Juventus – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 28.
2021. szeptember 29. szerda, 21:00 Juventus Stadium
Juventus
vs
Chelsea

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A szerdai játéknap talán legnagyobb érdeklődést kiváltó mérkőzése a Juventus – Chelsea találkozó lesz. Mindkét együttes győzött az első körben, a Juve könnyedén, a Chelsea kicsit szenvedősen, de a lényeg a három pont.

Max Allegri újbóli regnálása nagyon nehezen indul, a bajnokságban csak mostanság sikerült megszerezni első győzelmüket, pedig már öt forduló lement a Serie A idei küzdelmeiből. A Chelsea sokáig veretlennek mondhatta el magát, ám szombaton a nagy rivális Manchester City el tudta hozni mindhárom pontot a Stamford Bridge-ről.

A fogadóirodák nagyon magas oddson kínálják a hazai győzelmet, szerintük a zebráknak nincs esélyük Thomas Tuchel együttesével szemben. Tény, a német alaposan összekapta a gárdát Frank Lampard után, elég csak annyit mondani róluk, hogy a Bajnokok Ligája címvédőiről van szó, és máris mindenki értheti, miért gondolják úgy a bukik, ahogy…

Ne húzzuk az időt, mert vár még ránk ezen kívül is két meccs, vágjunk bele!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Malmö – Juventus: 0-3

G.: Alex Sandro, Dybala, Morata

A Malmönek nem sikerült a csoda, lelkes közönségük előtt kaptak három gólt a Juventustól, akik sokkal koncentráltabban és agilisabban álltak a meccshez. Nem mondom, volt egy-két kósza helyzete a hazaiaknak is, de azt kell, hogy mondjam, még ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertek a vendégek.

A kezdők:

Malmö:

Diawara – Berget, Ahmedhodzic, Nielsen, Brorsson, Rieks – Bonke Innocent, Christiansen, Rakip – Birmancevic, Colak

Juventus:

Szczesny – Danilo, de Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Cuadrado, Locatelli, Bentancur, Rabiot – Dybala, Morata

Egy félidő elegendő volt Massimiliano Allegri együttesének ahhoz, hogy bebiztosítsa a győzelmét. Nem játszott alárendelt szerepet a Malmö, viszont hátul nagyon instabilak voltak, akkor rohant át rajtuk az öreg hölgy, amikor csak akart. A védelem hibát hibára halmozott, és semmi nem múlt azon, hogy Dahlin sérülés miatt kihagyta a találkozót, Diawara egyetlen vendég gólról sem tehetett.

Itt inkább a védők voltak a ludasak, akik például a meccs elején nem figyeltek eléggé Paulo Dybalára, Alvaro Morata zseniális labdáját azonban eltörte az argentin.

Bő tíz perccel később viszont már gólt ünnepelhettek, Alex Sandro talált fejjel a hálóba. A kis brazil nem sokkal később újfent betalálhatott volna, az a lövése viszont a baloldali kapufa mellett suhant el.

Próbálkozott közben a Malmö is, Rieks kísérlete kifejezetten biztató volt, ám nem sikerült az egyenlítés, helyette a félidő végén a svédek kaptak még kettőt.

Az elsőt egy tizenegyesből, amit Paulo Dybala értékesített. A történet előzménye pedig annyi volt, hogy Alvaro Moratát Lasse Nielsen állította meg szabálytalanul.

A lefújás előtt pedig egy remek kiugratás végén Morata higgadt befejezését láthattuk.

Ugyan a második félidőre összeszedték magukat a hazaiak, de ez annak is volt köszönhető, hogy a Juventus jelentősen visszavett a tempóból. Ettől függetlenül Moise Kean még betalált, ám azt a gólt a partjelző intésére a játékvezető nem adta meg.

Sima győzelem volt ez, a Juventusnak pedig nagy szüksége volt a sikerre, mert eddigi szezonjuk nem bővelkedett jó eredményekben.

Előző meccs eredménye
2012.11.20.Bajnokok Ligája
juventus
3:0
chelsea
Bajnokok Ligája
2012.09.19.Bajnokok Ligája
chelsea
2:2
juventus
Bajnokok Ligája
2009.03.10.Bajnokok Ligája
juventus
2:2
chelsea
Bajnokok Ligája
2009.02.25.Bajnokok Ligája
chelsea
1:0
juventus
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Zenit: 1-0

G.: Lukaku

Nehezebb ellenfél volt a Zenit, mint ahogy azt a Stamford Bridge-re kilátogató szurkolók szerették volna. Vagy amiben reménykedtek. A londoniak, a Bajnokok Ligája címvédője így is győzelemmel kezdte meg az új idényt, így aggodalomra semmi ok…

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James, Kovacic, Jorginho, Alonso – Mount, Zijes – Lukaku

Zenit:

Kritsyuk – Sutormin, Chistyakov, Rakitsky, Santos – Malcom, Wendel, Barrios, Kuzyayev, Claudinho – Azmoun

A mérkőzés előtt a játékosoknak lehetősége nyílt a szurkolóknak megmutatni a Bajnokok Ligája serleget, amit tavaly a Manchester City elleni győzelemmel szereztek meg, majd pár egyéni díjat is besöpörtek, ezeket Aleksandar Ceferin elnök adta át.

A mérkőzés első félideje nem hozott túlságosan jó játékot, helyzetet is alig, mi is nagyítóval kerestük a bemutatni érdemes eseményeket. Végül egy-egy lehetőséget találtunk. Időrendi sorrendben haladva a vendégeké volt az első, egy távoli lövéssel jelentkezett a Zenit, a labdát Yaroslav Rakitsky csavarta rá, de Edouard Mendy hasonlókat szokott reggelizni, nem is akadt torkán a falat.

A másik oldalon Mason Mount lecsúszott szöglete okozott vérnyomásemelkedést a drukkereknél, de gól ebből sem született. Mert a találkozó egyetlen találat a második játékrészben volt.

De mielőtt még a gólra rátérnénk meg kell említeni Hakim Zijes kapáslövését, valamint Antonio Rüdiger nagy szólóját, a német védő legalább ötven-hatvan méteren keresztül vezette a labdát, mindenkit lerázott maga körül, gólt érdemelt volna, ám a lövésre kicsit elfáradt és így a célzással is akadtak problémák.

Ezt követően viszont megtört a jég, egy szép fejesgóllal a Chelsea-nél volt az előny, César Azpilicueta beívelését Romelu Lukaku váltotta gólra a 69. percben.

Egyetlen komoly egyenlítési esélye volt a Zenitnek – miközben a kékek is bebiztosíthatták volna a győzelmüket -, azt Artem Dzyuba hagyta ki, aki csereként lépett pályára.

Összességében ez egy kifejezetten gyenge színvonalú találkozó volt, de ezek a kínok között megszerzett győzelmek jelentik sokszor a legtöbbet…

Összefoglalás

Max Allegri csapata négy mérkőzés óta veretlen, a Malmö elleni siker után pedig a Serie A-ban is beindulni látszik a szekér, még ha csikorognak is azok a kerekek. Ikszeltek az erős AC Milan ellen, verték 3-2-re a Speziát és 3-2-re a Sampdoriát. Ezek régen lehet, hogy könnyű győzelmek lettek volna, de ez a Juve most nem az a Juve.

Valahol megértjük a bukikat az oddsokat illetően, mivel Paulo Dybala és Alvaro Morata játékára is kevés esély mutatkozik, így minden valószínűség szerint a Dejan Kulusevski – Moise Kean páros fut majd ki a gyepre. Allegri nem számolhat még Kaio Jorge és Arthur játékára.

A másik oldalon is akadnak hiányzók, de őket azért könnyebb pótolni. Christian Pulisic már egy ideje sérült, most Mason Mount csatlakozott hozzá, de helyette ott van Zijes, Werner vagy Havertz, Reece James helyén amúgy is inkább Azpilicueta szokott játszani, Jorginhot pedig Mateo Kovacic pótolhatja. Vagy Saúl Niguez.

Eddigi BL-meccseinek a mérleg nem dőlt el semelyik irányba: Egyszer nyert a Juventus, egyszer a Chelsea, emellett két döntetlen született.

Mi azt gondolnánk, hogy a Chelsea ezúttal sem fog parádézni, a Zenitnél azért jóval erősebb csapat a Juventus, de a zebrák még nincsenek kint teljesen a vízből. Ráadásul komoly hiányzóik is vannak, ezért úgy döntöttünk, hogy a pénzünket a vendégek győzelmére tesszük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső