Inter – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 21.
2023. február 22. szerda, 21:00 Giuseppe Meazza
Inter
vs
Porto

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Folytatódik a világ talán leginkább követett sorozata, a nyolcaddöntők első szakasza, az odavágók a szerdai napon befejeződnek. Még két mérkőzés vár ránk, azután pedig a második számú kupasorozat felé indulunk el, három EL-meccs következik majd.

Az Inter és az FC Porto meccsével kezdünk, amit a Lipcse és a Manchester City mérkőzése követ.

Simone Inzaghi együttese egy kemény csoportból került a legjobb tizenhatba, mondhatom szerintem bátran, hogy a lehető legnehezebb csoportból, hiszen a Bayern München mellett még a Barcelona csapata is igyekezett akadályozni a milánói együttest. Végül azonban a második helyen tovább tudott csusszanni a csapat, megváltották a jegyüket a BL egyenes kieséses szakaszába.

Ellenfelük a saját csoportját megnyerő FC Porto lesz. Az ő csoportjuk sem volt semmi, de szerencséjükre ezúttal a nagyvadak nem voltak olyan harapós kedvükben. Így ishetett ki a Bayer Leverkusen az EL-be, és az Atletico Madrid… nos, ők sehova, számukra a kupaidény már nem folytatódik.

A portugál csapat első helye véleményem szerint óriási meglepetés, azonban egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy ne lett volna megérdemelt. Izgalmas mérkőzés várható, ami a sportfogadás kedvelőinek kötelező! A bet365 irodájánál az esélyek egyértelműnek tűnnek, ahogy az összes többinél. 1.70-et kínálnak az olaszokra, 3.60-at a döntetlenre és 5.25-öt a vendégekre.

Vigyázniuk kell azonban, nem annyira régen a Porto ugyanígy Olaszországba látogatott, ugyanígy esélytelenként, mégis kiejtette a Juventust…

Jöjjön az Inter – FC Porto mérkőzés!

Inter

Nagyon régen nem foglalkoztunk már az Inter együttesével, számomra is meglepő, mostanában mennyire elkerült minket Simone Inzaghi csapata. Szóval nem árt egy kis felfrissülés velük kapcsolatban. Kezdjük a bajnoki szereplésükkel! A Napolit idén lehetetlen megfogni – mondjuk ez pont az Internek sikerült néhány héttel ezelőtt -, így az Inter a dobogó második helyéért harcol a többiekkel. Szoros a mezőny, a dobogós helyek úgy tűnik, még nincsenek bebiztosítva, szemben az arannyal, amit Luciano Spallettiék fognak megnyerni. Hacsak nem szúrják el…

Az Inter maga remek formában van, az elmúlt időszakban a bajnokságban és a kupában is szép győzelmeket aratott, sőt még az Olasz Szuperkupát is megnyerték simán, a városi rivális AC Milannak hármat rúgva.

Az utolsó vereségüket hazai pályán az Empoli ellen szenvedték el, még januárban.

A hétvégén az Udinese csapatát fogadták, és három gólt rúgva jutottak túl Lovricékon. Romelu Lukakunak köszönhető az első gól, Henrikh Mkhytarian rúgta a másodikat, Lautaro Martínez meg a harmadik találatnál volt főszereplő.

Most nézzük, mi volt a helyzet a BL-ben. Mint mondtam, piszok nehéz csoportba kerültek, és egy darabig aggódhattak is, hogy nem lesz meg a második hely.

Végül a Barca elszórakozta azokat a meccseket, amiket az Inter ellen játszott, az utolsó fordulóra már úgy mehettek a milánóiak, hogy biztosan megvan a második hely.

A San Siroban mostanában remekül megy a futball, voltak ugyan nehéz mérkőzéseik, de általában győztesen jönnek ki minden egyes találkozóból.

Az is jó hír Simone Inzaghiéknak, hogy egyes egyedül Joaquin Correa nem játszhat sérülés miatt, mindenki más igen.

A várható kezdőcsapat:

Onana – Skriniar, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Brozovic, Dimarco – Lukaku, Martínez

Egymás elleni meccsek:

Nem is tudom, mennyi értelme van annak, hogy a két csapat egymás elleni meccseiről bővebben beszéljünk. Szerintem nem túl sok. Ugyanis a két együttes utoljára 2006-ban, egy barátságos tornán találkozott egymással. Az Amszterdam Tornán az Inter csapata volt jobb, ez egyébként a múltban jellemző volt. Összesen öt találkozó az elmúlt tizenhét évből, érdekesség, hogy mind az öt egy éven belül, 2005-ben és 2006-ban volt. Azóta pedig semmi. Előtte semmi.

A miheztartás végett azért beszéljünk a meccseikről: Hármat az Inter nyert meg, egyet az FC Porto, egy mérkőzés pedig döntetlen lett.

Előző 5 meccs eredménye
2006.08.05.Amsterdam Torna
porto
2:3
inter
Amsterdam Torna
2005.11.01.Bajnokok Ligája
inter
2:1
porto
Bajnokok Ligája
2005.10.19.Bajnokok Ligája
porto
2:0
inter
Bajnokok Ligája
2005.03.15.Bajnokok Ligája
inter
3:1
porto
Bajnokok Ligája
2005.02.23.Bajnokok Ligája
porto
1:1
inter
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Porto

Sergio Conceicao együttese a BL-be jutott tizenhat csapat közül az egyik kakukktojás. Legalábbis szerintem. Egy olyan csoportból jutottak tovább az első helyen, ahol akár az utolsók is lehettek volna. De két fordulónyi szenvedés után megemberelte magát mindenki, és lehozták az összes többi találkozót győztesen. Így végül még azt a Brugge-t is megelőzték, akik jó darabig nem hogy nem kaptak ki, de még csak gólt sem kaptak.

Közben a portugál bajnokságban is mennek előre, ám az első hely egy kicsit távolinak tűnik most, hogy a Benfica ilyen nagyszerű szezont fut. A Porto jelenleg a második, és hazai csapatok ellen egyszerűen megállíthatatlanok. Az utolsó húsz meccsükön nem kaptak ki (ebben benne van a kupa, a ligakupa és a bajnokság is), utoljára a Benfica verte őket.

Legutolsó tíz mérkőzésüket egyaránt győztesen fejezték be. A Rio Ave ellen szűk sikert arattak, 1-0-ra győztek, a mindent jelentő találatot Toni Martínez rúgta.

Idegenben szeptemberben kaptak ki, a BL-ben akkor az Atletico Madrid győzte le őket 2-1-re egy hihetetlen meccsen (mindhárom gól a 90. perc után született).

A szintén nagyszerű futballistaként nevet szerző Conceicao számára egy kicsit nehezebb lesz a kezdőcsapat összeállítása. Otávio, Toni Martínez, Galeno és Mateus Uribe játéka kérdéses, míg Evanilson, Fábio Cardoso, Gabriel Veron és Francisco Meixedo biztosan nem játszhat.

A várható kezdőcsapat:

Diogo Costa – Sanusi, Carmo, Pepe, Mário – Franco, Grujic, Aquino – Eusáquio – Taremi, Namaso

Tippelde

Ha valóban ennyire tartalékosan tud felállni a Porto, akkor sok esélyt nem adok nekik. Véleményem szerint Conceicao megpróbálja őrizni a döntetlent, ami tökéletes lenne csapata számára. Az Inter mostanában több 1-0-s meccset is játszott, benne van, hogy most is csak szűken nyernek.

Mi azt mondjuk, ezen a találkozón két és fél gólnál kevesebb fog születni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső