HJK Helsinki – Buducnost Podgorica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 05.
2021. július 06. kedd, 18:00 Helsinki Football Stadium
HJK
vs
Budućnost Podgorica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Pénteken már belekezdtünk a Bajnokok Ligája selejtezőinek rejtelmeibe, most pedig folytatjuk, újabb négy meccset néztünk ki nektek és persze saját magunknak. Elsőként a HJK – Buducnost Podgorica mérkőzést, amely ebben a körben csemegének számít.

A helyzet kissé hasonló a múlt pénteken közzétett meccshez, a Flora – Hibernianshez, ugyanis a finn bajnokság már megy egy ideje, így a Helsinki játékosai már játékban vannak, a montenegrói ellenfél pedig még csak készül a szezonkezdetre.

Az UEFA helyezések alapján azonban két – majdnem – azonos erősségű csapatról beszélünk, a HJK a 213., míg a Buducnost a 179. helyen áll.

Még ők sem játszottak egymással korábban, így kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből a mérkőzésből. Az első párharcot Finnországban játsszák kedden koraeste, a visszavágót pedig rá egy hétre.

A HJK egyébként a tavalyi szezonban nem képviselte magát sem a BL-ben, sem az EL-ben – 2019-ben a Kuopio nyerte a bajnokságot -, előtte viszont két körig jutottak a BL-ben, majd az Európa-ligába átkerülve a Riga ejtette ki őket 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

A Buducnost Podgorica tavaly csak egy kört ment a legrangosabb európai kupasorozatban, az egymeccses párharc a Ludogorets Razgrad ellen rosszul sült el, az EL-ben pedig a Sarajevo együttese búcsúztatta őket.

Na, kezdjük!

A csapatokról

Nézzük, milyen fontos információkat találhatunk a harmincszoros finn bajnokról, és montenegrói ellenfeléről!

HJK

Ahogy említettük, a Veikkausliiga már javában zajlik, eddig 11 forduló ment le, a HJK pedig fantasztikusan teljesít egyelőre. A tizenegyből tíz meccset megnyertek, egyszer ikszeltek, vereségük nincs. Övék a legkevesebb kapott gól, szám szerint öt, az tehát kijelenthető, hogy a védelmük nagyon is rendben van. Abban a védelemben találhatunk egy nagyon ismerős arcot is, az Európa-bajnokságot megjárt Daniel O’Shaughnessy itt rúgja a bőrt, a finnek kiesését követően szinte azonnal edzésbe állt, és csatlakozott a csapatához.

Toni Koskela vezetőedző a szezon előtt jelentős változtatásokat hajtott végre a csapatnál. Ami jó hír számukra, hogy a tavalyi gólkirály, Roope Riski a csapattal maradt, idén 10 meccsen csak négyszer talált hálóba. Pletykálják amúgy a gólkirály távozását, a kérő nem más, mint a Georges Leekens által korábban vezetett iráni Tractor FC…

Érkezett ingyen a szlovén Filip Valencic, a szélsőként és támadóként bevethető játékos szintén négy gólt szerzett eddig.

A középpályára a brazil Jair számít nagy számnak, ő ugyanonnan jött, mint az új balbekk, Janne Saksela.

Ami fájó lehet, hogy Tim Vayraynen és Rasmus Schüller távozott, előbbi tavaly kilenc gólt szerzett, utóbbi pedig a középpálya esze volt. Vayraynen Albániába, Schüller pedig Svédországba, a Djurgardenbe igazolt.

És egyébként van egy kis magyar kötődés is, Nikolai Alho, az MTK bekkje épp innen igazolt a kék-fehérekhez.

Egyelőre tehát ennyi elmondható a csapatról, a formát átbeszéltük, az új igazolásokat szintén, nézzünk át az ellenfélhez is!

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Buducnost Podgorica

A Buducnost nem csak a futballcsapatáról ismerős, női kéziben is szoktunk hallani róluk, nem egyszer találkoztak a közelmúltban magyar ellenféllel. A montenegrói bajnokságot tavaly utcahosszal nyerték, a második helyezett Sutjeskánál 28 ponttal szereztek többet.

Nem volt ez mindig így, ők ketten általában nagyot csatáznak a bajnoki címért, gyakorlatilag kisajátították az utóbbi időben. Zsinórban másodszor sikerült megelőzni őket.

A bajnokság ott még nem kezdődött el, azonban a felkészülés igen, június közepétől kezdve négy felkészülési meccset játszottak le. A mérleg pedig vegyes: Első meccsükön 1-1-et játszottak a Vllaznia ellen, majd kikaptak a Vozdovactól. Ezután viszont már jöttek a győzelmek, a Krilja Szovjetov ellen 3-2-re, a Radnicki ellen 2-1-re nyertek.

A csapat magja együtt maradt, mindössze Marko Vucic, Dejan Zarubica és Velizar Janketic hagyta el a gárdát. Zarubica egyébként nem teljesített rosszul, hiszen kilenc gólt rúgott a mögöttünk hagyott szezonban, ám úgy tűnik, az albán Laci visszautasíthatatlan ajánlatot tett.

A tavalyi szezon legjobb gólszerzője viszont maradt, Drasko Bozovic középpályás létére jutott tizenöt gólig.

És akkor már számoljunk be az új érkezőkről is, nem lesz hosszú a lista, de a háttérben húzódó magyar szál itt is megvan.

A Buducnost Podgorica egyik igazolása ugyanis Magyarországról jött, az Újpest csapatától. Jovan Baosic tavaly nyáron érkezett a Zeta együttesétől, de nem tudott gyökeret ereszteni a csapatnál, mindössze tizenkét mérkőzésen lépett pályára.

Másik érkezőjük pedig Amir Muzurovic, aki 19 esztendős, és szintén védőként bevethető.

Összefoglalás

Több olyan tényező van, amely arra sarkall, hogy a finnekre tegyük a pénzünket. Lehetnek kétségeink a Veikkausliiga erősségét illetően, de nem gondolnánk, hogy sokkal gyengébb lenne, mint a Prva Crnogorska Liga. És a finn bajnokságban jelenleg kiemelkedőt nyújt a HJK Helsinki.

A finneknek rendkívül stabil a védelme, köszönhetően nagyrészt O’Shaughnessynek és Tenhonak, az az öt kapott gól azért figyelemfelkeltő.

A Buducnost Podgoricának persze lehet esélye, ha nem is erre a meccsre, az egész párharcot figyelembe véve.

Mi viszont most úgy hisszük, hogy a HJK előnyben van, amit ki is fog tudni használni. Papíron erősebb csapat a Podgorica, de a számok néha csak számok. Szóval mi ezúttal a HJK győzelmére fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső