Boruc – Jedrzejczyk, Wieteska, Holownia – Juranovic, Kapustka, Luquinhas, André Martins, Mladenovic – Emreli, Pekhart

Flora:

Igonen – Lilander, Purg, Kuusk, Lukka, Ojamaa – Zenjov, Vassiljev, Soomets, Miller – Sappinen

Az odavágó mérkőzésen a lengyel Legia győzelmére alig fizettek a fogadóirodák. 1,15 és 1,20 közötti oddsot adtak, ami valljuk be, nem túl kecsegtető, bár biztos voltak, akik a könnyű győzelem reményében hatalmas összeggel pakolták meg a hazaiak győzelmét. Aztán izgulhattak a legvégéig. Mi másfelé gondolkoztunk, a korábbi Flora meccsekből kiindulva hittük, hogy az észt csapat megtréfálhatja ellenfelét, és legalább egy gólra jók lesznek. Számításaink pedig bejöttek.

Végül egygólos vereséget szenvedtek, ami kifejezetten jó eredménynek számít idegenben, egy náluk erősebb csapattal szemben.

És ha kicsivel több szerencséje van a Florának, még több is kihozható lett volna ebből a meccsből.

A meccs elején a hazai drukkerek elégedettek lehettek, és reménykedhettek egy könnyű győzelemben, minden úgy volt, ahogy azt a legtöbben várták. Bartosz Kapustka ugyanis saját térfeléről indulva, minden észt védőn áthámozva magát 16-ról a bal alsó sarokba lőtt, megszerezve a vezetést a Legiának. Nem volt szerencséje a gólszerzőnek, mert azonnal megsérült – hogy a támadás vagy a gólöröm közben, az nem tiszta -, le is kellett cserélni.

A Flora megilletődött, a gól is megzavarta őket, és ekkor a Legia eldönthette volna a továbbjutás kérdését, ha az előttük adódó helyzeteket belövik. André és Luquinhas, a portugál és a brazil is gólt szerezhetett volna, ám egyikük lövése sem volt az igazi, maradt az 1-0-s hazai vezetés.

Mivel a helyzetek kimaradtak, a Flora pedig magára talált, így kiegyenlítetté vált a találkozó. Magukra találtak az észtek és ez a Legia kapuja előtt is látszott. Sappinennek még nem volt szerencséje, nem talált kaput, ám Zenjov lövésekor már Borucnak kellett védenie.

A meccsre egyáltalán nem lehetett panasz, egy semleges szurkoló is tudta élvezni a játékot.

A Florának nem volt szerencséje az első negyvenöt percben, de a másodikban már Rauno Sappinen révén egyenlíteni tudtak. A balbekk, Ojamaa cselezgetett a tizenhatos sarkán, középre passzolt, ahol a csapat legjobbja érkezett, és bepiszkálta a játékszert, 1-1.

A Legia számára ez volt az ébresztő, ám a hősiesen védekező Flora mindent hatástalanított. Egy alkalommal például a gólvonalon álló védő segítette ki társát.

Ám a sorsukat nem kerülhették el. Mindegyik lengyel pontrúgás veszélyes volt, a Flora pedig nem tudta kihúzni. A 91. percben egy szabadrúgást íveltek középre a lengyelek, Rafael Lopes Guimares pedig a hálóba fejelt.

Kiegyenlített találkozó volt, ahol a Flora többet érdemelt volna.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi várható a visszavágón?

Nagy csata. Szerintünk. A Flora bebizonyította, hogy van keresnivalója a Bajnokok Ligájában, és ez a meccs talán a Legia számára is megvilágosodást hozott, hogy nem egy nyeretlen kétéves ellen kell megvívniuk.

A fogadóirodák oddsaiból látszik, hogy ezt ők is észrevették: A hazai 1,15 helyett immáron 1,70-1,80-as oddsokkal kalkulálnak, ez tökéletesen jelzi, hogy mi a helyzet igazán.

A hétvégén a Flora nem lépett pályára, a Legia Varsó azonban igen, a Wisla Plock ellen a lengyel bajnokság első fordulójában.

Merőben más kezdőt küldött a pályára Michniewicz, mint a BL meccsen, nem játszott André Martins, Luquinhas, Boruc, Pekhart, Emreli, Jedrzejczyk, Juranovic sem. A találkozót egyébként a Legia nyerte 1-0-ra, de a Wisla Plock kétszer annyi helyzetet dolgozott ki.

Nem veszik tehát félvállról a visszavágót Varsóban, és mi ezt tökéletesen megértjük.

Vendég oldalról Luquinhas, Pekhart és André Martins okozhat problémákat, a Flora részéről pedig Rauno Sappinen, Miller, Zenjov és Vassiljev is.

A formát tekintve egyik gárdánál sem lehet ok a panaszra, legutóbbi húsz meccsükből egyet veszítettek el a lengyelek, kettőt az észtek.

Minden valószínűség szerint a hazai pályán játszó Flora most is betalál, így ezt a tippet ismét nem tudjuk elengedni. Emellett az is szimpatikus választás, hogy a találkozón legalább 2,5 gól fog esni, mindkét csapatnak volt ideje rápihenni a visszavágóra.

Magunk részéről a fenti kettő mellett azt gondoljuk, hogy a Flora meglepetést okozhat – ismételten. Ám kérdés, hogy jobban kijön-e a lépés a Legia számára vagy sem?

Idegenben a Bodo/Glimt csapatával játszottak, ott „sikeresen” kaptak két gólt, és csak a jó formában levő támadóknak köszönhető, hogy végül 3-2-re mégis meg tudták nyerni a találkozót.

Érdekes, de ez a Flora most erősebbnek, szervezettebbnek tűnik, mint a norvégok, emiatt nyugodt szívvel nem tudnánk ajánlani a Legia győzelmét. Habár… Láttunk már olyanra példát, hogy az esélytelen kiscsapat idegenben jó eredményt ér el, majd a hazai pályán rendezett visszavágó alkalmával beleszalad egy komolyabb vereségbe. Egyből az Arsenal – Slavia Praha párharc ugrik be a tavalyi Európa-ligából, ahol az Emiratesben 1-1-et játszottak, majd a csehországi visszavágón négyszer találtak be Artetáék.

Summa summarum: Maradnánk az első két tippünknél, miszerint: Mindkét fél gólt szerez és/vagy 2,5 gólnál több esik a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső