Inter – FC Barcelona: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 03.
2022. október 04. kedd, 21:00 Giuseppe Meazza
Inter
vs
Barcelona

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Tudom, tudom, mindenki a csúcsrangadóra várt, mi is várjuk, eszünk ágában nem volt kihagyni a kínálatból. Főleg, hogy általában mindegyik BL-meccsről szoktunk írni. De biztos, hogy ez egy csúcsrangadó? Az Inter ugyanis messze van a legjobb formájától, most egy jó olasz középcsapatként funkcionálnak. Míg a Barca csúcsformában, sorra győzik le az ellenfeleiket.

És hogy őszinték legyünk, állhatnának ők is az élen, ha egy kicsit jobban fókuszálnak a Bayern München elleni találkozón. De nem így tettek, és ez sokba került a katalánoknak.

Lehet, csak a második hely lesz meg, de annak meg kell lennie. Mármint a Barcának. És ahhoz muszáj nyerniük Milánóban, aztán otthon is, hogy minden kétséget kizáróan az övék legyen a továbbjutást érő pozíció. Tavaly ez nem jött össze, kaptak is hideget meg meleget a játékosok.

A kék-feketék gödörben, ez most már nem is kérdés, a hétvégén megint vereséget szenvedtek, ami már az idénybeli ötödik volt, négyszer a Serie A-ban, egyszer a BL-ben kaptak ki. Nem járja ez így, az elmúlt két évben nem ehhez szoktak hozzá a nerazzurri szurkolói.

Kéne a győzelem, de vannak kétségeim. Simone Inzaghi lába alatt ég a talaj, és ha ismét kikapnak, felmerülhet, hogy menesztik a mestert.

Jöjjön az Inter – FC Barcelona találkozó!

Inter

A legutóbbi alkalommal hozta a kötelezőt az Inter, Simone Inzaghi együttese úgy nyert Plzenben, hogy nem adott ki mindent magából. És az is simán elég volt. Kicsit nehezebben tudták feltörni a hazaiak védelmét, mint arra számítottak a legtöbben, de viszonylag hamar ez összejött, Edin Dzeko találatával a 20. percben megszerezte az Inter a vezetést. Stanek, a hazaiak kapusa többször is nagy bravúrt mutatott be, ő tartotta a lelket a Plzenben, akik olyannyira a védekezésre rendezkedtek be, hogy Samir Handanovicnak nem is igazán volt dolga.

A második félidő kicsit döcögősen indult, de Pavel Bucha piros lapja mindent megváltoztatott. A középpályás elkésett belépője után jogosan indult el az öltöző felé, és az emberelőnyt az olaszok hamar, mindössze tíz perc alatt kihasználták. Megint Dzeko volt a főszereplő, de ezúttal nem ő fejezte be az akciót, hanem Denzel Dumfries. Egy szép kontra végződött góllal, ami lezárta a találkozót.

Nem voltak ilyen hatékonyak a hétvégén, az AS Roma elleni rangadón, amelyet 2-1-re veszítettek el, noha az első félidőben kétszer is hálóba találtak. Csak Dzeko gólját les miatt elvették. Az első igazi gólt Federico Dimarco szerezte, aki nagyon belejött a góllövésbe… Nagyon tudunk örülni neki…

De a válasz hamar érkezett, és a hajrában a kicsit tartalékosabb Inter másodszor is kapitulált.

Ahogy a bevezetőben mondtam, nagyon sok vereséget gyűjtött már be, négyszer kaptak már ki a bajnokságban, egyszer a BL-ben. És innentől már nem babra megy a játék, a továbbjutás szempontjából a legfontosabb mérkőzés következik. Otthon, a Barcelona ellen.

Több kulcsjátékos sem szerepelhet a csapatban sérülés miatt: Marcelo Brozovic az egyik, Romelu Lukaku a másik, akinek visszatérését hetek óta hangoztatják, de még mindig nem történt meg.

A horvát középpályás helyét a nyáron érkező ifjú Kristjan Asllani veheti át. Tehetséges srác, de annyi rutinja még nincs, mint Brozovicnak, márpedig a Barcát feltartani nem lesz egyszerű feladat.

A várható kezdőcsapat:

Onana – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Asllani, Calhanoglu, Dimarco – Martínez, Dzeko

Egymás elleni meccsek:

2019-ben találkoztak egymással utoljára, akkor is egy csoportban szerepeltek. A Barcelona mindkét mérkőzést megnyerte, otthon és idegenben is le tudták győzni az akkor még Antonio Conte által irányított miláóniakat. És a csoportkör végén is ők örülhettek, ugyanis a Barca veretlenül, első helyen jutott tovább, míg az Inter kiesett az Európa-ligába, csak a harmadik helyen végeztek.

Voltak korábban is ütközetek a BL-ben, amit általában a spanyolok nyertek meg, de sosem könnyen, mindig – szinte mindig – csak maximum egy góllal. Emlékezetes találkozó volt a 2010-es, amikor végül az Inter meg is nyerte a sorozatot. Parázs összecsapások voltak, emlékezetes jelenetekkel.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.10.Bajnokok Ligája
inter
1:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2019.10.02.Bajnokok Ligája
barcelona
2:1
inter
Bajnokok Ligája
2018.11.06.Bajnokok Ligája
inter
1:1
barcelona
Bajnokok Ligája
2018.10.24.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
inter
Bajnokok Ligája
2010.04.28.Bajnokok Ligája
barcelona
1:0
inter
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Barcelona

Egyre gyűlnek a győzelmek Xaviéknál, a Barca konkrétan a hétvégén – a Real Madrid botlása miatt – átvette a vezetést a spanyol bajnokságban. Nincs mese, most a Bajnokok Ligájában kell valamit virítani. Ahogy mondtam, ezt két hete is megtehették volna, hiszen a Bayernt lefocizták az Allianzban. Egy félidőn át. És sokkal több helyzetet teremtettek, Robert Lewandowski közel járt ahhoz, hogy egykori társait szomorítsa el. De minden kimaradt, és a Bayern a félidőben rendezni tudta a sorokat. A második játékrészre összeszedték magukat, és hamar vezetést szereztek Lucas Hernández révén, aki egy szöglet után vette be Marc André ter Stegen kapuját. A gólt gól követte, egy szóló után Leroy Sané is eredményes tudott lenni. A Barca szúrta ezt el, nem a Bayern nyerte meg. Még kétgólos hátrány után is voltak lehetőségeik, egy alkalommal Pedri például a biztos góltól mentette meg csapatát, amikor passz helyett egymaga akart befejezni egy akciót, és csak a kapufát találta el.

Mivel vereséget szenvedtek, most muszáj lenne nyerni.

A bajnokságban is menetelnek, miután az első fordulóban csak ikszeltek, nem lehet megállítani őket. Hat győzelem, egy döntetlen, tizenkilenc rúgott és egy kapott gól.

Szombaton a Mallorcát verték idegenben Lewandowski góljával.

A Barca jó formában, de holnap egy kissé felforgatott kezdővel fognak pályára lépni. Különösen a védelemben vannak gondok, ugyanis elfogytak a jobbhátvédek. Kiesett Ronald Araujo, Héctor Bellerin és Jules Koundé is. Így vagy Alejandro Baldé, esetleg Sergi Roberto játszhat abban a pozícióban. Nem csak ők sérültek, hanem Memphis Depay és Frenkie de Jong is.

Középen és elöl viszont nincsenek problémák, Franck Kessié ezúttal is helyet kaphat a kezdőben Busquets és Pedri mellett. Gavi esett egy kicsit vissza tavaly óta, de a tehetség általában utat tör magának, szóval nem féltjük a fiatal csillagot. A csatársorban Raphinha, Lewa és Dembélé törhet gólra, mindhárom elképesztően veszélyes, mondanom sem kell, főleg a lengyelt kell megfogni.

A várható kezdőcsapat:

Ter Stegen – Roberto, Christensen, E. Garcia, M. Alonso – Kessié, Busquets, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Dembélé

Tippelde

Fontos meccs mindkét csapat számára. Az Inter régóta nem játszik jól, még akkor is gyengék, amikor nyernek. Szóval nekik adnánk kevés esélyt. A Barca védelmét zavarba lehet majd hozni Koundé nélkül, de azért nem féltjük őket.

Úgy gondolom, a találkozón mindkét csapat a hálóba fog majd találni, de a végén a blaugrana örülhet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső