Liverpool – Ajax: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 12.
2022. szeptember 13. kedd, 21:00 Anfield
Liverpool
vs
Ajax

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kicsit mintha fáradt lenne a Liverpool. Azt gondolom, a hétvégi szünet nagyon kellett a vörösöknek, hogy fejben kicsit összeszedjék magukat. A sok sérült ellenére nem így kéne a csapatnak szerepelni, lényegében csak erősödtek a nyár óta, de van, hogy beleszürkülnek a legjobbak a mezőnybe, és ennek eredményét láthatjuk most. Jürgen Klopp feladata az, hogy kirángassa csapatát a gödörből, ahová mentálisan kerültek. A Bajnokok Ligája első fordulójának egyik legnagyobb arányú vereségét szenvedték el a múlt héten, közben a bajnokságban sem nagyon megy a játék, lassan már most annyi pontot szórtak el, mint az egész tavalyi idényben.

Nem lesz könnyű dolguk… Az ellenfél az Ajax, amely sorra nyeri a meccseit, és amelynek meg sem kottyant, hogy edzőjük és több kulcsjátékosuk is távozott Amszterdamból. Gólt sem kapnak mostanában, ellenben kiütik ellenfeleiket.

Oké, a Rangers, a Cambuur, az Utrecht, a Sparta Rotterdam vagy a Heerenveen nem összehasonlítható a Poollal, de azért sokatmondó az Ajax szereplése mostanság.

És ennek már a fele sem tréfa. Amennyiben a tavalyi döntős nem tud nyerni, ismét felerősödhetnek azok a hangok, akik szerint Jürgen Klopp helyére valaki olyan kell, aki még tudja motiválni a fiúkat. Mondjuk nem sok jobb motivátort „ismerek”, mint a németet, de hát… Van erre mifelénk egy mondás, hogy még a „legjobb nőt is unja valaki”. És ezt egy kissé kevésbé szofisztikáltabb módon szokták mondani… Lehet párhuzamot vonni a két dolog között, és valóban, hiába a világ egyik legjobb edzője, ha nem tud megújulni.

Sokat segítene, ha teljes kerettel vághatna neki a hazai csapat a meccsnek, de ez nem fog összejönni. És ez rontja is az esélyeiket, de a bukmékerek szerint nem annyira, hogy ne ők legyenek a favoritok. 1.50 körüli pénzt fizetnek a sikerükre, míg az Ajaxéra 5-szöröst, a döntetlenre szintén.

Következzen a Liverpool – Ajax találkozó!

Az előző fordulóban történt

Elképesztő vereséget szenvedett a Liverpool csapata a múlt héten, a Napoli vendégeként már egy félidő után égtek, mint a Reichstag. Jürgen Klopp együttese halovány játékot mutatott, a csatárok csak lézengtek a pályán, a védelem pedig ostoba hibákat hozott össze, amiből jó párat a Napoli ki tudott használni. Már az első félidőben 3-0 volt az állás, majd közvetlenül a második elején a különbség négyre nőtt.

A becsületet Luis Diaz gólja mentette meg valamennyire, de még ez a 4-1 is nagyon ciki attól a csapattól, amelyik tavaly még döntőt játszott…

A másik mérkőzésen az Ajax együttese rendkívül sima meccset játszott, a gyenge Glasgow Rangers nem tudott komoly ellenállást mutatni. A hollandok már az első félidőben három góllal vezettek, előbb Edson Álvarez bólintott a kapuba, majd jött Mohammed Kudus, és bombagólt ragasztott McLaughlin kapujába. Egy perccel később Steven Berghuis is betalált, és el is dőlt a mérkőzés.

Giovanni van Bronckhorst csapata nem is nagyon tudott mit kezdeni a közben már a sebességből visszavevő hollandokkal szemben, csak annyit, hogy kaptak még egy gólt. Jack nagy hibáját Steven Bergwijn használta ki, így alakult ki a 4-0-s végeredmény.

Liverpool

Nagy szükség volt erre a kis pihenőre a Liverpoolnak, de ezt már említettem. A hétvégi elmaradt fordulóban volt idő, hogy a sérültek közelebb kerüljenek a visszatéréshez, hogy a pályán levők egy kicsit elgondolkozzanak, és Jürgen Klopp is gondolkozhatott azon, hogyan lehetne kimászni ebből a gödörből. Merthogy gödörben van a csapat. A BL-ben elért 4-1 remekül rámutatott erre, de már előtte is látszott. A pontvesztések a PL-ben, a Manchester United elleni vereség… A Bournemouth elleni fölényes győzelem és a Newcastle elleni szerencse csak tüneti kezelés volt, a probléma gyökerére viszont még mindig nem talált megoldást a mester. Vagyis persze, megvan a kiváltó ok, a rengeteg sérült.

Klopp csapatából nem kevesebb, mint nyolc játékos fog hiányozni most is, azonban többségük nem stabil kezdő. Ibrahima Konaté beférne, ahogy Jordan Henderson is, a többieket azonban lehet pótolni: Calvin Ramsay, Naby Keita, Alex Oxlade Chamberlain, Caoimhin Kelleher és Fábio Carvalho játékára nem sok esély van.

Viszont itt van újra Thiago Alcantara, aki nagyot lendíthet a csapat játékán, Joel Matipra is feladat vár, kétlem, hogy a Napoli elleni teljesítménye után Joe Gomez a kezdőbe kerülne.

A Roberto Firmino – Darwin Núnez csörte kérdéses még, a brazil jól helyettesítette az uruguayit, amíg az eltiltását töltötte, de mostanában már ő sem teljesít olyan jól. Vannak, akik a kezdőbe várják Diogo Jotát is, aki nagyon a háttérbe szorult Luis Diaz érkeztével. És a kolumbiai ezúttal is a kezdőben lesz, Mo Szalahval egyetemben.

Muszáj lenne győzni, hazai pályán, egy komoly vereség után. Még ennyi hiányzóval is. Az Ajaxot nehéz lesz megfogni, láttuk őket az első körben, és keményen odatették magukat. És most is hasonlóra számíthatunk tőlük.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Elliott, Fabinho, Thiago – Szalah, Núnez, Diaz

Egymás elleni meccsek:

Nem sokszor találkoztak, összesen négyszer. Volt két korábbi meccsük, amik már húszévesek, az lényegében egy barátságos kupa volt, nem is fecsérelnénk rá a szót. Két másik meccsüket 2020-ban játszották, a csoportkörben kerültek össze az Atalanta és a Midtjylland társaságában. A Pool nyerte a csoportot, az Ajax a harmadik lett, kettejük meccseit pedig az angolok nyerték meg, mindkettőt 1-0-ra.

Előző meccs eredménye
2020.12.01.Bajnokok Ligája
liverpool
1:0
ajax
Bajnokok Ligája
2020.10.21.Bajnokok Ligája
ajax
0:1
liverpool
Bajnokok Ligája
2003.08.01.Barátságos Mérkőzés
ajax
0:0
liverpool
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ajax

Megint egy olyan Ajaxot láthatunk, mint néhány éve, amikor a holland együttes egy hajszálnyival maradt le a döntőről. Lehet, hogy ők képesek lettek volna megverni a Liverpoolt a fináléban, de a Tottenham ellen az utolsó pillanatban egy Moura-góllal kiestek.

A mostani első körös teljesítményük alapján joggal gondolhatjuk, hogy tovább fognak jutni, kemény csata lesz majd a Pool, a Napoli és az Ajax között. Sokat számít, hogy most milyen eredményt tudnak elérni.

Ami a formájukat illeti, az lehengerlő, Alfred Schreuder együttese az utóbbi tíz meccséből nyolcat megnyert, zsinórban hét mérkőzés óta csak győznek. A hétvégén a Heerenveen csapatát ütötték ki otthon, az eredmény 5-0 lett, betalált a kapuba Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Brian Brobbey, valamint Mohammed Kudus kétszer.

Utóbbi játékos remekelt a Rangers ellen, így most is ő lesz majd a kezdőben, mellette Bergwijnnel és Tadiccsal. A középpályán kap így szerepet Berghuis, valamint Álvarez és Taylor, de Schreuder egészen feldobhatná a kezdőt, a támadók és a középpályássor is nagyon bő, tud rotálni a mester, még nem beszéltünk Grillitschről vagy Ocamposról, esetleg Brobbey-ról…

A védelem megint adott, egyedül az kérdéses, hogy Calvin Bassey tud-e játszani? A védő kapott egy rúgást a bajnokin, de elvileg keddre már felépül. Mohamed Ihattaren, valamint Owen Wijndal az a két játékos, akit nem láthatunk majd a pályán.

A várható kezdőcsapat:

Pasveer – Rensch, Timber, Bassey, Bling – Berghuis, Álvarez, Taylor – Tadic, Kudus, Bergwijn

Tippelde

Nehéz megmondani, mi várhat a csapatokra kedd este. Az biztos, hogy a hazaiaknak kell jobban a pont, viszont a vendégek telve vannak önbizalommal. Ebből kisülhet egy remek, gólgazdag összecsapás is, amire a bukmékerek is számítanak.

Meg mi is. Bár nem túl magas az odds, azért még mindig megéri arra tenni, hogy mindkét csapat gólt szerez, és szerintem az over 2,5 is elég valószínűnek tűnik. Meg még talán az over 3,5 is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső