Liverpool – Napoli: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 31.
2022. november 01. kedd, 21:00 Anfield
Liverpool
vs
Napoli

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Teljesen kiismerhetetlenné vált a Liverpool együttese. Bárkit megvernek és bárkitől kikapnak. Nincs minden rendben az együttesnél, egyáltalán nincs, ám lehet, hogy csak a csapat szombat esti eredménye miatt vagyok ennyire pesszimista a vörösökkel kapcsolatban.

A minimális céljuk a BL-ben már megvan, pedig a második forduló után még azt mondtam, ez elég necces lesz. Aztán nem lett… A Napoli elleni csúnya vereséget követően legalább itt hozták a meccseiket, ami azt jelenti, hogy ott lesznek tavasszal is a Bajnokok Ligájában. De még nem tiszta, hogy az első vagy a második helyen.

Holnap este Liverpool – Napoli mérkőzést rendeznek, és Mohamed Szalahéknak akkor van esélyük az élen végezni, ha legalább négy góllal megverik Luciano Spalletti fiait. Ami – tekintve, hogy a Napoli idén még nem is kapott ki – irreálisnak tűnik. Lehet, hogy nyernek, persze, bár efelől is vannak kétségei a legtöbb szakértőnek, de hogy nem tudják megszórni Alex Meret kapuját, az biztos.

Már csak a presztízs miatt sem fogja a meccset leadni a Nápoly, melynek még a tartalékjai is nagyon erősek…

Hogy mit gondolnak a bukik? Azt, hogy a Pool nyerni fog. 1.75-ért kínálták mostanság a hazai győzelmet, 4.20-ért a vendégekét és 4.00-ért a döntetlent.

Szóval szerintük a hétvégi vereség, a kiszámíthatatlan játék és a sérülések sem lesznek hatással a hazaiakra? Oké…

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

Az olaszok eddig százszázalékosak voltak, és ez a Rangers elleni meccs után is megmaradt, dacára, hogy a hazaiak tartalékosabb összeállításban léptek pályára. Az alapcsapat tagjai közül Osimhen, Olivera, Kvaratskhelia és Zambo Anguissa is csak a padon ült, Rrahmani még ott sem.

De így is simán sikerült megverni a Rangerst, amely tele van sérültekkel, de nem ez az egyetlen gond a skótoknál.

Mi azt mondtuk, hogy nyerni fognak Spallettiék, emellett pedig megússzák kapott gól nélkül. Mindkét tipp jött.

A Napoli egyik nagy erénye, hogy a csapat valóban csapat, megosztják a feladatokat, így a gólszerzést is. Néha Raspadori viszi győzelemre a fiúkat, van, hogy Osimhen, Kvaratskheliának is sokat köszönhetnek, Zielinski szintén nagyot megy idén… És van, hogy Giovanni Simeone bizonyul hősnek. Mint ezúttal.

Már a 11. percben betalált az argentin, Di Lorenzo kiugratását vette át, majd McGregor mellett a jobb alsóba lőtt. Védők sehol, nem csoda, hogy a Rangers már 17. gólját kapta…

Simeone nem állt le, öt perccel később jött az újabb találat. Ezúttal Mario Ruitól kapta a gólpasszt, a balbekk beadását védői szorításában is be tudta fejelni Diego Simeone fia.

Még egy helyzete volt a hazaiaknak az első félidő alatt, Tanguy Ndombélé hatalmas kapufát rúgott a 22. percben.

A második félidőt is jól kezdték a hazaiak, Giovanni Simeone rúghatta volna meg a harmadik gólját, vagy akár passzolhatott is volna a jobb helyzetben levő Raspadorinak, de nem tette, és a gól is elmaradt.

A 66. percben láthattunk egy Rangers-helyzetet is, egy élesen belőtt labdára Alfredo Morelos érkezett, azonban a kolumbiai csatár szimplán lyukat rúgott. Antonio Mirko Colak érkezésének nagy vesztese a csatár, aki távozna is már a télen, nem kap elég játéklehetőséget, és azokon sem szerepel jól.

A Napoli a hajrában még egy tőrt döfött a skót szurkolókba, a 80. percben Leo Östigard fejelt a kapuba. A Napoli még mindig hibátlan, a Rangers tökutolsó, az utolsó meccs eredményétől függetlenül biztosan nem juthatnak tovább, és az EL-hez is irreális győzelemre volna szükség.

A meccs elején nem nekik állt a zászló, hanem a hazaiaknak. Másfél perc után szerezhették volna meg a vezetést Alfred Schreuder tanítványai, ügyesen passzolták ki Tadicék a vendégek védelmét, majd Steven Berghuis rázta le magáról a teljes liverpooli védelmet, mielőtt lőtt… A baloldali kapufát találta el.

Nem hozott sok helyzetet az első félidő, az Ajaxnak volt még egy hatalmas ziccere, amit Alisson nem is tudott volna hárítani, ám Trent Alexander-Arnold beledobta magát Dusan Tadic bombájába, és a combjáról kipattant a labda.

A kihagyott ziccerek a futballban általában büntetéssel járnak, ez most is így történt. A 42. percben Mohamed Szalah pimasz módon verte át a kapujából kifutó Remko Pasveert, miután Jordan Henderson gyönyörűen tálalt elé.

Még az első félidőben növelhették volna az előnyüket az angol csapat tagjai, gyönyörű támadást vezettek, Elliott Firminohoz passzolt, Firmino meg Núnezhez, aki azonban az üres kapu helyett a kapufát találta el. 85 millióba került a támadó, és eddig sok örömöt nem okozott a szurkolóknak. Most is csak inkább idegességet…

De az uruguayi rögtön a szünet után tudott javítani, a 49. percben Andy Robertson szögletét fejelte a kapuba. A gólt követte egy újabb gól, három perccel később Harvey Elliott rúgott hatalmas gólt Pasveernek.

A maradék negyven percben a csapatok nem tudták átejteni egymást, maradt a 0-3.

Liverpool

Teljesen meg vagyok lőve, amikor a Pool játszik. Jürgen Klopp együttesének az idei szezon nem sikerül jól, biztosan nem szállnak ringbe a bajnoki címért, miközben azért a BL-ben is vannak náluk erősebb csapatok. De a Liverpool az Liverpool, és nem lehet őket leírni.

Ezúttal úgy lépnek pályára, hogy tudják, megvan a továbbjutás, és nagy arányú győzelem esetén csoportelsők is lehetnek. Ám most a bajnoksággal is foglalkozni kell, és amúgy is sovány esély van a Napoli kiütésére, ahogy azt már írtam.

A csapat a Leeds United ellen játszott tegnapelőtt, és meglepetésre 2-1-re kikaptak. A védelem megint nem állt a helyzet magaslatán, Rodrigo és Summerville góljánál is csak tébláboltak, a spanyol találata előtt pedig Trent Alexander-Arnold hatalmas hibát vétett. Ezek ugyanazok a játékosok, akik végigverték Európát, valami most mégsem működik.

Sérültekből nincs hiány a hazaiaknál, Arthur Melo, Naby Keita, Luis Díaz, Joel Matip és Diogo Jota sem játszhat.

A védelemben Joe Gomez helyét Ibrahima Konaté veheti át, a hétvégi csapathoz képest mi más változtatásra nem számítunk.

A hazai pályán jól játszó Pool idén csak háromszor nem nyert otthon, most szombaton, illetve a Brighton és a Crystal Palace ellen, azokon iksz lett az eredmény.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Elliott, Fabinho, Thiago – Szalah, Firmino, Núnez

Egymás elleni meccsek:

A Liverpool az európai csúcsfutball állandó szereplője, a Napoli ellen mégsem megy nekik. 2018-ban nyertek ellenük utoljára, azóta négy mérkőzésen egyszer sem. Az idei találkozójuk csúnya lett, egy félidő alatt semmisítették meg az angolokat, 4-1-re győzték le őket, ami után felmerült, hogy Jürgen Klopp nélkül kellene intézni a szezon hátralévő részét. Bár nem menesztették a németet, még mindig a pakliban van, hogy hamarosan edzőváltás történik az Anfielden…

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.07.Bajnokok Ligája
napoli
4:1
liverpool
Bajnokok Ligája
2019.11.27.Bajnokok Ligája
liverpool
1:1
napoli
Bajnokok Ligája
2019.09.17.Bajnokok Ligája
napoli
2:0
liverpool
Bajnokok Ligája
2019.07.28.Barátságos Mérkőzés
liverpool
0:3
napoli
Barátságos Mérkőzés
2018.12.11.Bajnokok Ligája
liverpool
1:0
napoli
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Napoli

Továbbra is csak jót tudok mondani a Napoliról. A hétvégén megint magabiztosan nyertek, amivel mi is győztünk, a Sassuolo elleni találkozót lehozták úgy, hogy nem kaptak gólt, de négyet vágtak a zöld-feketéknek. Most Victor Osimhen villogott, mellette pedig Kvicha Kvaratskhelia talált még be.

Az idei szezonban már túl van tizenhét meccsen a csapat, ebből tizenötöt megnyertek, kétszer ikszeltek.

A mester valamit nagyon jól kitalált, a gárdában pedig nincsenek fix kezdők, folyamatos a rotálás, ami nem megy az eredmény rovására, aki lehetőséget kap, az él is vele.

Az idei szezonban idegenben csak a Fiorentina fogta meg a Napolit, egyébként a verona, a Lazio, a Rangers, a Milan, az Ajax, a Cremonese és az AS Roma is fejet hajtott előttük.

A csapat tagjai majd mindannyian játékra készen állnak, Amir Rrahmani és Salvatore Sirigu nem áll készen a játékra.

A kérdés, mennyire készül erre a meccsre Spalletti? Megint lehetőséget ad néhány „b-csapatos” srácnak? Vagy az alapcsapat kerül pályára? Itt is egy vegyes csapatra számítok.

A várható kezdőcsapat:

Meret – Di Lorenzo, Östigard, Kim, Olivera – Anguissa, Ndombélé, Zielinski – Lozano, Simeone, Raspadori

Tippelde

A meccset illetően azt gondolom, két felszabadult csapat nem játszhat rossz meccset. A Napoli a hibátlanságra fog törekedni, a Poolnak van mit jóvá tenni a szurkolóik előtt, így őket sem fogja hidegen hagyni a mérkőzés.

Ebből arra következtetek, hogy gól lesz mindkét oldalon, talán több is, így emellett a két és fél feletti gólszám is szimpatikus választás.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső