Liverpool – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 23.
2021. november 24. szerda, 21:00 Anfield
Liverpool
vs
Porto

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Négy meccs vár még ránk a mai nap folyamán, egytől egyig minőségi rangadók a Bajnokok Ligájában. A Liverpool – FC Porto mérkőzéssel folytatjuk, ahol a B csoport első és második helyezettje feszül egymásnak. A Liverpool számára érdektelen a találkozó, ha mindkét hátralévő meccsüket elveszítik, akkor is első helyen végeznek, köszönhetően annak, hogy ez eddig egyszer sem hibáztak. Imponáló a mérleg, még imponálóbb a játék, amit hétről hétre bemutatnak nem csak itt, a BL-ben, hanem a bajnokságban is. Nyilván egy-két baki be-becsúszik, de hát kinél nem?

A Porto számára legalább egy döntetlen jó lenne, amire – így, hogy a Poolnak már mindegy – van is esély.

Bármi is legyen a mérkőzés eredménye, a luzitánok sorsa a saját kezében lesz. Hogy miért? Mert az utolsó körben hazai pályán fogadják az Atletico Madridot. És teljesen mindegy, hogy ma nyernek-e vagy veszítenek, ha ott, a Dragaoban, két hét múlva győzedelmeskedni tudnak.

Persze, Conceicao és a srácok is örülnének, ha nem lenne ennyire kiélezett az utolsó kör, ezért meg fognak próbálni csodát tenni az Anfield Roadon. Mert manapság a Pool legyőzéséhez kis híján tényleg csoda kell…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Liverpool – Atletico Madrid: 2-0

G.: Jota, Mané

Parázs összecsapást játszott az Atletico Madrid és a Liverpool az előző fordulóban, a Wanda Metropolitanoban gyorsan kétgólos előnyre tettek szert a vörösök, amit aztán Antoine Griezmann egymaga eltüntetett egy duplával. Azután magát tüntette el egy kiállítással, így végül az angolok egy tizenegyesgóllal visszavették a vezetést, és meg is tartották. Ekkora izgalmak most nem voltak, de két gyors liverpooli gól, valamint egy kiállítás igen. És sajnos Atleti gólt sem láthattunk, így a BTTS-re való fogadásunk vesztesen zárult.

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, van Dijk, Matip, Tsimikas – Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Henderson – Szalah, Jota, Mané

Atletico Madrid:

Oblak – Felipe, Giménez, Hermoso – Trippier, Correa, De Paul, Koke, Carrasco – Suárez, Joao Félix

Nem túl nagy meggyőződéssel és elánnal vágott neki a meccsnek a vendégcsapat, ami nem meglepő, ebben az idényben Kloppékat még senki nem tudta elkapni, az Anfield pedig egy félelmetes stadion. Ennek megfelelően a Liverpool irányított, és hamar megszerezte a vezetést. A 13. percben a Pool a jobboldalon támadt, Trent Alexander-Arnoldhoz került a labda, aki – miután felnézett – középre ívelt. Bent középen két védő között kibújt Diogo Jota, majd fejjel Jan Oblak kapujába juttatta a játékszert, 1-0.

A védők egymást hibáztatták, a kapus mindkettejüket, valóban elég egy minimális kihagyás a Pool ellen, és máris kész a gond…

Alig pár perccel az első gólt követően ismét támadtak a hazaiak, és ebből az akcióból is gól született. A gólpassz ismét Trent Alexander-Arnold nevéhez fűződik, bár ezúttal a szélső védő inkább lőni akart, semmint beadni. A lövése gyengén gurult a kapu felé, Oblaknak nem okozott volna felszedni a labdát, de Sadio Mané jött, és belsővel egy kis lendületet vitt az akcióba. Belsőzése után a bogyót a hálóból kellett kiszedni.

Az első félidőhöz tartozik még egy kiállítás, ismét a spanyolok fogyatkoztak meg, a 36. percben Felipe a félpályán – véletlenül – taposott rá Mané sarkára, amit a játékvezető nem díjazott, kiállította a védőt.

Gondolhatták a hazaiak, hogy innentől nem lehet gond, és igazuk lett. A lefújás előtt Mohamed Szalah még egyszer próbálkozott, csavarását Oblak tolta félre, aztán jött a félidő.

A mérkőzés ritmusát továbbra is a Liverpool dikálta, újabb gólt viszont már nem tudtak szerezni. Diogo Jota járt ehhez közel, igazából hálóba is talált a csatár, ám előtte lesről indult meg, ami miatt a gólt végül érvénytelenítették.

Ugyanígy járt Luis Suárez is, az uguruayi támadó egy társtól visszafejelt labdát lőtt el kapásból 18 méterről. Hiába jutott át a gólvonalon, a VAR ismét bejelentkezett. Ismét jogosan, maradt a 2-0.

Ezt követően lassan az Atleti is elkönyvelte, hogy ezen az estén ki fog kapni, a Pool pedig elégedetten summázta, hogy innen már nem kaphatnak ki. Nem is kaptak.

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.28.Bajnokok Ligája
porto
1:5
liverpool
Bajnokok Ligája
2019.04.17.Bajnokok Ligája
porto
1:4
liverpool
Bajnokok Ligája
2019.04.09.Bajnokok Ligája
liverpool
2:0
porto
Bajnokok Ligája
2018.03.06.Bajnokok Ligája
liverpool
0:0
porto
Bajnokok Ligája
2018.02.14.Bajnokok Ligája
porto
0:5
liverpool
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AC Milan – FC Porto: 1-1

G.: Mbemba (ög) ill. Diaz

Nagyon jól ment a szekér az AC Milannak az olasz bajnokságban, viszont a Bajnokok Ligájában csak szenvedtek. Sokan gondolták, hogy a Dragaoban lejátszott 1-0-s vereség egy olyan baki, amit a San Siroban orvosolni tudnak majd Giroud-ék. Ez a sok ember mind tévedett, a Porto elvitt egy nagyon fontos pontot Olaszországból.

A kezdők:

AC Milan:

Tatarusanu – Calabria, Tomori, Romagnoli, Hernández – Tonali, Bennacer – Saelemaekers, Brahim, R. Leao – Giroud

FC Porto:

Diogo Costa – Joao Mario, Pepe, Mbemba, Sanusi – Otávio, Grujic, Sergio Oliveira, Diaz – Evanilson, Taremi

A múltkori meccs hőse Luis Diaz volt, a szélső sérüléséből felépülve a kezdőben találta magát, és hatalmas kedvvel futballozott, gólt szerzett. A Milan ebből tudhatta volna, hogy érdemes odafigyelni a játékosra, mégsem tették. Már az ötödik percben hátrányba kerültek, mivel Bennacertől Marko Grujic vette el a labdát, a középpályás nem volt elég körültekintő, nem látta, hogy a Liverpoolt is megjárt középpályás őt támadja. Az eset vége az lett, hogy Grujic elpöckölte a labdát, bevezette a tizenhatoson belülre, majd a balján üresen érkező Diaz elé passzolt, ő meg be a kapuba.

Negyedórával később Sergio Oliveira beadására ketten is felugrottak, Mbemba és Grujic, utóbbi fejelhetett, Ciprian Tatarusanu beleért a labdába, és még szerencséje is volt a hazaiaknak, mert a hosszún két luzitán várt gólra éhesen, akik a kapus érintése miatt lemaradtak.

A 33. percben Theo Hernández labdaszerzése után Olivier Giroud mutatta meg, hogy távolról is tud veszélyes lenne, jobb felsőbe tartó lövését a Marchesínt helyettesítő Diogo Costa védte.

Szusszanás után Pepe passzát Evanilson fejelte a kapufára – ha ez bement volna, a meccsnek vége, abból már nem tudott volna felállni a rossoneri. Így viszont sikerült. Egy kissé érdekes szituáció végén Pierre Kalulu erőből belőtt labdájába Chancel Mbemba tette bele a lábát. Így próbálta megakadályozni, hogy a hosszún érkező Milan játékos gólt szerezzen. A dolognak két szépséghibája volt. Mbemba mögött nem érkezett senki, illetve a belső védő lábáról a kapuba vágódott a labda.

A meccsen több gól nem született, így a hazai győzelem – sajnálatunkra – elmaradt. A Milan két meccs alatt egy pontot szerzett csak a Portotól, ami megsüvegelendő teljesítmény.

Összefoglalás

Kezdődik! – gondolhatja magában Jürgen Klopp. Tavaly egy nagyon komoly, egész éven át tartó sérülési hullámot kapott a nyakába a német mester, és a történelem ismétli önmagát, megint kidőlni látszik a fél csapat. Szerencsére most nem egész szezonra meg hónapokra dőlnek ki a játékosok, bár Harvey Elliott például idén már nem léphet pályára.

Roberto Firmino, Joe Gomez, Curtis Jones szintén nem bevethető, illetve erősen kérdéses az állapota az alábbi játékosoknak: Divock Origi, Jordan Henderson, Neco Williams, James Milner, Naby Keita, Diogo Jota és Andy Robertson.

A másik oldalon egyetlen hiányzóval sem kell számolnia a vezetőedzőnek. Marchesín hiába jött helyre, a BL-ben továbbra is Diogo Costa véd, aki most jóvá teheti azokat a bakikat, amiket az első, Pool elleni mérkőzésen elkövetett. Hihetetlen potyákat kapott a kapus, mentségére legyen mondva, hogy a védők szintén ritka gyenge teljesítményt nyújtottak.

A kezdőt illetően nem várok változást, az alapcsapat megvan, a Milan elleni ikszet kiharcoló csapatnak van a legnagyobb esélye az Anfielden.

Nem kizárt, hogy Klopp több fiatalnak is esélyt ad, részben kényszerből, részben pedig azért, mert az első helyüket már senki nem veszélyezteti. Egyfajta vegyes csapat lesz ez a rutinosokból, és az ifjakból. Ha Neco egészséges, játszani fog, középen Nate Phillips szintén. Középen, valamint elől a kevesebb lehetőséget kapó labdarúgók közül Origi, Minamino is játszhat.

Ez talán veszélyes, de remek alkalom ez a portugálok számára, hogy elkapják a Pool grabancát. És simán lehet, hogy meg is fogják tenni. Mi megpróbáljuk, adunk egy esélyt az FC Portonak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső