Glasgow Rangers – Royale Union SG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 08.
2022. augusztus 09. kedd, 20:45 Ibrox Stadium
Rangers
vs
St Gilloise

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ha megkérdezném, kit lepett meg az, hogy a Royale Union SG megverte a múlt héten a Rangerst, sokan mondanák saját magukat. Én is ezek közé tartozom. Bár azt sejtettem, hogy a Rangers meg fog szenvedni, de kétgólos vereséget nem gondoltam volna.

Következik a visszavágó, a Glasgow Rangers – Royale Union SG, melyen a Royale Union először kerülhet a csoportkör közelébe. Mondjuk azért, mert most először szerepelnek a BL-ben. Ők lesznek az idei felhozatal Sheriff Tiraspolja? Vagy ez a kérdés nem állja meg a helyét?

Giovanni van Bronckhorst csapatának össze kell szednie magát, máskülönben idejekorán búcsúznak a BL-től. Mondjuk akkor ismét az Európa-ligába térnének át, amelyben tavaly döntőt játszottak… De azért kétlem, hogy erre hajtanának.

Ahogy az odavágó, a visszavágó is érdekes döntéseket hozott a tippmesterek részéről. A Rangers ugyan esélyesebb, de itt is fenntartják annak a lehetőségét, hogy a belgák meglepit okozhatnak.

Az oddsok így alakulnak: Hazai győzelemre 1.85 a szorzó, döntetlenre 3.70, míg a vendégek sikerére 4.20 körül.

Ezek alapján ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, ki fog továbbjutni…

Az előző mérkőzésen történt

Úgy sejtettük, hogy a St. Gilloise nem fogja könnyen adni magát. A bukmékerek elkönyvelték a vendégek győzelmét, mi úgy hittük, hogy az ikszet meg fogják csípni a belgák. Hát, még annál is többet értek el, az Európa-liga tavalyi ezüstérmesét 2-0-ra verték meg.

Nem indult rosszul a mérkőzés a Rangers számára, egy tizenhatos sarkáról elvégzett szabadrúgásuk majdnem a kapuban kötött ki, Borna Barisic, a horvát bekk próbálkozott. Nagyot védett azonban Moris.

Maradtak a skótok támadásban, egy lefülelt labdával iramodtak meg a kapu felé, Malik Tillman úgy gondolta, 23 méterről már megéri próbálkozni, és nem is volt rossz a gondolat. Lövését megint Morisnak kellett védenie.

Ébredeztek a hazaiak, és két gyors helyzetet teremtettek McLaughlin kapuja előtt. Először Adingra elfutása után kellett tisztázni, majd az ő beadását Lazare Amani lőtte mellé.

Aztán a 27. percben ismét helyzetbe kerültek, és abból már gól született. Szerzője Teddy Teuma volt, a gólban pedig kissé benne volt McLaughlin kapus is. A lövés ugyan erős volt, de pont középre tartott, valahogy a skót kapuvédő mégis beengedte.

A hátralévő időben helyzet nem született, de inkább a hazaiak jártak a skótok kapuja előtt, pedig ők voltak előnyben… Nem tudom, mi történt a szünetben, mit mondhattak egymásnak a Rangersnél, de teljesen más szellemben jöttek vissza a folytatást lejátszani. És ezt nem pozitív értelemben mondom. Abszolút megváltozott a küzdőszellem, támadásban nullák voltak, konkrétan egy kapura lövési kísérletük volt. Tudatosan vettek vissza? Nem hiszem…

Mindenesetre az Union igyekezett kihasználni, hogy a Rangers csak elvan a pályán, mint a befőtt. Volt pár veszélyesebb akciójuk, ám egyik sem volt az az igazi gólveszély. Aztán a hajrában esélyt kaptak arra, hogy növeljék az előnyüket. Egy akció végén Goldson kezére pattant a labda ott, ahol már tizi jár érte, és bár először a játékvezető ezt nem vette észre, később a videóbíró jelzett, hogy meg kellene tekinteni az esetet. Ami egyértelmű volt. Dante Vanzeir állt a labda mögé, és a támadó, aki tavaly 14 gólt és 9 gólpasszt jegyzett, magabiztosan lőtt a bal alsóba. McLaughlin balra vetődött, így lehetetlen volt védenie.

Elég sima sikert aratott a korábban esélytelennek gondolt Royale Union, Glasgowban komoly változásra lesz szüksége a házigazdának, ha meg akarják fordítani a találkozó állását…

Glasgow Rangers

Győzelemmel igyekezett kiengesztelni a szurkolókat Giovanni van Bronckhorst, a hétvégén a Kilmarnock együttesét fogadták hazai pályán, és sikerült 2-0-ra legyőzni őket Antonio Mirko Colak és Alfredo Morelos találtak be a hálóba. A kolumbiai támadó visszatérése nagyot lendíthet a Rangers játékán, Colak is jó csatár, de a belgák megették őt…

A skót együttesnek így eggyel kevesebb hiányzója van, most nem játszhat Ianis Hagi, Noah Ofoborh és Kemar Roofe. Viszont Morelos visszatérése bővíti a lehetőségeket. Az odavágón 4-3-3-as felállásban játszottak, így most egy 4-4-2 vagy egy 4-2-2-2 is összejöhet. Muszáj támadni az elejétől fogva, mert a St. Gilloise kétgólos fórban van.

Egyébként az alapcsapat jó része pihent a hétvégén, nem is lépett pályára Kamara és Jack, csereként állt be Barisic meg Arfield.

A várható kezdőcsapat:

McLaughlin – Tavernier, Goldson, Sands, Barisic – Kamara, Lundstram, Jack – Tillman – Colak, Morelos

Előző meccs eredménye
2022.08.02.Bajnokok Ligája
st gilloise
2:0
rangers
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Royale Union SG

A nagy győzelem egy váratlan vereséggel folytatódott, a Union SG a hétvégén a Mechelen otthonában kapott ki, méghozzá három találattal. Valahol lehetett rá számítani, idegenben léptek fel, nagy volt a jövés-menés a csapaton belül, és a pályán levők is inkább már a keddre gondoltak.

Azért így is kellemetlen a szitu, azonban a futballisták holnap este javíthatnak. Nem lesz könnyű, mert a Rangers azonnal le fogja őket támadni, minél hamarabb szeretnének majd szépíteni, megint nyíltabbá tenni az összecsapást.

A St. Gilloise, amennyiben egy félidőt lehoz kapott gól nélkül, akkor félig már a kezükben lesz a továbbjutás, de félő, hogy ekkor már a Rangers fog vezetni. Vanzeiréken nagy a teher, gólkényszerben vannak, most azt mondom, rúgott gól nélkül nem fog továbbjutni a Royale Union SG. Nilsson, Machida és Eckert Ayensa nem szerepelhet sérülés miatt, a többiek viszont bevethetők.

A várható kezdőcsapat:

Moris – Sykes, Burgess, Heyden – Nieuwkoop, Lynen, Teuma, Amani, Lapoussin – Adingra, Vanzeir

Tippelde

Véleményem szerint egy másféle Rangers lesz majd a pályán, mint akiket a múltkor láttunk. Ott nem is tudom, mi volt velük, mélyen maguk alatt teljesítettek. Itt már a kezdés után egyből rárepülnek a belgákra, biztos vagyok abban, hogy már az első félidőben gólt fognak szerezni.

És úgy gondolom, hogy meg is fogják nyerni a mérkőzést. A félidő/vége opcióra is megy részünkről a hazai/hazai. Ettől függetlenül nem biztos az, hogy végül a Rangers fog továbbjutni, mert ha a vendégek találnak egy gólt, akkor máris minden kezdődhet elölről… Izgalmas mérkőzésre van kilátás, annyi szent!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső