Liverpool – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 02.
2021. november 03. szerda, 21:00 Anfield
Liverpool
vs
Atletico Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A szerdai nap nagy rangadóját az Anfield Roadon rendezik, itt lesz este kilenctől a Liverpool – Atletico Madrid találkozó. A vörösök legutóbb nyerni tudtak a Wanda Metropolitanoban, igaz, ehhez szükség volt Antoine Griezmannra is. A Barcától visszatérő csatár két gólja után MMA harcost játszott, ami miatt a kiállítás sorsára jutott. Az Atletico játékosai önmagukat verték meg. Az első félidőt szinte átaludták, majd feltámadtak, egyenlítettek, emberhátrányba kerültek, aztán még egy tizenegyest is ajándékoztak az angoloknak. De erről hamarosan úgyis olvashattok.

A csoprotban még semmi nem dőlt el, egyelőre az látszik biztosnak, hogy a Pool tovább fog jutni. Kilenc pontjuk van, hibátlan mérlegük, és ha holnap este nyernek – és mondjuk a Milan veri a Portot, amire van esély -, akkor mindennek vége, elkel az első hely.

Diego Simeone és csapata szempontjából nem lenne rossz, ha a Milan valóban verné a Portot, mert akkor egy Angliában szerzett vereség után is bőven maradna esély a második helyen való továbbjutásra.

Kifejezetten alacsony az odds Jürgen Kloppék győzelmére. Ami valahol érthető, a vörösök nem is olyan régen még az Old Traffordon vágtak egy ötöst a házigazda Manchester Unitednek. Jó formában várják a találkozót – még akkor sem engedek ebből, ha a hétvégén csak ikszeltek hazai pályán a Brighton ellen.

Attól nem félünk, hogy a meccs unalomba fullad, a Liverpoolnak nem szokása behúzódni saját kapuja elé, az Atleticonak pedig úgy kell a pont, mint faluba a villany.

Jöjjön a Liverpool – Atletico Madrid találkozó előzetese!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Atletico Madrid – Liverpool: 2-3

G.: Griezmann (2) ill. Szalah (2), Keita

A mérkőzés előtt mindössze annyit ajánlottunk nektek, hogy a jó formában levő Liverpool győzelmét tegyétek meg. Kockázatos volt, mert legyen bármilyen jó a forma, legyen bárki az ellenfél, a Wanda Metropolitanoban nagyon nehéz nyerni. Nagyon nehéz volt a Liverpoolnak is, de végül három ponttal gazdagodtak. Mi pedig elégedettek lehettünk…

A kezdők:

Atletico Madrid:

Oblak – Trippier, Felipe, Kondogbia, Hermoso – Lemar, De Paul, Koke, Carrasco – Griezmann, Joao Félix

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Keita, Henderson, Milner – Szalah, Firmino, Mané

Nagyon mozgalmas első félidőnek lehettek szemtanúi azok, akik valamilyen formában követték a meccset. Már ebben a periódusban négy gólt láthattunk, kettőt a Liverpool, kettőt az Atletico Madrid szerzett.

A 8. percben született az első gól, Mohamed Szalah ismét parádézott, most a jobb oldalról tört egyre beljebb, végül még azelőtt lőni tudott, hogy az egyik piros-fehér csíkos szerelni tudta volna. A lapos lövés irányt változtatott egy kissé a középen helyezkedő James Milneren, így vált védhetetlenné Jan Oblak számára.

Eltelt a meccsből újabb öt perc, a Liverpool pedig ismét a hálóba talált. Ezúttal Naby Keita volt a gólszerző, hatalmas gólt rúgott a guineai, kapásból, 16 méterről, Oblaknak esélye sem volt…

Az Atletico persze nem adta fel, és a félidő derekára visszajöttek a meccsbe. Antoine Griezmann törlesztett egy kicsit a szurkolók felé, akik még mindig nem tudták megbocsátani neki, hogy anno a Barcelona kedvéért elhagyta a matracosokat. A 20. percben Koke lapos lövésébe közelről tette bele a lábát a francia, nélküle a labda mellé szállt volna, így viszont a jobb alsóban kötött ki, 1-2.

A góltól felbátorodtak a hazaiak, és negyedórával később az eredményjelzőn már két darab kettest láthattak a nézők. Joao Félix érdeme volt a gól, aki egy kis szólót követően passzolt Griezmannhoz, aki a labdaátvételével becsapta Joel Matipot, majd begurította a colchonerok egyenlítő gólját.

A fordulást követően Sadio Mané majdnem újra az angolokat juttatta előnyhöz, fejese után Oblaknak kellett nyújtóznia, viszont a szlovén tökéletesen megoldotta a feladatát, és mentett, maradt a 2-2.

Ezután történt a mérkőzést leginkább befolyásoló jelenet, Antoine Griezmann piros lapja. A két gólt szerző támadó talppal kínálta meg Roberto Firmino arcát, noha a brazil ezt nem kérte. Az MMA meccseken (sem) látható rúgás vége egy azonnali kiállítás lett, amit még a sértett sem nagyon vitatott, mindössze annyit magyarázott a német játékvezetőnek, hogy nem látta érkezni ellenfelét. Mindez nem számított.

A 76. percben ismét Siebert játékvezető alkotott, de ezúttal sem hibázott, amikor a sípjába fújt. Mario Hermoso és Diogo Jota a tizenhatoson belül ütköztek össze, ami miatt a bíró tizenegyest ítélt. Mo Szalah állt a labda mögé, és 3-2-re alakította az állást.

Izgalmasan alakult a meccs vége, mivel az Atleti is kapott egy tizit, de a német később saját magát felülbírálta, és nem adott tizenegyest a matracosoknak, amit persze nagy felháborodás követett.

A vége így 2-3 lett, a Liverpool továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a B jelű csoportot.

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.19.Bajnokok Ligája
atletico madrid
2:3
liverpool
Bajnokok Ligája
2020.03.11.Bajnokok Ligája
liverpool
2:3
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2020.02.18.Bajnokok Ligája
atletico madrid
1:0
liverpool
Bajnokok Ligája
2017.08.02.Audi Kupa
atletico madrid
5:4
liverpool
Audi Kupa
2010.04.29.Európa-liga
liverpool
2:1
atletico madrid
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Az Atletico Madrid a hétvégén a Fradi EL ellenfelét fogadta hazai pályán, a mérkőzésről mi is beszámoltunk. Két tippet adtunk, melyből az egyik jött be, a két és fél feletti gólszám. Sajnos túlbecsültük a Betist, akik egyszer sem tudtak betalálni, az Atletico viszont háromszor is. A gólokat Yannick Carrasco és Joao Felix szerezték, illetve Germán Pezzella betalált saját kapujába.

Ezzel az Atleti megelőzte a sevillai zöld-fehéreket, 22 pontjuk a negyedik helyre elég, de az első hely is egyetlen győzelemnyire van.

A Pool viszont botlott, hazai pályán nem bírtak a Brighton együttesével, pedig 25 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert Jordan Henderson és Sadio Mané révén. A 34. percben kezezés miatt a VAR megfosztotta őket egy harmadiktól, a Brighton pedig ezen felbátorodva előbb az első félidőben szépített, majd a második közepén egyenlített.

Mivel a Chelsea nyerni tudott, így még jobban elhúztak a vörösöktől, előnyük most 3 pont.

A hétvégén Firminoékra kemény meccs vár, a West Hamet kéne valahogy megverniük idegenben, míg a spanyolok a Mestallába látogatnak, ahol a rossz formáját a Villarreal ellen megszakító Valencia lesz az ellenfél.

Összefoglalás

Naby Keita a Manchester United ellen kapott egy csúnya rúgást, Paul Pogba szerelési kísérlete csúszott el nagyon, a középpályást hordágyon vitték le, azt hittük, nagy a baj. A Preston elleni Ligakupa meccset ki is hagyta, ám a Brighton ellen újra a kezdőben kapott helyet. És pályán volt egészen a 20. percig, amikor Oxlade-Chamberlain váltotta. Rá nem számíthat Klopp, illetve a lábtörést szenvedő Harvey Elliotra. Kloppnak most nem a védelem, hanem a középpálya okozhat fejfájást, mert Thiago Alcantara és Fabinho is sérültek, valamint kiesett James Milner is. Három bevethető játékosa van így a németnek: Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones és Jordan Henderson.

A Szalah – Mané – Jota – Firmino négyesből csak az egyiptomi helye tűnik biztosnak, Klopp előszeretettel rotálja a másik három csatárt.

Az Atletinél Marcos Llorrente, Thomas Lemar és Geoffrey Kondogbia sérültek, Antoine Griezmann pedig eltiltását tölti majd a füles miatt, amit lábbal helyezett el az ellenfél arcán.

Az Atleti a biztos védekezés mellett nem szabad, hogy elhanyagolja a támadásokat, Diego Simeone feladata az lesz, hogy megtalálja az egyensúlyt. A vereség katasztrófával nem járna, de azért egy (vagy három) pont megszerzése esetén közel kerülnének a legjobb 16-hoz.

Ehhez persze a Poolnak is lesz egy-két szava, szerintünk a legreálisabb tipp az, hogy mindkét fél a hálóba talál. Csakúgy, mint legutóbb!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső