Genk – Shakhtar Donetsk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 02.
2021. augusztus 03. kedd, 20:00 Cristal Arena
Genk
vs
Shakhtar Donetsk

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

No, az első olyan találkozó, ahol a csapataink mindketten BL-szűzek. Mármint, erre a szezonra gondolunk természetesen, hiszen a Shakhtar Donetsk tavaly itt szerepelt, a csoportkörben, és például kétszer győzték le a Real Madridot, majd az Intert féken tartva a harmadik helyen végeztek, és mehettek tovább az Európa-ligába, ahol a nyolcaddöntőben az AS Roma állította meg őket.

A Genk nem túl jól kezdte a szezont, a Belga Szuperkupát 3-2-re elveszítették a Club Brugge-zsel szemben, a bajnoki nyitányon 1-1-re végeztek az Anderlecht ellen, legutóbb pedig hazai pályán kaptak ki az Oostende együttesétől.

Az új vezetőedzővel támadó ukránok papírforma eredményre számítanak, legalábbis a szurkolóik a fórumokon azt jelezték: Belgiumból csak győzelemmel lehet hazajönni. A bukik ezt nem látják egyértelműnek, kettő fölötti oddsa van a Shakhtar Donetsk győzelmének, de természetesen ők is őket tartják a favoritnak. Az, hogy a csapat jut tovább mindössze 1.25-ös szorzóval fut az első mérkőzés előtt.

Vessük bele magunkat a Genk – Shakhtar Donetsk találkozóba.

Mi történt korábban?

Vannak, akik még csak most szállnak be, így náluk a nyári témákat (igazolások, változások, felkészülési mérkőzések) feszegetjük, míg mások már jó ideje küzdenek a legrangosabb európai kupában.

Genk

John van den Brom 2020. novembere óta irányítja a Genk együttesét, a tavalyi szezont végül nagy csatában, egy elképesztő play off kör végén bukták el a Club Brugge ellenében, akárcsak a Szuperkupát, ezt is a szűk utcák, a hidak, a macskakövek és a mesebeli… dolgok városa nyerte meg.

Van den Brom a nyáron igyekezett erősíteni a csapaton, ez azonban jelen pillanatban még nem tűnik sikeres akciónak. Pedig volt játékosmozgás, öt új játékos csatlakozott a Genkhez. Carel Eiting az Ajaxtól jött, ő a középpályás védekezésben lehet segítségére a csapatnak, Jayy-Dee Geusens szintén középpályás, őt az utánpótlásból hozták fel.

Az Antwerpen együtteséből leigazolták Simen Juklerödöt, aki balbekként bevethető, Mujaid Sadick meg a védelem közepén. Mike Trésor, a belga – burundi támadó középpályás az utolsó ember, akiről be kell számolnunk, ő a Willem II csapatát hagyta el a belgák kedvéért.

Nézzünk rá a távozókra is: Mats Möller Daehli a német másodosztályú Nürnbergbe igazolt, így tett Dries Wouters is, ő a frissen kiesett Schalke csapatába ment, Jere Uronen, a finn válogatott védő a Stade Brest csapatát választotta, Casper de Norre, Sébastien Dewaest és Zinho Gano maradt Belgiumban (Leuven és Waregem), Ivan Fiolic pedig hazament Horvátországba, és idéntől az Osijek csapatát erősti.

Arról, hogy milyen szezonkezdetet produkált a Gent már beszéltünk, ha egy mondatban kellene összefoglalni, akkor finoman szólva beragadtak a rajtnál Onuachuék.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Shakhtar Donetsk

Első körben egy edzőcseréről kell beszámolnunk a donyeckieknél: Luis Castro, a portugál mester az idény végén távozott, a helyére pedig sikerült egy rendkívül tehetséges, fiatal mestert szerződtetni. Roberto De Zerbi eddig a Sassuolot irányította, ám megunta, hogy a nemzetközi porondra nem tud a zöld-feketékkel kijutni. Mivel Olaszországból nem érkezett ajánlat, így elfogadta az ukrán ezüstérmes ajánlatát. Rá pár napra felrobbant a Serie A, távozott csapatától Antonio Conte, Andrea Pirlo, Simone Inzaghi… Lehet, hogy felmerült volna De Zerbi neve is, de késő bánat, utánam a vízözön…

Az olasz első dolga volt, hogy régi játékosát, a brazil Marlont maga után hozta, 12 millióba került. Nem ez volt az egyetlen jó igazolása az ukránoknak: Pedrinho és Vinícius Tobias – szintén brazilok – is csatlakoztak, de megszokott, hogy a dél-amerikai vonal erős a Shakhtarnál.

A legnagyobb fogás viszont – szerintünk – a 20 esztendős burkina fasói, Lassina Traoré megszerzése volt, aki tavalyelőtt valósággal berobbant az Ajaxba, a tavalyi szezonban is 12 bajnokin 7 gólig jutott, érthetetlen, hogy miért váltak meg tőle, és hogy miért ilyen alacsony áron… 10 millióért el lehetett hozni Amszterdamból.

És hogy mennyire jó fogásnak tűnik a fiatal srác: Már a barátságos meccsek alatt is kapuba talált, majd az ukrán bajnokság első és második fordulójában is kapuba talált az Inhulec és a Karpaty Lviv ellen.

És ha már szóba hoztuk a bajnoki szereplést: Természetesen két győzelemmel nyitottak De Zerbiék: 2-1 lett az Inhulec elleni találkozó, 3-0 pedig a Lviv elleni – itt egyébként Pedrinho, a másik új fiú is gólt szerzett.

Az ukrán Premier League-et kisajátította magának a Shakhtar és a Dinamo Kijev, tavaly – négy év után – csak az ezüstérmet szerezték meg Tetéék, így a BL-be kerülés mellett az is cél, hogy visszaszerezzék a trónt Tsygankovéktól.

Összefoglalás

A belga rossz kezdés és a Shakhtart érintő változások + szezonkezdet után nálunk nincs kérdés, hogy ki fog ebből a párharcból továbbjutni. Hazai pályán a Genk az utóbbi öt meccséből csak egy Maastricht elleni felkészülési meccset tudott megnyerni, mindegyik mérkőzésén gólt kapott, legutóbb négyet az Oostendétől. Az már élesben volt egyébként.

A Shakhtarnál jobb a helyzet, ha az ő utolsó öt meccsüket nézzük, akkor három győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget láthatunk. Ha nyertek, akkor nagyon nyertek (4-0, 5-0, 3-0). Bármennyire is furcsa az, hogy De Zerbi egészen Ukrajnáig utazott, tegyük hozzá, hogy nagyjából megtalálta zsák a foltját. A mester előző csapata az egyik legoffenzívebb futballt játszotta a Serie A-ban, a Shakhtar is egy offenzív csapat, ez látszik is egyelőre.

Szerintünk az, hogy 2,5 gólnál több lesz ezen a meccsen bizony papírforma. Azon agyalunk, hogy tud-e egyáltalán majd a Genk gólt szerezni, de nem igazán jutunk dűlőre. Otthon ezzel nem szokott gond lenni, de azok az ellenfelek, akikkel az elmúlt időszakban játszottak nem túl acélos csapatok.

Ezt talonban hagyjuk, de egyébként hajlunk az igen felé.

Hoztunk egy különlegesebb fogadást is: Az, hogy Lassina Traoré gólt szerez. Bombaformában indított a csatár, és a jó teljesítményt ezúttal is elvárjuk tőle.

Végül pedig említsük meg azt, hogy az ukránok kettős győzelmét várjuk. Nekik is ez lesz az eddigi legkeményebb meccsük, ráadásul idegenben, de a játéktudás mellettük szól, ahogy a forma is. Mi bízunk abban, hogy magabiztosan nyernek és nyugodtan várhatják majd az egy héttel később esedékes visszavágót.

Gyors összefoglalás a végére: 2,5 gólnál többet várunk, hiszen a két csapat eddigi meccsein potyogtak a gólok, illetve a Shakhtar Donetsk győzelmét reméljük még, egész egyszerűen azért, mert ők a jobb csapat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső