Liverpool – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 20.
2023. február 21. kedd, 21:00 Anfield
Liverpool
vs
Real Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az embernek kissé deja vu érzése van, ha a következő meccsünkre rátekint, ne féljetek, nem csak nektek. Megismétlődik a tavalyi döntő, a Liverpool, valamint a Real Madrid fog összecsapni kedd este az Anfield Roadon. Tavaly Párizsban döntötték el, melyikük a jobb csapat, végül a Real Madrid tizennegyedszer emelhette magasba a trófeát, a Poolnak pedig rövid időn belül meglett a második elvesztett fináléja a blancók ellen. Emlékezetes, hogy anno 2018-ban is kikaptak, azon a botrányos meccsen, ami derékba törte Loris Karius karrierjét, illetve amelyen a Sergio Ramos és Mo Szalah közt történtek megosztották a futballvilág edzőit, játékosait és szurkolóit.

Egyértelműen a Liverpool – Real Madrid számít a nap rangadójának, de még a nyolcaddöntők között is az izgalmasabbak közé tartozik, nem is meglepő, hogy a sportfogadás kedvelői is erre figyelnek leginkább.

Jürgen Klopp csapatának valójában idén már csak a BL-ben lehet sikerélménye, a bajnokságot elbukták, a kupákból kiestek, maradt egyedül a legrangosabb európai sorozat.

A Real esetén is hasonló a helyzet egy bizonyos szempontból. Egyre biztosabban kijelenthető, hogy a királyi gárda nem lesz bajnok, viszont messze nem olyan hektikus, kiszámíthatatlan, kétarcú csapat az övék, mint a vörösöké. És ez látszik a helyezésükön is a bajnokságban.

De most nem a bajnokság a lényeg, hanem a BL. Holnap este még minden bizonnyal nem dől el semmi, de tisztábban láthatunk, miután Kovács István durván háromnegyed tizenegykor lefújja a találkozót.

Az Unibetnél – meg mindenhol – a hazai csapat győzelmét tartják valószínűbbnek, 2.43 a Pool sikere, 3.55 a döntetlen, 3.00 a Real Madrid győzelme.

Liverpool

Korrekt dolog a vezetőség részéről, hogy az idei gyengélkedés ellenére megtartották Jürgen Kloppot. Hányszor láttunk már olyat, hogy egy gyengébb periódus után a vezetők első dolga kirúgni az edzőt, és minden egyes hibát rá fogni? Szinte mindig ez a helyzet. Lehet, hogy a most kialakult helyzetben benne van Klopp is, de azt is tudják az Anfield Roadon, hogy ő az, aki ki is tudja húzni a csávából a csapatot.

Két nagyon fontos győzelmet arattak a vörösök az elmúlt időszakban, mindkettő mentálisan jelenthetett sokat a játékosok számára. Előbb a városi rivális Evertont verték meg 2-0-ra, majd a hétvégén a Newcastle United otthonában győztek ugyanilyen eredménnyel. ezúttal Darwin Núnez és Cody Gakpo szerezték a gólokat. És mielőtt azt mondanátok, hogy azért tudtak csak nyerni, mert Nick Pope-ot kiállították, akkor elmondanám, hogy addigra már két góllal vezettek a vendégek…

Ettől függetlenül ez egy sikertelen szezon a Pool részéről, a hajrára, ha összeszedik magukat, véleményem szerint a BL-t már akkor sem érhetik el. Most a nyolcadik helyen állnak, hátrányuk a Tottenham csapatával szemben hét pont, de – és ez egy nagyon fontos de – két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Csakhogy még ott van a Brighton hasonló mutatókkal…

A BL-ben egy meccset leszámítva remekeltek, a Napoli ellen csúfos 4-1-es eredményt hosszú ideig vágták a fejükhöz. Onnantól viszont tökéletesen játszottak, és mind az öt maradék meccsüket megnyerték.

Ha valahol, hát az Anfielden van esélyük nyerni, mostanában nem kaptak ki, utoljára októberben verték meg őket saját közönségük előtt.

Már csak Arthur Melo, valamint Luis Díaz sérültek, Roberto Firmino bevethető, ahogy Diogo Jota is. Kétséges a játéka Darwin Núneznek, az uruguayi helyén Firmino kerülhet a csapatba Szalah és Gakpo mellé.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson – Bajcetic, Henderson, Fabinho – Szalah, Firmino, Gakpo

Egymás elleni meccsek:

Mint azt a bevezetőben is mondtam, a két csapat a Bajnokok Ligájában mostanában nagyon sokszor összefutott. Vegyük a tavalyi BL-döntőt, amelyet a Real Vinicius Jr. góljával 1-0-ra nyert meg (a meccs embere mégis inkább volt Thibaut Courtois). Előtte is gyakran találkoztak, 2021-ben a negyeddöntőben (akkor a Real 3-1-es összesítéssel jutott tovább), valamint a 2018-as BL-döntőben is a királyi gárda nyert.

A legutóbbi öt találkozásuk mindegyike a BL-ben volt, és ebből négyet a Real nyert meg, a Pool egyszer tudott hazai pályán döntetlent elérni. Az utolsó győzelemre a vörösök részéről 2009-ben került sor.

Előző 5 meccs eredménye
2022.05.28.Bajnokok Ligája
liverpool
0:1
real madrid
Bajnokok Ligája
2021.04.14.Bajnokok Ligája
liverpool
0:0
real madrid
Bajnokok Ligája
2021.04.06.Bajnokok Ligája
real madrid
3:1
liverpool
Bajnokok Ligája
2018.05.26.Bajnokok Ligája
real madrid
3:1
liverpool
Bajnokok Ligája
2014.11.04.Bajnokok Ligája
real madrid
1:0
liverpool
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid

A friss klubvilágbajnok annak köszönheti a legújabb trófeáját, hogy tavaly megnyerték a Bajnokok Ligáját. Ez a sorozat a Real Madrid számára mindig többet jelentett mindennél, így Carlo Ancelotti fiai ezúttal is gőzerővel készülnek.

A csoportkörben még nem volt gond, néhol ugyan megizzadtak és megszenvedtek, de igazából a csoportelsőségük egy pillanatig sem forgott veszélyben.

A bajnokságban viszont biztosan nem fognak címet védeni. Fogy az idő, és a Barca mostanában megfoghatatlan, az előnyük – a Real néha bemutatott gyengébb játéka miatt – immáron tizenegy pontra nőtt.

A fókusz így még inkább a BL-re kerülhet, Florentino Perez nem engedheti meg magának, hogy komoly cím nélkül zárjon a csapata. A szurkolók ahhoz nem igazán vannak mostanában hozzászokva.

A hétvégi, Osasuna elleni győzelmet három kulcsember, Toni Kroos, Karim Benzema és Aurélien Tchouaméni is kihagyta. Előbbinek gyomorproblémái vannak, az idei Aranylabdás kisebb sérüléssel, a friss VB-ezüstérmes pedig megfázással bajlódik.

Rajtuk kívül is lesz még hiányzó: Ferland Mendy biztosan kimarad.

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Carvajal, Rüdiger, Militao, Alaba – Modric, Camavinga, Ceballos – Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Tippelde

Talán kezd magára találni a Pool, és biztosan pusholja őket a tudat, hogy most már évek óta képtelenek legyőzni a Real Madridot. Hazai pályán meg kell próbálniuk nagy előnyt kiharcolni, mert idén idegenben borzalmasak.

Ennek a szurkolók örülhetnek a leginkább, kinéz egy szórakoztató meccs, amin még gólok is lesznek. Két és fél találat feletti eredményre számítunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső