Lille – Sevilla: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 19.
2021. október 20. szerda, 21:00 Stade Pierre Mauroy
Lille
vs
Sevilla

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Jocelyn Gourvennec napjai meg vannak számlálva? Minden valószínűség szerint innen már nincs visszaút. A Lille bajnokcsapatból egyszerű középcsapattá vált idénre, akik a Bajnokok Ligájában két mérkőzésen összesen gyűjtöttek két pontot, míg a bajnokságban hibát hibára halmoznak. Az új vezetőedző menesztéséről már korábban is pletykáltak, ezek a hangok viszont felerősödtek a Clermont elleni hétvégi, hazai vereséget követően. Hiszen a címvédőt egy újonc tett helyre.

Mikor ez a cikk íródik Jocelyn Gourvennec még a Lille edzője. Nem lenne túl bölcs döntés egy fontos BL találkozó előtt meneszteni a mestert, de a Lille – Sevilla találkozó lehet a vízválasztó. Ha itt nyernek a hazaiak, Gourvennec marad. Ha nem? Akkor biztosan távozni fog…

A Sevilla úgyszintén nyeretlen eddig, a Salzburg elleni ikszet egy Wolfsburg elleni követte, így számukra is fontos lenne a három pont begyűjtése. Ők – az ellenféllel ellentétben – jól hangoltak a szerda esti összecsapásra, idegenben verték a Celta Vigo együttesét.

Lássunk hozzá!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Red Bull Salzburg – Lille: 2-1

G.: Adeyemi (2) ill. Yilmaz

A Lille jól játszott a Wolfsburg ellen, ám a gólszerzés nem sikerült számukra, így egyetlen ponttal kellett megelégedniük. Nem teljesen pontos, hogy a gólszerzés nem sikerült, hiszen Jonathan David a hálóba talált, csak előtte a labda elhagyta a játékteret teljes terjedelmével, így visszavonták a kanadai csatár gólját. Ezúttal semi villogtak a franciák támadói, a Salzburg pedig két tizenegyesgóllal nyerte a meccset.

A kezdők:

Red Bull Salzburg:

Kohn – Kristensen, Onguene, Wöber, Ulmer – Seiwald, Camara, Sucic – Aaronson – Okafor, Adeyemi

Lille:

Grbic – Djalo, Fonte, Botman, Gudmundsson – David, Benjamin André, Xeka, Gomes – Yilmaz, Weah

Az erre a mérkőzésre készített tippünkben végül arra jutottunk, hogy mindkét együttes a hálóba talál, de a végén majd az osztrákok örülhetnek. Ez tökéletesen működött, köszönjük szépen nekik az extra zsebpénzt!

Mint említettem, a Salzburg ismét csak tizenegyesből tudott kapuba találni, az első a sorban a 30. percben történt, amikor Noah Okafor szaladt el egy indítással, de az érkező Sven Botman elkaszálta őt a labdával együtt. A játékvezető a sípjába fújt, a védő pedig fel volt háborodva, mivel a labdát rúgta el. Ez igaz, csakhogy Okafor is kapott egy egészségeset.

A Sevilla elleni mérkőzésen három tizenegyest is kaptak az osztrákok, abból kettőt kihagytak. Most az akkor hibázó Karim Adeyemi legyőzte félelmeit és a labda mögé állt. Ivo Grbic érintésével a labda a hálóban kötött ki.

Tíz perccel később Rasmus Kristensen növelhette volna csapata előnyét, de csak a kapufát találta el, az ismétlést Maximilian Wöber az oldalhálóba vágta.

Már a térfélcsere után járunk, amikor a Salzburg megkapja a második büntetőjét. Ezúttal Burak Yilmaz volt a vétkes, aki a sorfalban állva vétett a szabályok ellen, egy szabadrúgásba belerakta a kezét. Karim Adeyemi, most már felbátorodva vállalta magára a büntető terhét, és ezúttal is betalált, 2-0.

A veterán korba lépő török később saját hibáját javítani tudta, a 62. percben. Oldalról végezhetett el szabadrúgást, és pontrúgásokban Burak Yilmaz kifejezetten jó szokott lenni. Most kapott egy kis segítséget, a hazai kapus, Philipp Köhn egész egyszerűen bevédte a lövést. Váratlan volt – ez igaz -, de ezen a szinten ezt védeni kellett volna.

Nem tudott közelebb zárkózni a Lille, Jocelyn Gourvennec továbbra is nyeretlen a Bajnokok Ligájában, csapata pedig szenved a Ligue 1 küzdelmeiben is, nagy gödörben van a címvédő.

Előző meccs eredménye
2006.03.15.UEFA Kupa
sevilla
2:0
lille
UEFA Kupa
2006.03.09.UEFA Kupa
lille
1:0
sevilla
UEFA Kupa
2004.12.15.UEFA Kupa
lille
1:0
sevilla
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg – Sevilla: 1-1

G.: Steffen ill. Rakitic

Az első mérkőzést látva Julen Lopetegui joggal reménykedhetett abban, hogy csapata nyerni tud a Volkswagen-Arénában, a Wolfsburg ritka gyenge játékkal rukkolt elő a Lille ellenében, örülhetnek, hogy egy pontot meg tudtak szerezni. Az itteni meccs nem volt épp a legjobb, a forduló meccsei közül a három legrosszabb közé sorolnám, és végül a Sevilla mestere örülhetett annak, hogy legalább egy pontot haza tudtak hozni.

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Bornauw, Roussillon – Guilavogui, Arnold – Baku, Lukebakio, Steffen – Weghorst

Sevilla:

Bono – Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuna – Jordan, Fernando, Papu Gomez – Suso, Rafa Mir, Ocampos

Kemény összecsapás volt, amelyen a futball helyett a keménykedés dominált. Helyzet a folyamatos játékmegszakítások miatt alig alakulhatott ki, az első félidő kifejezetten gyenge színvonalú játékot hozott. Az egész találkozón a bíró tízszer adott sárga lapot, és egyszer pirosat, az ilyen meccsek pedig általában nem a forintos megoldásokról és a szép gólokról szólnak. Ez most is bebizonyosodott.

Rafa Mir helyzete az egyedüli, amiről lehet beszélni az első 45 percből, a Wolvestól megszerzett támadó furcsa lövése nem okozott nagy veszélyt, mert a gólvonal előtt álló hazai játékos, Kevin Mbabu kivágta, mielőtt gond lehetett volna.

A második félidő elején aztán a semmiből szerzett vezetést a német együttes. A gólt Renato Steffen szerezte, aki a leghamarabb kapcsolt, amikor a labda a tizenhatoson belül flipperezett. Bono tehetetlen volt, itt inkább a védőket kell meginteni, amiért nem tudták eltakarítani onnan a labdát.

Határozottan jobban játszott a hazai csapat, mint a Lille ellen, Wout Weghorst, a csapat legjobb góllövője pedig eldönthette volna a három pont sorsát, ha 72. perces ziccere bemegy. Csakhogy nem ment be, mert Bono védeni tudott. A marokkóit lehet és kell is dicsérni, viszont a gyatra befejezés miatt volt lehetősége egyáltalán a hárításra.

A kihagyott ziccer megbosszulta magát, tíz perccel később Josuha Guilavogui megtaposta Erik Lamela lábát – a tizenhatoson belül -, így büntetőhöz jutottak a vendégek. Ivan Rakitic épp az ellenkező irányba lőtt, mint amerre Grbic vetődött, kiegyenlítettek a spanyolok.

Ráadásul a legvégén Papú Gomez még eltalálta egyszer a kapufát, akár három ponttal is gazdagodhattak volna a vendégek, de – ismét – meg kellett elégedniük eggyel.

Összefoglalás

A Lille szinte teljes kerete bevethető, a hazaiaktól Sven Botman mellett Léo Jardim fog hiányozni. Julen Lopetegui pedig Youssef En-Nesyrire, Joan Jordánra biztosan nem számíthat, illetve kérdéses a játéka Jules Koundénak. Amennyiben a francia válogatott játékosa nem tudja vállalni a játékot, úgy a középpályás Fernando húzódhat vissza a védelem tengelyébe.

Eléggé átrajzolhatja ez a Sevilla kezdőjét, mert akkor Fernandot is pótolni kell, így bekerülhet a kezdőbe Papú Gomez akár, elől pedig Rafa Mir mellett Erik Lamela és Lucas Ocampos rohamozhat. Egy biztos: A védő a Celta Vigo ellen nem játszott.

Amit a Sevilla 1-0-ra lehozott, a Lille pedig 1-0-s vereséget szenvedett a Clermont otthonában, ami miatt csak a 11. helyen állnak. A francia liga címvédője idén már négy bajnoki vereséget szenvedett el… Közben pedig hoznak jó eredményeket is, ilyen például a hazai 2-0-s siker az Olympique Marseille ellen.

A Lille eddig sem jeleskedett a gólokban, Burak Yilmaz, Jonathan Bamba és Yusuf Yazici cipelték hátukon a csapatot, Jonathan David viszont kezd beérni, a 21 esztendős kanadai a csapat házigólkirálya 6 találattal.

Ezt azért emeltem ki, mert a két nyeretlen együttestől inkább várunk egy kemény, küzdelmes mérkőzést, mint egy felszabadult, gólgazdag meccset, így első – és egyetlen – tippünk az, hogy 2,5 gól alatti eredmény születik majd. Elegendő megnézni az elmúlt hetek eredményeit ahhoz, hogy megértsük, miért döntöttünk így.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső