Glasgow Rangers – Napoli: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 13.
2022. szeptember 14. szerda, 21:00 Ibrox Stadium
Rangers
vs
Napoli

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ha megnézem a szerdai meccseket, akad köztük olyan, ami ránézésre is megmondható, hogy milyen kimenetellel zárul. Előreláthatólag. Ilyen a Glasgow Rangers – Napoli találkozó is, amit megnéztünk magunknak, és kapásból rávágtuk, hogy ezt az olaszok húzzák majd be. De valóban ilyen egyszerű lenne a szitu? Hát, az első forduló alapján igen. A Napoli ugyanis fölényes győzelmet aratott a torna egyik fő esélyese ellen, a tavalyi döntőst olyan simán intézték el, mintha az U19-cel játszottak volna az edzőpályán. A Rangers meg ugyanilyen simán kapott ki az Ajaxtól, mondjuk úgy, hogy ott ők voltak az U19…

Ezúttal hazai pályán, az Ibroxban próbálhatnak meg javítani, de erre nem sok esély mutatkozik. Ha megnézzük a két együttes formáját, láthatjuk, hogy miért nem. Míg a Nápoly két meccsen rugott ötöt, és kapott egyet, addig a Rangers nyolc kapott és nulla rúgott gólnál jár…

Egyetértenek velünk a bukik, de egy kicsit megleptek az oddsokkal. A Rangers sikere csak négyszeres pénzt jelentene, a döntetlen szintén, míg a dél-olaszok sikerére 1.80-at adnak. Ami szerintem iszonyatosan magas, ha játékerőt, formát és minden egyéb tényezőt egymás mellé állítunk. Talán tudnak valamit, amit mi nem? Kétlem, hogy lenne olyan információ, amire itt most ne derülne fény.

Amennyiben a Napoli ezt a meccset is megnyeri, úgy már reálisan gondolhat majd a továbbjutásra. Ha nem, akkor… Ne számolgassunk egyelőre, ott van még a Liverpool és az Ajax meccse is, ott is születhet olyan eredmény, ami teljesen átírhatja az erőviszonyokat. Szóval… Csak kezdjünk neki!

Az előző fordulóban történt

A Rangers idegenbe látogatott, Amszterdamban találkoztak az Ajaxszal, és ebben a meccsben nem volt sok köszönet. A skótok már az első félidőben háromgólos hátrányba kerültek, a védelmük nem tudta megállítani Tadicékat. Az első gólnál a védők nagyot hibáztak, mivel senki nem fogta Edson Álvarezt, aki így gond nélkül fejelhetett a hálóba, majd jöttvMohammed Kudus gólja, amivel sokat nem lehetett kezdeni, a csatár lövésében akkora erő volt, hogy a hálót is majdnem kiszabta. A harmadik gólnál peches volt a Rangers, mivel saját játékosuk lábán irányt változtatva vánszorgott át a gólvonalon.

Nagyon nagy ellenállást ezután sem láthattunk, egyszerűen csak az Ajax vett vissza. Bár a vendégeknek volt egy gólja, Borna Barisic Kudushoz hasonlóan szépségdíjas találatot szerzett, de azt nem adták meg, mert korábban Kent lesen tartózkodott.

A mérkőzés végén Ryan Jack hatalmas hibáját még kihasználták a hollandok, és ezzel állították be a 4-0-s végeredményt. Nem lehet biztosra mondani, hogy a Rangers felállt volna a padlóról, ha a horvát találatát megadják, de az tuti, hogy jobban mutatott volna a végeredmény…

A csoport másik meccse produkálta a forduló egyik legnagyobb meglepetését. Luciano Spalletti a kezdetektől irányította a Liverpool elleni mérkőzést, és a bátran, agilisan és főleg jól futballozó olaszok úgy verték el a Liverpoolt, hogy azt öröm volt nézni. Mármint, az olaszoknak, gyanítom, az angoloknak annyira nem tetszett. A találkozó úgy lett 4-1, hogy a Napoli kihagyott egy tizenegyest, meg még néhány nagyobb ziccert. A meccs hőse Piotr Zielinski volt, aki két gólig jutott, mellette Giovanni Simeone, valamint Franck André Zambo Anguissa volt eredményes. Ezzel a sikerrel a Napoli hatalmas lépést tett a továbbjutás felé, de még vár rájuk pár kemény meccs…

Glasgow Rangers

A Celtichez hasonlóan a Rangers sem játszott a hétvégén bajnoki mérkőzést, mivel egész Nagy-Britanniában elhalasztották a mérkőzéseket. A Rangersnek így volt ideje átgondolni, hogy az utóbbi időben milyen teljesítményt tettek le az asztalra, volt idejük arra, hogy visszanézzék, milyen hibákat követtek el, ami azt eredményezte, hogy két fontos találkozón is négy gólt kapjanak. Mert előbb a Celtictől kaptak egy négyest az Old Firmön, majd az Ajaxtól.

Giovanni van Bronckhorst törheti a fejét, hogyan fogja tudni megállítani a láthatóan formába lendülő Napolit, és van egy olyan érzésünk, hogy még nem tudja a választ ő sem.

Saját közönségük előtt van most erre lehetőségük, de ez a csapat most több sebből is vérzik. Egyrészt a nemrég igazolt Tom Lawrence sérült, ami kicsit felrúgja a középpályát. Lundstram mellett legutóbb Scott Wright kezdett, akivel nem volt annyira meggyőző a pálya ezen szakasza, a helyére beálló Ryan Jack pedig hatalmas bakit csinált, amiből az Ajax gólt szerzett. Glen Kamarát lehetne egy sorral visszább hozni, de akkor meg a 10-es pozíciójára kellene kitalálni valamit.

Esélyes, hogy Jack kap még egy lehetőséget, hiszen ő eddig stabil kezdő volt a csapatban, szemben Wrighttal.

Kent és Tillman helye megkérdőjelezhetetlen, a csatársorban pedig ismét Antonio Mirko Colak kezdhet Alfredo Morelos kárára. A védelem adott, abban nem lesz semmiféle változás.

Nézzük a sérülteket! Lawrence mellett Kemar Roofe, Ianis Hagi, Nnamdi Ofoborh, Filip Helander, John Souttar és Ben Davies nem játszhatnak.

A várható kezdőcsapat:

McLaughlin – Tavernier, Goldson, Sands, Barisic – Lundstram, Jack – Tillman, Kamara, Kent – Colak

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Napoli

Az olasz bajnokságot továbbra is a Napoli vezeti, miután a hétvégén is nyerni tudtak. Nem volt sima meccs, a Spezia ellen megszenvedtek, végül aztán egy góllal jobbnak bizonyultak. Ezt az egy gólt Giacomo Raspadori szerezte a mérkőzés 89. percében, kicentizték tehát a dél-olaszok a győzelmet.

Így tehát maradtak az élen, ám egy hiba elegendő ahhoz, hogy nemcsak az első helytől, de a dobogótól is elbúcsúzzanak, most még annyira együtt van a mezőny.

Ám erről nincs szó, a Napoli remekel, a nyári igazolások bejöttek, és a BL-ben is egy óriási sikerrel nyitottak.

A keret bő, így több kulcsjátékos is tudott pihenni. Többek között Hirving Lozano, aki nem volt teljesen százszázalékos, ezért a helyén Matteo Politano játszott, a mexikói csereként állt be. Itt minden bizonnyal már a kezdőben lesz. Victor Osimhen játékára viszont nincs sok esély, a nigériai csatárt a Pool ellen kellett lecserélni, a helyére akkor Giovanni Simeone állt be, a hétvégi góljának köszönhetően viszont Raspadori maradhat az ék az együttesben.

A középpályán Elmas helyét Zielinski veszi majd át, a védelem viszont változatlan felállásban léphet pályára.

Diego Demme még az, aki biztosan kihagyja a mérkőzést, szintén sérülés miatt.

A Napoli egy újabb győzelemmel nagy lépést tehet nem csak a továbbjutás, de a csoportelsőség felé, és a Rangersnél most keresve sem találhatnának alkalmasabb ellenfelet.

A várható kezdőcsapat:

Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, M. Rui – Anguissa, Ndombele, Zielinski – Lozano, Raspadori, Kvaratshkelia

Tippelde

Ránézésre is erősebb csapat a Napoli, és jobb formában is vannak. Az elmúlt hétvégén kicsit fel tudott töltődni a Rangers, meglátjuk, ez elég lesz-e holnap. Az olaszok idegenben néha produkálnak érdekes eredményeket, de ettől függetlenül ők számítanak a mérkőzés favoritjának.

És úgy gondolom, hogy gólokkal fogják verni a skótokat, akiknek góltalansága megtörik holnap este, de ugyanúgy pont nélkül maradnak, mint ahogy most állnak…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső