Glasgow Rangers – Liverpool: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 11.
2022. október 12. szerda, 21:00 Ibrox Stadium
Rangers
vs
Liverpool

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A gyenge kezdés után sikerült javítania a Liverpoolnak, egy pillanat alatt utolsó helyezettből másodikak lettek, és most továbbjutó helyen állnak a vörösök. Ezt az utat kell folytatniuk, a Glasgow Rangers elleni mérkőzés az első állomás. Jürgen Klopp együttese nagyon messze van a jó formától, magam sem tudom megmondani, mi lehet a probléma, de valami nem úgy megy, mint mondjuk az előző szezonban. Sok a bukdácsolás, mintha ők maguk sem értenék, hogy mi nem jó, hiszen mindent úgy csinálnak, mint a korábbi években. És lehet, hogy ez a gond. Hogy míg a Liverpool belekényelmesedett a helyzetébe, elhitte, hogy minden rendben, addig a többiek fejlődtek, kiismerték őket. A hétvégén rangadót veszítettek, ezt a luxust viszont most nem engedhetik meg, mert az nagy valószínűséggel a Bajnokok Ligája-idényükbe kerülne.

A neheze még így is hátra van, egy fellépés Amszterdamban, majd otthon fogadják a Napolit.

A Rangers… Nos, tőlük nem vártunk sokat, már a csoportkörbe is nagyon szenvedve jutottak el, és az ellenfeleiket látva valami ilyesmire számítottunk.

Gyakorlatilag boxzsáknak vannak itt, gólt még nem rúgtak, de kaptak már kilencet, és nem várható javulás a második menetre sem.

Azért, ha valahol, hát otthon meg kell próbálni jó eredményt elérni, de ez pl. a Napoli ellen sem jött össze korábban.

Ahogy a múltkor, úgy most is a vörösök a favoritok, 1.40-et sem éri el a szorzó, amit a tippmesterek adtak rájuk. A hazai győzelem 8-as, a döntetlen 5-ös, nem gondolják tehát a szakértők sem, hogy lehet esélye Alfredo Moreloséknak.

Következzen a Glasgow Rangers – Liverpool mérkőzés!

Az előző héten történt

Miután a Pool komoly vereséget szenvedett Nápolyban, rendezni tudták a sorokat, és az Ajax elleni rangadót megnyerték. Most a csoport talán leggyengébb ellenfele, a Glasgow Rangers érkezett az Anfieldre, mondanom sem kell, a hazaiak számára kötelező volt a győzelem, és ezzel a lehetőséggel éltek is.

Hogy könnyű meccs volt-e? Igen, az. A meccs egészét tekintve meglepetés, hogy csak kettővel nyert Jürgen Klopp együttese. Most a lényeg az, hogy sikerült három ponttal gazdagodni, és így a Pool a tabella második helyéről várja a második félidőt a csoportban.

De mi is történt ezen a találkozón? Hát, hatalmas Liverpool fölényről tudok beszámolni, Klopp egy eleve támadóbb együttest küldött pályára, a 4-3-3 helyett most egy 4-2-3-1-es felállásban játszottak a hazaiak, és ez be is jött nekik.

Rögtön az elején szükség volt Allan McGregor rutinjára, a 39 esztendős kapus Darwin Núnez 15 méteres kapáslövését tolta szögletre. Néhány perccel később a Pool 18 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott, és Trent Alexander-Arnold úgy vágta be a jobb felsőbe a labdát, mintha szabadidejében is ezt gyakorolná.

Az előny tudatában a hazai csapat nem vett vissza, inkább megpróbálták minél hamarabb lezárni a meccset. Mohamed Szalah a 15. percben húzott el a jobbszélen, betört a büntetőterületen belülre, majd csavarását McGregor ütötte oldalra.

A 41. percben jött az újabb nagy liverpooli helyzet, és már a harmadik nagy McGregor-védés: Darwin Núnez kapott jó kiugratást, a skót kapus lábbal védett ezúttal.

Giovanni van Bronckhorst tehetetlen volt, a szünetben megpróbálta kicsit összeszedni a srácokat, de ez látható, hogy nem sikerült. Az 52. percben Luis Diaz két védőt csapott be, akik szerelni nem tudták, vagyis szabályosan nem, jöhetett a büntető, amit Mohamed Szalah értékesített.

A maradék időben még két lehetőséget hagyott ki a Liverpool, előbb Diogo Jota lövését ujjheggyel védte McGregor, majd Joel Matip fejese ment mellé a 84. percben.

A vendégeknek mindössze egy helyzetük volt a mérkőzés végén, Rabbi Matondo lövése Alissonon már túljutott, de a visszafutó Tsimikas a gólvonal előtt menteni tudott.

Összességében, a Liverpool sokkal nagyobb arányban is nyerhetett volna, a győzelemhez egy pillanatig sem férhetett kétség, a Glasgow Rangers pedig újfent megmutatta, hogy ez a szint nekik még sok.

Glasgow Rangers

Szó szerint pofozógép a Glasgow Rangers eddig. A skót ezüstérmes eddigi három csoportmeccse mindegyikét elveszítette, és nem csak maga a vereség problémás. A védelem sincs rendben, és a támadások ügyében is lenne mit javulni, ez pedig egyértelműen kiderül a statisztikából, hiszen nem rúgott még egy gólt sem az együttes, de kapott kilencet.

Giovanni van Bronckhorst együttesének a bajnokságban is akadtak a múltban gondjai, ami miatt a Celtic mögött csak a második helyen állnak. És ugye tudjuk, a skót bajnokság lényegében kettő szereplős, a színvonal nem túl erős, ha nem tudod hozni a kötelező meccseket, elvesztél.

Ja, egyébként a Rangers eddig egy vereséget szenvedett, azt pont a Celtictől, hazai pályán kaptak ki 4-1-re.

A hétvégén viszont könnyedén verték a St. Mirren csapatát, 4-0 lett az eredmény, Antonio Mirko Colak duplázott, mellette betalált Fashion Sakala és James Tavernier.

Pontszerzésre úgy gondolom, legfeljebb otthon lehet esélyük, de tegyük hozzá, nem sok. Abban bízhatnak, hogy a Poolnál megint kiestek kulcsjátékosok, de több bizodalmuk szerintem nincs.

Főleg, hogy náluk is vannak sérültek. Kemar Roofe, Ianis Hagi, Nnamdi Ofoborh és Filip Helander már egy jó ideje nem játszhat, John Souttar, Tom Lawrence és Jon McLaughlin szintén kiestek.

A múltkori kezdőhöz képest lesznek azért változások, például már bevethető James Sands, aki az előző meccset kihagyta eltiltás miatt, viszont ő a hétvégén is csak a cserepadon ült. Fashion Sakala kezdetésére sem látok sok esélyt Malik Tillman mellett, ami biztos, hogy Alfredo Morelos nem kezdhet úgy, hogy Colak a hétvégén két gólt szerzett…

A várható kezdőcsapat:

McGregor – Tavernier, Goldson, Davies, Barisic – Jack, Lundstam – Tillman, Davis, Kent – Colak

Előző meccs eredménye
2022.10.04.Bajnokok Ligája
liverpool
2:0
rangers
Bajnokok Ligája
2011.10.18.Barátságos Mérkőzés
rangers
1:0
liverpool
Barátságos Mérkőzés
2008.08.02.Barátságos Mérkőzés
rangers
0:4
liverpool
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool

Nem sikerült zárkózni az éllovasokra a hétvégén, a Pool megint vereséget szenvedett, mélyülni látszik a válság a Premier League-ben. Közben azért a fejekben benne maradt az is, hogy az első fordulóban a BL-ben 4-1-es vereséget szenvedtek a Napolitól, hiába nyertek aztán 2-1-re az Ajax, és 2-0-ra a Rangers ellen.

A játék nem meggyőző egyáltalán, de megint nagyon sok dolog esküdött össze a Liverpool ellen.

Az Arsenallal játszottak a hétvégén, és háromszor kerültek hátrányba a mérkőzés során, de csak kétszer tudtak egyenlíteni. Betalált végre Darwin Núnez, valamint Bobby Firmino. A Pool így most csak a 10. helyen áll, szerintem már most kijelenthetjük, hogy nem lesznek bajnokok, lemaradásuk már 14 pont az élen álló Arsenallal, 13 a tavalyi bajnok Cityvel szemben.

További probléma, hogy ketten is megsérültek a hétvégi meccsen, Luis Diazt az első félidőben, Trent Alexander-Arnoldot a félidőben kellett lecserélni. Nem tudni sokat a sérülések jellegéről, így csak annyit mondhatunk: Erősen kétséges a játékuk holnap.

Továbbra sem bevethető Naby Keita, Curtis Jones, Alex Oxlade-Chamberlain, Arthur Melo és Andy Robertson sem.

Az alábbi statisztika nagyon durva, és a Rangers drukkerek számára bizakodásra adhat okot: A Pool idén idegenben egy tétmeccsét sem tudta megnyerni. Egyetlen egyet sem. Két döntetlen mellett háromszor kikaptak…

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Gomez, Matip, van Dijk, Tsimikas – Fabinho, Thiago – Szalah, Jota – Firmino, Núnez

Tippelde

Gyenge idegenbeli mérleg ide vagy oda, a Pool számára a győzelem elengedhetetlen. Amennyiben nem nyernek, saját magukat hozzák nehéz helyzetbe, Amszterdamban nem könnyű nyerni (mondjuk erről mást mondhatnak a Napoli játékosai), és az olaszokkal is meggyűlik majd a bajuk.

A Rangers első góljára vár, ami úgy érzem, hogy holnap este meglesz. A Pool ugyanjobb csapat, de idén még csak egy meccsük ment le kapott gól nélkül idegenben… Összességében viszont a vendégek győzelmét várom a mérkőzéstől.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső