Juventus – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 13.
2022. szeptember 14. szerda, 21:00 Juventus Stadium
Juventus
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Van azért gond a Juventusnál, nem is kevés, Massimiliano Allegri együttese az utóbbi időben ritkán tud mérkőzést nyerni. És ez legtöbbször az ő hibájuk, viszont a hétvégén megtörtént az első igazi VAR-botrány, amikor úgy vettek el egy szabályos gólt a Juventustól, hogy a videóbíró hatalmasat tévedett. Ez persze nem vigasztalja a torinóiakat, akik egyre jobban lemaradnak a bajnokságban az éllovasok mögött, és a BL-t is vereséggel kezdték meg. Mondjuk abban a vereségben semmi szégyellnivaló nincs, ilyen játékkal ki lehet kapni a Párizstól, akik idén talán még nagyobb eséllyel pályáznak a végső győzelemre, mint tavaly.

Az a Benfica érkezik hozzájuk, akik a múlt héten félgőzzel is simán győzték le a Maccabi Haifa együttesét. Külön dicséret ezért nem jár, hiszen hozták a kötelezőt, az izraelieket ebben a csoportban mindenkinek meg kell vernie, függetlenül attól, hogy hazai pályán vagy idegenben játszanak velük.

A Juventus – Benfica mérkőzés nem olyan egyértelmű, mint azt néhányan hiszik. A portugálok remek formában vannak, erős a keretük, és a Juve láthatóan azért tud hibázni. Akár otthon is…

Ennek megfelelően alakultak az oddsok, a hazaiak sikerére 2.20-at, a vendégekére 3.30-at, a döntetlenre meg 3.60 körül fizetnek a bukik.

Az előző fordulóban történt

Nem számíthattak könnyű mérkőzésre a torinóiak, hiszen Párizsba utaztak, a csoportfavorit PSG-hez. És nem is volt könnyű az összecsapás. Bár a végeredmény 2-1 lett, a franciák sok ziccert hagytak ki. Nagyban befolyásolta a játék képét az, hogy Kylian Mbappé már az első félidő első húsz percében duplázni tudott, onnantól kezdve a Juvénak támadnia kellett, amivel megnyílt az út a hazai kontrák előtt. Neymar zseniális volt, ahogy Mbappé is, bár rengeteg ziccert kihagyott, amivel eldönthette volna a mérkőzést. A vendégek részéről Arkadiusz Milik okozott némi bonyodalmat, majd a második félidőben a frissen beállt Weston McKennie a semmiből szépített.

Egyenlíteni már nem tudtak, nem is nagyon voltak meg a lehetőségeik (egy Vlahovic-fejesük azért volt, ami majdnem beakadt), örülhettek, hogy nem kaptak még egyet, egyre jobban kinyíltak, ahogy haladtunk előre. Max Allegri együttese emelt fővel térhetett haza, de nulla ponttal.

A Benfica a másik oldalon kötelező győzelem elé nézett, és már a mérkőzés elejétől fogva beszorították a Maccabi Haifát saját kapuja elé. Az izraeli csapat nem tudta saját játékát játszani, és csak idő kérdése volt, mikor szerzi meg a vezetést Roger Schmidt együttese.

Erre végül a második félidőben került sor, Rafa Silva lőtte be Grimaldo beadását. Az asszisztot adó balhátvéd néhány perccel később a forduló gólját szerezte, 18-19 méterről bombázta a labdát Cohen kapujába. Ezzel el is dőlt a meccs, innentől kezdve már a piros mezben játszó luzitánok sem erőltették annyira a támadásokat. 2-0-t mutatott a tábla a hármas sípszó felharsanásakor.

Juventus

Elképesztő jelenetek zajlottak le a Juventus – Salernitana mérkőzésen a hétvégén. Davide Nicola csapata már két góllal ment, kinézett egy újabb dühös este a zebráknak, ám hirtelen a csapat megtáltosodott, és előbb szépített, majd egyenlített is. Bremer szerezte a szépítő gólt, majd a 93. percben Leonardo Bonucci egy kihagyott tizenegyes után vette be Luigi Sepe kapuját. És még nem volt vége, mert a 95. percben Arkadiusz Milik fejesével átvették a vezetést. Nagy kő esett le a hazaiak szívéről, Milik annyira megfeledkezett magáról, hogy sárga lapja tudatában lekapta magáról a mezt, és ezért kiállították. És még mindig nincs vége, mert a VAR elvette a gólt, a piros lapot pedig érvényben hagyta. Ha ez még nem lenne elég, a VAR hibázott…

Ugyanis egyértelműen kiderült, hogy nem volt lesen Milik, amikor a gólt szerezte, csak a VAR nem kapott képet arról, hogy a rövid oldalon valaki belóg. Hatalmas hiba, ami ismét megmutatta, hogy ez a rendszer sem hibátlan.

A győzelemre, egy ilyen comebackre nagy szüksége lett volna a Juventusnak, ugyanis az utóbbi időben csak egyszer tudtak nyerni, öt találkozójukból három döntetlennel végződött, egyen pedig kikaptak.

Nincsenek jó formában, és látszik is a feszültség a játékosokon. Most kapnak egy újabb bizonyítási lehetőséget, de ez lesz az utóbbi idők legkeményebb hazai meccse.

És ha már hazai meccsek: A Juve eddig idén négy meccset játszott az Allianzban, ebből kettőt megnyertek, kettőn ikszeltek. Amikor gólt kaptak, egyszer sem tudtak nyerni.

Hosszú a sérültek listája az öreg hölgynél, kidőlt Paul Pogba, Ángel Di María, Kaio Jorge, Marley Aké, Wojciech Szczesny, kétséges a játéka Adrien Rabiot-nak és Manuel Locatellinek is.

Bár Miliket és Cuadradot is kiállították, itt az eltiltásuk nem érvényes, és természetesen mindketten ott lesznek a kezdőben.

Allegri a Salernitana ellen még 4-3-3-ban játszatta a fiait, ám egyesek szerint válthatnak 3-5-2-re, ahol Kostic és Cuadrado lesznek azok, akik fel és alá robotolnak majd a szélen. Milik kiérdemelte, hogy kezdő legyen, folyamatosan veszélyt jelent a kapura, Vlahovicban is mindig benne van a gól, ám Moise Kean nem sokat tesz hozzá mostanában a csapat előre jutásához, így ő a cserepadon kezdhet.

A három belső védő Danilo, Bremer és Bonucci lehet.

A várható kezdőcsapat:

Perin – Bonucci, Bremer, Danilo – Cuadrado, McKennie, Paredes, Miretti, Kostic – Vlahovic, Milik

Egymás elleni meccsek:

Az elmúlt pár évben gyakorta összefutottak, ám az utolsó meccsük is négy éve volt, így ebből a szekcióból most nem fogunk tudni fontos információkat kinyerni, pusztán a statisztika szerelmeseinek kedvezünk azzal, hogy felsoroljuk, milyen meccseket játszottak. Utoljára tehát 2018-ban meccseltek, felkészülési találkozó volt az, az ICC, amit Amerikában szoktak nyáron megrendezni. A találkozó 1-1-es döntetlent hozott, végül aztán tizenegyesekkel a Juventus győzött. Előtte a 2013/2014-es Európa-ligában találkoztak, akkor végül a Benfica nyert 2-1-es összesítéssel. Az előtte levő meccsek már annyira régen, voltak, hogy említésre sem méltók…

Előző meccs eredménye
2018.07.28.ICC
benfica
2:4
juventus
ICC
2014.05.01.Európa-liga
juventus
0:0
benfica
Európa-liga
2014.04.24.Európa-liga
benfica
2:1
juventus
Európa-liga
2012.08.01.Barátságos Mérkőzés
juventus
1:1
benfica
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benfica

Nem lehet mostanában elkapni Roger Schmidt együttesét, a Benfica most már tizennyolc győzelemnél jár, ha a nyári felkészülési meccseket is ide vesszük. A bajnokságban tehát hibátlanok, és a hétvégén sem sikerült megfogni őket, a Famalicao otthonában tudtak nyerni 1-0-ra. A győzelem kulcsa ismét Rafa Silva és Alex Grimaldo voltak, akik a Maccabi ellen is összehozták az első gólt. Ezúttal is a balbekk volt a feladó, és a támadó középpályás a befejező.

A mérkőzésen debütált a kölcsönkapott Julian Draxler, azonban annyira nem válthatta meg a világot, mivel a félidőben lekapták a pályáról. Nem valószínű, hogy a kezdőbe kerül. És őszintén szólva nincs is oka a változtatásra az edzőjüknek, ez a csapat így nagyon is rendben van.

Goncalo Ramos kicsit magasra tette a lécet az eddigi teljesítményével, így feltűnik egy gyengébb teljesítmény is. Az utóbbi időben a támadó leállt a gólgyártással, de esélytelen, hogy emiatt kiszoruljon.

A brazil kontingensnek nem jut hely a mérkőzésen, Lucas Verissimo mellett Joao Victor és Morato sérültek, így előfordulhat, hogy ismét Antonio Silva lesz majd Nicolás Otamendi párja a védelem közepén.

A Benfica egy újabb győzelemmel nagyot léphet a továbbjutás felé, de Schmidtnek egy dönteetlen is elég lehet.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Bah, Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Fernández – Neres, Rafa Silva, Joao Mário – Ramos

Tippelde

A Juve mindent meg fog tenni a győzelemért, és a Benficának elegendő egy pont is. Ebből így akár egy kevésbé veszélyes meccs is kisülhet, ahol kevés helyzet adódik. A vendégek dolga, hogy türelmesen játsszanak, nem szabad kitámadniuk.

Ezt a Juvét most el lehet kapni, a játékosok nincsenek kiemelkedő formában, az eredmények nem jönnek, egyre nagyobb a feszültség, ami ki is jött a hétvégén a salernói ellenfél ellen.

Szerintünk célszerű ezúttal a kevés gólra fogadni. A Benfica az utóbbi időben – az elmúlt öt meccsen – egy gólt kapott, amikor idegenben játszott, míg a Juventusnál kétszer lépték át a két és fél gólos határt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső