Legia Varsó – Flora: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 20.
2021. július 21. szerda, 21:00 Józef Piłsudski Stadium
Legia
vs
Flora

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Két, számunkra is ismerős csapat lesz a főszereplője a következő tippnek. Mindkét együttes első mérkőzéséről írtunk már, így valamennyire ismerhetjük őket, tudjuk, milyen új arcok érkeztek a csapathoz, kik távoztak, és hamarosan azt is megtudhatjátok, hogy hogyan jutottak el a második körig.

A Legia első meccsén nagyot csatázott, a norvég Bodo/Glimt ellen kettős győzelemmel jutott tovább, az idegenben elért 3-2 után otthon egy fokkal könnyebben, kapott gól nélkül nyert 2-0-ra. Épp ahogy megjósoltuk. Jött a Legia győzelem, jött az under 2,5…

A Flora szintén kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe, a máltai Hibernians ellen egy pillanatig sem forgott veszélyben a továbbjutás, a hazai 2-0-s sikert egy idegenbeli 0-3 követte.

Itt tartunk most, és az észteknek bizony alaposan fel kell kötni a gatyát, ha még egy kört menni akarnak, a Varsó ugyanis úgy tűnik, összeszedte magát. Vagy mégsem? A lengyel Szuperkupát épp a napokban bukták el a Rakow ellen, büntetőkkel. Kitérek majd erre is.

Kezdjük a Legia Varsó – Flora meccs beharangozóját!

Mi történt az első körben?

Kicsit bővebben kibontjuk, hogy csapataink milyen eredményekkel jutottak túl első ellenfelükön.

Legia Varsó

Czeslaw Michniewicz együttese fantasztikusan kezdte a norvégok elleni első mérkőzést, ugyanis már a második percben vezetést szereztek Luquinhas révén. Uralták az egész első félidőt, a hazai szurkolók minden bizonnyal nem voltak túl elégedettek, pláne akkor nem, amikor a félidő vége előtt Emreli góljával már 0-2 volt az eredmény. Kicsit visszahozta a reményeket, hogy Botheim fejese utat talált a lengyel kapuba közvetlenül a lefújás előtt, ám Emreli ismét betalált bő egy óra elteltével.

A csereként pályára lépő Pernambuco felpörgette a norvég csapatot, és teljesítményét egy góllal tette tökéletessé a brazil.

Ám Konradsen öt perccel később indokolatlanul kiállíttatta magát, így ugrott a lehetőség az egyenlítésre.

A hazai találkozó előtt azt tippeltük, hogy a védekezésben egyébként nagyon erős Legia kicsit összekapja magát, nem lesz sok gól, mégis magabiztosan jutnak tovább a lengyelek. Abszolút így történt minden.

Azért hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy tényleg tükörsima volt a meccs, a sárgamezes Bodo ugyanis rendkívül lelkesen játszott, és még helyzetekig is eljutottak, egy esetben például Botheim öt méterről lőtte ki az űrbe a labdát, ahelyett, hogy a kapuba helyezett volna.

A Legiánál Luquinhas volt nagyon aktív, sokszor bolondította meg a védőket, ám jó darabig nem volt szerencséje sem neki, sem a társaknak.

Aztán eljött a 40. perc és egy újabb őrületes cselsorozat végén gyönyörű gólt szerzett a brazil középpályás.

Nem adta fel a vendégcsapat, de úgy igazán nagy helyzet – mint mondjuk Botheimé – már nem született. Vagyis, de, egyet ki lehet emelni, a második félidő derekán már verve volt a védelem és a kapus is, Sebastian Tounekti fejese azonban lejött a felső kapufáról.

Természetes, hogy a vendégek kitámadtak, és a hosszabbításban a varsóiak lezárták a meccset, Johansson centerezését Tomas Pekhart… ügyetlenkedte be. De tényleg, nézzétek meg, erre nincs jobb szó. De annyira rossz volt a lövés, hogy így lett jó.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Flora

Úgy tűnik, Máltán nem olvassák a blogot, mert direkt jeleztük, hogy Rauno Sappinenre bizony oda kell figyelni, mert a kapu előtt rendkívüli módon életveszélyes. A Flora az első mérkőzésén, amit hazai pályán, Észtországban rendeztek meg a meccs egészében nyomott, hajtott, küzdött, miközben az esélytelenebb Hibernians minden energiáját az emésztette fel, hogy ne kapjanak gólt. Ez a statisztikából is egyértelműen látszik, a 90 perc alatt mindössze négy próbálkozásuk volt, ezek közül viszont egy sem találta el a kaput.

Szenvedett a Flora is, hiszen hiába a mezőnyfölény, hiába a rengeteg kapura lövési kísérlet, a 70. percben még 0-0-t mutatott az eredményjelző.

Majd jött a már említett Rauno Sappinen, a Flora gólvágója, és duplájával nem csak a meccset intézte el, de a továbbjutás sorsát is.

A visszavágó formaságnak tűnt. Igen, meg lehet egy párharcot fordítani kétgólos hátrányból, nem egy és nem két ilyen esetet láttatok ti is és mi is, de ebben a Hiberniansben ez egyáltalán nem volt benne.

A második mérkőzésen Sergei Zensov nyitotta meg a gólok sorát a 25. percben – öt perccel korábban még Igonen kapus védett be majdnem egy ártalmatlan, lecsúszott lövés/beadást -, aztán a 32. percben megint jött Rauno Sappinen, bolondot csinált a fél Hibs védelemből meg a kapusból is.

A pontot az I-re a Sappinen helyét elfoglaló Sten Reinkort tette fel, röviddel a pályára lépését követően kapott egy sárga lapot, majd rúgott egy gólt, a vége 0-3 lett.

Félő, hogy ennél könnyebb mérkőzése az észt csapatnak már nem lesz…

Összefoglalás

Mindkét együttesben van egy-egy olyan játékos, aki rendkívül veszélyes lehet a védőkre nézve. Rauno Sappinent nem hiába nézte ki több csapat, igazi nagybetűs Csatár a srác. És annál sokkal jobb, minthogy Iránba, a Traktor FC-be igazoljon…

A másik oldalon Luquinhas van csúcsformában, hamarosan őt egy európai topligában láthatjuk – szerintünk.

A szuperkupát tehát elbukta a Legia, méghozzá tizenegyespárbajban, de már az is csoda, hogy odáig eljutottak, a rendes játékidő tizedik percében a Rakow szerzett vezetést, és remekül védekeztek, egészen a 93. percig, amikor Emreli egyenlített. A pozitív hősből aztán negatív vált, ő volt az egyik, aki hibázott a párbajban – a másik Kapustka volt -, így a Rakow örülhetett a végén.

Egyértelmű, hogy a lengyelek számítanak favoritnak, ezt mi sem tagadjuk egyetlen pillanatig sem. A hazai győzelemre adott 1.20 körüli oddsban viszont semmi érték, ezért ezt, csak így nem ajánljuk. Izgalmasabb választás lehet, ha a gólokra, azon belül is a gólszámra fogadunk. A fogadóirodák 1.70 környékén adják az over 2,5-et, ami már kifizetődőbb lehet.

Illetve, van egy kissé merészebb tippünk is. Nagyon nem adnak esélyt a Florának, semmilyen szempontból, arra sem igazán, hogy képes lehet betalálni. Pedig erre bőven van esély szerintünk, és az, hogy mindkét fél gólt szerez már tényleg nagyon szép pénzt hozhat a konyhára.

Szóval, ez a mérkőzés inkább a gólokról szól nekünk, drukkolunk annak, hogy 2,5 gólnál több legyen a találkozón, valamint annak, hogy Sappinen egyszer el tudjon szaladni, mert a Legia biztosan kapuba talál majd. Egy 3-1-es hazai sikerrel kiegyeznénk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső